DEN FLYGANDE KLIMATALARMISTEN

Igår kunde vi se i Rapport att den flygande klimatjournalisten och public service största klimatalarmist Erika Bjerström varit i Afrika, närmare bestämt i Ghana och gjort ett reportage om landets kakaoproduktion. Den påstås var hotad på grund av klimatförändringarna enligt Erika Bjerström.

En självgod Erika Bjerström under Almedalsveckan.

Erika Bjerström far och flyger, kors och tvärs i världen. Allt går ut på att göra klimatalarmistiska reportage för Rapport och Aktuellt. Det är aldrig några fördjupande inslag, utan bara ytliga floskler. Under 2022 var det lite fler resor men då var det ju valår och Miljöpartiet behövde givetvis lite draghjälp från Erika Bjerström och public service under valåret.

Nedan finns en lista på några av hennes resor de senaste åren. Kom ihåg att det är vi skattebetalare som får bekosta hennes resor genom tvångsskatten till public service!

Fortsätt läsa

NY SYMBOLPOLITIK I KALMAR

Klimatstrategerna och hållbarhetsstrategerna kämpar på i Kalmar med sin symbolpolitik. Undrar hur många miljoner kronor dessa personer kostar Kalmar kommuns skattebetalare varje år? Jag tror inte det räcker med 10 miljoner kronor!

Nyligen presenterades ett nytt påfund, ett ”lokalt klimatkontrakt”. Tänk om det vore så enkelt att få det klimatet man önskar. Man ringer bara Kalmar kommun och ber att få skriva ett ”lokalt klimatkontrakt”. Jag vill ha sommar året runt. Kan Kalmar kommun erbjuda ett sådant klimatkontrakt?

Egentligen är det så dumt att man baxnar. Det går inte att skriva några klimatkontrakt! Det är bara symbolpolitik!

Fortsätt läsa

SKA PERSONER SOM IDENTIFIERAR SIG SOM TROENDE MUSLIMER FÅ SVENSKA MEDBORGARSKAP?

Det är givetvis en kontroversiell frågeställning med tanke på lagen om religionsfrihet men en fråga som ändå måste ställas! Samtidigt är det en frågeställning som inte kommer tas upp av svensk media och sannolikt inte ens av Sverigedemokraterna i riksdagen under denna mandatperiod.

Frågeställning har utan minsta tvivel stor betydelse för hur Sverige kommer utvecklas under inte minst innevarande decennium.

Med ett svenskt medborgarskap så följer en lång rad av rättigheter som sedan inte kan fråntas en svensk medborgare enligt dagens grundlagar.

Fortsätt läsa

SAMNYTT GILLADE MIN ARTIKEL

Ser idag att sajten Samnytt har gjort en re-write på mitt blogginlägg om beviljade uppehållstillstånd som jag publicerade den 22 januari. Inte bara texten utan man har också använt flera av mina diagram i sin artikel.

Tydligen så uppskattar Samnytt min genomgång av statistiken från Migrationsverket. De länkar även till min första artikel som jag publicerade den 20 januari. Jag får tacka för uppmärksamheten och hoppas att en del nya läsare hittar till min blogg.

Jag kommer fortsätta med mer statistik från Migrationsverket i ett nytt blogginlägg senare idag eller imorgon. Där jag skall titta lite djupare på nya medborgarskap under 2023.

BEVILJADE UPPEHÅLLSTILLSTÅND

Jag fortsätter med mer statistik från Migrationsverket.

Syftet med granskningen är att se om det paradigmskifte som Kristerssonregeringen vill göra med stöd av SD verkligen genomförs. Men av fullt förståeliga skäl kan de inte hänt så mycket under 2023 då regering först tillträdde i slutet av oktober 2022. Att då kunna ändra lagar och regler innan 2023 var inte möjligt men det kan ändå blivit en psykologisk effekt efter bytet av generaldirektör på Migrationsverket. Under 2024 så förväntar jag mig att börja se effekterna av den nya regeringens migrationspolitik.

Fortsätt läsa

NYHETSTORKA HOS KLIMATALARMISTERNA PÅ SVT

Det kalla vädret i Sverige och norra Europa har tydligen överraskat alla klimatalarmister. När det inträffar något värmerekord så beror det alltid på klimatförändringarna och den globala uppvärmningen men nu är det väldigt tyst från klimatalarmisterna och de pratar mer väder, än klimat och klimatförändringar.

Det är så avslöjande och rent ut sagt pinsamt! Men det mest pinsamma står SVT för i sitt klimatbrev som kom idag på söndagsmorgonen.

Fortsätt läsa

STATISTIK FRÅN MIGRATIONSVERKET

Jag tror de flesta vet att man kan förvanska en del med hjälp av statistik om man inte är hederlig. När det gäller statistik från Migrationsverket gäller givetvis även detta. Jag ser ofta exempel på detta i sociala medier när vänstern eller högerextrema redovisar statistik men man redovisar aldrig bakomvarande faktorer som kan ha påverkat statistiken.
När det gäller statistiken för migrationen till Sverige under de senaste åren så finns det faktorer som pandemin och Rysslands invasionskrig mot Ukraina som påverkat migrationen och gjort statistiken minst sagt svårtolkad över utvecklingen.

Men jag kommer ändå redovisa en lite djupare statistik av migrationen till Sverige men jag kommer i huvudsak starta från januari 2021 på grund av pandemin, då 2020 var ett speciellt år med stängda gränser.

Fortsätt läsa

SVT, ÄPPLEN OCH PÄRON

Tittade på gårdagens 30 minuter med liberalernas Johan Pehrson och utfrågaren Anders Holmberg. De första 15 minuterna av dessa 30 minuter ägnades åt att tjata om SD, inte vilken EU-politik Liberalerna tänker driva i den kommande valrörelsen. Dessutom en totalt meningslös frågesport under flera minuter.

Katastrof Anders Holmberg!

En annan vandrande katastrof på SVT är reportern Johan Zachrisson Winberg, ni vet han med dammsugaren i högsta hugg i ett reportage för något år sedan. Nu har han gjort bort sig igen.

Fortsätt läsa

REGION KALMAR FORTSÄTTER MED BIDRAG TILL IBN RUSHD

Igår beslutade majoriteten i Region Kalmar län bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet att fortsätta med att betala ut ca 400 000 kronor till studieförbundet Ibn Rushd.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har velat pausa stödet till studieförbundet Ibn Rushd. Detta efter uppgifter om att studieförbundet inom viss del av sin verksamhet brustit i efterlevnaden av villkoren. 

Fortsätt läsa

PARADIGMSKIFTE ENLIGT S

Lyssnade lite på dagens partiledardebatt i riksdagen när jag körde bil idag. Jag blir väldigt upprörd och arg när jag hör hur Magdalena Andersson argumenterar och påstår att Socialdemokraterna startade ett paradigmskifte redan 2015-2016 när det gäller migrationspolitiken.

Jo, vi minns den gråtande Åsa Romson (MP) tillsammans med Stefan Löfven på en presskonferens bara några veckor efter hans ”Mitt Europa bygger inte murar tal” på med Medborgarplatsen i Stockholm.

Socialdemokraterna har aldrig tidigare kallat detta för ett paradigmskifte, inte förrän efter regeringsskiftet 2022 och i synnerhet efter Ulf Kristerssons regeringsförklaring den 22 oktober 2022, då han pratade om ett paradigmskifte i migrationspolitiken. Då var det helt plötsligt ett paradigmskifte sex år tidigare av Socialdemokraterna. Helt sjukt!

Så här beskriver Socialdemokraterna sitt eget så kallade ”paradigmskifte” 2015-2016 i valrörelsen 2022.

Fortsätt läsa

”RÄTT” ISLAM VID NYBRO MOSKÉ

Artikel i Hallandsposten 2016.

– Att hålla pekfingret uppåt har för många blivit en symbol för att visa sympati för IS och ”rätt” islam. Egentligen symboliserar det en tro på monoteismen, en gud, en sunnimuslimsk symbol. Det används av IS och de har i mångt och mycket gjort det till sin symbol och i den här kontexten är det en igenkänningssymbol, säger Magnus Sandelin och fortsätter:

– Det är precis som med svart och vita flaggan med trosbekännelsen som används som logga, det är en jihadistflagga framtagen av Al-Qaida, det finns ingen tvekan om vad den symboliserar i dag, säger han.

Magnus Sandelin är journalist och författare som bevakat extremistgrupperingar i Sverige i många år och specialiserat sig på svenska IS-krigare, deras sympatisörer och dess plattformar.”

Fortsätt läsa

HAR S EN EGEN JURIDISK TERM?

Ett uttalade från en debatt i Aktuellt mellan Carl-Oskar Bohlin och Morgan Johansson som fått en del uppmärksamhet på sociala medier.

”Vi har en osmickrande tradition i det här landet av att politiker inte ser saker och ting komma. Och sedan ber om ursäkt i efterhand för naivitet”

Carl-Oskar Bohlin (M)

Min fråga är om detta även kommer gälla att klimatförändringarna enbart beror på ökad mängd koldioxid i atmosfären?

Fortsätt läsa

MIN DEBATTARTIKEL MEST LÄST I BAROMETERN

Idag presenterade Barometern en artikel med en lista på 2023 års mest lästa debattartiklar.

Jag toppar denna lista med en debattartikel om vansinnet med att bygga fler vindkraftsparker.

Inte nog med det. Min debattartikel var i en klass för sig när det gäller antal sidvisningar med 14 192 visningar. Den artikel som kom på andra plats hade 8 748 visningar.

Noterbart är att Socialdemokraternas kommunalråd Johan Persson inte ens finns med bland de 15 mest lästa debattartiklarna. Tänk så kränkt Johan Persson blir.

Så här ser listan ut.

Fortsätt läsa

GRANSKNINGSNÄMNDEN SKA FÅ GRANSKA ERIKA BJERSTRÖMS PÅSTÅENDEN

Erika Bjerström i Almedalen 2014.  Foto Thoralf Alfsson

I ett inslag i SVT:s nyårskrönika så var Erika Bjerström med och pratade om klimatförändringarna. Detta inslag var sedan även med i det klimatbrev som SVT skickar ut varje söndag. Du kan se det på följande länk.

I artikeln och inslaget finns nedanstående häpnadsväckande uppgift.

Fortsätt läsa

HERTZ SÄLJER SINA ELBILAR

Jag följer även en del ekonomisajter och idag läste jag ett nyhetstelegram gällande biluthyrningsföretaget Hertz enligt följande.

”Biluthyrningsjätten Hertz avser att sälja cirka 20 000 av sina elbilar från sin amerikanska flotta, vilket motsvarar ungefär en tredjedel av den globala flottan.

Hertz räknar med att återinvestera en del av intäkterna från försäljningen i att köpa bilar med förbränningsmotorer för att möta kundkrav. Hertz förväntar sig att redovisa en kostnad på 245 miljoner dollar i fjärde kvartalet relaterat till extra nettokostnader för avskrivningar.”

Detta är onekligen ytterligare en varningssignal att elbilarna inte uppfyller de krav som kunderna ställer eller att underhållskostnaderna är alldeles för höga.

Istället skall Hertz investera i bilar med förbränningsmotorer. Kommer fler biluthyrningsföretag följa efter Hertz. Sannolikt borde alla biluthyrningsföretag fundera på samma sätt som Hertz.

Undrar om Volvo Cars och andra bilmärken kommer börja inse att beslutet att stoppa försäljningen av bilar med förbränningsmotorer kanske är något förhastat.

REKORDVARMT ÅR GLOBALT MEN INTE I NORDEN

”Många svenskar minns 2023 som kallt och regnigt. Men globalt var fjolåret det varmaste året som hittills uppmätts. Klimatforskare oroas särskilt över rekordhöga havstemperaturer.”

I Östersjön hade vi dock inte haft några rekordhöga vattentemperaturer under 2023. Sällan har väl badtemperaturerna varit så låga mitt i sommaren. I början av augusti uppmättes badtemperaturer längs östra kusten på Öland till mindre än 10 grader, som lägst 8 grader. I augusti brukar annars badtemperaturerna var som behagligast i Östersjön.

Uppriktigt sagt så har jag inte något större förtroende för Copernicus. Så heter nämligen den av EU tillsatta organisationen som räknar fram den globala temperaturen.

Fortsätt läsa

SÅ HÄNDE DET ÄNTLIGEN

Jag har i många år eller kanske i decennier väntat på att Sveriges företagsledare skulle ta bladet från munnen och tala om vad de förväntar sig av Sveriges regering. Precis som framstående företagsledare gjorde på 60-talet och 70-talet. Uppenbarligen har de varit så fega att de inte vågat göra det under den politiskt korrekta tid vi levt och under en Socialdemokratiska regering som haft stöd av Miljöpartiet. Men nu var tydligen tiden mogen eller ”klimatet” lämpligt för en debattartikel i Dagens Nyheter.

Jag kan bara instämma och applådera att det äntligen sker!

De här företagsledare har skrivit under.

Fortsätt läsa