NYTT FOLKINITIATIV/NAMNINSAMLING MOT MOSKÉBYGGET

Jag har förstått att besvikelsen varit stor bland många av Kalmar kommuns invånare efter att SD Kalmar inte lyckades få ihop tillräckligt med antal namn i sin namninsamling för att få till en folkomröstning angående den planerade moskén i Norrliden.
Tyvärr är det så att många har önskat skriva på namninsamlingen men inte vetat var man skall vända sig eller var det funnits namnlistor att skriva på. Marknadsföringen av namninsamlingskampanjen har inte riktigt fungerat enligt min uppfattning.

Nu startar Framtid Kalmar en ny namninsamling för att försöka få in tillräckligt med namn för att väcka frågan i Kalmar kommunfullmäktige.

Enligt en undersökning på FB-gruppen Kalmar så är det endast ca 10 procent av de som medverkat i undersökningen som säger sig ha vetat om att SD Kalmar höll på med en namninsamling i Kalmar.

Med anledning av detta har vi i Framtid Kalmar beslutat att starta en ny namninsamling för att få till en folkomröstning för att Kalmar kommun inte skall sälja mark till det muslimska trossamfundet för att det skall byggas en moské på den aktuella platsen men också för att Kalmar kommun inte skall bevilja något bygglov för en stor moské.

Framtid Kalmar tror att med rätt marknadsföring av namninsamlingen så skall det inte vara några problem att få in de ca 5 600 namnunderskrifterna som krävs för att kunna lämna in folkinitiativet till Kalmar kommun.

Framtid Kalmar vill att Kalmar kommuns röstberättigade medborgare skall ges en möjligt att säga nej till om det är lämpligt att bygga en moské i Kalmar på 700 kvadratmeter och att ännu ett stort grönområde därmed kommer förstöras.

Frågan är också om ett moskébygge verkligen främjar en positiv samhällsutveckling av vår kommun. Framtid Kalmar tror att det är precis tvärtom. En stor moské riskerar att förstärka segregationen och att de parallella samhällsstrukturerna utökas till att gälla fler områden. Risken är också stor att islamiska sharialagar börjar efterlevas och även praktiseras i de mest segregerade områdena i Kalmar. Framtid Kalmar tror också risken är stor att det är med hjälp av utländska intressen, från radikala och islamistiska organisationer i arabvärlden som kommer finansiera moskébygget i Kalmar, vilket också kan ha en negativ påverkan på utvecklingen i Kalmar.

Genom denna namninsamling begär vi att en folkomröstning genomförs innan Kalmar kommun fattar några beslut om markförsäljning eller att något bygglov beviljas för en storskalig moské.

Enligt kommunallagen 8 kap. 2§ för ett folkinitiativ så måste följande uppgifter finnas med i namninsamlingen.

”Initiativet ska vara skriftligt, ange den aktuella frågan samt innehålla initiativtagarnas egenhändiga namnteckningar, uppgifter om när namnteckningarna gjorts, namnförtydliganden, personnummer och uppgift om deras adresser.”

Läs mer på Framtid Kalmars webbsida eller på Framtid Kalmars Facebooksida.

PS

Framtid Kalmar har inga partistöd från Kalmar kommun utan det är medlemmarna och gåvor från sympatisörer som utgör basen för vår ekonomi.
En namninsamling av den här storleken kostar oss en del och vi tar tacksamt emot ett litet bidrag som stöd för namninsamlingen.

Om du vill stödja Framtid Kalmar kan du swisha ditt bidrag eller göra en inbetalning till vårt Bankgiro.

Swish 123 423 91 82

Bankgiro 5867-6370

Tack för din gåva!

32 reaktioner på ”NYTT FOLKINITIATIV/NAMNINSAMLING MOT MOSKÉBYGGET

  1. Lennart Karlsson 2023-09-25 / 12:15

    Kanske NMR kan bygga en föreningslokal granne till spektaklet? Blir intressant att följa Bygglov och Bidrag till dom? (Nazister och muslimer gillade ju båda Adolf H.)

    Stå på Dig så kanske Kalmariterna genomskådar ”Femtekolonnarna” till nästa val!
    Personligen vill jag förbjuda alla våldsideologier, med eller utan ”gudar”!

    Gilla

  2. Kajsa 2023-09-24 / 19:39

    Är det ren ondska av Johan Persson att upplåta mark för moskébygge där svenskar, under decennier, har rastat sina hundar? Det borde vara en meter av jordlagret som består av hundavföring. Hur tänkte Persson? Varför inte nere i Bjursnäs i stället?

    Gilla

  3. Lotta 2023-09-24 / 15:37

    Är uppgifterna med namn, personnummer och adress som man fyller i på blanketten officiella så att vem som helst kan begära ut listorna?

    Gilla

    • Thoralf A 2023-09-24 / 20:16

      Jag har ställt ett antal frågor till kommunen i förra veckan om sekretess men inte fått svar än.

      Så länge namninsamlingen inte är inlämnad till kommunen så ser ingen annan namnen mer än jag.

      Gilla

  4. Mathias Nilsson 2023-09-22 / 13:17

    Jag är på. Det är ju inte ens norrliden den tänkta platsen är ju. Bygg moskén vid två bröders isåfall. Finns massor av plats bakom Coop.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-09-22 / 16:47

      Gör Norrliden till ett muslimskt ghetto? Samla skräpet på ett ställe menar du?

      Gilla

      • turrim 2023-09-22 / 17:23

        Det är ett svårt beslut för politiker i många kommuner var man ska utvidga det gamla eller bygga ett nytt reningsverk. Likaså, men tydligen bakom stängda dörrar, var man ska skydda vissa områden från främmande infektion. Sörskilt där politikerna själva bor. I oskyddade områden är det bra för valresultatet med en moské.

        När jag bodde i Örebro för femtio år sedan så var t ex en Vivalla en stadsdel i vilken man gärna bosatte sig. Nu vet jag inte allt elände för NA ligger bakom betalvägg. Det som sipprar ut på oberoende media stämmer helt med Jimmies uttalande och tvärt emot Centerledarens uttalande.

        Gilla

  5. Goliat 2023-09-22 / 09:24

    Bilbrand i Oxhagen inatt igen. JP skriver aldrig om liknande på sin blogg eller Facebook.

    Gilla

  6. Copsmik Debris 2023-09-21 / 23:51

    Katerina Janouch har givetvis rätt. Alla problem i Sverige beror på massinvasionen från Afrika och Mellanöstern. Det finns inte ett enda område där massinvasionen inte är ett gigantiskt misslyckande och en plåga. Inte ett enda!

    Aron Flam har givetvis också helt rätt. Politiker ska straffas. HÅRT!

    Katti Special om Aron Flams Tweet, barnsoldater och hyckleri med hucklen
    https://swebbtv.se/w/um9C9LDzWBSNN8PrB4cLCZ

    Gillad av 2 personer

  7. Nils Dacke 2023-09-21 / 16:59

    Islam är en politisk våldsideologi på samma nivå som nazism och kommunism, dessa ideologiers mål är världsherravälde och det skall uppnås genom våld, förtryck och terror.
    Tyvärr kan jag inte rösta i Kalmar men hoppas ni når målet.

    Gillad av 2 personer

  8. Karl 2023-09-21 / 09:52

    Hoppas ni får alla underskrifter som behövs. Bor tyvärr inte i Kalmar.

    Gillad av 1 person

  9. Cosmik Debris 2023-09-21 / 00:11

    Kvinnor kan. Kvinnor kan verkligen förstöra välmående och fungerande samhällen.

    Tyskland: Asylsökare kan få rösta efter ett halvår i landet
    ”Tysklands inrikesminister Nancy Faeser kan nu ha hittat en lösning på problemet: att ge asylsökare rätt att rösta i lokala delstatsval efter bara sex månader i Tyskland”
    https://www.friatider.se/tyskland-asylsokare-kan-fa-rosta-efter-ett-halvar-i-landet

    När kvinnorna avvecklade Sverige – DEL 2 AV TRILOGIN OM SVERIGES UPPLÖSNING

    Gillad av 2 personer

  10. Högt hårfäste 2023-09-20 / 22:42

    5600, är det 10% av de röstberättigade i kommunen? Var ser man hur många som är det?

    Gilla

    • Thoralf A 2023-09-21 / 03:20

      Det är den siffran som gällde vid kommunvalet 2022

      Gilla

  11. O` Hyra 2023-09-20 / 20:21

    Det är dystert. Ingen stjärna över Betlehem. Tokkärringarna och bladnegrerna inleder dagen på SVT. Tokstollar hela högen.

    Är det konstigt att ”det lilla huset på prärien” och Pippi Långstrump numera är mina favoritprogram?

    Gilla

    • tompas11 2023-09-20 / 23:02

      Varför i himlens namn sänker du dig så lågt att du ens tittar på skiten? Gör dig fri från ljugmedia!

      Gillad av 1 person

  12. Nu kör vi! 2023-09-20 / 20:04

    Thoralf, du är helt enkelt bäst.
    Blir inte bara en namninsamling utan även publicitet för Framtid Kalmar.
    Två bra saker på en samma gång.

    Gilla

  13. O` Hyra 2023-09-20 / 19:11

    Främmande kulturer hör inte hemma i den nordiska myllan, detta är vårt land.

    Gillad av 2 personer

    • tompas11 2023-09-20 / 23:06

      Säg det till sju riksdagspartier. Påtala detta till 80 % av de röstberättigade och se om du får någon reaktion över huvud taget. Nä, du lär inte få någon som helst reaktion ty de fortsätter sova…

      Gillad av 1 person

  14. turrim 2023-09-20 / 17:06

    Kalmarbor kan vara glada för att de har en person som är beredd att försöka ordna en god och småländsk framtid för kommunens barn och barnbarn. Han gör det med lugna och lagliga medel. Utan åthävor och utan stöd från överheten.

    Samtidigt som de som med myrsteg jobbar för sharialagar fortfarande får stöd av media och bidrag från alla våras skattepengar för att ställa upp som röstboskap för socialdemokraterna.

    Gillad av 4 personer

    • tompas11 2023-09-20 / 23:08

      Myrsteg? Nog fasen jobbar de snabbare än så, enligt mitt förmenande. All heder till Thoralf för sin outtröttlighet. Fattar fan inte hur karln orkar.

      Gillad av 3 personer

  15. Cosmik Debris 2023-09-20 / 15:53

    Islam är ondska.

    ”Sverige är fast i en våldsspiral och det finns ingen tydlig gräns mellan kriminalitet och andra typer av våld. Våldet speglar islams natur: det finns ingen skillnad mellan tro och politik, mellan likvidering och hedersvåld.”

    Våldet i Sverige handlar om något mycket mer än ”kriminalitet”
    https://www.document.no/2023/09/18/volden-i-sverige-handler-om-noe-langt-mer-enn-kriminalitet/

    Google translate
    https://www-document-no.translate.goog/2023/09/18/volden-i-sverige-handler-om-noe-langt-mer-enn-kriminalitet/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sv&_x_tr_hl=sv&_x_tr_pto=wapp

    Gillad av 2 personer

  16. Kalle 2023-09-20 / 12:48

    Mycket bra initiativ av Framtid Kalmar och Thoralf
    Visar att ni står på vanligt kristet folks sida!!!
    Det behövs i Dårhuset sverige med sin muslimifiering!!!

    Gillad av 3 personer

    • tompas11 2023-09-20 / 23:10

      Jag är kristen ateist, hoppas att jag får vara med också…

      Gilla

      • Huvaligen 2023-09-21 / 08:10

        Fast något osäker som jag är tar jag själv rygg på Jesus för han sa ju: »Så given kejsaren vad kejsaren tillhör, och Gud vad Gud tillhör». Och de förundrade sig högeligen över honom.

        Gilla

  17. anders.gs 2023-09-20 / 12:35

    ”Så gick det för SD:s namninsamling mot moskébygget i Norrliden
    Slutsiffran för antalet namn på namninsamlingen för att försöka få till en folkomröstning om moskébygget blev 5 112. Det räcker inte för att tvinga fram frågan på kommunfullmäktiges dagordning. Men SD har en plan B i bakfickan.”

    Är du plan B Thoralf ?

    Gilla

  18. Hemlig X-sson 2023-09-20 / 11:21

    Jag har några bekanta som på papperet är muslimer och enligt dem, så är det vansinne att tillåta moskébyggen, någonstans i Sverige. Skulle av någon anledning en moské behöva rivas, så kommer det verkligen att ta ”hus i helvete”.

    Gillad av 1 person

    • tompas11 2023-09-20 / 23:13

      Läser man koranen så påpekas det där att det är helt ok för muslimer att ljuga för icke muslimer. Något att tänka på kanske.

      Gillad av 1 person

  19. Kent 2023-09-20 / 09:15

    Är inte röstberättigad i Kalmar kommun i så fall hade jag skrivit på direkt.
    Komplett vansinne att tillåta moskebyggen i Sverige.

    Gillad av 6 personer

    • tompas11 2023-09-20 / 23:15

      Metoo!

      Gilla

  20. Laglydig 2023-09-20 / 07:28

    Ett stort LYCKA TILL!!!

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.