ANALYS AV DEBATTEN OM MOSKÉN

Jag tror ledarna inom det muslimska trossamfundet i Kalmar och många av deras medlemmar skrattar hela vägen tillbaka till källarmoskén efter mötet i kommunfullmäktige i måndags. De skrattar över hur de kunnat lura hela naiva Kalmar kommunfullmäktige att tro att en ny stor moské skall bli en samlingslokal för alla muslimer och dessutom många svenskar!

De är så dumt att klockorna stannar och blommorna vissnar för att citera en värmländsk socialdemokratisk politiker!

Okunskapen om islam i Kalmar kommunfullmäktige är monumental! Man förstår inte ens skillnaden mellan sunni, shia och ahmadiyyamuslimer.

Fortsätt läsa

SVT VALKOMPASS STYRDE VÄLJARNA TILL VÄNSTER

Intressant att fler än jag reagerade på hur SVT hade formulerat och valt sina frågor i valkompassen. Också roligt att den kristna kanalen Världen idag gör denna reflektion över hur SVT genom sin valkompass kan påverka väljare i en viss riktning till vissa partier.

Det är ju väldigt viktigt hur man ställer en fråga! Att SVT och dess medarbetare har en vänster agenda har ju både undersökningar visat och Janne Josefsson bekräftat.

Se gärna detta videoklipp.

Fortsätt läsa

KOMMUNFULLMÄKTIGE BESLUTADE OM MOSKÉ

Idag har jag varit på Kommunfullmäktige i Kalmar som åhörare, nästan två är efter att jag lämnade som ledamot i september 2022.

Anledningen var givetvis att detaljplanen för en stor moské var upp till beslut idag. Jag ville lyssna på debatten på platsen för att kunna ta in alla intryck och sidodiskussioner som man inte kan se om man tittar på webbsändningen men också prata med ledamöterna.

Fortsätt läsa

AVSLÖJANDE VIDEO FRÅN KALMAR

För några dagar sedan fick jag ett videoklipp skickat till mig från en muslim som är kritisk till de extrema värderingar som ledande muslimer har i Kalmar. Videon är minst sagt avslöjande.

Personen som skickat videon skriver att personen som intervjuar är föreslagen som framtida imam i Kalmar moské och han skriver att personen som intervjuar är salafist.

Salafisterna är bokstavstroende och anser att man inte behöver omtolka de olika religiösa texterna. De menar sig förstå Koranen och sunna som profeten och hans följeslagare gjorde.

Wikipedia

Fortsätt läsa

RELIGIONSFRIHET

Hur många har läst lagen om religionsfrihet? Jag gissar att det inte är så många och de som läst lagen förvånas säkert över hur kort den är. Endast fyra korta paragrafer.

När kommunalrådet Johan Persson (S) i debatter hänvisar till religionsfriheten när han försvarar att muslimerna skall bygga en moské i Kalmar och att Kalmar kommun ska sälja ett markområde för detta syfte så tror jag knappast att Johan Persson läst lagen om religionsfrihet.

I lagen om religionsfrihet finns inte stavelse om att kommunen är skyldig att sälja mark eller ge bygglov till moskéer.

Det här säger lagen.

Fortsätt läsa

FOLKUTBYTET PÅVERKADE VALET

EU-valet var det första valet i Sverige där folkutbytet verkligen slog igenom i ett val.

Jag tänker givetvis på hur många som röstade på Vänsterpartiet i invandringstäta områden. Jag misstänker att palestinier har uppmanat alla muslimer att rösta på Vänsterpartiet i EU-valet. När man granskar valdistrikten så är det så uppenbart att Socialdemokraten har förlorat någon eller några procentenheter men Vänsterpartiet har ökat med många procentenheter.

Fortsätt läsa

HAR KALMARALLIANSEN NÅGON RYGGRAD?

Vid kommunfullmäktige på måndag den 17 juni kommer detaljplanen för en stor moské upp för beslut. Det råder ingen tvekan om att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och sannolikt även Miljöpartiet kommer rösta ja till detaljplanen.

Men hur kommer Kalmaralliansen, bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna agera? De har ju tidigare sagt nej till detaljplanen, både i samhällsbyggnadsnämnden och i kommunstyrelsen. Precis som även Sverigedemokraterna gjort.

I kommunstyrelsen så la Kalmaralliansen fram ett nämndsinitiativ om att man skulle titta på en alternativ placering för moskén.

Fortsätt läsa

MINA TANKAR OM EU-VALET

Resultatet i EU-valet är ju ganska överraskande för många. Men samtidigt så är det inte förvånande om man funderar lite mer på hur den senaste tiden utvecklat sig.

När jag synar en del valdistrikt i Kalmar som jag känner väl till så ser man en del mönster. Vänsterpartiets framgångar kommer främst från invandrartäta områden. I t.ex distriktet Norrliden Östra har Vänsterpartiet gått från 12,2 procent till 23,2. En ökning med 11,0 procentenheter. Samtidigt som S backade med -1,8 procentenheter till 40,4 procent.

Orsaken till denna utveckling tror jag bara beror på hur Vänsterpartiet gett sitt stöd till palestinierna i Kalmar vid alla demonstrationer mot Israel.

Man kan säga att Vänsterpartiets antisemitism har betalat sig väl!

Fortsätt läsa

EU-VALET BLEV MEDIAS VAL

Kan bara konstatera att svenska folket har uppenbarligen inte blivit klokare de senaste 5 åren.

Det är medias rapportering som styrt hela valet, inte minst klimatalarmismen och sedan TV4 Kalla Fakta, vars redaktion säkert firar ikväll. De kommer säkert även få journalistpriset och andra priser.

Men inget parti har bemödat sig med att ifrågasätta klimatalarmismen i media eller Miljöpartiets alarmism om klimatet, inte någon enda gång. Då går det som det går! Det borde flera partier i regeringen och SD gjort. MP har fått vara ensamma och med stor hjälp av media, så tror okunniga svenskar på detta.

Samtidigt så är det nog dags för lite självrannsakan inom SD:s partiledning. Inte minst att det var så lätt att infiltrera både Riks och SD:s kommunikationsavdelning. Plus en del andra klavertramp när man vet hur utsatt man är av media.

Regering och SD har en hel del att fundera på inför valet 2026. Jag hoppas att man utser klimatalarmismen som en angreppspunkt som hamnar högt upp på dagordningen.

Vi i Sverige har ingen klimatkris eller klimatnödläge!

HAR FOLKET BLIVIT KLOKARE PÅ 5 ÅR?

Idag är det dags för valet till EU-parlamentet igen.

Svensk vänstermedia har i vanlig ordning drivit sin egen agenda om framförallt klimatet, bara för att gynna partierna till vänster, de röda partierna. Jag hoppas verkligen att regeringspartierna tar tag i frågan om Public service oberoende och styr upp valet av ny VD för SVT.

TV4-kampanjen mot Sverigedemokraterna har fått stort utrymme. Man kan nästan säga att valrörelsen i media enbart handlat om så kallade SD-trollfabriker och klimatalarmism. Alla andra frågor har kommit i skymundan.

Fortsätt läsa

SVARSLÖS MÅNS LINGE (M)

Hur svårt kan det vara att svara på denna fråga och förklara varför?

Anser du att vi i Sverige befinner oss i en klimatkris?

Om ditt svar är nej, kan du då förklara varför du anser att det inte råder en klimatkris. Om ditt svar är ja. Kan du då förklara vad klimatkrisen består av och hur du märker den i Kalmar/Kalmar län.

Det är denna fråga som jag ställt till 8 lokala EU-kandidater för riksdagspartierna. Vilka partier har då inte svarat, trots att de haft en dryg vecka på sig?

Fortsätt läsa

VEM STYR SVERIGE?

Den frågan kan man utan tvekan ställa sig efter att man läst om vilken fråga som svenska folket tycker är viktigast i EU-valet enligt undersökningar.

Enligt dessa är klimatet viktigast. Sympatisörer till 5 av 8 partier i riksdagen håller klimatet som viktigaste frågan. S, V, MP, C och L anser att det är den viktigaste frågan i EU-valet. Det är absurt!

Fortsätt läsa

ÄR VÄLDIGT FÖRVÅNAD

Ryssland och Putin älskar alla som säger att man skall skicka fredsförhandlare till Ukraina istället för vapen. De som säger detta har inte förstått så mycket av verkligheten och vilka konsekvenser det skulle få för Ukraina. Det bästa är att både skicka vapen och erbjuda Ryssland förhandlingar om de drar tillbaka sina styrkor.

När jag påtalar detta blir jag kallad för krigshetsare. Uppenbarligen är man krigshetsare om man anser att Ukraina har rätt att försvara sina gränser och sitt erkända territorium mot en angripare.

I en artikel idag i Expressens skriver man att Putin träffat världspressen och bland annat sagt följande.

Fortsätt läsa

SERIÖSA EU-KANDIDATER?

Uppenbarligen svårt att få de lokala EU-kandidaterna att svara på mina frågor om ”klimatkrisen”. De som efter flera påstötningar ändå inte svarat har uppenbarligen inte tänkt svara.

Nu har följande svarat, Henrik Nilsson Bokor (S), Carl-Wiktor Svensson (KD), Tommy Lindström (L) och Abetare Gashi (C) som svarat.

Jag saknar alltså fortfarande svar från följande trots påminnelse: Måns Linge (M), Johnny Svedin (SD), Jessica Rydell (MP) och Richard Deichmann (V).

Att vänsterpartisten och miljöpartisten inte svarar är väl kanske förväntat.

Det är riktigt svagt av de som inte svarar, i synnerhet moderaten Måns Linge och sverigedemokraten Johnny Svedin.

CHRISTER SOMME HAR FÅTT SIN EFTERTRÄDARE

Socialdemokraterna med kommunalrådet Johan Persson i spetsen, tillsammans med Vänsterpartiet och Centerpartiet ger nu salafister och islamister fritt spelrum att sprida sitt islamistiska budskap om sharialagar och sitt förtryck av kvinnor.

Att ge dessa mörka krafter ett markområde i Norrliden och en möjlighet att bygga en stor moské för minst tusen personer är ett svek mot Kalmars befolkning.

Fortsätt läsa

FALSKA UPPGIFTER OM FINANSIERINGEN?

Ordföranden för det Muslimska trossamfundet i Kalmar, Shadi Salame, har vid flera tillfällen i media hävdat att man inte tagit emot pengar från utlandet till sitt mosképrojekt. Enligt uppgifter i media så har många tidigare mosképrojekt i Sverige finansierats med pengar från Saudiarabien och Qatar. Regeringen utreder just nu ett lagförslag som skall förbjuda utländsk finansiering.

Nu har jag fått flera uppgifter om att de uttalanden som Shadi Salame gjort i media inte stämmer, utan att det finns ett kontinuerligt flöde med pengar från dessa länder till Sverige.

Så här har Shadi Salame uttryckt sig i media.

Fortsätt läsa

SVAGT AV FLERA EU-KANDIDATER

Uppenbarligen svårt att få de lokala EU-kandidaterna att svara på mina frågor om ”klimatkrisen”.

Det är bara Henrik Nilsson Bokor (S), Carl-Wiktor Svensson (KD) som svarat.

Jag saknar alltså fortfarande svar från följande trots påminnelse: Måns Linge (M), Johnny Svedin (SD), , Tommy Lindström (L), Jessica Rydell (MP), Abetare Gashi (C) och Richard Deichmann (V).

Det är riktigt svagt av de som inte svarar!