HAR KALMARALLIANSEN NÅGON RYGGRAD?

Vid kommunfullmäktige på måndag den 17 juni kommer detaljplanen för en stor moské upp för beslut. Det råder ingen tvekan om att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och sannolikt även Miljöpartiet kommer rösta ja till detaljplanen.

Men hur kommer Kalmaralliansen, bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna agera? De har ju tidigare sagt nej till detaljplanen, både i samhällsbyggnadsnämnden och i kommunstyrelsen. Precis som även Sverigedemokraterna gjort.

I kommunstyrelsen så la Kalmaralliansen fram ett nämndsinitiativ om att man skulle titta på en alternativ placering för moskén.

Eftersom de lagt detta nämndsinitiativ så borde de ju försöka fördröja beslutet i kommunfullmäktige genom att yrka på en återremiss av detaljplanen. Tillsammans med Sverigedemokraterna skulle man faktiskt kunna få igenom en så kallad minoritetsåterremiss av detaljplanen.

Det skulle innebära att detaljplanen då tidigast kan komma upp till beslut vid nästa kommunfullmäktigemöte som är den 30 september.

Det skulle säkert göra Muslimska trossamfundet mycket upprörda!

Frågan är om Kalmaralliansen har så mycket ryggrad att man kommer yrka på en återremiss?Sverigedemokraterna kommer stödja en återremiss eller kanske till och med yrka på en återremiss för att tvinga fram en votering.

Även om partierna inom Kalmaralliansen inte är överens så räcker det med att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna röstar för en återremiss, om Liberalerna inte vill stödja en återremiss. Jag tror nämligen att Liberalerna är den svaga länken i Kalmaralliansen!

Men har M, KD och L så mycket ryggrad att de vågar stå för en återremiss eller viker de ned sig som fegisar för Socialdemokraterna och Johan Perssons löfte om en stor moské?

Tänk om Kalmaralliansen för en gångs skull visade lite ryggrad!

PS

Jag kommer vara plats i kommunfullmäktige på måndag och dokumentera hur frågan debatteras.

15 reaktioner på ”HAR KALMARALLIANSEN NÅGON RYGGRAD?

  1. XX 2024-06-12 / 16:05

    @ Thoralf. Hur tror du omröstningen slutar?

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-12 / 22:34

      Jag hoppas att Moderaterna inte viker ned sig. Jag tror att SD och KD kommer rösta för en återremiss men det räcker inte. Moderaterna måste stödja en återremiss! Men när det finns en sådan som Måns Linge (M), en Reinfeldtmoderat som aldrig visat sig ha någon ryggrad så kommer nog Moderaterna avstå vid en votering.

      Moderaterna pratar ganska mycket men när det kommer till skarpt läge så viker de ned sig! Kan vi hoppas på ett undantag.

      Gilla

  2. Christer 2024-06-12 / 08:47

    Läs Rebecka Uvells artikel om det judehatande som pågår I Malmö med Magdalenas goda minne .

    Socialdemokraterna blir alltmer ett hot mot Svensk Demokrati och värderingar.

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-12 / 08:58

      Skicka med en länk så blir det lättare för alla att läsa artikeln.

      Gilla

  3. turrim 2024-06-11 / 17:21

    Vad är det för en omdömeslös person som har inbjudit David Baas till sin valvaka?

    Gilla

    • Thoralf A 2024-06-11 / 18:44

      David Baas har ju ansökt om att få närvara som all journalister får göra och SD:s pressavdelning har sagt ok.

      Gilla

  4. Kalle 2024-06-11 / 11:45

    ## SD petar David Lång efter omstridda sången ##

    ## Riksdagsledamoten David Lång (SD) lämnar riksdagen efter att ha sjungit ”Ausländer raus” för en reporter från Expressen.
    Efter ett möte under måndagen kallar gruppledaren SD Linda Lindberg agerandet ”omdömeslöst”. ##

    https://www.friatider.se/sd-petar-david-lang-efter-omstridda-sangen

    Ausländer raus (utlänningar ut ) sjungs det. Vad är skillnaden mellan Ausländer raus och svensk återvandringspolitik??? Målet torde vara detsamma. Återvandring är kanske ett fiiinare sätt på svenska att säga Utlänningar ut??? Nu kallar gruppledaren det för omdömeslöst!!! Varför då??? Är det därför det är sååå tyst om återvandring. Några tiotal då och då för att lugna allamänheten???

    Är det så här SD behandlar sin trotjänare. David Lång var med i SD poddar innan SD kom in i riksdagen. SD kickar folk lite hur som helst. För varje gång de viker sig för media så ökar föraktet för SD.

    Bjuda in ”elaka” journalister på en fyllefest är inte bra!!! Låt dessa valfester vara nyktra. Avisa allt media från festen och lås dörrarna sedan kan ni börja festa ordentligt tillsammans med gelikar.

    Har SD inte lärt sig att media endast söker skandaler som de kan sätta krigsrubriker till???

    Har SD lämnat återvandringspolitiken i praktiken eftersom den indirekt är omdömeslös???

    ##Åkesson: Valresultatet ”närmast en chock” ##

    ## Jimmie Åkesson delar nu med sig av sin analys av nederlaget för Sverigedemokraterna i valet till Europaparlamentet. ##

    https://www.friatider.se/akesson-valresultatet-narmast-en-chock

    När gruppledaren SD kallar Ausländer raus/ återvandringspolitik för omdömeslöst så kanske folk redan har anat att SD lämnat sina grundläggande ideer och ligger kvar på sofflocket i ren protest.

    Folket och SD väljarna har svarat vid valurnan. David Lång har kanske testat sitt parti SD med sången Ausländer raus och genomskådat den nya SD politiken i praktiken och funnit det ohållbart!!!

    ## Riksrevisionen kritiserar Migrationsverket för bristfälliga id-utredningar ##

    ## Efter en granskning av hur statliga myndigheter arbetar med att fastställa identiteten på personer som kommer till Sverige får de svidande kritik av Riksrevisionen.##

    https://samnytt.nu/riksrevisionen-kritiserar-migrationsverket-for-bristfalliga-id-utredningar

    Det finns utlänningar som försörjer sig på svenska bidrag utan att ha rätt till det. Sverige vet ju inte ens vilka utlänningar som finns i sverige.

    Att sjunga Ausländer raus kan inte vara fel då eller vill SD att utlänningarna skall vara kvar i sverige och mörda svenskar lite då och då endast för de är svenskar???

    Sverige vet rent ut sagt inte vilka som är i sverige illegalt!!??

    Gilla

    • NL 2024-06-11 / 14:01

      Problemet är väl att sjunga en text som används av nazister. Då klumpas SD ihop med såna, vilket nu media såklart gjorde.

      Att inte begripa att sånt används mot partiet, oavsett Långs syfte, är omdömeslöst.

      Gillad av 2 personer

      • tompas11 2024-06-11 / 15:28

        Visst kan det tyckas vara omdömeslöst, fast i sak hade han ju rätt.

        Gilla

      • Bergman 2024-06-11 / 17:00

        Jag har haft tillfälle att lyssna till och sitta ner och fika med David Lång ett antal gånger för en del år sedan då han även var tf ordf för SD-Stockholm under en period. Jag minns Lång som en politisk kunnig, stillsam och eftertänksam person och absolut inte högljudd eller bullrig. Men vissa saker är omöjliga vid vissa tillfällen och en högljudd och särskild sång vid det här tillfället kom kanske att adderas till annat som fick en så olycklig utveckling.

        Gilla

      • Thoralf A 2024-06-11 / 17:13

        Din beskrivning av David Lång överensstämmer även med min uppfattning. Det vill säga ”politisk kunnig, stillsam och eftertänksam person och absolut inte högljudd eller bullrig”.

        Gilla

      • XX 2024-06-12 / 21:26

        Hade aldrig hänt utan alkohol. Då TV4 infiltrerade SD borde han veta att man bör vara försiktig med vad man säger i offentliga sammanhang.

        Gilla

      • Thoralf A 2024-06-12 / 22:35

        Vid det här laget så vet alla att man skall vara försiktig med hur man uttrycker sig.

        Gilla

    • ericr45 2024-06-12 / 09:59

      Kalle, mycket av det du skriver är korrekt
      Det gäller att välja sina tillfällen när man öppnar munnen..
      Inkl att hålla alkoholkonsumtionen inom rimliga gränser.
      Får man föreslå ett par gamla talesätt som fler behöver ha upphängda, tydligt synliga?
      ”Tala är silver – tiga är guld”
      och
      ”Där vinet går in går vettet ut”

      En politiker är ALLTID i tjänst och han representerar ALLTID sitt parti.
      Oberoende av situationen/platsen.

      Gilla

  5. ivarandersson 2024-06-11 / 08:47

    Off Topic

    Efter regeringsskiftet, och framför allt efter att Folbildningsrådets ledning bytts ut, har flera regioner fryst eller inlett mer omfattande granskningar av studieförbundet Ibn Rushd verksamhet. Där den nya ledningen har egenförvärvad erfarenhet av hur det Muslimska brödraskapet arbetar med informationspåverkan och etablering i det svenska samhället. Ledarsidorna

    Det börjar kanske röra på sig.

    Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.