INFOBLAD OM MOSKÉBYGGET

Då har jag fått hem 5000 infoblad till namninsamlingen med plats för fyra underskrifter på baksidan. teoretiskt alltså 20 000 underskrifter. Men teori och praktik är två helt olika saker.

Det har redan delats ut drygt 1 100 av dem i Norrliden, Ljusstaden, Karlssons äng med omgivningar. Det är alla områden som i princip gränsar till den tilltänkta platsen för en stor moské.

Nu är frågan har Kalmars medborgare någon ryggrad? Nu har dessa hushåll fått detta informationsblad i sin egen brevlåda, utan att behöva åka någonstans eller beställa blanketter för att kunna skriva under namninsamlingen. Allt är serverat, bara att skriva under och skicka det med posten.

Nu handlar det om att stå för sina åsikter!

Det skall bli otroligt spännande att se hur många av dessa 1 100 infoblad som kommer tillbaka med underskrifter.

Även ett stort tack till er som gett en gåva till Framtid Kalmar så att vi har kunnat trycka upp dessa infoblad!

PS

Framtid Kalmar har inga partistöd från Kalmar kommun utan det är medlemmarna och gåvor från sympatisörer som utgör basen för vår ekonomi.
En namninsamling av den här storleken kostar oss en del och vi tar tacksamt emot ett litet bidrag som stöd för namninsamlingen.

Om du vill stödja Framtid Kalmar kan du swisha ditt bidrag eller göra en inbetalning till vårt Bankgiro.

Swish 123 423 91 82

Bankgiro 5867-6370

För sympatisörer i utlandet så har partiet följande IBAN om ni vill ge en gåva.
SE78 8000 0839 3196 3346 1067

Tack för din gåva!

S UPPMANAR ATT BRYTA MOT LAGEN

Kalmar kommuns kommunalråd uppmanar de anställda att bryta mot en kommande lag. Att det handlar om kommunalråd som företräder vänsterpartierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet.

Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), Liselotte Ross (V) och Erik Ciardi (C) har beslutat att de anställda i Kalmar kommun inte behöver följa svensk lagstiftning. Det är minst sagt häpnadsväckande.

Kommunalråden Liselotte Ross (V), Dzenita Abaza (S) och Johan Persson (S).

Hur kan man förvänta sig att ungdomar och kriminella gäng skall följa våra lagar när vänsterns kommunalråd uppmanar anställda att bryta mot lagar.

Fortsätt läsa

UTVISA DEM OCH DERAS FAMILJER

Igår tittade jag på Socialdemokraternas presskonferens om hur man tänkte stoppa gängbrottsligheten. Magdalena Andersson tillsammans med Ardalan Shekarabi presenterade S-förslagen.

Det var det mest naiva och pinsamma som jag hört!

Inga vapen och narkotika skall komma in i Sverige. Det åstadkommer man genom att öka anslagen till Tullverket med 100 miljoner kronor. Sedan lite satsningar på att stoppa rekryteringar till gängen.

Sedan förstås lite gnäll och kritik mot den sittande regeringen som inte öser pengar över kommunerna

Inte ett enda förslag som slår direkt mot gängmedlemmarna och deras anhöriga!

Fortsätt läsa

SPRÄNGNINGAR ÖKAR BOSTADSSEGREGATIONEN

Sprängningarna blir fler och fler och dessutom kraftigare. Det är skönt att veta att man bor i ett hyreshus där alla eller alla utom två personer är etniska svenskar. Men de personer som inte är etniska svenskar är två kvinnor som bor tillsammans med etniska svenskar.

Istället är det väl jag som före detta Sverigedemokrat och politiker som är den stora riskfaktorn i den fastighet som jag har min lägenhet. Nu har jag dock ett extra stärkt skydd i min lägenhet som SÄPO och kommunen bidragit med. Jag går inte in på några detaljer.

Fortsätt läsa

VANDRING TILL TINGSTADS FLISOR

Ägnat en hel del tid åt att komma igång med namninsamlingen mot mosképrojektet i Kalmar och det har gjort att bloggen blivit lite lidande.

Söndagen var dessutom en väldigt fin sensommardag så jag beslutade mig för att vandra lite på det öländska alvaret. Jag vandrade Penåsaleden ut till Tingstads flisor. Tidigare har jag alltid gått den lite kortare Gösslundaleden ut till Tingstads flisor.

Den norra flisan.
Fortsätt läsa

PRIDEPARAD I KALMAR

Prideparaden i Kalmar lockar färre och färre deltagare för varje år. Idag såg jag inte mer än ett enda företag som deltog, Södra. För övrigt var det RFSL, ett antal fackförbund med Kommunal i spetsen, Några kommuner, Kalmar och Mörbylånga, några politiska partier och några föreningar. Men varje organisation har färre och färre deltagare. Det är ett antal plikttrogna vuxna personer som ställer upp.

När jag betraktade Prideparaden så är det mest ungdomar och framför allt unga tjejer/kvinnor mellan 14 år upp till 25 år och de utgör säkert mer än hälften av deltagarna.

Fortsätt läsa

KLARSPRÅK FRÅN ÅKESSON

Protesterna kom omgående från oppositionens politiker efter Jimmie Åkessons uttalande. Jimmie Åkesson skriver idag en replik i Expressen som han inleder med följande ord.

”Det förvånar mig att tunga företrädare för oppositionen reagerar så kraftigt på mitt uttalande om att den senaste tidens eskalerande gängvåld till hundra procent beror på migrationen. Jag trodde i min naivitet att vi passerat stadiet av total förnekelse, skriver Jimmie Åkesson (SD).”

Fortsätt läsa

NYTT FOLKINITIATIV/NAMNINSAMLING MOT MOSKÉBYGGET

Jag har förstått att besvikelsen varit stor bland många av Kalmar kommuns invånare efter att SD Kalmar inte lyckades få ihop tillräckligt med antal namn i sin namninsamling för att få till en folkomröstning angående den planerade moskén i Norrliden.
Tyvärr är det så att många har önskat skriva på namninsamlingen men inte vetat var man skall vända sig eller var det funnits namnlistor att skriva på. Marknadsföringen av namninsamlingskampanjen har inte riktigt fungerat enligt min uppfattning.

Nu startar Framtid Kalmar en ny namninsamling för att försöka få in tillräckligt med namn för att väcka frågan i Kalmar kommunfullmäktige.

Fortsätt läsa

TIDERNA FÖRÄNDRAS, MEN VARFÖR?

I flödet på Facebook kom en bild förbi som jag reagerade på och mindes själv från min tid i grundskolan, på framför allt 60-talet men även på 70-talet. Jag kommer främst ihåg mattanterna och matsalen i Södra Vi när jag gick i lågstadiet och mellanstadiet.

Givetvis fanns det maträtter som man inte var riktigt förtjust i men det fanns andra som man älskade och längtade efter innan det var dags för lunch. Se en skolmatsedel från 70-talet.

Fortsätt läsa

MOSKÉ KARLSKRONA

Är det någon av er som läser min blogg som har foto eller kan ta foto på moskén med minaret i Karlskrona. Gärna från lite olika vinklar. Jag måste tänka på upphovsrätten och kan inte ta bilder från nätet.
Om någon har eller kan ta nya foton så får ni hemskt gärna skicka dem till mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller via Messenger.

SMHI-KONFERENS

Igår deltog jag digitalt i en konferens anordnad av SMHI med rubriken ”IPCC-resultaten i ett svenskt perspektiv”. Enligt inbjudan utlovades det följande.

”Det blir en halvdag fullspäckad av inspiration, kunskap och erfarenheter, där FN:s klimatpanel IPCC:s senaste resultat sätts i ett svenskt perspektiv.”

Jag borde egentligen inte bli besviken efter att jag varit med på så många liknande tillställningar men man blir ändå besviken på hur allmänt hållna dessa konferenser är. Inspiration och kunskap utlovades men det fick jag inte uppleva.

Fortsätt läsa

NUTID OCH DÅTID

Jag får ganska ofta telefonsamtal från personer som vill diskutera politik, ofta gäller det invandring, kriminalitet eller islamisering. Idag var en sådan dag. En kvinna ringde och vi hade ett längre samtal och jag fick dessutom ett tips om ett gammalt SVT-program som jag borde se.

Efter samtalet så ägnade jag mig åt att måla en del och lyssnade samtidigt på Studio Ett:s andra timme som handlade om den eskalerande gängmorden i Stockholm och Uppsala. För några år sedan skulle de medverkande blivit anklagande för rasism. Nu har det plötsligt blivit legitimt att säga sanningar om vissa invandrare som inte klarar av föräldrarollen och hur illa det är i invandrarområden.

Sedan satte jag mig ned med en fredagsöl för att se det gamla SVT-programmet från 1988. Det var verkligen ett sanningsprogram över hur SVT/etablissemanget indoktrinerar folket men samtidigt visar det hur fel det politiska korrekta etablissemanget hade 1988.

Jag rekommenderar verkligen alla att se programmet som ett nöjesprogram under helgen. Ta fram popcorn och chips. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta, men jag blir nog mest upprörd.

Jag säger inte mer än så. Se själva!

https://www.svtplay.se/video/jbJ1r4j/rekordmagazinet-oppet-arkiv/avsnitt-2?id=jbJ1r4j

SD KALMAR MISSLYCKADES

Mitt blogginlägg från igår om SD Kalmars namninsamling väckte uppenbarligen Barometern som idag har skrivit en kort artikel om att SD Kalmar misslyckats med att samla in erforderligt antal namnunderskrifter.
Enligt barometern har man fått in 5112 namnunderskrifter. Det hade krävts mer än 5 643 namnunderskrifter om man utgår från antalet röstberättigade vid kommunvalet 2022 som var 56 433 personer för att kunna kräva en folkomröstning om bygget av en stor moské i Kalmar. Det saknas med andra ord minst 531 namnunderskrifter.

I en artikel i Barometern den 17 augusti uppgav SD att det bara saknades ett hundratal namnunderskrifter. Märkligt!

Fortsätt läsa

MANIFESTATIONEN PÅ MYNTTORGET

Jag har nu lyssnat på hela manifestationen på Mynttorget i Stockholm igår. Det finns ett nyupplagt youtube-klipp med hela manifestationen. Jag lägger upp det sist i detta inlägg. Jag var själv inte på plats i huvudstaden, åker ogärna till Stockholm.

Det var intressant att höra politikerna diskutera men även att höra företrädarna för pensionärsorganisationerna. Den som lyssnar lite noggrant noterar säkert när många började reagera på detta totalt tokiga beslut i riksdagen från den 31 maj 2022, som drabbade en enda åldersgrupp, 57:orna.

Den stora FB-gruppen startade i januari 2023, ungefär åtta månader efter beslutet i riksdagen. Pensionärsorganisationen SPF var först ut att reagera på beslutet och vi kunde höra deras ordförande säga att man skickade sitt första brev till den socialdemokratiska regeringen den 1 september 2022. Hela 3 månader efter beslutet.

Fortsätt läsa

VAD HÄNDE MED NAMNINSAMLINGEN?

I februari startade SD i Kalmar en namninsamling för att få till en folkomröstning angående den moské som sunnimuslimer vill bygga i Kalmar. Det krävs ca 5 600 namn för att kunna lyfta frågan om en folkomröstning i kommunfullmäktige i Kalmar.

Den 17 augusti publicerade Barometern en artikel där man skrev följande.

”I början av året meddelade Sverigedemokraterna att de skulle starta en namninsamling för att få till en folkomröstning om det ska få byggas en moské i Norrliden eller inte. Med två veckor kvar av tiden är det endast ett hundratal namnunderskrifter som saknas.”

Fortsätt läsa

IPCC:S VÄRSTA, VÄRSTA SCENARIO

En fråga jag ställer mig gång på gång är varför alla klimatalarmister alltid utgår från IPCC:s värsta, värsta scenario? IPCC har ju faktiskt minst fem olika scenarier för framtiden i sina prognoser. Men de mer verklighets baserade scenarierna nämns aldrig av klimatalarmisterna.

Borde man inte förvänta sig att Johan Rockström eller SVT:s Erika Bjerström tog upp det faktum att det finns flera scenarier men istället så använder de enbart det värsta, värsta scenario i sina domedagsberättelser.

Därför tänkte jag idag skriva några rader om IPCC:s värsta, värsta scenario som i tidigare rapporter kallades för RCP8.5 men som i den senaste rapporten AR6, från IPCC döpts om till SSP5-8.5.

Fortsätt läsa

RYSKA TROLLFABRIKER

Internet har utan tvivel skapat stora möjligheter för fientligt sinnade makter och personer att finna möjligheter att indoktrinera, splittra och polarisera på distans. Att främmande makt utnyttjar detta ser vi många dagliga exempel på. Inte minst i vår kvällstidningar som återger både det ena och det andra men det är förstås på sociala medier som vi ser hur det också påverkar människor.

Ibland undrar jag om dessa människor är på riktigt. Konspirationsteorier flödar över på sociala medier. Det ena mer otroligt än det andra men uppenbarligen finns det människor som till och med tror att jorden är platt. För att inte tala om alla foton med så kallade ”chemtrails”.

Fortsätt läsa