KLIMATKAMPANJ I PUBLIC SERVICE

Moderaterna i Stockholm har vaknat från sin dvala och tydligen insett att public service inte är objektiva, Nu har man beslutat att man vill avveckla public service. Det vill säga SVT och SR.

Jag har under flera år varit förundrad över att moderaterna och kristdemokraterna har accepterat den vänstervridning som finns inom public service och hur vinklad all politisk rapportering är, inte minst från nyhetsredaktionerna.

Detta märks i första hand under valrörelserna. Vi hade valrörelse under förra året och nu pågår EU-valrörelsen för fullt. Opinionssiffrorna har varit dåliga för Miljöpartiet och precis som förra året driver nu public service en kampanj för att rädda kvar Miljöpartiet i EU-parlamentet. Nu är det säkert inte alla bland det ”sovande folket” som förstår hur public service driver sin påverkanskampanj mot sina tittare och lyssnare. Det finns dock de som gör det. Jag fick en kommentar på bloggen idag.

”Invektiven räcker inte till för att beskriva public service nyhetsrapportering. Igår på rapport fyra miljöinslag, de har ju lite missflyt med vädret i Sverige kallt och regnigt. Så nu har de fått förflytta sig till Brasilien regnskogar och Spaniens stepplandskap och som grädde på moset vulkanutbrott på dinosauriernas tid. Allt en kampanj, som vi känner igen sedan förra valet, för att främja kumpanerna i MP. Måtte Stockholmsmoderaternas initiativ få fotfäste.”

 

För den som inte varit så uppmärksam på påverkanskampanjen från public service så ger jag några exempel från Rapport och Aktuellt under den senaste veckan.

6 maj, 1 miljon djur och växtarter kan utrotas, orsak bland annat klimatförändringarna.

7 maj, Fartygen i Östersjön släpper ut mer koldioxid än inrikesflyget.

8 maj, Hotet mot bina som delvis beror på klimatförändringarna, Kryssningsfartygen kör sina dieselmotorer när det ligger vid kaj för att få elektricitet till fartygen.

9 maj, Nu ökar Sveriges utsläpp av växthusgaser igen

10 maj, Spanien kommer bli en öken om klimatförändringarna fortsätter. Nödläge för klimatet.

11 maj, Fritidsbåtar släpper ut lika mycket koldioxid som 1/3 av inrikesflyget. El-båtar är mycket bättre.

12 maj, Miljöarbetet i Brasilien och den biologiska mångfalden på savannen. Vulkaniskt inferna för 183 miljoner år sedan liknas vid dagens klimatförändringar.

Jag får onekligen känslan av att ledningen för Rapport och Aktuellt har beslutat att ha minst ett inslag med anknytning till klimatet i varje nyhetssändning. Det är ingen slump utan en högst medveten strategi från ledningen inom public service. Samma personer som beskyller Polen och Ungern för att styra media i sina länder.

Sedan har vi även alla inslag där man på alla finurliga sätt ägnar sig åt ”guilt by association” av Sverigedemokraterna genom att prata om högerextremism i Europa och i synnerhet när det gäller Polen, Ungern, Italien och Österrike.

”Annelie Karlsson, Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, tycker att förslaget är oroväckande. 

 – Det Moderaterna gör är helt galet. Vi behöver stärka public service. I dessa tider är det verkligen viktigt att vi ser till att det finns samhällsinformation på ett neutralt sätt, som kan skydda oss mot falska nyheter, säger hon.” 

 Public service är definitivt ingen garant för några neutrala och objektiva nyheter!

38 reaktioner på ”KLIMATKAMPANJ I PUBLIC SERVICE

  • Gunnar Karlsson 2019-05-14 / 16:15

   Rolle, tyvärr kommer Sossarna aldrig att erkänna rövslickeriet mellan 1935 till 1945.

   //Gunnar

   Gilla

 1. Thomas 2019-05-14 / 12:30

  En zigenare, en flata och en bög sätt hos Malou på tv4. Det låter som en bellmanhistoria.
  Post har kriminella anhöriga och kriminell är Björk, utsugare. Farlig kommunist. Federley är bara tragisk, han är helt lost.
  Det varnades för brunhögern såklart i varje diskussion,
  Att deras älsklingar muslimer för ut budskap som att avrätta zigenare och homosexuella verkar inte landa hos dårarna.

  Gillad av 2 personer

 2. Tony Ingman 2019-05-14 / 12:14

  Svenska EU politiker vill ju Straffa Ungern o Polen för att dom bara utnyttjar
  bidragen men inte vill bidraga själva???I min stilla tanke dyker då upp,
  men är det inte just så som merparten av dom nya Medborgarna gör mot
  vårt land,utnyttjar men bidrar inte,jo en del bidrar med rena dumheter och
  oförskämdheter?? Men det konstiga är, om detta lotsas samma politiker inte om,
  fast det borde dom göra nu när kommun efter kommun går på knä för att få
  ekonomin att gå ihop. Sen borde dom ta och fundera över varför EU bildades
  en gång!

  Gillad av 2 personer

 3. Tore 2019-05-14 / 10:51

  Mattias Adolfson (s) är igång på Facebook och smetar ”brun-stämpeln” på kritiker. Vad är det för politiker i Kalmar som ”lever ut” på Facebook? Inte seriöst.

  Gilla

   • Muhammed 2019-05-14 / 16:48

    Verkar vara i inlägget om Tomas Arvidssons krönika där Adolfsson går lös.

    Gilla

 4. Tony Ingman 2019-05-14 / 09:58

  Det är lätt att vara kommunist, när man lever som en kapitalist, eller hur
  Malin Björk och Jonas ”dörrmattan” Sjöstedt??

  Rent otroligt att SVT tar upp att Malin Björk tagit ut över en miljon
  i Traktamente trots att hon bor i Bryssel?

  Och ändå så säger en del att EU inte behöver reformeras?

  Gillad av 4 personer

  • Stefan 2019-05-14 / 10:54

   Att SVT tar upp detta beror enbart på att deras massiva kampanj för att locka väljare från de borgerliga partierna till MP inför EU-valet går för trögt. Nu offrar man V och hoppas att deras väljare ska vara lättare att locka över till MP.

   Det går ju bra för Malin Björk att avstå en stor del av sitt arvode från EU i ”partiskatt” till V när hon kan kompensera sig flera gånger om med dagtraktamenten. Indirekt så har ju V fått pengarna som Björk tillskansat sig.

   Att EU går med på att betala ut traktamenten trots att ledamoten inte reser och t.o.m. är skriven i Bryssel övergår mitt förstånd. Dessa regler har väl beslutats av ledamöterna själva för att de ska kunna sko sig utan att bryta mot några formella regler.

   Det säger en hel del om hur dåligt EU fungerar men ännu mer om Björks moral. Man måste inte utnyttja reglerna bara för att man kan…

   Gillad av 3 personer

  • C Andersson 2019-05-14 / 11:23

   Utan att vara kommunist tycker jag det är märkligt att det här avslöjandet kom så här lägligt några få dagar innan valet. Eller det är kanske inte så märkligt. Vad vet jag.

   Gillad av 1 person

 5. Bajen666 2019-05-14 / 09:11

  Mmm såg på nyheterna i morse att nån hade tagit sig ner på 10 000 meters djup (tror jag det var) och där sett en plastpåse….men dom var inte riktigt säkra att det verkligen var en plastpåse..:-)

  Men nån tar nog åt sig denna vilseledande nyhet,

  Gillad av 1 person

  • turrim 2019-05-14 / 10:57

   Tipsa Lööf. Hon ska stoppa plaster i EU enligt Sydsvenskans huvudnyhet på första sidan med stora bilder. Tala om nyhetsvärdering för egna intressen i redaktionen.

   Gillad av 1 person

 6. Hacke 2019-05-14 / 06:19

  Inte en nyhetssändning på vare sig SVT eller SR utan något, oftast flera, larm kring klimatet. Till de ovan uppräknade kan också läggas alla larmrapporter om miljön i stort som exempelvis de senaste dagarnas pådrag kring däcken och den svarta plasten.
  En störtflod av nya som gamla avdammade ”nyheter” enligt ökänd agendajournalistikmodell inför val. Som om inte den sedvanliga hjärntvätten alla övriga dagar skulle räcka och bli över.
  Det är varken vädret eller klimatet som är extremt, det är som alltid Sverige.

  Gillad av 3 personer

 7. Orre 2019-05-14 / 05:48

  Det största hindret för att införa demokrati i Sverige är naturligtvis de styrande och den elit som bitits sig fast i dess svans. De styrande har i sin tur följt order från mycket mörka figurer. Så fungerar dagens ”demokrati” och jag tror den alltid gjort det.

  Fick folket bestämma skulle vi ha 10 gånger mer pengar, vi skulle inte ha någon invandring utan betalande turister och affärsmän på besök, tillfälligt.

  Vi kan inte rösta bort eländet då demokratin vi har idag ser till att eliten har sin givna position. Det ser lika dant ut i hela väst. När det briserar så kommer det smälla ut av helvete.

  Gillad av 3 personer

  • Spiro 2019-05-14 / 07:08

   En majoritet svenskar vill inte att Sverige ska ta emot fler flyktingar från konfliktområden. Det visar en ny undersökning från Yougov, rapporterar Europaportalen.

   Det gör svenskarna nästan lika kritiska som människor i Polen och Italien, där 53 procent instämmer i påståendet. I Ungern är motsvarande siffra 49 procent.
   Svenskarna är också mest EU-kritiska bland medlemsländerna. En fjärdedel stämmer ”inte alls” eller bara ”lite” in i påståendet att det är bra för Sverige att vara medlem i unionen.

   När börjar vi rösta därefter?

   Gillad av 1 person

   • Tony Ingman 2019-05-14 / 12:36

    Men där är en skillnad på dessa länder och Sverige, i Polen o Ungern har ledarna
    en stor del av befolkningen med sig i det dom strider emot. Men i Sverige som
    leds av Stefan Löfven , men styrs av en liten sekt som
    kallas M P och som knappt når upp till Riksdagsspärren, alltså långt ifrån folkstyre!

    Men tack vare god hjälp av vår så kallade Journalist kårs goda minne gör
    regimen lite som dom behagar!

    Gilla

 8. turrim 2019-05-14 / 05:22

  I maj månad sedan 1915 publicerar Julia Caesar på sin blogg ”Gökens förlorade värdegrund”. Hennes mest rasistiska krönika enligt Peter Wolodarski. Han borde i stället hylla en krönika som ligger långt över den nivå som man brukar prestera i DN.

  Jag har läst den även i år och blir varje gång lika hänförd trots att den är lång. Jag sitter och nickar för mig själv och tänker att precis så är det. Ända till slutraden: ”När drabbade småfåglar inser allvaret och börjar försvara sig kan motståndet sprida sig snabbt”.

  https://juliacaesar.blog/2019/05/14/min-mest-rasistiska-kronika-nagonsin-gokens-forlorade-vardegrund/#more-11721

  Gillad av 2 personer

  • Bajen666 2019-05-14 / 10:21

   1915.?
   Att hon är till åren visste jag men inte så gammal..:-)

   Gillad av 1 person

   • turrim 2019-05-14 / 18:22

    Tack Bajen!!! Det är inte första gången. Nog dags att köpa datorglasögon för korrekturläsning.

    Gilla

 9. Laglydig 2019-05-14 / 00:16

  Om svensk ”Public service” av någon okänd anledning skulle vilja återupprätta förtroendet så skulle man behöva sända ett magasin några gånger i veckan på bästa sändningstid som diskuterar aktuella händelser utifrån ett perspektiv annat än det förhärskande muslimälskande klimatalarmistiska perspektivet.

  Återkommande oberoende gäster skulle t ex kunna vara
  Lars Bern, Jan Tullberg, Karl-Olov Arnstberg, Hans Jensevik, Magnus Norell, Johan Westerholm, Katerina Janouch, Barbro Jöberger (AKA Julia Caesar) med flera.

  Man skulle ju t ex kunna bjuda in Stefan Löfven, Isabella Lövin och Annie Lööf för att debattera aktuella frågor…

  Det kommer naturligtvis inte att inträffa! Mer troligt är att prinsessan Greta kommer att få sin egen show ”Ur ett klimatsmart perspektiv”…

  Såg i kväll TV4:s dokumentär ”Notre Dame i lågor”. Jag förväntade mig naturligtvis inga svar. TV4 väljer att kalla attentatet en olyckshändelse och tycks vinkla det hela som att det var den pågående renoveringens fel och att brandsäkerheten var urusel!
  ”Vår frus kyrka” har överlevt i drygt 800 år av krig (inklusive två världskrig) med massbränder, men helt plötsligt år 2019 börjar det brinna och dessutom på taket!. Man tar sig för huvudet!
  Hundratals kyrkor har brunnit i Frankrike de senaste åren orsakade av ”Fredens religion”, som av någon anledning har en förkärlek att elda upp allt som är kristet oavsett om det är religiösa byggnadsverk eller levande människor.

  Vem är mannen på taket där branden började?
  Inte ett ljud om detta i TV4:s dokumentär. En av ”Fredens religions” anhängare?
  https://samnytt.se/video-nagon-tander-eld-ovanpa-notre-dame-bildernas-akthet-bekraftas-av-nyhetsbyra/

  Jag förstår att det djupt odemokratiska S-partiet, med rötter (i dubbel bemärkelse) i den nazistiska rörelsen, vill begränsa alla former av demokrati och har anslutit sig till ”Fredens religion” och den klimatalarmistiska förhärskande sekten, men det är bara för att konservera den egna makten till varje pris och kommer att innebära Sveriges undergång inom kort!

  VAKNA FÖR HELVETE NÅN GÅNG SVENSKA FOLK!!!

  Gillad av 3 personer

 10. Thomas 2019-05-13 / 23:15

  Tänk att höra en svensk kvinnlig politiker uttala sig så här rakryggat.
  Tippar att det bara är en tidsfråga innan twitterfascister som Strandhäll, Lööf, V Palm rasar mot Norge nu och brunsmetar hela Norge,och Jens Liljestrand på expressen vädrar sin rasistiska ådra.

  Gillad av 3 personer

 11. Cosmik Debris 2019-05-13 / 22:32

  Det är inte en mardröm. Det är på riktigt.

  Kom i Ferrari – sökte socialbidrag
  https://www.hemhyra.se/nyheter/bostadsfusk-med-miljoner-socialbidrag-avslojat-sodertalje/

  Ferrari – Italien
  Rolex – Schweiz
  Ralph Lauren – USA
  Aston Martin – England
  BMW – Tyskland
  Armani – Italien
  Canada Goose – Kanada
  osv.

  Muslimer kan inte tillverka eller uppfinna någonting. Muslimerna kan inte ens ta upp sina olja själv. Utländsk expertis behövs. De är ett helt värdelöst folk som inte kan organisera sig om det inte handlar om att rasera fungerande samhällen och skapa kaos. Sannolikt har det med muslimers intelligens och våldsamma natur att göra. De är helt beroende av européer och amerikaners ingenjörskonst och höga intelligens. Vem ska uppfinna och tillverka lyxprylar när muslimerna lagt Europa i ruiner?

  …och Sverige har en verksam profet. Vi måste lyssna på budskapet från Greta Thunberg. För budskapet kommer från Gud

  Greta Thunberg är en profet i vår tid
  https://www.kyrkanstidning.se/debatt/greta-thunberg-ar-en-profet-i-var-tid

  Kan det bli värre nu? Snart måste Sverige tvångsomhändertas.

  Gillad av 3 personer

 12. Efraim Barkbit 2019-05-13 / 20:44

  På P1 i eftermiddags så förklarade en kvinna från någon myndighet eller liknande att det stora underskott som all fler kommuner uppvisar beror främst på att det blir allt fler 80 åringar i landet och att det föds allt fler barn än det gjorts förut. Men …..de vart väl de alla trodde var orsaken ..eller ?

  Gillad av 3 personer

 13. Robban 2019-05-13 / 20:40

  Det är det som är skrämmande! Dessa personer utger sig för att vara demokrater som verkar för ett fritt och demokratiskt samhälle!
  I själva verket är de auktoritära antidemokrater, kanske tom fascister och verkar för motsatsen till demokrati och frihet!
  Ett auktoritärt styrt och repressivt kontrollsamhälle! Där folk med ”fel” åsikter fängslas, där all oppositionell media är förbjuden alt stoppad av nya medielagar eller medier redan kontrollerade av regeringen!
  De måste stoppas innan de lyckas starta något de kommer önska ogjort!

  Gillad av 4 personer

  • Spiro 2019-05-14 / 08:50

   https://detgodasamhallet.com/2019/05/14/patrik-engellau-ett-nytt-tonfall/#more-16514
   Det är väl talande att arrangörerna bakom bensinupproret fick avslag på sin ansökan om att får demonstrera. Man är tydligen räddare för arga medelsvensson än för NMR. Man är rädd för tanken på gula västar i Sverige. Medelsvenssons protester är tydligen lätta att bekämpa för makten. Men någon gång kanske ’stämningarna’ blir tillräckligt högljudda.

   Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s