MINA TANKAR OM EU-VALET

Resultatet i EU-valet är ju ganska överraskande för många. Men samtidigt så är det inte förvånande om man funderar lite mer på hur den senaste tiden utvecklat sig.

När jag synar en del valdistrikt i Kalmar som jag känner väl till så ser man en del mönster. Vänsterpartiets framgångar kommer främst från invandrartäta områden. I t.ex distriktet Norrliden Östra har Vänsterpartiet gått från 12,2 procent till 23,2. En ökning med 11,0 procentenheter. Samtidigt som S backade med -1,8 procentenheter till 40,4 procent.

Orsaken till denna utveckling tror jag bara beror på hur Vänsterpartiet gett sitt stöd till palestinierna i Kalmar vid alla demonstrationer mot Israel.

Man kan säga att Vänsterpartiets antisemitism har betalat sig väl!

Jag tror detta gäller över hela landet. Det är säkert även något som ger Socialdemokraterna lite huvudvärk inför valet 2026. Tänk om MENA-folket börjar överge Socialdemokraterna för Vänsterpartiet.

Tittade på valdistriktet Herrgården i Malmö. Herregud!

S och V har tillsammans 92,9 procent av rösterna.

När det gäller Miljöpartiet framgångar så är nog alla medvetna om vilken draghjälp som partiet har haft av media med klimatalarmismen. Inte minst av Public service som helt okritiskt rapporterar om varenda liten väderhändelse i världen, som en klimatförändring. I helgen var det äppelodlingar i Tjeckien som drabbats av frost under blomningen och som då givetvis berodde på klimatförändringar. Givetvis var det före detta miljöpartisten Erika Bjerström som rapporterade om detta i SVT men också i SVT:s så kallade klimatbrev.

Fick någon framföra några andra åsikter angående klimatförändringarna under valrörelsen i PK-media eller public service? Nej, givetvis inte!

Sverigedemokraterna misslyckades också med att mobilisera sina egna väljare.

När rösterna blir färdig räknade kommer SD sannolikt ha fått ca 530 000 röster. Det är bara ca 40 procent av det antal som röstade på SD i riksdagsvalet (1 330 325 röster).

Där ligger nog en väldigt stor förklaring till det dåliga valresultatet. Jag tror det finns en lång rad orsaker till detta.

  • Ett ointresse för EU-valet
  • Väljare som vill ha en Swexit istället
  • Att SD röstade för ett NATO-medlemskap
  • TV4 Kalla Fakta avslöjande om anonyma konton
  • Att media endast skriver negativt om SD
  • Onödiga uttalanden om kriget i Ukraina
  • Anklagelser om rysskopplingar
  • Sakpolitiken kom i skymundan genom alla anklagelser mot SD

Media har en väldigt stor roll i hur den här valrörelsen utvecklade sig men samtidigt borde SD lärt sig hur media fungerar. Public service har ju dessutom blivit sju resor värre efter att de fick sin finansiering via skattsedeln. Nu kan de pumpa på med ren desinformation om t.ex klimatet eller invandringen.

Nu gäller det att se till att rätt VD tillsätts för SVT. Ingen mer vänsterperson på denna position. Klarar inte regeringen av att styra den tillsättningen så är nog valet 2026, helt kört redan nu

Det var första gången som SD backade i ett riksdagsval eller EU-val. Det kanske samtidigt var en nyttig lärdom att det inte alltid bär uppåt.

Nu hoppas jag att SD funderar över orsakerna till denna miss i EU-valet och sedan rättar till detta inför valet 2026, det är dock drygt två år till nästa riksdags val. Det var ju ändå positivt att man backade i EU-valet och att det inte var i riksdagsvalet. Nu behöll partiet sina tre mandat i EU-parlamentet, hade det varit riksdagsvalet och man backat med två procentenheter så hade man tappat ett antal riksdagsplatser.

Det stora förloraren är dock det svenska folket, det riktiga svenska folket, som nu riskerar att få mer samhällsfientlig politik från de rödgröna om detta valresultat även skulle stå sig i kommande riksdagsval.

Då blir det höjda skatter, bankskatt för bankerna och nya miljölagar och nya vindkraftsparker, både på land och till havs. Ett havererande elsystem på grund av väderberoende elproduktion och så mycket mer.

De partier som bryr sig minst om det riktiga svenska folket har gått framåt i EU-valet. Tragiskt för nationen Sverige!

12 reaktioner på ”MINA TANKAR OM EU-VALET

  1. onkelbjrn 2024-06-11 / 02:50

    Ca 50 % av de röstberättigande gick till valurnorna. Den stora frågan är ju vilka som stannade hemma. Själv röstade jag, men känner att det i praktiken är ganska betydelselöst vad vi här i Sverige röstar på. Däremot röstade jag för att visa på att det finns ett motstånd mot EU. Men ack så få vi var som röstade på ett av de övriga partierna.

    Hade soffliggarna kunnat få upp siffrorna för övriga partier eller ej? Som siffrorna nu ser ut så är väljarna nöjda med EU och en stor del anser MP vara det rätta partiet. 2026 får vi hoppas att det blir en bättre närvaro vid valurnorna.

    18 juni ska riksdagen rösta för DCA avtalet och kan man gissa att riksdagen kommer att rösta ja. Vi börjar se slutet på Sverige som land där svenskarna bestämmer.

    Gilla

  2. Finn fem fel 2024-06-11 / 00:45

    Weimers uttalande, några dagar innan valet, om att eventuellt samarbeta med rysslandsvänliga partier var idotiskt och gav motståndarna en straffspark.

    Varför behövde han säga det?

    SD borde även ha bemött Kalla Faktas avslöjande på ett annat sätt och inte genom att inleda ett krig mot TV4. Olyckligt agerande av Åkesson.

    Det ligger något i att det pågår ett folkutbyte i Sverige, men man borde uttryckt sig på det sättet. Olyckligt även där. Man når bara de redan frälsta med den retoriken.

    Man bör ifrågasätta både Weimers och Åkesson efter detta val.

    Gilla

  3. Mike 2024-06-10 / 19:27

    Du skrev inte:

    Totalt antal röster: 245 

    Antal röstberättigade i räknade valdistrikt: 979  

    Valdeltagande: 25,0 % 

    75 % röstade alltså inte

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-10 / 19:39

      Egentligen inte intressant. Valresultatet är ju som det är och det är många andra valdistrikt med hög andel invandrare som också har lågt valdeltagande.
      Menar du att valresultatet är felaktigt?

      Gilla

  4. Alm 2024-06-10 / 18:01

    Tror enda sättet att väcka folk är att tala om vad miljöpolitik innebär i vardagen

    Vad innebär det att restaurera stora delar av landet.och därmed inte dra nytta resurserna som naturen erbjuder. Kommer man exempelvis kunna ha båt vid våra insjöar när restaureringen är sjösatt.

    Ett liv utan flyg med inget Champions League inga världsartister att se live, bara kunna åka på extremt dyr semesterresa vid tider beslutade av staten och överfulla tåg som alternativ.

    Tvingas på en viss diet utan kött när hemtjänst sjukvård står för maten.

    inte kunna bo i våra städer och äga en bil.

    allt detta för att försöka styra klimatet med en grad upp eller ner.

    listan kan göras hur lång som helst.

    Gillad av 1 person

  5. Ó Hyra 2024-06-10 / 17:34

    I jämförelse med Biden så såg ju ”kamrat Lenin” ganska pigg ut när jag senast besökte honom på Röda Torget!

    Gilla

  6. Kalle 2024-06-10 / 17:28

    Media känner att de har vind i seglen med sitt hackande och kacklande på SD. Sverigedemokraterna kommer nog att backa och backa för att undvika medias kritik och drevstormar istället för att stå upp rakryggat och säga att nu är det faen nog med hack-kackel i krigsrubriker.

    Annars så slutar det nog med att Jimmie i sitt backande och Arja Andersson går lyckliga i armkrok!!!

    Funderat lite…

    Gilla

  7. Bergman 2024-06-10 / 15:39

    Är det någon som vet vad SVTs motsvarighet i Kina heter?

    Gilla

    • tompas11 2024-06-10 / 18:03

      ”CCTV (China Central Television) är Kinas största tv-bolag, som i sin tur kontrolleras av kommunistpartiets propagandaorgan. Tack vare kontrakt med världsledande nyhetsbyråer, såsom AP och Reuters, har CCTV lyckats köpa sig tillgång till den globala nyhetsförmedlingen. Den 5 juni 2021, en seg och nyhetsfattig dag, hade Reuters totalt 60 nyheter på sitt internationella flöde. Av dessa var 23 stycken, alltså 38 procent av dem producerade av CCTV. På detta sätt sprids det kinesiska kommunistpartiets desinformation och propaganda på en stor skala.”

      https://poddtoppen.se/podcast/1538005408/sakerhetsradet/hur-kinesisk-statstelevision-infiltrerar-varldsledande-nyhetsbyraer

      Gilla

      • Bergman 2024-06-10 / 19:57

        Tack!

        Jag förstår att China Central Television (CCTV) är Folkrepubliken Kinas nationella TV-station, men också att CCTV är den viktigaste nyhetskällan för det kinesiska folket och därmed det viktiga fönstret för kineser att lära sig om omvärlden men också för att ta reda på mer om landet Kina de lever i och i förlängningen vad de anses ska tycka och tänka. Jag antar att kinesiska kommunistpartiet (staten) mer eller mindre indirekt kontrollerar och äger CCTV.

        Och i Sverige har vi Public Service, Sveriges Radio SR, Sveriges Television SVT och Utbildningsradion UR. De ska göra radio och tv för alla i vårt samhälle, ty så är det bestämt. Sverige är ju en demokrati så det här har riksdag och regering bestämt. Företaget får minsann inte tjäna pengar, likt andra liknande företag i en konkurrensutsatt marknad, utan det skall istället finansieras genom skatt som vi alla ska betala.

        Ja, så har det bestämts i laga och demokratisk ordning i våra beslutande församlingar som inte inkluderar korridorsnack. Fast livet har lärt mig, liksom många andra, att om något ser för bra ut för att vara sant så är det inte sant.

        Gillad av 1 person

  8. Christer 2024-06-10 / 15:17

    När man skärskådar resultatet från valet och konstaterar att det är ett stöd för Hamas som pumpar upp siffrorna för vissa partier får de ständiga hänvisningarna till 30-talet en annan dignitet .

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.