VEM STYR SVERIGE?

Den frågan kan man utan tvekan ställa sig efter att man läst om vilken fråga som svenska folket tycker är viktigast i EU-valet enligt undersökningar.

Enligt dessa är klimatet viktigast. Sympatisörer till 5 av 8 partier i riksdagen håller klimatet som viktigaste frågan. S, V, MP, C och L anser att det är den viktigaste frågan i EU-valet. Det är absurt!


”Även i synen på klimatet skiljer svenska väljare ut sig från övriga Europa. Frågan hamnar betydligt längre ner på dagordningen i andra länder,”

Men samtidigt visar det vilken makt som Public service och övrig politisk korrekt media har över det svenska folket. Det visar också hur enkelriktade journalister är.

Jag känner inte till en enda svensk journalist som vågar diskutera klimatfrågan från ett alternativt synsätt. Inom vetenskapen har man något som kallas för Peer review.

Peer review är en process där vetenskapliga publikationer läses och granskas av ämnesexperter innan de accepteras för publicering. Sammanfattningsvis kan man säga att det är en form av kvalitetsgranskning som säkrar att den publicerade forskningen håller en hög standard.

Något liknande förekommer inte inom media. Det finns inte en enda journalist som tar upp vad som framkommer under peer review. Istället springer alla journalister åt samma håll. Det kallas för flockbeteende eller flockmentalitet.

Antingen är svenska journalister tvungna att underordna sig den ordning som deras chefredaktörer lagt fast eller så är de så rädda att gå emot main stream, så att de lydigt följer flocken. Eller så handlar det bara om att man är så rädd om sin lön och att man därmed struntar i att göra ett bra journalistiskt jobb.

Ännu värre är det om alla journalister sympatiserar med de röda partierna, inklusive Centerpartiet.

Det är dessa journalister som fått upp klimatet högst upp på dagordningen. Trots att vi i Sverige är bland de länder som har minst utsläpp av växthusgaser per capita och som har en mer eller mindre helt koldioxidfri elproduktion.

Dessutom har de röda partierna tillsammans med Centerpartiet sett till att avveckla fyra kärnkraftreaktorer som kunde producerat stora mängder koldioxidfri elenergi under många år till. Inte ens detta faktum lyckas de svenska journalisterna lyfta fram och granska.

Den svenska journalistkåren är ett stort falsarium som inte förtjänar någon respekt!

26 reaktioner på ”VEM STYR SVERIGE?

  1. Ó Hyra 2024-06-07 / 17:00

    Slår man på valfri kanal av statstelevisionen idag så är det som att se barnkanalen på 1960-talet. Så infantiliserat har svenska folket blivit.

    Gillad av 2 personer

    • turrim 2024-06-08 / 16:55

      Ja, trams och hela tiden omotiverade idiotskratt från de vanliga kändisarna med klippkort så länge man minns till det som annonseras som underhållningsprogram. Det tvingas vi betala för. Hanna Stjärne vill ha mer pengar. Hon ska nu gå till Nobelstiftelsen som VD. Stackars de som deltar i Nobelmiddagarna.

      Det ska bli intressant att se vad en ny VD för SVT hittar på. Men tramset sitter nog i väggarna och kan inte ändras utan radikal omorganisation med klara ramar och pengar i ett nytt avtal med oss tittare. Plus en riktig kontrollfunktion med befogenhet att utdela kännbara straff.

      Gilla

  2. Lennart Stenkvist 2024-06-07 / 15:27

    Klimatväderhysterin är en vänster framtagen hjärntvättningsprojekt med syfte att lura och skrämma okunskapens folk. Tyvärr finns det alldeles för många knäppgökar som har sin ekonomi tryggad genom att utge sig för att vara klimatexperter.

    I bluffprojektet ingår en vänstermedveten handling för att få folket att glömma bort den allra viktigaste frågan för samhället. Nämligen att mångreligion i ett och samma land skapar otrygghet i samhället.

    Nutidens och framtidens mångreligion skiljer sig inte från mångreligionens väldokumenterade historia. När ansvariga politiker inte förstår fakta är det riktigt illa ställt.

    Gillad av 1 person

  3. Kalle 2024-06-07 / 15:12

    ## Aktivister har barrikaderat sig på KTH ##

    ## Polis är på plats vid KTH:s kårhus efter att ett antal pro-palestinska aktivister tagit sig in i byggnaden och ockuperat den. ##

    ## Insatsstyrkan är på plats och har forcerat dörren till studenterna.##

    ## Poliserna bär ut studenterna en efter en.##

    ## – Vi har inlett en utredning om olaga intrång, säger Anders Bryngelsson, vid polisen.##

    https://www.expressen.se/nyheter/sverige/aktivister-har-barrikaderat-sig-pa-kth/

    ## Organisationen [HAMAS] är klassificerad som en terroristorganisation av bland annat EU[6][7], Israel[8], Japan[9], Kanada[10], USA[11], Egypten, Australien och Storbritannien, samt har vid flera tillfällen fått sina tillgångar frysta genom anti-terrorlagar.[12] ##

    ## Internationellt sett har Hamas framförallt uppmärksammats i samband med flera självmordsattentat mot civila i Israel.[13] Attentaten har fördömts av bland annat FN:s kommission för mänskliga rättigheter och Human Rights Watch. Hamas har också anklagats för att använda sig av mänskliga sköldar, genom att utföra sina militära operationer från platser där många oskyldiga civila vistas, till exempel sjukhus och skolor.[14][15] ##

    ## Hamas har vid sidan av den politiska organisationen och sin sociala verksamhet en väpnad gren känd som Izz ad-Din al-Qassam-brigaderna. ##

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Hamas

    Organisationen [HAMAS] är klassificerad som en terroristorganisation av bland annat EU[6][7], Israel[8], Japan[9], Kanada[10], USA[11], Egypten, Australien och Storbritannien,

    I Storbritannien är det straffbart att berömma HAMAS!!!

    Klassad som terroristorganisation av bland annat EU!!!

    Förbjudna av EU t.o.m Egypten som är ett muslimskt land förbjuder Hamas som finns i grannen Gaza.

    Sverige är väl med i EU vi har ju val till EU på söndag ???. De borde väl ha stoppats i sverige också???

    Hamas stör det svenska samhället överallt där de kan komma åt bl.a. i kommunfullmäktige, universitet o.s.v.

    Den djupa (s)taten verkar styra sverige eftersom HAMAS/ Palestinier får härja fritt på svenska gator och torg.

    Den nuvarande regeringen verkar helt handfallen!!!

    VARFÖR kan inte svenska och även utländska politiker stoppa alla muslimska organisationer utan ”avlönar” dem med skattepengar ???

    Gillad av 1 person

  4. Arlac 2024-06-07 / 14:51

    Glöm klimatet, den absolut största hotet nu och i framtiden är: ISLAM!

    Tyvärr har journalisterna en egen agena som är 1. klimatet 2. SD 3. SD 4. SD osv…

    Det sk. public service borde utbilda sig själva! Men det politiska synfältet är begränsat av partibokens skygglappar.

    Här är lite kort om migrationen till Sverige och Europa:

    Orsaken till muslimers flytt till västländer är hijra, dvs. jihad genom migration, och syftet med jihad är att införa sharia.
    Efter tillräckligt lång tid kommer alla att bli muslimer.
    Islam assimileras inte, utan dominerar på grund av sharialagar.

    Bill Warner, PhD: Hijra, Islamic Migration: https://youtu.be/Tw9lpvjfhVk

    Gillad av 4 personer

  5. magnus norstrom 2024-06-07 / 14:39

    vad tror du själv thoralf ? Vad händer om Ukraina vinner kriget eller att Putin känner sig pressad i kriget? Putin ser nog Ukraina som sin livboj och kan då ta till vilka medel som helst inklusive kärnvapen

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-07 / 15:17

      Ukraina kan egentligen inte vinna kriget och bara återta sitt eget territorium som Ryssland ockuperar. Ukraina har inga ambitioner att erövra något från Ryssland. Om Putin är beredd att använda kärnvapen mot Ukraina så är han körd fullständigt. Då skulle nog merparten av de länder som idag ändå håller honom om ryggen internationellt ta sin hand ifrån honom. Dessutom skulle nog det ryska folket vända honom ryggen om det leder till ett världskrig som startas av Putin.

      Jag hoppas att Putin blir pressad av framförallt opinionen på hemmaplan!

      Gilla

  6. Karl 2024-06-07 / 11:22

    Den sista idioten är inte född än .

    Gilla

  7. 502V8S 2024-06-07 / 10:56

    Mycket bra skrivet Thoralf!

    Gilla

  8. tompas11 2024-06-07 / 10:16

    En majoritet av svenska folket och politikerna är uppenbarligen totalt blåsta och har ingen som helst möjlighet att tänka självständigt. Varför oroa sig för något som vi har absolut noll möjlighet att påverka i någon som helst riktning? Dessa infantila dårar tror att koldioxid är ett gift, när det är precis tvärtom. Koldioxid ingår i fotosyntesen och är därmed en förutsättning för liv på jorden, men det har dessa lallande idioter inte en susning om. Dessutom ligger koldioxidhalten i atmosfären för närvarande på en historiskt väldigt låg nivå. Så låt oss med gemensamma krafter och insatser bidra med mer koldioxid så att öknarna blir grönare och skördarna ökar så att fler munnar kan mättas.

    Gillad av 4 personer

  9. Hans 2024-06-07 / 10:14

    Sorgligt nog fungerar inte ens Peer review

    alltid numera!

    Se Alan Sokal fallet!

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-07 / 10:53

      Ne, tyvärr så är det så och jag tror även att media har sin roll i detta i synnerhet när det gäller vetenskapliga artiklar om klimatet.

      Gilla

  10. Bo Adolfsson 2024-06-07 / 09:41

    Tyvärr ser vi samma flockbeteende när det gäller Ukrainakriget.

    Hela Sverige skall ställas på krigsfot med alla resurser vi har!

    Vi litar fullständigt på att fjanterna Kristersson och Bydén använder våra resurser rätt. Dessa resurser som går till Wallenbergs och USA:s krigsindustri.

    Vad har vi med Ukriana att göra? Får man ställa den frågan utan att bli kallad putinist och landsförrädare?

    Jag vill ha värnplikt för både man och kvinnor och ett försvar som försvarar Sverige. Vad gjorde vi i Afghanistan, Libyen och Mali? Vad gör vi i Ukraina?

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-07 / 10:52

      Du får givetvis ställa frågan men då får du också vara beredd på kritik.

      Alla vill givetvis ha fred förutom Putin. Men de som vill stoppa vapenstödet till Ukraina är svaret skyldig att ge hur de då tror utvecklingen kommer bli av kriget.

      Jag tolkar dig som att du fullständigt skiter i om Ukraina körs över av Ryssland och att Ukraina tvingas till kapitulation. Ryssland annekterar Ukraina och att det sedan blir ett gerillakrig/inbördeskrig istället.

      Nu får du svara och berätta vad du tror händer i Ukraina om västländerna slutar med sitt vapenstöd? Jag ser fram emot ditt svar!

      Gillad av 3 personer

      • Bo Adolfsson 2024-06-07 / 14:28

        Resultatet blir att Ukraina får lämna ifrån sig Krim och Donbass, d v s de provinser där majoriteten är ryssar. En gränsjustering som har skett i alla tider. Dessa delar har aldrig tillhört Ukriana utan hamnade där när Ukraina var en delrepublik i Sovjetunionen. Dessutom får Ukraina inte gå med i Nato. Ryssland accepterar inte Nato så nära sin gräns precis som USA enligt Monroedoktrinen aldrig accepterar främmande trupper i Amerika.

        Ni som tror att ni kan kriga bort Ryssland är svaret skyldigt hur det skall gå till! Vill ni skicka svenska soldater till detta krig? Än så länge har Ukrainas män använts till kanonmat, men tillgången börjar nu tryta.

        Det är märkligt att de som vill ha ett nationalistiskt Sverige vill lägga sig i all väldens konflikter.

        Gilla

      • Thoralf A 2024-06-07 / 15:11

        Jag tror att du är mycket naiv om du tror att Putin skulle nöja sig med det om han hade goda möjligheter att erövra hela vägen till Moldavien. Eller varför inte ytterligare landområden. Jag skulle inte lita det minsta på Putin. Han talar alldeles för ofta med kluven tunga.

        Gillad av 2 personer

      • Bo Adolfsson 2024-06-07 / 16:33

        Det är väst som har talat med kluven tunga efter Sovjets och Warszavapaktens upplösning. Då fanns det inte längre någon anledning att behålla Nato och väst lovade att den inte skulle utvidgas.

        Men väst fortsatte sin inringning av Ryssland genom att ansluta hela Östeuropa och också försöka få med Georgien och Ukraina. På detta sätt blir det betydligt närmare att hota Moskva med kärnvapenmissiler. Den som inte förstår att ryssarna uppfattar detta som ett hot kan ju fråga sig om USA skulle acceptera missiler i Mexiko och på Kuba.

        Det är nonsens att Ryssland skulle försöka ta hela Europa. Vad skulle det med det till och t ex det ur deras synpunkt värdelösa Sverige? Ryssland är världens största land med en tredjedel av världens naturtillgångar, men bara 150 miljoner invånare. De har nog med sitt land, men vill inte bli hotade. Nu vänder de sig till Kina och Indien och många andra stater. Världskartan håller på att ritas om och vi i väst med bara 1/8 av jordens befolkning kommer att komma i bakvatten med våra könsbyten och annat trams som vi håller på med.

        I samband med Kubakrisen 1962 sa Kennedy något klokt när han kom överens med Chrustjov och vi kom undan ett kärnvapenkrig: Du måste ställa dig i den andres skor för att förstå hur han tänker. Chrustjov drog tillbaka sina robotar och Kennedy drog tillbaka sina från Turkiet, vilket är mindre känt.

        Rekommenderad läsning: Civilisationernas kamp av Samuel P Huntington. Det finns flera civilisationer i världen än vår i väst. Om de tycker att deras är bra vad har vi då för rätt att tvinga på på dem vår civilisation?

        Gilla

      • Thoralf A 2024-06-07 / 19:49

        Där kom det ryska narrativet ännu en gång!

        Har du aldrig funderat över varför alla forna öststater vill ansluta sig till både EU och NATO? Som suveräna stater har de rätt att besluta om sin egen utveckling utan att fråga Ryssland om lov!

        Gillad av 1 person

      • Bo Adolfsson 2024-06-07 / 20:39

        Javisst är det det ryska narrativet! So what! Det är ju det vi måste ta hänsyn till. Begrunda Kennedys ord!

        Tyvärr ha väst fastnat i sin egen propaganda. De har orsakat det här kriget för att de tror att de kan besegra Ryssland. Putin har inte fallit utan har starkt stöd i Ryssland, mer än någon ledare i väst har. Den ryska ekonomin har inte kollapsat utan har bättre tillväxt än ekonomierna i väst. Är väst berett att syna korten när Ryssland anser att dess existens är hotat? Det här handlar om realpolitik mellan supermakter. Då duger det inte att komma med moraliserande pekpinnar!

        När Putin besökte Xi för ett par veckor sedan kramade Xi om Putin, som blev något överraskad över detta. Kina ställer helt upp på Rysslands sida liksom mängder av länder i världen. Så är realpolitiken och sedan kan vi tycka att de är dumma, som inte ställer upp på våra mänskliga rättigheter med Pride och annat.

        De ställer dessutom absolut inte upp på västs vansinniga klimatpolitik! Vilka kommer att få bäst ekonomisk utveckling? Det är alltid ekonomin som avgör.

        Läs gärna Civilisationernas kamp av Samuel P Huntington!

        Gilla

      • Thoralf A 2024-06-08 / 00:05

        Det du skriver om ekonomi och Kina stämmer inte. Men det är det ryska narrativet.

        Nu har du haft dina kommentarer på min blogg.

        Gilla

    • Bergman 2024-06-07 / 14:53

      Under konflikten i Kongo 1960–1964 sattes över 6 000 svenska soldater in under FN:s regim. 19 svenskar offrade livet där – egentligen för ingenting. Kongo ligger som bekant inte precis i Ukraina.

      Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.