7-KLÖVERN RÖSTADE FÖR ÖKAD BROTTSLIGHET

Tiggare

Vid dagens möte i Kalmar kommunfullmäktige var min motion om att införa ett tiggeriförbud på vissa platser i Kalmar uppe för debatt och beslut. SD hade en liknande motion.

Debatten blev stundtals hård och anklagelser om rasism kom som ett brev på posten från miljöpartiets, Max Troendlée men även från Vänsterpartiet. Lite mer förvånande var  att även Liberalerna var inne på samma spår.

Majoritetens svar på motionen bestod egentligen endast av denna mening.

”Någon faktisk omständighet som föranleder ett införande av begränsningar i föreskrifterna har inte uppkommit, varför det inte kan bedömas nödvändigt att införa begränsningar enligt motionärens förslag.”

Jag gick ut ganska försiktigt i mina inledningsanförande för att se hur de olika företrädarna skulle stödja eller kritisera min motion. Stödet uteblev helt och hållet från 7-klövern. Det var bara ledamöterna från SD som gav motionen sitt stöd.

Jag tog också upp att Sverige håller på att även bli Europas mest extrema parti när det gäller att tillåta tiggeri. Sex länder i Europa har beslutat om nationella förbud mot tiggeri. Storbritannien, Danmark, Polen, Ungern, Rumänien och Grekland. Sedan har alla andra länder i Europa någon form av restriktioner mot tiggeri utom Sverige, Finland och Portugal. Men detta faktum var inget som påverkade övriga ledamöterna i kommunfullmäktige.

När ingen av ledamöterna tagit upp den brottslighet som följer i spåren av tiggeriet var det dags för mig att påminna ledamöterna. Först tog jag upp den stora människohandelshärvan som nystats upp det senaste året i länet och i Kronoberg, där tiggeri var syftet och verksamheten. Nyligen har domarna fastställts i hovrätten där 7 personer döms till långa fängelse på upp till 7 års fängelse och utvisningar.

Sedan tog jag upp den så kallade Salveligans härjningar i Kalmar för några år sedan. Det handlar om inbrott och stölder som drabbade många lokala företag. Att ligan kallades för Salveligan berodde på att samtliga sex åtalade män bodde i tiggarlägret vid parkeringen vid gamla Salvestaden.

Följande företag var målsägande vid rättegången.

Gila Control System AB, Rockneby

Multibygg som blivit av med verktyg för ca 1,5 miljoner kronor.

Ramirent

Scanfast Scandinavian Fastening AB

John Svenssons Byggnadsfirma AB

Hansa Bygg AB

Tvättcenter Rent TCR AB

Roger Johnssons Bil o Sewrvice

Kalmar Vatten AB

Samtliga män var rumänska medborgare. Männen var tidigare dömda för brott i Danmark, Tyskland, Norge och Sverige. De dömdes till fängelsestraff på 12-18 månader och utvisning från Sverige under sex år.

Hur många tror att detta påverkade övriga ledamöter i kommunfullmäktige?

Jag informerade även om att polisens låga uppklarningsprocent för den här typen och brott och att den aktuella gruppen sannolikt begått ett stort antal brott som de inte kunnat knytas till.

Jag anklagade 7-klövern för att medvetet öka brottsligheten i Kalmar genom att fortsätta tillåta tiggeri i Kalmar. Ett förbud mot tiggeri skulle sannolikhet leda till att en stor mängd brott skulle undvikas i Kalmar mot många företag. Men kanske också mot många äldre människor som brukar utsättas för olika typer av bedrägerier.

Men 7-klövern i Kalmar anser uppenbarligen att tiggeriet i Kalmar är så viktigt att de accepterar den här typen av brottslighet.

Vid voteringen röstade S, V, C, MP, L och KD nej till motionen. Moderaterna avstod vid voteringen och endast SD gav min motion sitt stöd.

http://www.barometern.se/kalmar/tiggeriforbud-foll-efter-lang-debatt-i-fullmaktige/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/nej-till-tiggeriforbud-efter-lang-debatt/

 

25 reaktioner på ”7-KLÖVERN RÖSTADE FÖR ÖKAD BROTTSLIGHET

 1. Spira 2019-05-28 / 22:40

  På tal om att värna …detta tar väl priset.
  https://samnytt.se/terrorister-och-kriminella-slipper-undan-skatteverkets-kontroller-far-behalla-svarta-pengar/

  För tre år sedan lämnade Säpo över en lista med 400 namn på sådana personer. En av dessa hade kopplingar till Gävleimamen Abo Raad som nyligen togs i förvar av Säpo. Han hade fått 200 000 kronor insatta fördelade på mindre belopp. Då han inte kunde redovisa hur han fått pengarna betraktades de som svarta varpå han fick skatta för dem plus ett skattetillägg på 10 000 kronor.
  Verkningslösa kontroller
  Efter att de nya reglerna trätt i kraft kan de granskade bara tiga och därmed händer ingenting och de får behålla pengarna.

  Kritiken internt på Skatteverket är svidande. Man konstaterar bland annat att pengarna kommer ”återinvesteras i narkotika, vapen m.m. med stora kostnader för samhället som följd” och att situationen är ”absurd”.
  Arbetet tidigare var framgångsrikt.
  – Domstolarna gick på vår linje i 90-95 procent av fallen, säger Stig Svensson som tidigare ledde kontrollinsatsen i Skatteverkets södra region mot kriminella.”

  Jökarna muslimerna och och de kriminellas skyddshelgon.
  Den trälande skattebetalande pursvensken hålls i strama tyglar.

  Gillad av 1 person

 2. Sven 2019-05-28 / 13:24

  ”– Vi flyger så lite det går nu, och försöker hela tiden att göra små förändringar. Allt ifrån att vi äter mycket vegetariskt till att vi bytt till elbil, säger Anja Pärson”

  Klimathysterin i ett nötskal. Greta meddelar att hon är nöjd.

  Gillad av 1 person

 3. Thomas 2019-05-28 / 12:25

  Jag gick förbi den sedvanliga tiggaren utanför en stor matbutik i en relativt stor sydsvensk stad igår, jag inväntade sällskap som blivit försenad så ägnade lite tid i väntan på att studera tiggaren.
  Han såg inte mager ut direkt, kläderna var lite skitiga ( men det kan ju vara en del av planen att smutsa ner sig) men skorna var nya snygga nikeskor, det passade inte på resten av kläderna, han tog en cigarett och jag såg en armkjedja när han tände cigaretten, märkligt. En fin armkjedja på en tiggare , nå..han gick iväg en stund, bakom en sorts friggebod bredvid parkeringen, kan bara gissa vad han gjorde, ville inte kontrollera. Det äcklade mig.
  Han satt med en filt över benen, troligen inte för kylan utan för att sitta med sin mobil, jag såg det själv.
  Det var mycket folk i rörelse, och en svart Honda Civic av senare modell stannade till och en till synes välbärgad man går ut till tiggaren och så snackar de på sitt yviga sätt och språk några minuter, av nån anledning verkar mannen i Hondan paranoid för han tittar sig om hela tiden och verkade stressad. Han gav mannen ett sorts paket och så tog han emot tiggarens ranson av mynt och troligen en del sedlar. Männen i Hondan verkade missnöjd. Tiggaren hade fått för lite pengar förståss.

  Jag gick in i en matbutik för en tid sedan, den kvinnliga tiggarskan skramlade med plastmuggen extra mycket när hon såg mig och
  ett ”heeej,heeej” kom från henne som ett brev på posten, jag stannade till och visade mitt ena betalkort och frågade om hon hade kortläsare.
  Men icke. ”Slipp då”sa ja.
  Vi ska inte ha några utländska tiggare utanför våra köpcenter i Sverige. Vi ska inte ha några utländska tiggare öht i landet!

  Gillad av 2 personer

 4. Hacke 2019-05-28 / 10:41

  Landet och folket offras på godhetsposeringens altare.
  Ett faktum vi ser dagliga och stundliga bevis på i 7-partiets Sverige.
  Stort tack till Thoralf andra Sverigevänner som idogt kämpar emot och blottlägger maktelitens våldtäkt och misshandel av vår tidigare så trygga homogena välfärdsstat.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2019-05-28 / 10:53

   Storstäderna räddar L kvar i EU-parlamentet

   Gilla

   • Sven 2019-05-28 / 11:11

    Just det ja, det har du säkert rätt i. Deras inlämnade röster brukar komma in på slutet (och ställa till det).

    Gilla

   • Tony Ingman 2019-05-28 / 13:12

    Och Annie ”Stödhjulet” Lööf räddar kvar Annika Strandhäll i regeringen, är någon
    förvånad? Den damen kan begå vilka skändligheter som helst, bara hon
    får vara med och fortsätta köra landet i Botten!

    Gillad av 1 person

 5. Rolle 2019-05-28 / 09:37

  Busch Thor: ”Idag är C ett rent lydparti till S”
  https://nyheteridag.se/busch-thor-idag-ar-c-ett-rent-lydparti-till-s/

  C skulle vara ett ”liberalt oppositionsparti” och ”en liberal nagel i ögat på S”. Det var Annie Lööfs löfte till väljarna i januari. Idag är C ett rent lydparti till S. Onekligen en liberal tolkning av begreppet opposition. #svpol #misstroende

  — Ebba Busch Thor (@BuschEbba) May 28, 2019

  Gillad av 3 personer

  • Lennart Karlsson 2019-05-29 / 11:03

   Socialdemokraterna och Bondeförbundet (dagens C) har alltid haft sina obskyra åsikter ihop.
   S skickade sin skallmätning till Mengele och BF krävde ”J”-stämpel samt annonserade ”Stoppa Moses i grind”.

   Gilla

 6. Rolle 2019-05-28 / 08:17

  Tydligen förnekar 7klöverpolitikerna konsekvenserna av sin förda politik. Överenskommelsen att alltid rösta tvärtemot vad SD säger lever tydligen kvar. Ynkligt beteende och kommer att straffa sig. SD kommer att få fler röster. Blir spännande nu c:a kl 12 när det skall avgöras misstroendevotum men C fegar säkert ur och stöder vänsterregeringen. Vad är det som Stefan bakom ryggen lovar Annie för att rösta nej.

  Gillad av 2 personer

 7. Bajen666 2019-05-28 / 06:51

  Kanske tur man inte är politiker skulle nog bli skogstokig av alla stolpskott och börjat konsumera starka mediciner bara för att orka med all galenskap.

  Varför kvinnan på bilden tigger undrar man ju lite smått…ser ju inte hungrig ut i alla fall.

  Gillad av 2 personer

 8. turrim 2019-05-28 / 06:47

  Centern fegar som vanligt. Nu törs de inte säga varken ja eller nej om Strandhäll. Det borde bli avdrag på riksdagslönen.

  Gillad av 4 personer

 9. botwid 2019-05-28 / 06:42

  För tjugo år sedan lämnade vi Sverige. Tänk vad mycket man kan förstöra och bryta ner under en sådan tidsrymd! Vi som var så stolta över Sverige.

  Gillad av 4 personer

 10. Ramadan 2019-05-28 / 01:36

  Plithammar och lekstugan i Åkessons Sölvesborg slår bottenrekord i dumhet. Förstod de inte att gruppsexbilden skulle bli spiken i kistan?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-28 / 08:24

   Det är rent trams. Att de avgår är pinsamt, jag trodde att de hade lite stake i Sölvesborg

   Gillad av 2 personer

   • Thor 2019-05-28 / 12:09

    Hehe välfunnen formulering i sammanhanget 😉

    Gilla

  • ltsundelin1950 2019-05-28 / 09:40

   Bilden skulle kunna vara en sketch-bild från vilken lokal revy som helst. Riktigt snusk snuskig fantasi hos journalisterna.

   Gilla

  • Thor 2019-05-28 / 12:10

   De blev tagna på sängen av reaktionen.

   Gilla

 11. molle3 2019-05-28 / 00:37

  Ja de är så naiva så man kan tro de förståndshandikappade hela bunten.
  Men vad skulle de säga om svenska fattigpensionärer satte sig över hela staden och skramlade med kaffemuggar? Helst när utländska turister är här. Då skulle det snabbt leda till åtal, som det redan gör om någon gammal pensionär har blivit rånad av de nyanlända och råka berätta om detta på nätet. då blir ljud i skällan.

  Nä, man ryser inför framtiden om dessa LANDSFÖRÄDARE får fortsätta lite till.
  Snart måste vi svenskar sätta stopp för idiotin.

  Gillad av 4 personer

 12. Onkel Björn 2019-05-27 / 23:24

  Nä, det svenska folket är inte förlorarna. jag anser att som vuxen så måste man få ta ansvar för sina handlingar. Väljer man att rösta eller att avstå från dito, så är det ett val man själv har gjort.

  Förlorarna enl mig är den ynka klick av röstande medborgare som nu röstade på något av de partier som förordar ett swexit och som hamnade under Övriga partier och som fick 1,1 %, där bla AFS hamnade.

  Och det är väl bara att acceptera. majoriteten av de som röstade vill ha ett stor EU, där makten sköts från Bryssel och där Sverige har väldigt lite att säga till om.

  Var in och tittade på valmyndighetens sida och de olika partierna valsedlar. En ganska lustig sak är sossarnas valsedel. Partiet heter Arbetarepartiet-Socialdemokraterna, men tittar man på den förteckning av kandidater så är de ganska så svältfött med arbetare på den listan.
  Själv är man uppfödd med en farsa som under hela 60-talet kritiserade sossarna för att ha övergett arbetarna. Så det vore nog på tiden att byta namn.

  Gillad av 2 personer

  • Onkel Björn 2019-05-28 / 11:43

   Sorry. Nu blev det fel. Inlägget skulle ha varit i det tidigare ”PUBLIC SERVICE VANN EU-VALET”

   Gilla

 13. Laglydig 2019-05-27 / 23:24

  Det var samma sak i min hemkommun när SD:s motion behandlades i KF för en kort tid sedan.
  M stödde den i princip, men lade ner sina röster p g a att man anser att det skall vara ett nationellt förbud.

  När kommer det, nästa år, efter valet 2022, eller aldrig?

  Jag tror ändå att det är viktigt att Sverigevänliga företrädare i våra politiska församlingar lägger den här typen av förslag! Och ser till att det blir skriverier i de lokala medierna så att dels väljarna kan läsa om det och dels att den Sverigevänligarörelsen kan hänvisa till att vi än en gång försökte, men blev nedröstade när vi hamnar i nästa valrörelse.

  Make Sweden great again 2022!

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.