UTLANDSBETALNINGAR TILL MUSLIMSKA TROSSAMFUNDET

I ett nytt inslag i P4 Radio Kalmar får Shadi Salame svara på en del frågor från journalisten Anton Lindskog. Enligt min uppfattning så talar Shadi Salame inte sanning i inslaget.

https://sverigesradio.se/artikel/moskebygget-skapar-asiktsstorm-shadi-svarar-pa-kritiken

I inslaget så säger Shadi Salame följande.

”Hela den här projektet finansieras av privata medel från Sverige och vi har varit transparanta om det här sedan vi började projektet.”

För att bevisa att Shadi Salame inte talar sanning så räcker det med att visa några skärmdumpar från det Muslimska trossamfundets egna kampanj.

Varför använder man sig då av ett IBAN-nummer i sina annonser på social medier som sprids till arabvärlden. Ett IBAN-nummer används bara för utlandsbetalningar till mosképrojektet.

”IBAN (International Bank Account Number) är ett internationell format för att identifiera bankkontonummer vid överföringar av pengar mellan konton i olika länder. Ett svenskt IBAN inleds alltid med bokstäverna SE och består totalt av 24 tecken.”

Från Swedbanks webbsida.

Muslimska trossamfundet använder inte bara IBAN, utan man använder sig även av PayPal. PayPal fungerar alldeles utmärkt att använda för att överföra pengar från de flesta länder i världen.

Som inte det räcker så fick jag för något år sedan information från en person i Belgrad om att det fanns tiggaraffischer uppsatta om att man bad om pengar till att bygga en moské i Kalmar. Affisch fanns både på svenska och ett annat språk vid sidan om.

Den Bosniska islamiska församlingen ingår i det som kallas för det Muslimska Trossamfundet i Kalmar.

Jag skickade igår denna information till P4 Radio Kalmars journalist Anton Lindskog och ifrågasatte det som Shadi Salame påstår i radioinslaget. Men jag har inte fått något svar på mitt mejl.

P4 Radio Kalmar borde begära ut Muslimska trossamfundets samtliga kontoutdrag för insamlingen så att Shadi Salame kan bevisa att det bara är ”privata medel från Sverige”!

10 reaktioner på ”UTLANDSBETALNINGAR TILL MUSLIMSKA TROSSAMFUNDET

  1. Kennu 2023-11-03 / 18:27

    Om jag varit 20-30 år yngre som landet är nu så drog jag härifrån direkt.
    Jag har diskuterat detta med flera vakna bekanta, som är på samma linje.
    Andra mindre vakna bekanta ( dem kokta humrarna) förstår inte!? Många med mig vet inte hur det går att VÄCKA VAKNA dessa svenskar. Förstår inte folket, Ska sverige
    bli det 58 muslimska landet av 57!? Jxzlar vad trött jag är att höra det gapiga hönshus kvittret på på mena språken i bussarna medans chafförerna spelar vandraren med östman i mellanspråk!! Snart mer mellan ÖIS folk på storföretagen än svenskar. VART ska svenskar som inte vill vara del av detta expriement flytta? Är det ungern, rumänien, polen, nya zeeland, thailand???? Är svensk delstaten minnesota i usa skonad? Våra dumma politiker har följt WHO agenda 2030 WEF.
    Fortfarande sover över halva befokningen!?

    Gilla

    • tompas11 2023-11-04 / 09:19

      Sover över halva befolkningen? Skulle inte tro det. Snarare handlar det om 80 % som fortsätter att sova eller inget vill veta, ty då kan de inte fortsätta att sova.

      Gilla

  2. Ó Hyra 2023-11-03 / 17:55

    Vilken biblisk bok tycker du är bäst?
    Apostlahästarna eller torskfilistéerna?

    Gilla

  3. Gunnar Karlsson 2023-11-03 / 16:38

    Off topic,

    Även om jag inte delar Jespers åsikter på alla punkter, så är han tveklöst både klok och analytisk. Hans sågning av Centerns nuvarande politik som görs i videon nedan ställer jag mig helt bakom.

    //Gunnar

    Gilla

    • Thoralf A 2023-11-03 / 18:05

      Hans kommentar om ”mini-Ungern” var riktigt dum! Det handlade om att vara politiskt korrekt.

      Gilla

      • Gunnar Karlsson 2023-11-03 / 19:30

        Thoralf,

        Jag delar din uppfattning, även om jag tycker att Viktor Orbán, under den senaste tiden, glidet alltför nära Putin för att passa mig.

        //Gunnar

        Gilla

      • Thoralf A 2023-11-03 / 22:16

        Jag tänkte mest att han syftade på det svenska narrativet att demokratin är på väg att monteras ned i Ungern.

        Att Orban närmat sig Putin ogillar jag väldigt mycket

        Gilla

  4. Kalle 2023-11-03 / 12:10

    Radio Kalmar borde anställa dig, Thoralf, för du klarar av grävande i muslimernas beteende och göranden mycket bättre än vad P4 Radio Kalmar klarar av !!!

    Gillad av 4 personer

  5. Björn Pettersson 2023-11-03 / 11:51

    Kommer aldrig att hända vare sig från Radio Kalmar eller Barometern. På den sistnämnda har man fullt upp med kolla räkningar på hur många öl som ledningen för universitetet druckit på representation.

    Gillad av 4 personer

  6. turrim 2023-11-03 / 11:01

    Som perifer åskådare och utan att lyssna på P4 Kalmar eller läsa Barometern så får jag ändå intrycket att lokala media indirekt gillar och stödjer en moské.

    (Minaret eller torn i byggnadslov – en slump just nu är att mitt alias Turrim betyder torn på latin. Alla mina önskade alias var upptagna så det blev så här. Bäst jag säger, att jag vill inte ha något islambygge i någon stad med eller utan torn.)

    Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.