KVINNODAGEN

Flera socialdemokratiska kvinnor ”pissar” på männen och svenska medarbetare på kvinnodagen.

Först ut är socialdemokraternas EU-parlamentarikern Anna Hedh från Öland. Det är nog bra att hon lämnar politiken.

Gubbslem

Det är inte på vilken plats som helst, utan i EU-parlamentet som ”gubbslemmet” finns enligt Anna Hedh.

Uttalandet behöver egentligen inte kommenteras. Tänk om Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren hade uttalat sig på ett så nervärderande sätt om kvinnor. Jag kan se krigsrubrikerna framför mig.

Anna Hedh uttalar sig också om Ungern och Orban i artikeln.

”I Ungern vill Orban betala kvinnor för att de stannar hemma och föder ungerska barn,”

Undrar om Anna Hedh fungerat över att Sverige betalar familjer barnbidrag till de som skaffar barn, svenska, till och med flerbarnstillägg delas ut. Ju fler barn desto större bidrag. Sverige har väl också föräldrapenning för att även kvinnorna skall kunna stanna hemma med barnen. Hur var det med ordspråket om att inte kasta sten i glashus.

Den före detta socialdemokratiska kommunalrådet i Kalmar, Anette Lingmerth, idag enhetschef vid ett vårdboende som fått pris som årets förbättrare. Hon prisar inte hela sin personal, utan endast de nyanlända. Jag känner igen hennes sätt sedan tiden då vi debatterade i kommunfullmäktige.

”Lika glad är vikarien Mohamed Al-Abdulla, som berättar att de hela tiden strävar efter att bli bättre. Han gillar sitt jobb.

– Det roligaste är att prata med de äldre om hur de hade det förr.

Det är mycket tack vare medarbetare som Mohamed som det här lyckats, menar Anette Lingmerth. Personalförsörjningen är en stor utmaning, och de nyanlända är ett välkommet tillskott.

– De gör ett fantastiskt jobb, och vi hade inte klarat oss utan alla nya nationaliteter. De tillför så mycket och säger aldrig till de äldre att de inte har tid. Vi har mycket att lära.”

De svenskar som jobbar på hennes vårdboende känner sig nog rätt billiga och värdelösa, de gör uppenbarligen inte ett lika bra jobb som de nyanlända. I mitt stilla sinne undrar jag vilken typ av anställning som Mohamed Al-Abdulla har. Är det ett subventionerat jobb, kanske till och med en så kallad extra tjänst. Oavsett vilket så undrar jag om de svenskar som är anställda vid vårdboendet reagerar på artikeln i Östra Småland.

38 reaktioner på ”KVINNODAGEN

 1. Norpan 2019-03-09 / 15:25

  Kalmar har blivit som en sekt där Johan Persson är sektledare! Skrämmande!

  Gilla

 2. Lac 2019-03-09 / 03:41

  Idag får man inte slå sin kvinna. Tänk på det!

  Gilla

  • botwid 2019-03-09 / 07:42

   Men ”kvinnan Greta” har väl fortfarande barnbidrag några månader till?

   Gillad av 1 person

 3. Björn 2019-03-09 / 02:12

  Undrar också vad gubbslem är.. Med sådana politiker är det ju inte att undra på att det ser ut som det gör i detta landet idag.

  Minns en viss LO ordförande som en gång yppande ordet fittstimm. Blev ett hejdans liv på sossekvinnorna då.

  ”Mona Sahlin, socialdemokraternas dåvarande partisekreterare, förklarade att alla som använder ett sådant språkbruk förtjänar förakt. Vänsterpartiledaren Gudrun Schyman begåvade Stig Malm med epitetet ”pittpamp” (från wikipedia).

  Stig Malms saga som LO ordförande tog strax därefter slut. Om det berodde på Fittstimmet eller inte kan jag inte säga. Undrar om Anna Hedh förtjänar förakt?

  Gillad av 2 personer

  • Ivar Andersson 2019-03-09 / 08:16

   Björn Det är skillnad på vem som säger fula och elaka saker. Om det är de goda kvinnorna eller om det är de patriarkala männen.

   Gilla

  • Efraim Barkbit 2019-03-09 / 12:19

   Eller felstavat. Gubbslem eller gubbs lem? Frågan är vad Anna saknar eller stör sej på?

   Gilla

 4. E 2019-03-08 / 23:04

  Satt i bilen och hörde henne idag, intervjuades av P4 Kalmar. Jag är kvinna och höjde på ögonbrynen åt hennes kommentarer. Stängde av en stund och tänkte, vilken ”bitterf****” Socialdemokraterna är en sekt och jag tror att inte mer gott kan komma ur det partiet, någonsin mer, maktmissbrukare anser jag!

  Gillad av 3 personer

 5. Peter Andersson 2019-03-08 / 22:16

  Den här Mohammed var väl populär med de äldre eftersom han satt ner och pratade med dom , Hade han tid att torka dem i ändan också eller fick någon annan som inte hade tid för prat göra detta?

  Gillad av 3 personer

 6. Benjamin 2019-03-08 / 22:15

  Kalmar är fan det värsta PK-nästet i Sverige. Vad är det med folk där? Att kommunen bjuder in Greta som föreläsare är väl bara en av de senaste beslutade idiotier!

  Hela Barometern är tapetserad med manshat idag.

  Gilla

 7. ltsundelin1950 2019-03-08 / 21:17

  Vad fan är ”Gubbslem”? Ordet ger mig vibbar av Roman Polanskis film ”Repulsion” och gör också att jag associerar till psykiska störningar. Kanske borde Anna Hedh söka professionell hjälp.

  Gillad av 1 person

 8. Thomas 2019-03-08 / 19:03

  En vidrig exponering hela detta pk spektakel om kvinnodagen. Och överallt gnälls det av kulturmarxisterna över den vita medelålders mannen och att det är dem som är orsaken till all ondska och orättvisa.
  Svenska kvinnor är ta mig tusan världsmästare när det gäller gnäll och missnöje, trots att Sverige är det mest feministiska landet i världen (enligt sossarna) Att sluta skyffla in tiotusentals män från patriarkala kulturer in i Sverige kanske är en början,eller? men konsekvensanalys är inte kulturmarxisterna så bra på.
  Det är så urbota korkat att vänstertalibanerna är dom som är mest positiva till vidöppna gränser och mer muslimskt inflytande i Sverige.
  Undrar om någon moské firade kvinnodagen med tal av Gudrun Schyman ?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-03-08 / 23:10

   Hur många tror att det var någon journalist vid någon av alla moskéer idag vid fredagsbönen och frågade hur de uppmärksammade den internationella kvinnodagen. Om någon hittar artikel med ett innehåll år det hållet får ni gärna mejla länk eller printscreen till mig.

   Gillad av 3 personer

 9. stefan a. 2019-03-08 / 18:58

  Bäst hålla sig borta från fulmedia i dag och deras professionella gråterskor av båda könen….

  Gilla

 10. turrim 2019-03-08 / 17:26

  Nu är de stolta på Södermalm. Det måste vara där som Expressens redaktion haft sina valurnor bland sina kompisar för valet av årets kvinna. Etta KlimatGreta, trea Pascalidou, femma Annie Lööf…..

  Gilla

 11. Anonym 2019-03-08 / 16:55

  Det verkar som att Internationella kvinnodagen har gjorts om till Nationella manshatardagen. Ivrigt påhejat av vänstern,
  inte minst sosseriet.

  Gillad av 1 person

 12. martiusus 2019-03-08 / 16:48

  Var det verkligen detta samhälle vi ville ha? Var det detta som var resultatet av mångkultur?
  Allt skulle ju bli så bra, vi skulle bli så berikade med folk från andra kulturer, men vad var det för folk som kom hit?

  Ja, inte var det hjärnkirurger och raketforskare. Nä många var inte ens var önskvärda i sina hemländer. De tog sin våldsamma kriminella kultur med sig hit till vårt fredliga Sverige.

  Vi fick hit jihadister, terrorister, folk med medeltida kulturuppfattningar. Vad gjorde man? Jo föste ihop dem i våra miljonprogram, trista betonggetton i förorterna. Någon integration fanns det inga spår av i den politiska planeringen, man gav dem bidrag att leva på.

  Deras ungdomar satsade på en karriär som narkotikagangsters då de snabbt insåg att de inte var önskvärda i det svenska samhället. Ett gigantiskt politiskt misslyckande som ingen vill ta ansvar för är väl en ganska snäll sammanfattning.

  Gillad av 3 personer

 13. Janne 2019-03-08 / 16:01

  ¨Dessa sossekvinnor kan pissa både kors och tvärs ety dom skyddas av partiboken
  hur inkompetenta dom än är, så ser verkligheten ut i dag,det gäller männen också.

  Gilla

 14. alvar1131 2019-03-08 / 15:43

  Chris Forsne:
  Ju mer jag ser av vilka kvinnor som lyfts fram 8 mars desto mindre benägen är jag att stödja en kvinnodag. Etik, moral och kompetens sitter inte i könet utan i individers kompetens vilket kön de än må tillhöra.

  Gillad av 3 personer

 15. Lena1 2019-03-08 / 14:35

  ”Inte olagligt att vara inkompetent”. Samtidens Dick Erixon skräder inte orden när Transportstyrelsens förre Generaldirektör Maria Ågren går fri från det största informationsläckaget i svensk historia. Arbetsdomstolen ger henne tillbaka sin tjänst och sin höga lön!!!!!!

  ”Höga chefer tycks gärna hålla sig ”oinformerade” om vad som händer i den verksamhet de basar över, eftersom de då kan smita från ansvar när något går fel”.
  ”Jag visste ingenting om någonting blir då deras försvar.”

  ”Så i svenska staten fungerar det som så, att ju högre lön och ju finare titel man har, desto mindre behöver man ha att tillföra…”

  ”Vad fan får vi för pengarna?”

  https://samtiden.nu/2019/03/inte-olagligt-att-vara-inkompetent/

  Gillad av 3 personer

  • Tony Ingman 2019-03-09 / 08:46

   Ja, bland annat får vi massor av bidragstagare, vad vi nu ska med dom till?

   Gilla

 16. Yngve 2019-03-08 / 14:22

  Vilket jävla fjolleri i Kalmar. Anna Hedh, Johan Persson, Pride och Fab Freddie.

  Gilla

 17. W 2019-03-08 / 14:05

  https://detgodasamhallet.com/2019/03/08/politik-for-is-terrorister/
  Jensevik skriver Retroaktiv lagstiftning sysslade vi med för inträdet i EU bl a inom skattelagstiftningen. Går inte nu.

  IS-terroristerna med svenska medborgarskap kommer förr eller senare tillbaka till Sverige. De kommer inte att bli straffade. Vad som sedan händer kan de fantisera om, som vågar. I våra utanförskapsområden finns det flyktingsmugglare. Inte som folk tror nere i MENA-området. I de muslimska diaspororna finns veritabla expertresebyråer.

  De kommer inte enbart att ta hit svenska IS-terrorister utan alla dem från andra länder inom EU som riskerar att bli dömda där för vad de gjort. Detta är således ett mycket större problem än vad som idag inryms i den svenska debatten. Problemet är att Sverige underlåtit att införa en adekvat lagstiftning som man gjort i andra länder inom EU, för hade sådana lagar lagts fram hade ett visst parti också röstat på dem. Det är ju också en konsekvens av Morgan Johansson oförmåga eller ovilja att agera.”

  Sjuklövern verkar verkar inte vara kapabla att göra någonting rätt.

  Gillad av 1 person

 18. En småländska 2019-03-08 / 14:04

  Om man är ungrare så föder man ungerska barn, verkar svårt att fatta. Kineser föder kinesiska barn osv osv

  Gillad av 1 person

 19. alvar1131 2019-03-08 / 14:02

  Även Albert Engström kunde berätta om kvinnors förvirrade (eller möjligen förvirrande) könsdebatt.

  Lovisa Persson på sitt värsta stridshumör, till Andersonskan:
  – Du din tjocka ko- sätt baken där du har huvet, så får du kanske fason på dej!
  – Andersonskan, överlägset:
  – Ack, dä gjorde ja i går, men då kom där en förbi mej å sa: nä men si goda, Lovisa Persson!

  Gillad av 1 person

 20. Bajen666 2019-03-08 / 13:38

  Jo kvinnor kan, bland annat Cecilia Wikström (L) Emma Carlsson Löfdahl (L) Maria Wetterstrand (fd MP) samt Soraya Post med släkt (FI).

  Gillad av 3 personer

 21. botwid 2019-03-08 / 13:13

  Expressen har gjort en lista med 100 kvinnor som varit förebilder eller på annat sätt stuckit ut. Jag noterar att Kronprinsessan Viktoria hamnar på fjärde plats. Vinnare blev ett barn som utmärkt sig genom att skolka från skolan och i sina tal avslöja att hon inte har grundläggande kunskap om vad som styr klimatet. Däremot är hon duktig på att basunera ut hoten från IPCC. Frågan är om hon gör Sverige känd eller ökänd. Ni mins väl Doktor Refaat E-Sayed?

  Gillad av 1 person

  • worldpress99 2019-03-08 / 15:19

   Jo, kvinnor kan! Alla dessa giriga politikerkvinnor som inte är där dom är för att intresset för sakpolitik finns, utan för att dessa är just giriga! Nu gäller det för övrigt alla riksdags, landstings(regions) och kommunalpolitiker oavsett kön. Så…slopa eller halvera deras arvoden så kanske vi får fram folk med sakpolitik som första prioritet. Men det finns ju inga…….?

   Gilla

 22. Tobbe 2019-03-08 / 12:56

  Kalmar är fjolligt!

  Vilken slump att Eskil Erlandsson anklagas just i samband med kvinnodagen. Har inte Lööf lyckas Metoo-certifiera honom?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-03-08 / 13:32

   Det finns fler centerpartister som har tafsat men som klarade sig igenom ”me too” Bland annat en toppolitiker i Kalmar län enligt det som har skvallrats till mig.

   Gilla

Kommentarer inaktiverade.