LINDSDAL OCH RINKABYHOLM

Nu har hela Lindsdal med ca 1 800 hushåll och Rinkabyholm med ca 600 hushåll fått informationsbladet om att stoppa byggandet av en stor moské i centrala Kalmar.

Nu har dessa hushåll fått servicen att få namninsamlingen i sin egen brevlåda och det är bara att skriva på och lämna in informationsbladet med underskrifter till Framtid Kalmar eller posta det till oss.

Nu hoppas jag att invånarna i Lindsdal och Rinkabyholm har lite ryggrad och visar att man är riktiga svenskar som står upp för vår nation, kultur, religion och inte minst våra kristna värderingar!

Det kostar bara ett frimärke att skicka underskrifterna till Framtid Kalmar.

Jag hoppas att de förstår hur negativt en moské kommer påverka hela vårt samhälle. Bara för att de bor i Lindsdal eller Rinkabyholm så är de inte skyddade från påverkan av islamiseringen av vårt samhälle.

Nu kommer jag invänta hur stor responsen är från Lindsdal och Rinkabyholm innan jag beställer nya informationsblad från tryckeriet. Totalt har ca 7 000 informationsblad delats ut med ca 4 500 blad i norra Kalmar, norr om Ölandsleden.

Läs mitt inlägg om sekretess för namninsamlingar som lämnas in till Kalmar kommun.

https://thoralfsblogg.com/2023/10/01/namninsamlingen-ar-skyddad-av-sekretess/

Blankett för underskrifter länk nedan.

https://framtidkalmar.files.wordpress.com/2023/09/blankett-a4-namninsamling-2.pdf




15 reaktioner på ”LINDSDAL OCH RINKABYHOLM

  1. Mats 2023-11-05 / 18:08

    Hej Thoralf,
    Jag pratade med en boende i Norrliden.
    Hon hade inte sett någon lista, men skriver väldigt gärna på!
    ”Vi vill inte ha nån j-a moské här!!”

    Har Norrliden inte fått någon lista än?

    Gilla

    • Thoralf A 2023-11-05 / 18:28

      Jo, de har fått men i vissa hus är det portkod och där kommer vi inte in.

      Men att dela ut dessa infoblad på Smålands Lejons väg, Två Bröders väg och Två systrars väg är det ingen som vill göra. Det bor alldeles för mycket muslimer där, dessutom många kriminella. Jag vill inte riskera att bli måltavla för dessa personer.

      Men om någon är villig att dela ut infoblad på dessa adresser så ordnar jag fram några hundra infoblad.

      Men en blankett för namninsamlingen finns att skriva ut på sin egen skrivare.

      Klicka för att komma åt blankett-a4-namninsamling-2.pdf

      Gillad av 1 person

  2. anders.gs 2023-11-04 / 17:44

    Thoralf, ypperligt tillfälle att marknadsföra Framtid Kalmar inför kommande val. Hoppas du länkat i broschyren till din blogg?

    Gilla

  3. Lotta 2023-11-04 / 10:32

    Skulle det gå att få till en räknare eller någon redovisning över hur många röster som kommer in? Detta för att kanske sporra fler att skriva under?

    Gilla

    • Thoralf A 2023-11-04 / 11:41

      Jag hoppas att min inlägg sporrar flera. Om man skall ha en räknare så måste man ju uppdatera den mer eller mindre dagligen och den möjligheten kommer jag inte ha under en tid framöver då jag kommer vara bortrest en del.

      Gilla

      • Lotta 2023-11-04 / 15:23

        Ok då vet jag. Jag hoppas också tillräckligt många skriver under så folkomröstningen kommer äga rum.

        Gilla

  4. Calle 2023-11-04 / 10:03

    Ja, hoppas Kalmarborna inser allvaret, kan vara sista chansen för dom. Dom borde väl se hur det varit i många andra städer, i samband med korankravaller och firande av terrordådet i Israel.

    Gillad av 3 personer

  5. Huvaligen 2023-11-04 / 09:12

    Vi är många som ser fienden mitt ibland oss och vill bekämpa honom, men få av oss lämnar skrivbordet och går ut på gatan för att föra kampen. Thoralf Alfsson gör det.

    Det var på sätt och vis lättare förr när landet hade gränser och man kunde identifiera fienden och var denne befann sig. Men även då krävdes personliga insatser för att klä av Quisling och ge honom den slutgiltiga lösningen på Akers Hus. Vågar jag propsa på plats för att berätta om en annan engagerad person i en tid då Sverige hade gränser och fienden kunde identifieras. Jag vill gärna berätta om kapten Allan Mann och att han skall ihågkommas idag. Tänd ett ljus!

    Allan Mann föddes 5 maj 1921 i Töreboda. Bondsonen var näst äldst bland tio syskon. Med en stark vilja, kompakt byggd och 170 cm lång, blev han juniormästare i brottning. Men han skulle snart bli märkligare än så.
    Utan att ha gjort värnplikten bestämde Allan Mann sig, 18 år gammal, för att inte bara se på när Finland, Norge och Danmark invaderades utan han ville göra en insats. Han fruktade dessutom att Sverige snart kunde stå på tur. Han tog värvning i den Svenska Frivilligkåren som bestod av svenskar som ville strida i Finland mot ryssarna. Finska vinterkriget utkämpades ju 1939–1940. Mann stationerades i finska Lappland där han fungerade som ordonnans åt de finska trupperna. Efter en tid skottskadades han allvarligt. Trots skadan lyckades ändå den urstarke Mann frakta med sig en sårad fransk legionär för att komma bort från striderna och till sjukvård. Fransmannen var skadad i foten och kunde inte gå men Mann byggde en släde av kasserade skidor och tog honom på släp mot svenska gränsen. Efter närmare 20 timmar var de framme i Sverige. Mann var medvetslös men hittades turligt nog av de svenska gränssoldaterna. Fransmannen överlevde också och den franska regeringen kom senare att belöna Allan Mann med Hederslegionen.

    Efter att han tillfrisknat anslöt sig Mann som frivillig till Norges motståndsrörelse och deltog omedelbart i uppdrag mot tyskarna. Men vid ett sådant uppdrag utanför Narvik skadades han åter, nu av granatsplitter i magen. När han återhämtat sig blev han erbjuden att bli brittisk agent. Mann tog sig över till Storbritannien där han specialutbildades för uppdrag i Norge och anslöts till Norwegian Independent Company No. 1, (För eftervärlden känt som Kompani Linge.) Där fick han träning i närstrid och utbildades tillsammans med kända motståndsmän som exempelvis Max Manus (film med samma namn), Knut Haukelid (Hjältarna från Telemark).

    Allan Manns fortsatta uppdrag blev att verka inne på ockuperade norska områden mot tyskarna. Bland annat utförde han 52 uppdrag mellan Norge och Sverige. Det har berättats att vid dessa tillfällen kom hans speciell utbildning att ställas på prov och Allan Mann blev en legendarisk motståndsman i Norge och en hyllad brittisk agent. Men om sina insatser som motståndsman och agent var han, vad jag förstår, fåordig trots Norska St Olavs-medaljen med eklöv, Hederslegionens riddartecken, franska krigskorset med palmblad, brittiska Military Medal, Norska deltagermedaljen med rosett, finska krigsminnesmedaljen, finska Lapplands krigsmedalj, brittiska 1939-1945 Star (Battle of Britain). Norska Försvarsmedaljen med eklöv, Förbundet Svenska Finlandsfrivilligas frivilligkors, Svenska Norgefrivilliga samt FN:s Cypernmedalj.

    Först 1951 kom han tillbaka till Sverige efter att ha tjänstgjort som kapten i den norska armén. Han blev gymnastiklärare och instruktör i närstrid vid försvarshögskolan i Karlberg. Utan att ha någon formell svensk militärutbildning blev han ändå så småningom utnämnd till kapten även i Sverige. Efter sin pensionering ledde kapten Mann också viss träning för civila vid externa träningstillfällen på Karlberg och jag kom, till min glädje, att kunna delta i några av dem. Jag var judoutövare i den då ännu relativt nya sporten som sågs över axeln. Vi ansågs uppträda i pyjamas som vi använde för att slå kullerbyttor i. Krigsveteranen Mann hade inte mycket till övers för den sortens nymodigheter och kunde ibland sätta någon uppstudsig ungtupp och tvivlare på plats genom några enkla grepp.

    Allan Mann blev 84 år. Många av oss inser idag betydelsen av kapten Manns hållning och livssyn. Vi högaktar kapten Mann och hans likasinnade från den tiden, vare sig de var frivilliga eller mer eller mindre tvingade. Kapten Mann representerar en stabil, solidarisk och uppoffrande medmänniska – en genuin och hedervärd svensk. Så om kapten Mann må vi berätta!

    Gillad av 2 personer

    • turrim 2023-11-04 / 15:16

      Tack för erinran om Allan Mann. Jag hade också förmånen att få några pass med honom i slutet på 50-talet. När den till formen nästan fyrkantiga figuren med tjurnacke kom i närheten så kände man direkt kraftutstrålningen nästan vibrera i luften. Han högaktades av alla.

      Ett konkret minne är när han beskrev hur vi borde bete oss kvällstid på smågator på Södermalm. Då är det bra att ha fäst en blytyngd i änden på livremmen. Sedan kan du enkelt hålla en frizon till smågangstern.

      Gillad av 2 personer

  6. peo 2023-11-04 / 07:19

    Varför inte ta avstånd ifrån alla religioner från ME? Det vore mer logiskt.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-11-04 / 11:32

      ME? Menar du Middle East? Varför iså fall ta avstånd från kristendom och judendom? Förklara det?

      Gilla

    • ivarandersson 2023-11-04 / 16:33

      Varför gillar du massmördarna från Gaza? Saknar du sunt förnuft?

      Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.