RELIGIONSFRIHET

Hur många har läst lagen om religionsfrihet? Jag gissar att det inte är så många och de som läst lagen förvånas säkert över hur kort den är. Endast fyra korta paragrafer.

När kommunalrådet Johan Persson (S) i debatter hänvisar till religionsfriheten när han försvarar att muslimerna skall bygga en moské i Kalmar och att Kalmar kommun ska sälja ett markområde för detta syfte så tror jag knappast att Johan Persson läst lagen om religionsfrihet.

I lagen om religionsfrihet finns inte stavelse om att kommunen är skyldig att sälja mark eller ge bygglov till moskéer.

Det här säger lagen.

1 §   Envar äger rätt att fritt utöva sin religion, såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.

2 §   Det står envar fritt att för religiös gemenskap deltaga i sammankomst och sammansluta sig med andra.

3 §   För offentlig gudstjänst gälle ej andra hinder än sådana som i allmänhet äro stadgade för sammankomst, till vilken allmänheten har tillträde.

4 §   Ej må någon vara skyldig tillhöra trossamfund. Åtagande i strid mot denna bestämmelse vare utan verkan.

Med trossamfund förstås, förutom svenska kyrkan, sammanslutning för religiös verksamhet, vari ingår att anordna gudstjänst.

Första paragrafen är ju intressant.

”Såvitt han icke därigenom stör samhällets lugn eller åstadkommer allmän förargelse.”

En moské med en minaret för böneutrop skulle mycket väl kunna tolkas som att man stör samhällets lugn och åstadkommer allmän förargelse.

Islam är en religion som utan tvekan stör samhällets lugn och åstadkommer allmän förargelse då de värderingar som sprids av imamer och islamister inte hör hemma i ett västerländskt samhälle.

Tyvärr är det sovande folket inte uppmärksamma på den förändring och den erövring som pågår i vårt land och i vår stad. Detta med den politiska majoritetens goda minne i Kalmar och under överinseende av kommunalrådet Johan Persson (S). Allt för att kunna behålla den politiska makten i Kalmar!

Johan Persson (S) och Socialdemokraterna skall sänkas fullständigt i valet 2026 för deras svek mot det svenska och kristna folket i Kalmar och för Johan Perssons hemliga och fördolda vallöfte till muslimerna under valrörelsen 2022, om ett markområde för att bygga en stor moské i Norrliden!

Jag och många med mig kommer inte glömma denna korrupta handling från Socialdemokraterna, utan vi kommer påminna invånarna och väljarna i Kalmar kommun!

18 reaktioner på ”RELIGIONSFRIHET

  1. Andersson 2024-06-15 / 09:03

    HAVSNIVÅ:

    SVT Blekinge – 8 OKTOBER 2020

    Blekinge museum stänger hela museet tills vidare. Anledningen är att havsvatten tränger in under museets 1800-talsbyggnader. – Att det var så illa kunde vi inte föreställa oss, säger Marcus Sandekjer, museichef. Att vattnet tränger in under byggnaderna skapar fukt som resulterar i mögel och påväxt, vilket kan vara en potentiell hälsofara.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/blekinge-museum-stanger-tills-vidare

    Nu heter det att vattnet från Borgmästarfjärden trängde upp genom golvet. Det är en omöjlighet. Vattennivån i Borgmästarfjärden har inte stigig. Däremot

    SVT Blekinge – PUBLICERAD IGÅR 16:04

    I oktober 2020 så upptäcktes det att vatten från Borgmästarfjärden trängde upp genom golvet på Blekinge museum. Lokalerna stängdes för allmänheten och sedan dess har det pågått renoveringar där museet successivt har öppnats upp

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/efter-vattenskadorna-har-ar-blekinge-museums-nyrenoverade-lokal

    Nu håller kajen utanför museet att ge sig. Där El-Leskär ska ligga. En händelse som ser ut som en tanke.

    https://www.sjofartstidningen.se/affarsverken-inviger-elbat-for-ny-linje/

    För att inte tala om alla andra kajer runt om Trossö som håller på att rasa ihop. Kommunalskatten är intecknad många år framöver.

    Gilla

    • Andersson 2024-06-15 / 14:26

      ”att vattnet tränger in under byggnaderna” är inte så konstigt. Det är ju gammal sjöbotten!

      Att vatten ”trängde upp genom golvet” kan inte vara sant eftersom vattennivån har inte har förändrats nämnvärt sedan staden anlades.

      Observera att museets byggnader är byggda åtminstone till en del på gammal sjöbotten. Vid huset längst till vänster fanns en brygga som var till för att frakta förnödenheter från Wachtmeisters gods till till Grevagården som syns i bakgrunden.

      https://blm.kulturhotell.se/objects/c32-62987/

      Jag vet inte om SVT ljuger medvetet. Vad tror ni?

      Gilla

      • Thoralf A 2024-06-15 / 14:33

        Alarmisterna på SVT vill ju givetvis förstärka sin rapportering. De bryr sig inte om fakta eller naturlagar!

        Gilla

    • Andersson 2024-06-15 / 21:42

      ”För fyra år sedan fick Blekinge museum stänga sina lokaler på grund av en vattenläcka.”

      Vattenläcka? Då måste ha varit Östersjön som läckte 😉

      Sedan så tycker vän av ordning att man ska skriva ‘tvingades stänga’ och inte ‘fick stänga’. Svenska språket håller på att utarmas.

      Gilla

  2. Bekymrad 2024-06-15 / 01:03

    Har väldigt svårt att se hur fler ska bli ifrågasättande inför det som sker när lokalmedia hittills har noll íntresse av att skriva om det du skrivit angående moskebygget och de som står bakom projektet.

    Vilka grava missförhållanden krävs för att Barometern ska lyfta ämnet?

    @ Thoralf. Vad tror du krävs?

    Gillad av 1 person

      • Beky 2024-06-15 / 16:06

        Men var går gränsen?

        Vilken typ av galenskap behöver det vara för att det inte längre går att undanhålla?

        Att ansvariga hyllar terrordådet 7/10 är inte värt att rapportera om tycker Barometern.

        Gilla

      • Thoralf A 2024-06-15 / 18:17

        Problemet är också att det är jag som kritiserat Barometern som lyfter fram dessa besvärliga omständigheter och det kan ansvariga på Barometern acceptera. Det är ju summa att erkänna och legitimera min blogg som en godkänd källa!

        Gilla

  3. Ban islam 2024-06-14 / 22:36

    Värna religionsfriheten, förbjud islam!

    Att åberopa religionsfriheten till islams försvar är löjeväckande och ett uttryck för bottenlös ignorans. Islams bekännelseord och som ropas ut från minareterna flera gånger om dagen lyder: ”Allah är störst, ingen gud utom Allah”! Islam innebär slutet för religionsfsriheten.

    Värna religionsfriheten, förbjud islam!

    Gillad av 1 person

      • uclaesso 2024-06-14 / 18:59

        Hade varken gjort till eller från.

        Gilla

      • folksam2010 2024-06-14 / 20:09

        Den är Klockren!

        Gilla

  4. Lennart Stenkvist 2024-06-14 / 14:48

    Mångreligion i ett och samma land är lika med död och förintelse, enligt den sanna världshistorien som lever sig kvar in i framtiden. Om svenska folket inte förstår fakta, är Sverige illa ute.

    Gillad av 1 person

  5. Hemlig X-sson 2024-06-14 / 13:26

    I Turkiet har det byggts en enda kyrka sedan början på 1900-talet. Dessutom har Erdoğan gjort om Hagia Sophia till moské igen, trots löfte om att byggnaden inte skulle användas för religionsutövande. Kanske skulle Johan ta ett snack med Erdoğan om religionsfrihet.

    Gilla

  6. ivarandersson 2024-06-14 / 12:10

    Religionsfrihetens fyra paragrafer tolkas av Johan Persson, sossar i allmänhet och övriga vänsterblivna helt utan att förstå vad lagen säger. Allt för att vinna röster och behålla makten.

    Skulle vara intressant att i domstol pröva om en moské med en minaret för böneutrop skulle anses som att man stör samhällets lugn och åstadkommer allmän förargelse.

    Gillad av 1 person

  7. Christer 2024-06-14 / 09:45

    Den lagen gäller inte i Kalmar .

    Jakten på röster är överordnat allt annat i Socialdemokraternas värld .

    Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.