RIKSDAGSLEDAMOT FÖR SD FUSKADE MED FOLKBOKFÖRINGEN

För ca ett år sedan hade SD Öland sitt årsmöte där kommunvalsedlarna skulle fastställas till kommunvalet i Mörbylånga och Borgholms kommun. Jag deltog på mötet som stöd för mötesordförande och om det skulle uppstå några problem med stadgarna. Det hade under en längre tid förekommit motsättningar inom kommunföreningen och ordförande Anne Oskarsson kritiserades av många aktiva medlemmar. Det fanns en grupp i Mörbylånga som inte ville ha med Anne Oskarsson på valbar plats på kommunvalsedeln för Mörbylånga kommun.

Men det fanns en lösning. Anne Oskarsson skulle istället kandidera på kommunvalsedeln i Borgholms kommun. Hon hade nämligen köpt en tomt utanför Löttorp i Borgholms kommun, där hon skulle bygga ett hus. Problemet var att det ännu inte fanns något hus på plats. Men riksdagsmannen och distriktsordförande Mattias B Johansson menade att Anne Oskarsson skulle skriva sig på tomten under sommaren för att vara folkbokförd i Borgholms kommun och därmed kunna kandidera i den kommunen. Det behövdes bara sättas upp en husvagn på tomten tills huset var på plats. Fram till dess skulle man bluffa att Anne Oskarsson bodde i husvagnen på Hornsjögatan utanför Löttorp och inte i sitt hus på Lilja Wiksgatan 2 i Färjestaden, tillsammans med sin make Eric Rosenlund.

IMG_2584

Den 20 juli 2018 så skrev sig sedan Anne Oskarsson på Hornsjögatan enligt Skatteverket. Det var i god tid för att vara säker på att hon därmed skulle godkännas som kandidat till Borgholms kommunfullmäktige.

Den 18 augusti intervjuade Ölandsbladet Anne Oskarsson som då väntade på att huset skulle bli klart enligt artikeln.

http://www.olandsbladet.se/oland/sd-om-nya-medlemmarna-de-vill-ha-en-forandring/

Allt säkert planerat och godkänt av distriktsordförande, riksdagsman och partistyrelseledamoten Mattias B Johansson.

Hon valdes sedan in i kommunfullmäktige den 9 september men även till Sveriges riksdag.

I november uppmärksammade politikern Per Lublin för Ölandspartiet att något inte stämde när det gällde Anne Oskarsson och hennes milersättning till kf-möten i Borgholm. Han hade nämligen kollat upp att det fortfarande inte fanns något nybyggt hus och att husvagnen enligt grannar stått tom sedan sommaren. Men ändå tog Anne Oskarsson ut reseersättning för resor mellan Löttorp och Borgholm. Per Lublin menade att detta var lögn då Anne Oskarsson i själva verket bodde i Mörbylånga kommun på Lilja Wiksgatan 2 tillsammans med sin make Eric Rosenlund. Jag gissar att Per Lublin nu anmälde detta fusk både till kommunledningen och Skatteverket som sköter folkbokföringen. Per Lublin skrev om det på sin blogg. Sedan följde även Ölandsbladet upp med en artikel den 24 november.

http://per-lublin.blogspot.com/2018/11/ska-vara-skriven-i-morbylanga-kommun.html

https://per-lublin.blogspot.com/2018/11/hogsta-honset-for-de-olandska.html

http://www.olandsbladet.se/oland/tva-kommuner-for-oscarsson/

Men det hela tar inte slut där. Jag har idag begärt ut uppgifter från Skatteverket och Kalmar tingsrätt.

IMG_2500

Jag kollade upp tomten för bara några veckor sedan. Det fanns inga som helst tecken på någon byggverksamhet eller ens att något var på gång. Inte ett dugg har hänt. Talar Anne Oskarsson sanning?

Efter att det uppmärksammats att ingen bodde i husvagnen på den tomma tomten utanför Löttorp började Skatteverket undersöka ärendet och om det var bedrägeri med folkbokföringen för att kunna kandidera till kommunfullmäktige i Borgholm.

Anne Oskarsson drag blev då att hyra en lägenhet i Borgholm på Västra Kyrkogatan.

Lägenhet

En lägenhet på endast 20 kvadratmeter. Jag visste inte ens att det fanns så små lägenheter att hyra i Borgholm. Den 15 december ändrade sedan Anne Oskarsson sin folkbokföring från Hornsjögatan utanför Löttorp till Västra Kyrkogatan 28 i Borgholm. Därmed trodde hon att allt skulle vara frid och fröjd.

Men Skatteverket och handläggare på Folkbokföringsenheten hade fått upp ögonen för Anne Oskarsson trixande och fuskande. Jag gissar att även Per Lublin tryckte på för att få bort Anne Oskarsson från KF i Borgholm.

Den 4 januari beslutade Skatteverket för att tvångsskriva Anne Oskarsson på Lilja Wiksgatan 2 i Färjestaden. Med andra ord ansåg Skatteverket att Anne Oskarsson inte bodde i Borgholm utan hos sin make i Mörbylånga kommun.

Skatteverket bedömde alltså Anne Oskarssons uppgifter som fusk/bedrägeri!

Skatteverket beslut innebar samtidigt att Anne Oskarsson skulle tvingas avsäga sig uppdraget i kommunfullmäktige i Borgholm. Skatteverkets beslut överklagades av Anne Oskarsson.

Situationen var akut! Men nu blir det riktigt sjukt.

Den 10 januari ansöker paret Anne Oskarsson och Eric Rosenlund om skilsmässa vid Kalmar tingsrätt och betalar avgiften på 900 kronor. Det ultimata draget för att sätta Skatteverket på plats och grundlura handläggarna.

Handlingen skickas också direkt till Skatteverket. Den 11 januari annullerar Skatteverket sitt beslut om tvångsskrivning av Anne Oskarsson på Lilja Wiksgatan 2 och ändrar folkbokföringen till Västra Kyrkogatan 28 i Borgholm.

Den 8 februari godkänner Kalmar tingsrätt skilsmässan mellan Anne Oskarsson och Eric Rosenlund.

Min personliga uppfattning är och jag tror att det handlar om en skenskilsmässa, med ett enda syfte att göra det omöjligt för Skatteverket att ifrågasätta Anne Oskarssons folkbokföring i Borgholms kommun. Jag är dessutom helt övertygad om att distriktsordförande, riksdagsledamoten och partistyrelseledamoten, Mattias B Johansson varit fullt införstådd i dessa turer och till och med godkänt tillvägagångssättet.

Tyvärr tror jag inte att Skatteverkets handläggare har tid att kontrollera hur mycket som Anne Oskarsson bor i den lilla lägenheten på 20 kvadratmeter i Borgholm.

En helt absurd historia som inte är värdig en riksdagsledamot av Sveriges riksdag. 

 

Annons

22 reaktioner på ”RIKSDAGSLEDAMOT FÖR SD FUSKADE MED FOLKBOKFÖRINGEN

 1. Rickard 2019-02-19 / 20:31

  Man sätter invandrarna före svenskarna. Afs 2022 och Europaparlamentsvalet 2019.

  Gilla

 2. rickard.larsson712@gmail.com 2019-02-19 / 20:27

  Många inom SD påstår att du kör ditt eget race. Vad menar dom med det? Att du inte är en lagspelare?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-02-19 / 22:02

   Varför frågar du inte dem som påstår det!

   Gilla

 3. Rickard 2019-02-19 / 20:20

  Hallå, har du fått brevet nu? Skriv till Mattias Kalsong på facebook.

  Gilla

   • Rickard 2019-02-19 / 22:58

    Jag tror du har chans att ta revansch på SD i nästa val! Jag tror det finns goda chanser för Afs att komma in! I så fall har du många personkryss om du kommer stå på sedeln.

    Jag och mina närmaste kommer aldrig mer rösta på SD pga EU-frågan, Charlie Weimers och Patrick Reslow samt den absurda felaktiga uteslutningen av Thoralf Alfsson. Jimmie Åkesson verkar tappat stinget.

    Gilla

 4. W 2019-02-19 / 20:09

  O.T.
  http://www.friatider.se/sverige-vill-dra-pengar-till-eu-l-nder-med-fel-v-rderingar
  Sveriges nya EU-minister Hans Dahlgren (S) vill nu se hårdare krav på EU-länder som avviker från EU-elitens kulturmarxistiska konsensus. Han säger till Ekot att han inte kommer ”kompromissa” när det gäller vissa principer.

  PK politiker förnekar sig aldrig pekpinnar hit pekpinnar dit. Alla ska omfamna mångkulturen.
  Nu sist är det tokan Strandhäll som retat upp Ungern för hennes kritik av deras familjepolitik.
  De nöjers sig inte med att rasera Sverige hela EU ska följa med oss i fallet.

  Gilla

  • Sven 2019-02-19 / 21:51

   Det står inte att han har doktorerat på Riksdagen.se.

   Jag tror inte journalister i gemen inte fattar skillnaden mellan att vara ‘doktorand’ och ha ‘doktorerat’.

   Gilla

 5. turrim 2019-02-19 / 09:13

  Det verkar bli mycket arbete för Medlemsutskottet. Eller är det här sådant fusk som tystas och ger plus i meritlistan så länge det utövas av de utvalda.

  Gillad av 4 personer

 6. Leif 2019-02-19 / 07:08

  Förslag i Danmark: Gränskontroll mot Sverige. För att förhindra svensk kriminalitet.

  Vad tycker du om förslaget Thoralf?

  Gilla

   • Anders 2019-02-19 / 10:36

    Du kan väl svara på frågan Thoralf? Du är ju en av de bästa politikerna i Sverige

    Gilla

   • Thoralf A 2019-02-19 / 10:38

    Nej, jag svarar inte på frågor från personer som använder sig av olika alias gång från gång. Jag anser att det inte är seriösa personer!

    Gillad av 2 personer

 7. Bajen666 2019-02-19 / 06:34

  En del är bara politiker för att kunna roffa åt sig och mygla. i sommras hade jag blivit upprörd av sådant här beteende av SD-politiker….nu bara ler jag skadeglad som jag är..:-)

  Gillad av 1 person

 8. Anders 2019-02-18 / 21:05

  Thoralf. Nu måste brevet fram.

  Gilla

  • Anonym 2019-02-18 / 23:11

   Det är väl så hela riksdagen är manipulerad tyvärr är hon inte den första och fler fall kommer till Sverige börjat falla i folklig misär.

   Gilla

 9. Fredrik 2019-02-18 / 19:52

  Mattias B Johansson verkar vara en riktig ful fisk.
  Skar det sig tidigt mellan dig och Mattias?
  Hur i helskotta kan man öppna ett personärende mot dig samma dag som valet ägde rum?!

  Jag förstår inte hur du kan acceptera det här. Jag hade blivit fly förbannad.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.