HATKOMMENTARER OCH FEJKKONTON

Efter gårdagens inslag i P4 Radio Kalmar om den planerade moskén i Norrliden har jag fått ta emot många otrevliga kommentarer. Det har skapats fejkkonton på Facebook där personer skrivit kränkande kommentarer eller rent hatiska kommentarer. Efter några timmar har dessa konton raderats.

Jag har dock skärmdumpat en del av dessa kommentarer och gör efterforskningar på vilka personerna är men det råder ingen tvekan om att flera av dem hör hemma i Norrliden och kan mycket väl vara muslimer men det finns också svenskar med märkliga böjelser.

Fortsätt läsa

SAMRÅD ANGÅENDE MOSKÉ I NORRLIDEN

Enligt projektansvarig för detaljplanen på Kalmar kommun så är samrådstiden planerad till 8 november fram till 4 december. Jag förutsätter att Kalmar kommun kommer annonsera i Barometern om alla detaljer och på kommunens webbsida redan denna vecka.

Då kan alla som vill tycka till om detaljplanen skicka in ett yttrande. Ju fler som skickar in ett yttrande desto bättre. Men tänk på att att vara sakliga och håll ett vårdat språk i ert yttrande.

Jag kommer givetvis också skriva ett längre yttrande!

VARFÖR SÅ MÅNGA MOSKÉPROJEKT JUST NU?

Jag har reagerat på att det just nu pågår så många insamlingar för att bygga moskéer eller bygga om befintliga lokaler till moskéer. I bara Kalmar län pågår insamlingar för en moské i Kalmar, Nybro, Oskarshamn och Vimmerby.

Webbtidningen Dagens Vimmerby skrev följande för några veckor sedan.

Kampanjsajten Vi mår bra, som startades i våras och har som syfte att samla in donationer för nya moskébyggen i Sverige, har som mål att bygga en ny moské i landet varje månad, skriver man. Just nu pågår exempelvis en insamling för byggandet av en moské i Nybro. Målet är sex miljoner kronor, och man ska hittills samlat in över 4,5 miljoner. Några andra städer som hittills varit aktuella är Helsingborg, Norrköping, Ljungby, Oskarshamn och Luleå.

Enligt hemsidan har Vi mår bra-kampanjen totalt samlat in över 100 miljoner kronor till olika moskébyggen, tolv byggprojekt har säkrats, man har över 6 500 medlemmar och omkring 255 stödjande företag.

Fortsätt läsa

LITE KOMMENTARER

De senaste dagarna har det varit väldigt lite kommentarer. Jag undrar varför.

Syns inte mina inlägg på bloggen längre?

Vågar mina läsare inte skriva kommentarer?

Eller är det jag skriver helt ointressant?

Eller är det något annat problem. Någon har skrivit att det kan vara problem att skriva kommentarer men jag förstod inte riktigt vad.

Den som vill får gärna bara skriva ”Hej Thoralf” eller något liknande så vet jag att det fungerar att skriva en kommentar eller skicka ett mejl till thoralf.alfsson@telia.com

INSLAG I P4 RADIO KALMAR

P4 Radio Kalmar nämner inte att det är en namninsamling mot moskébygget. Det är givetvis fullt medvetet gjort av journalisten Anton Lindskog och P4 Radio Kalmar! Skandal!

Av den närmare 10 minuter långa intervjun av mig blev det knappt 10 sekunder i inslaget. Hur många tror på vad företrädaren för det Muslimska trossamfundet Shadi Salame, säger i inslaget. Att man bygger moskén för att ”bygga broar” och förbättra integrationen. Skrattretande!

Varför blir det inga följdfrågor på det? Journalisten kunde ju frågat hur välkomna svenska kvinnor är? Och om de måste bära slöja för att besöka moskén? Givetvis ställs inte några kritiska frågor till Shadi Salame av journalisten Anton Lindskog.

Lyssna på inslaget på följande länk.

Använder du Facebook kan du gå in på P4 Radio Kalmars Facebook sida och kommentera på följande länk.

Några reflektioner över namninsamlingen för att stoppa moskébygget i Norrliden.

Fortsätt läsa

KAPITULERAR FÖR ANTISEMITISMEN

Har gått en längre promenad vid havet under eftermiddagen, den här sista dagen med sommartid. Sedan inträder mörkret även i det avseendet.

Lyssnade bland annat på lördagsintervjun med vänsterns före detta statsminister Magdalena Andersson under min promenad, så naiv och feg i intervjun. Blev minst sagt irriterad över att en blek vänsterjournalist, Johan Bendjelloul, intervjuar vänsterns före detta statsminister. Magdalena Andersson undvek att svara på de flesta frågor och det kom hon undan med helt och hållit. Frågorna om socialdemokraten Jamal El-haj var minst sagt bleka och Magdalena Andersson påstod att El-Haj hade tagit avstånd från Hamas terrordåd. Jag undrar när, var och hur? Men det släppte Johar Bendjelloul utan några följdfrågor.

Fortsätt läsa

DEMONSTRATION OCH NASIM MALIK

Idag var det en ny demonstration mot Israel på Larmtorget i Kalmar. Inte så mycket folk som vid tidigare demonstrationer. Det kanske var max 100 personer.
Lyssnade lite på vad kommunisten Johan Karlsson från Nybro sa i sitt tal. Hans antisemitism mot judar och Israel går inte ta miste på om man ”läser” mellan raderna. Aldrig hört någon tidigare kalla Israel för väldens största miljöförstörare. Vad de arabisktalande sa vet jag förstås inte.

Fortsätt läsa

NU FÅR ALLA TYCKA TILL

Samhällsbyggnadsnämnden har idag beslutat att förslaget till detaljplan för mosképrojektet skall gå ut på samråd. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ville stoppa detaljplanen och drev det till votering i nämnden, som de förlorade med 6-5. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet drev igenom beslutet att skicka igenom detaljplanen på samråd.

Nu får alla i Kalmar chansen att tycka till om detaljplanen. Alla privatpersoner kan skicka in ett yttrande när samrådstiden startar om någon vecka eller några veckor. Nu hoppas jag att alla tar chansen att yttra sig.

Fortsätt läsa

FRÅN TERRORNS FRONTLINJER

Har läst terrorexperten Magnus Ranstorps bok ”Från terrorns frontlinjer”. Jag tror inte så många känner till hur länge som Ranstorp jobbat inom det område. Att han varit sändebud på 90-talet och förhandlat i Beirut med Hizbollahs ledare om gisslantagna. Även överraskad över hans alla internationella kontakter, däremot är det knappast meriterande att ha jobbat för CNN.

Det som också är slående är att alla olika terrordåd som han tar upp handlar om islam/muslimer, utom ett terrordåd. Breivik i Norge. Man får reda på en hel del detaljer som jag inte hört tidigare angående flera av terrordåden. Den som läser boken borde slås över alla muslimska terrordåd. Det skrämmer mig väldigt mycket och antalet terrordåd kommer inte minska i framtiden.

Fortsätt läsa

P4 RADIO KALMAR

Har idag blivit intervjuad av P4 Radio Kalmar om namninsamlingen mot moskébygget.

Det skall bli väldigt intressant att lyssna till detta reportage och höra hur mycket och vilket av det jag sa som kom med från intervjun.

Men också vilka andra personer som P4 Radio Kalmar intervjuat, som motvikt till det jag sagt. Har de intervjuat några politiker? T.ex. socialdemokraterna Johan Persson och Peter Akinder.

Jag har tyvärr inga större förväntningar på reportaget då det säkert precis som i Barometerns stora artikel i helgen kommer vinklas som att en stor moské i Kalmar skulle vara något positivt, både för integrationen och samhällsutvecklingen.

Men all publicitet är bra publicitet sägs det. Jag hoppas att det innebär att fler skriver på namninsamlingen.

I slutet av veckan kommer jag finnas dels i Lindsdal utanför ICA under en timma och utanför ICA Södercentrum också under en timma. Dag och tid kommer under morgondagen. Då har jag med mig informationsblad för underskrifter.

SAMLINGSLOKAL MED TORN I KALMAR

Jag kommenterar detaljplanen för moskén i Kalmar.

Tror verkligen majoriteten i Kalmar (S, V och C) att man kan lura Kalmars befolkning genom att kalla en moské för samlingslokal och en minaret för ”ett litet torn” i detaljplanen?

Socialdemokraterna Johan Persson och Peter Akinder är pinsamma och patetiska politiska figurer i Kalmar! De bryr sig mer om sin egna maktmöjligheter än den svenska befolkningen i Kalmar.

MUSLIMSKA TROSSAMFUNDET I KALMAR

Dagen efter valdagen den 11 september 2022 lämnade det Muslimska trossamfundet in en ansökan om en markreservation i ett grönområde i Norrliden, för att där kunna bygga en moské på 750 kvadratmeter. Markreservationen var ett vallöfte från Socialdemokraterna om de fick behålla makten i Kalmar och att muslimerna röstade rött. Socialdemokraterna hade givetvis tidigare utlovat detta markområde i lönndom.

Vilka är då Muslimska Trossamfundet i Kalmar och vilka personer döljer sig bakom denna förening? Har de islamistiska, antisemitiska och extremistiska åsikter? Hur finansierar de sin verksamhet?

I det här mycket långa inlägget kommer jag redovisa vad jag vet om denna förening och de ledande personerna i Kalmar och varför Kalmar kommun skall ta avstånd från föreningen och dra tillbaka den markreservation som föreningen erhållit.

Fortsätt läsa

TAL TILL NATIONEN.

”Du kanske tycker att svenska flickor är lösaktiga slampor som du har rätt att förgripa dig på. Att svenska pojkar är klena bortskämda töntar som du kan råna och förnedra.

Du kanske känner att just Sverige är en utmärkt plattform för dig för att manifestera hur jublande glad och stolt du är över att dina landsmän nyss har slaktat hundratals civila, slaktat barn, kvinnor och män i ett bestialiskt terrordåd.

Jag ska vara helt rak och ärlig. Jag tycker inte du ska vara här. För mig är du inte välkommen i Sverige. Jag tycker du allvarligt ska fundera på att flytta någon helt annanstans, varför inte tillbaka till ditt hemland – där du förmodligen trivts bättre”

Jimmie Åkesson (SD)

BEFOLKNINGSUTVECKLING DEL 3

Jag skulle fortsatt med detta för flera dagar sedan men Hamas terrordåd i Israel och kriget har kommit emellan. Men nu tänkte jag fortsätta med att redovisa lite statistik när det gäller migrationen till Sverige, vårt land, svenskarnas land.

Jag har tidigare redovisat siffror om uppehållstillstånd och att det skett en förändring när det gäller vilken typ av uppehållstillstånd som ges. Det beror delvis på EU:s massdirektiv som bara ger tillfälliga uppehållstillstånd för t.ex. de som kommer från Ukraina. Men det gäller också mer generellt att allt färre permanenta uppehållstillstånd beviljas.

Nu kommer lite statistik om beviljade medborgarskap.

Fortsätt läsa

4500 INFOBLAD UTDELADE

Då har det delats ca 4 500 infoblad om folkinitiativet för att stoppa först och främst markförsäljningen och bygglov för en stor moské i Kalmar. Det är utdelat i norra delarna av staden (norr om Ölandsleden) och det har delats även i de södra delarna av Lindsdal.
Hur många av dessa infoblad tror läsarna av bloggen kommer tillbaka med någon underskrift? Varje infoblad har plats för 4 underskrifter men om vi enbart räknar hur många blad som kommer tillbaka. Blir det 1%, 2% eller 5% eller 10%

Hur stor andel kommer tillbaka tror min läsare? Hur stort är intresset i Kalmar att stoppa moskébygget? Skiter de flesta i om det byggs en moské där islamismen sannolikt kommer spridas? Svara i kommentarerna.

Fortsätt läsa

BARA BÖRJAN

Terrordådet i Bryssel var direkt riktat mot svenska medborgare. Hade islamisten haft möjligheten hade han dödat fler svenskar. Tyvärr är det nog bara en tidsfråga innan någon islamist/terrorist i Sverige utför ett nytt attentat riktat mot svenskar.
När skall vänsterpolitiker vakna och förstå vad det är för människor som man släppt in i vårt land. Människor som firar att 1 400 israeler dödas och dessutom gör det helt öppet och till och med på Larmtorget i Kalmar. Jag har inte hört en enda muslim fördöma Hamas.

När den palestinska kvinnliga politikerna fick frågan om hon fördömde Hamas i SVT Agenda blev hon arg och kallade frågan för rasistisk. Det säger allt jag bör veta om dessa palestinska företrädare.


https://www.facebook.com/thoralf.alfsson/posts/pfbid02D8zEEbdt2nyupmMpGetQCvNLLpnWs5CJhD62cuxPReiZfXzCC2QwoDA6M1wn4gPfl

EN RELEVANT FRÅGA

Idag är det en vecka sedan jag skickade min fråga till de lokala partierna i Kalmar om Kalmar kommun skall sälja mark till antisemiter så att de kan bygga en stor moské?

Det är bara en person/parti som svarat. Det är Christopher Dywik (KD) som är oppositionsråd. Inget av kommunalråden i majoriteten (S, V och C) har svarat men heller inte Moderaterna, Liberalerna eller Miljöpartiet. Jag tycker det är riktigt ynkligt!

Att frågan skulle vara så känslig för regeringspartierna M och L förvånar mig något oerhört!

Fortsätt läsa

ÄNNU EN BEKRÄFTELSE

Läser att kvinnan Remonda Saad har talat vid en demonstration på Larmtorget i Kalmar. Hon säger att hon är upprörd över att Kalmar kommun hissat den israeliska flaggan till Barometern. Jag blir upprörd över att det viftas med mängder av Palestinaflaggor, som representerar terroristorganisationen Hamas.

– Alla vi här i Kalmar känner att den här situationen är mycket dålig. Israel dödar massvis med oskyldiga i Gaza som inte har någonting att göra med konflikten. De bara sitter hemma och bombas av Israel.

Har inte Israel rätt att försvara sig efter Hamas attack?

Fortsätt läsa

SLUT PÅ FIRANDET?

Förra helgen firade och hyllade muslimer Hamas terroristattack och mördandet av 1200 israeler, många kvinnor och barn. Det viftades med flaggor, fyrverkeri och ropades ”Allah akbar” och tutades i bilar för att fira ”Gazas hjältar”.

Nu är samma personer upprörda över att personer dör i Gaza och att Israel stängt av vatten, el och införsel av mat och bränsle. Nu gråter de ut i sociala medier och anklagar Israel för brott mot mänskliga rättigheter. Inte ett ord från dessa om de mördade israelerna eller de som tagits som gisslan av Hamas.

Vad hade de förväntat sig? Är de så korkade? Vilka hycklare!

Varför firar de inte nu? De har ju fått det alla med i varje fall några hjärnceller kunde räkna ut.

När kommer de börja anklaga terroristorganisationen Hamas för utvecklingen i Gaza.

Kom även ihåg att Egypten har en ca 10 km lång gräns mot Gaza som också är stängd och så har den varit i många år. Fundera på varför Egypten har agerat så.