SVARSLÖS MÅNS LINGE (M)

Hur svårt kan det vara att svara på denna fråga och förklara varför?

Anser du att vi i Sverige befinner oss i en klimatkris?

Om ditt svar är nej, kan du då förklara varför du anser att det inte råder en klimatkris. Om ditt svar är ja. Kan du då förklara vad klimatkrisen består av och hur du märker den i Kalmar/Kalmar län.

Det är denna fråga som jag ställt till 8 lokala EU-kandidater för riksdagspartierna. Vilka partier har då inte svarat, trots att de haft en dryg vecka på sig?

Måns Linge (M), Jessica Rydell (MP) och Richard Deichmann (V) har inte svarat på frågan

Att Jessica Rydell (MP) och Richard Deichmann (V) inte svarar var ju mer eller mindre förväntat. De vägrar ju mer eller mindre alltid att prata med en Sverigedemokrat eller liknande. De gapar om alla människors lika värde men klara själv inte av de mest basala förmågorna att prata med medmänniskor.

Men att moderaten Måns Linge inte svarat trots att jag gjort olika typer av påstötningar till hans gruppledare Hanne Lindqvist och flera andra moderaterna är minst sagt skrämmande och fullständigt respektlöst.

Men Måns Linge är i mina ögon en Reinfeldtmoderat som var med och utmanövrerade många av de gamla moderaterna i Kalmar, de riktiga moderaterna som var lite invandrings kritiska. Något som Måns Linge aldrig varit eller visat. Jag skulle gissa att han står nära Socialdemokraterna.

Jag har suttit i Kalmar kommunfullmäktiga samtidigt som Måns Linge under 8 år, från 2014 till 2022. Men han har knappast märkts i kommunfullmäktige. De få gånger han varit i talarstolen har han på sin höjd yrkat bifall till någon motion eller liknande. Aldrig tagit någon riktig debatt i något ämne, utan mest suttit av tiden för att få sitt arvode.

Jag har aldrig förstått vad moderaterna ser som så positivt med Måns Linge?

När jag nu ser vilka politiska uppdrag som man satt Måns Linge på under denna mandatperiod så häpnar jag. Det måste vara illa med kompetenta personer i den moderata gruppen när man satt Måns Linge som 1:e vice ordförande i Kultur o Fritidsnämnden och inte bara i en nämnd, utan även som 1:e vice ordförande i Omsorgsnämnden. Då måste Moderaterna har brist på framförallt äldre personer med lite kunskap och erfarenhet om äldreomsorg, istället för en 31-åring.

Har moderaterna någon dold skyldighet att försörja Måns Linge?

Som 1:e vice ordförande så har man ett årsarvode på 258 210 kronor från Kalmar kommun under 2024. Måns Linge har därmed 2 * 258 210 = 516 420 kronor i årsarvode. En tjänst som 1:e vice ordförande räknas som en tjänst på 30 procent. Det innebär att Måns Linge har en dryg halvtidstjänst med en inkomst på drygt 500 000 kronor. Utöver det tillkommer sedan även mötesarvoden i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och planutskottet med ytterligare 40 000 – 50 000 kronor.

Jag undrar om man då inte skall kunna kräva att man svarar på om moderaterna anser att det råder en klimatkris eller inte? Måns Linge måste ju enligt moderaterna ha en bred kompetens! Eller?

Hur har man kunnat sätta Måns Linge som EU-kandidat när han vägrar svara på frågor?

Som väljare i Kalmar skulle jag verkligen fundera på om jag skall lägga min röst på Moderaterna i EU-valet när det finns både Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som har betydligt bättre politik.

Detsamma gäller i kommunvalet 2026. Vem vill rösta på Moderaterna och Måns Linge?

9 reaktioner på ”SVARSLÖS MÅNS LINGE (M)

  1. Kalle 2024-06-08 / 16:27

    ## Afghan som knivhögg polis till döds var illegal invandrare ##

    ## Gärningsmannen som attackerade deltagare i ett islamkritiskt torgmöte i tyska Mannheim nyligen hade levt illegalt i landet i nästan tio år innan de brutala överfallen. Det framkommer några dagar efter att polisen som knivhöggs har avlidit av skadorna. ##

    ## Enligt nya uppgifter bodde Sulaiman Ataee i landet illegalt i nästan ett decennium. Han till Tyskland i mars 2013 som ”ensamkommande flyktingbarn” och ansökte om asyl. Hans ansökan avslogs redan 2014 men stannade kvar i landet illegalt där han levde på bidrag. ##

    https://samnytt.se/afghan-som-knivhogg-polis-till-dods-var-illegal-invandrare

    Släng ut alla illegala invandrare och papperslösa från sverige direkt. Dra in deras försörjning på bidrag så fort som möjligt. De skall inte komma till sverige och kräva att få leva på VÅR välfärd!!!

    Är våra politiker helt dumma i huvudet som varken ser något, hör något eller fattar något???

    Politikerna bara lallar på bakom alla floskler om internationella konventioner!!!

    Skiiit i alla dessa floskelkonventioner!!!

    NU gäller det sveriges överlevnad. Så här skall/kan vi inte ha det. Gör något!!!

    Gillad av 4 personer

  2. Lennart Stenkvist 2024-06-08 / 15:28

    Efter att ha plågat sig igenom hönskackel debatten finns det bara ett alternativ att rösta på i EU valet: Sverigedemokraterna (SD).

    Gillad av 3 personer

    • tompas11 2024-06-08 / 18:36

      Jag såg på skiten på SVT play och mitt beslut att inte rösta förstärktes än mer om möjligt. Vem fan vill bidra till att ge dessa dårfinkar osmakligt hög lön och makt i EU? Inte jag i alla fall. Ni andra gör som ni vill, men kom inte och klaga sedan.

      Gilla

  3. Kalle 2024-06-08 / 13:09

    PATRIK KRONQVIST [EXPRESSEN, Ledare]
    ## Kurdiska räven tvingar Sverige att göra en u-sväng##

    ## Svenska valrörelser har låtit lika gnälliga i snart 30 år.Men ställda inför brutala gängledare som Rawa Majid har politikerna plötsligt mognat. ##

    ## Det är som det brukar i Sverige. Plötsligt gör politiken häftiga u-svängar bort från tidigare heliga positioner. ##

    ## Ett tvärsäkert nej till alla former av överstatlighet i brottsbekämpningen, har ersatts med en febrig längtan efter att tyska poliser ska kunna sparka in svenska dörrar. Typ. ##

    ## Den organiserade brottsligheten växer sig starkare i hela Europa. Den är professionell, den gör snabba insteg i den vita ekonomin och blir allt mer brutal – Nederländerna och Belgien har börjat få samma problem med gängskjutningar som Sverige.##

    ## Och så behövs det pengar. Europol har fått fler verktyg de senaste åren – men reformerna finansieras sällan fullt ut. Det måste de givetvis göra. ##

    https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/kurdiska-raven-tvingar-sverige-att-gora-en-u-svang/

    Det behövs modiga, debattglada och utåtriktade politiker som står upp mot de olika media-dreven från de vänsterblivna!!!

    Gilla

    • tompas11 2024-06-08 / 18:28

      ”Det behövs modiga, debattglada och utåtriktade politiker som står upp mot de olika media-dreven från de vänsterblivna!!!”

      Tyvärr lyser de med sin frånvaro hur idogt man än söker efter dem. Frågan är om de ens existerar?

      Gilla

  4. ivarandersson 2024-06-08 / 10:19

    Jessica Rydell (MP) och Richard Deichmann (V) är mobbare eftersom de inte vill prata med en f.d. SD:are. Lika värde gäller bara de som tillhör rätt politisk klan.

    Gillad av 1 person

  5. Ludvig 2024-06-08 / 08:49

    Ja EU-valet blev mycket enklare efter debatten igår kväll.

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-08 / 09:09

      Jag klarade inte av att se den! Den är så tokig och pinsam.

      Gilla

  6. Christer 2024-06-08 / 07:48

    Det är symptomatiskt att V och MP inte svarar .

    Miljöpartiet har ingen vettig politik och kommunisterna kan bara skrika nazist när de tillfrågas om något .

    En aktiv Socialdemokrat jag känner brukar säga att Miljöpartister och kommunister är mycket slarvigare och aggressivare än andra politiker. Han har mer än 40 år som aktiv politiker , och han vet inte orsaken , men han tror på att det bl.a är avundsjukan som är deras främsta drivkraft . Intressant teori .

    Men det är solklart inget av de två partierna en tänkande Svensk kan rösta på . Är man rädd om Sverige och Svenska intressen är EU valet enkelt .

    OCH DET VALET BLEV ENKLARE EFTER GÅRDAGENS TV DEBATT .

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.