SAMRÅD ANGÅENDE MOSKÉ I NORRLIDEN

Enligt projektansvarig för detaljplanen på Kalmar kommun så är samrådstiden planerad till 8 november fram till 4 december. Jag förutsätter att Kalmar kommun kommer annonsera i Barometern om alla detaljer och på kommunens webbsida redan denna vecka.

Då kan alla som vill tycka till om detaljplanen skicka in ett yttrande. Ju fler som skickar in ett yttrande desto bättre. Men tänk på att att vara sakliga och håll ett vårdat språk i ert yttrande.

Jag kommer givetvis också skriva ett längre yttrande!

6 reaktioner på ”SAMRÅD ANGÅENDE MOSKÉ I NORRLIDEN

  1. Em1 2023-11-02 / 17:19

    Tack Thoralf, för ditt viktiga arbete!

    Gilla

  2. estrid3 2023-11-02 / 00:25

    Vi bör inte tillåta några fler moskébyggen i Sverige, överhuvudtaget. Det måste vara slut med att svensken är vek och undfallande. Vi vill inte bråka, vi vill söka konsensus, heter det. Det kanske har fungerat tidigare, när vårt vackra land hade en homogen befolkning, men i dag är det dömt att misslyckas. Det leder till att vi slutligen förtrycks, i vårt eget land. Hädanefter gäller ”Stå På Dig – annars gör någon annan det.”

    Gilla

  3. nilscobra 2023-10-31 / 18:36

    Finns all anledning att stoppa detta och andra Moskébyggen samt avveckla befintliga.

    I Moskéerna sprids nämligen fundamentalistisk, omodererad Islam genom att man där inte offentligt och aktivt förkastar Koranens och Muhammeds kriminella anstiftan till våld och mord. Genom att moskéerna sprider Islams förtryckande regler och förordningar bland muslimer leder detta i sin tur till radikalisering.

    Moskébyggnader, särskilt de med dominerande minareter, passar inte heller in i västerländsk arkitektur och genom att tillåta dem i våra städer så islamiserar vi det arkitektoniska landskapet i våra länder. Centra som främjar klassisk Islam bland muslimer är också kontraproduktiv för integration av invandrare. Att tillåta moskéer i våra städer kan dessutom skapa trafikproblem med ökad trafik på fredagar och parkeringsproblem.

    Gilla

  4. Huvaligen 2023-10-31 / 18:34

    From the Baltic to the North Sea. Scandinavians

    Gilla

  5. onkelbjrn 2023-10-31 / 18:33

    Det gamla uttrycket ”mota olle i grind” gäller fortfarande.
    När de väl fått sina tillstånd och bygget är klart och invigt, då är det försent att ånga sig.

    Gilla

Kommentarer är stängda.