BAROMETERNS KARAKTÄRSMORD

För några dagar sedan snubblade jag över ett videoklipp som fortfarande fanns kvar i en av mina kameror. Det var från invigningen av nya Naturum i Trollskogen upp vid Ölands norra udde.

Det var dåvarande landshövding Thomas Carlzon som invigningstalade. Då väcktes alla obehagliga minnen upp i mitt huvud igen och med facit i hand så framstår det som hände än mer vidrigt idag.

Landshövding Thomas Carlzon inviger Naturum i Trollskogen.

Det karaktärsmord som Barometern senare utförde under 2019 mot Thomas Carlzon är nog något av det vidrigaste jag varit med om och som utförts av en lokaltidning, dess journalister men inte minst chefredaktör och ansvarige utgivare Anders Enström.

Det journalistiska arbetet var bedrövlig angående kontroll av fakta, skatteregler och lagstiftning, utan byggde bara på elakt skvaller som tidningen förmedlade utan någon granskning. Chefredaktören och ansvarige utgivare Anders Edströms omdöme var på en så låg nivå att det var skamligt. Den så kallade pressetiken var som bortblåst.

Anledningen till hela förtalskampanjen i Barometern av landshövding Thomas Carlzon berodde på att han kontaktat den socialdemokratiska regeringen och velat flytta bort länsrådet Malin Almqvist från sin tjänst. Anledning var att hon var gift med Kalmars socialdemokratiska kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson. Landshövding Thomas Carlzon ansåg att länsrådet roll som ledande av arbetet på länsstyrelsen var oförenligt med att länsstyrelsen samtidigt skulle granska Kalmar kommun och hantera överklaganden som berörde Kalmar kommun.

Ett helt korrekt agerande från landshövding Thomas Carlzon om länsstyrelsens förtroende skulle bibehållas!

Då rullade socialdemokraterna och deras medlöpare igång en förtalskampanj riktad mot Thomas Carlzon och dessa personer läckte falska uppgifter och påståenden till Barometerns journalister. Tidningen köpte de mesta av uppgifterna utan någon närmare granskning och publicerade ett flertal så kallade ”avslöjande artiklar” där Thomas Carlzon hängdes ut och fick löpa gatlopp.

Efter ett antal veckor så avsattes Thomas Carlzon som landshövding av dåvarande civilministern Ardalan Shekarabi (S). För övrigt nära vän med just Johan Persson och Malin Almqvist. Detta gjorde Ardalan Shekarabi tre dagar innan hans förordnande som civilminister upphörde och att han skulle tillträdda som socialförsäkringsminister i den Socialdemokratiska regeringen.

Som socialförsäkringsminister misslyckades Ardalan Shekarabi sedan med pensionsreformen kapitalt och som nu vi som är födda 1957 får lida för under 2023 med att betala extra skatt på flera tusen kronor varje månad.
Nu har den nya regeringen meddelat att vi 57:or skall kompenseras för detta grova misstag av Socialdemokraterna och Ardalan Shekarabi under 2024.

Fd. landshövding Tomas Carlzon placerades i den så kallade ”Elefantkyrkogården” som sedan blev hans död då han fick cancer och avled under sommaren 2022.

Något år efter att Thomas Carlzon avsattes publicerade Barometern ett antal så kallade ”biktartiklar” där de erkände den dåliga granskningen och felaktigheter i publiceringarna och bad halvhjärtat om ursäkt för sin stora roll i avsättningen av Thomas Carlzon. Uppenbarligen hade de drabbats av dåligt samvete.

Barometerns agerande är minst sagt vidrig och borde ha lett fram till både anmälningar och åtal för ansvarige utgivaren och chefredaktören Anders Enström angående förtal av landshövding Thomas Carlzon.

Barometern visade med sina artiklar hur de slickade makten i Kalmar i röven trots sina fina ord i slutet av alla artiklar med följande ord.

”Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik ”

Det bör också påpekas att P4 Radio Kalmar köpte Barometerns artiklar rakt av utan egen granskning och deltog därmed i drevet mot landshövding Thomas Carlzon. P4 Radio Kalmar gjorde dessutom egna radioinslag.

PS

Ett år efter att landshövding Thomas Carlzon avsattes fixade den Socialdemokratiska regeringen ett nytt jobb för Malin Almkvist som länsråd för länsstyrelsen i Kronoberg.

Vilken vänskapskorruption inom Socialdemokraterna och den Socialdemokratisk regering! Det var vidrigt att följa hela denna affär som i praktiken iscensattes av den socialdemokratiska makteliten i Kalmar, med god hjälp av Barometern.

Så fullständigt osmakligt och vidrigt!

11 reaktioner på ”BAROMETERNS KARAKTÄRSMORD

  1. Kalle 2023-08-31 / 18:10

    Kokar man ned den mediala soppan i justitieutskottet så tolkar jag det som en verbal kamp mellan kristendomen och muslimer och deras svenska anhängare som dragits in i Riksdagen för öppen ridå!!!

    Vad har Jomshof gjort??? Han har beskrivit sanningen om Islam som flera korntolkare ger honom rätt. De har till och med hänvisat till versnummer i koranen.

    Han har nyttjat sin svenska ytrandefrihet!!!

    Har Jomshof hotat någon??? NEJ!!!

    Han anklagas för att hota sveriges säkerhet men vem är det som öppet hotar sverige??? Muslimer!!!

    Muslimanhängare skäller på Jomshof men det är ju muslimerna som hotar sverige och verksällt sådan terroratacker redan exempelvis den på Drottningatan.

    Största hotet mot sverige idag är muslimska celler i sverige och alla som är i sverige olagligt.

    Sverige hotar ingen men berättar sanningen om Koranen!!!

    Det tycks svida i skinnet på muslimer även i riksdagen!!!

    Funderat lite…..

    Gillad av 4 personer

  2. Cosmik Debris 2023-08-31 / 14:32

    Apropå mord.

    31 augusti är den 243:e dagen på året. Det återstår 122 dagar av året.
    Hittills i år har det skett 245 skjutningar.

    Det betyder att det återstår minst 122 skjutningar. Hur många döda vågar man hoppas på?
    https://incharts.se/sv/skjutningar

    Gillad av 1 person

  3. Hemlig X-sson 2023-08-31 / 13:21

    Jag känner genom bekanta till att många på Länsstyrelsen ansåg att Thomas Carlzon var den bästa landshövding de någonsin haft. Det pågick en hel de kulissintriger där, med några få drivande personer som gjorde vad de kunde för att få bort honom. Precis som du skriver hade det hela med Malin, Johan och sozzeriet att göra. Landshövdingen innan kom undan med mycket, fast han var väl sozze om jag inte minns fel. Malin och den landshövdingen var och var väldigt goda vänner. Det var han som gav Malin jobbet som länsråd, fast hennes utbildning var som lärare. Gissar att det pågick en hel del kulissintriger, när Malins företrädare som länsråd plockades bort.

    Gillad av 1 person

  4. Kalle Kula 2023-08-31 / 12:39

    ”Under onsdagseftermiddagen skedde en grov misshandel i Kalmar där en man i 70-årsåldern fick motta flera slag och sparkar.”

    ”Ung man misshandlad – rånad på jacka och mobiltelefon. En kille under 18 år rånades vid 23-tiden på onsdagskvällen av två okända män i Kalmar.”

    Det går bra nu!

    Gilla

  5. Lennart Stenkvist 2023-08-31 / 11:53

    Kalmars socialdemokratur par, Johan Persson och Malin Almqvist, var utan tvekan frontfigurerna som såg till att landshövding, Thomas Carlzon blev avsatt. De placerade ut huggkubben sen var det enkelt för deras när vän, Ardalan Shekarabi (S) att greppa yxskaftet.

    Elakheter för vissa har inga gränser när det gäller att tillfredsställa egoismens hjärnceller. Det tycks vara betydligt viktigare än att stå upp och välsigna demokratins värderingar.

    Gillad av 1 person

  6. ivarandersson 2023-08-31 / 09:01

    ”Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik ”
    Bra målsättning som inte tillämpas. Bara läpparnas bekännelse. SVT, SR och övriga dagstidningar gör likadant.

    Gillad av 3 personer

  7. Ludvig 2023-08-31 / 08:22

    Radio Kalmar gjorde ju också vad dom kunde för att smutskasta landshövdingen, också det mycket lågt.

    Gillad av 1 person

  8. Christer 2023-08-31 / 07:40

    Det syns på hela Magdalena hur bitterheten fått grepp om henne .
    Hela utstrålningen visar hur hon mår .
    Allt går emot sossarna just nu . Och det är inte mer än rätt . Att underlåta att sköta ett land ,och tro att bidrag hit och dit löser allt är ett utslag av ett FÖR långt maktinnehav .
    Nu vågade en tjänsteman gå ut och tala om att det är jätteviktigt att 60 fotbollsspelare är skrivna på rätt adress .Annars går det inte att planera samhället . Nyligen behövdes ingen folkräkning för det spelar ingen roll vilja och hur många som är i Sverige .
    Se där en skärva av ett paradigmskifte.
    Nu gläds vi åt varje framsteg .
    Och Thoralfs berättelse idag visar hur viktigt det är att hålla sossarna borta från syltburkarna .

    Gillad av 4 personer

  9. Laglydig 2023-08-30 / 23:23

    Hela socialdemokratin bygger på korruption!

    Så fort jag hör ordet SOCIALDEMOKRAT så ser jag rött!
    (om någon skulle missuppfatta: i dubbel bemärkelse).

    Fy fan för sossar och deras vidriga metoder!

    Gillad av 3 personer

  10. Gunnar Karlsson 2023-08-30 / 22:38

    Thoralf,

    Tack för mycket intressant information som jag inte kände till, men jag är absolut inte överraskad. Den Socialdemokratiska Maffian är kapabel till vad som helst för att bibehålla sitt egna maktmonopol, precis som Camorra och Cosa nostra i Italien.

    Att den svenska dagspressen blivit maffians hantlangare är bara för tragiskt, men det var nog en av de sluga baktankarna som låg bakom införandet av det svenska presstödet. Sverige blir i demokratiskt hänseende allt mer likt Stalintidens Sovjetunionen och Nazityskland, där dagspressen lydde makthavarnas minsta lilla vink.

    Men det är inte bara i Kalmar dyngan väller fram, hur många rader har skrivits i gammelmedia om Botkyrka ?

    //Gunnar

    https://www.friatider.se/nio-s-politiker-blir-politiska-vildar-i-botkyrka

    Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.