HAR FOLKET BLIVIT KLOKARE PÅ 5 ÅR?

Idag är det dags för valet till EU-parlamentet igen.

Svensk vänstermedia har i vanlig ordning drivit sin egen agenda om framförallt klimatet, bara för att gynna partierna till vänster, de röda partierna. Jag hoppas verkligen att regeringspartierna tar tag i frågan om Public service oberoende och styr upp valet av ny VD för SVT.

TV4-kampanjen mot Sverigedemokraterna har fått stort utrymme. Man kan nästan säga att valrörelsen i media enbart handlat om så kallade SD-trollfabriker och klimatalarmism. Alla andra frågor har kommit i skymundan.

Enligt min mening är den som säger att vi har en klimatkris i Sverige helt enkelt ganska korkad och lider brist på eget tänkande (förstånd). Den klimatförändring vi haft i Sverige består enbart i att årsmedeltemperaturen stigit med ca 1,0 grader de senaste 50 åren. Något som gemene man i praktiken inte märker något av men för samhällsekonomin så betyder det en hel del i besparingar och nya möjlighet för jord o skogsbruk.

Med andra ord mer eller mindre bara positiva effekter för Sverige!

Men det är givetvis faktorer som aldrig lyfts fram av de politiskt korrekta journalisterna som vi har i det här landet. Helt ofattbart enligt min uppfattning. I synnerhet när det gäller Public service som skall vara objektiva enligt deras sändningstillstånd.

Nu ställer jag mig frågan om det svenska folket blivit klokare sedan förra valet till EU-parlamentet 2019? Eller har de fördummats av svensk media?

Svaret får vi ikväll!

Valresultatet 2019 i Sverige.

Om de rödgröna partierna går framåt så firar hela journalistkåren sin framgång och jag kommer dumförklara stora delar av det svenska folket som gått på medias desinformationskampanjer!

6 reaktioner på ”HAR FOLKET BLIVIT KLOKARE PÅ 5 ÅR?

  1. Calle 2024-06-09 / 17:06

    @ Ivar Andersson

    Precis som när SVT/ SR förmedlar vad Expo tycker . Expo är väl i högsta grad partiska, finansieras även med skattemedel, otroligt .

    Gillad av 1 person

  2. Lennart Stenkvist 2024-06-09 / 13:06

    Klokheten bland väljarna borde ha blivit bättre. Man kan åtminstone hoppas det. Om det sedan räcker är en annan femma.

    Det blir intressant att följa EU valet via datorn tillsammans med alternativmedia. Dumburken (TV:n) kastades ut för över 25 år sen. Tyvärr har tokstolliga politiker beslutat att man måste betala skatt för dumburken som man inte har.

    Gilla

    • tompas11 2024-06-09 / 14:37

      Klokt beslut att kasta ut dumburken! Dock är majoriteten av befolkningen inte lika kloka och kommer troligtvis aldrig att bli det heller med tanke på landets utveckling.

      Gilla

  3. Grålle 2024-06-09 / 11:17

    Jag anser att din fråga kan besvaras med ett kraftfullt NEJ! Att svenskarna knappast blivit klokare på senare år framgick med all tydlighet under pandemin.

    Gillad av 4 personer

    • Thoralf A 2024-06-09 / 11:27

      Eller av att svenska folket tycker att klimatet är viktigaste frågan i EU-valet. Helt galet!

      Gillad av 9 personer

  4. ivarandersson 2024-06-09 / 09:07

    Så förvränger Al Jazeera nyheter till Hamas fördel

    Mediehuset Al Jazeera används återkommande som Sveriges Radios och Sveriges Televisions primärkällor utan vidare information om hur plattformen nyttjats och nyttjas i desinformationssyften. När den israeliska armén fritog fyra av den israeliska gisslan omtolkade Al Jazeera Vita husets gratulationer till att USA fördömde attacken istället.

    Ledarsidorna

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.