SJÄLVMÅL

När jag var gruppledare i Kalmar så diskuterade vi alltid debattartiklar i gruppen och jag skickade ut dem till mina ledamöter i gruppen för synpunkter. Även att vår duktiga språkpolis i gruppen fick tycka till och ha synpunkter på texten. Något jag var mycket tacksam för och som jag saknar idag.

Idag publicerade Barometern en debattartikel från SD, skriven av Mika Kotanen och Linda Kotanen, den kan knappast ha synats av ”språkpolisen” och knappast av kf-gruppen heller. Då det finns flera märkliga påstående men också helt felaktiga uppgifter.

En som reagerat på debattartikeln var Berra Svedjenäs med en kommentar på Facebook.

Berra

Vilket självmål!

Min egen kommentar till Berra Svedjenäs är att paret Kotanen är inte bara ”ständiga kunder hos Kronofogden”, utan även hos Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Är det någon som man borde prata med om ”god ekonomisk hushållning” så är det nog paret Kotanen.

Var och en kan läsa artikeln och bedöma innehållet och språket.

http://www.barometern.se/debatt/kalmar-behover-ett-nytt-styre/

Det skall bli intressant att läsa Johan Perssons och majoritetens svar på artikeln.

Att Mika Kotanen är stark motståndare till Kalmar FF vet nog de flest inom SD i Kalmar men det innebär inte att man får glida på sanningen som politiker i en debattartikel.

Sedan reagerade jag på följande i artikeln.

”I Kalmar skulle vi kunna få ett nytt styre med en ny ekonomisk politik och en stramare fördelning av skattepengarna. Ett nytänk med mindre slöseri. Om cirka 7 000 kalmarbor skulle rösta på ett konservativt alternativ skulle man få en ekonomisk politik i kommunen som tar ansvar och vi skulle slippa det slarv med gemensamma skattepengar och kvitton som det socialistiska alternativet idag ger oss.”

7 000 kalmarbor? Vid senaste valet 2018 röstade 46 164 personer i Kalmar kommun. Det innebär att det behövs ca 23 000 röster för att ta över majoriteten i Kalmar. Sittande majoritet fick närmare 26 000 röster. Hur paret Kotanen får ihop en majoritet på 7 000 röster får de förklara för läsarna. Pinsamt!

Eller handlar det om bristfälliga kunskaper i matematik. Det kunde ju kanske förklara ständiga krav från kronofogden.

När skall Mattias Bäckström Johansson begripa att han satsat på fel personer?

Många har lämnat som medlemmar i SD Kalmar län och inte minst i Kalmar. Många medlemmar kontaktar mig för att fråga om partiets stadgar och hur de skall kunna förbättra situationen i sin kommunförening. Uppenbarligen litar de mer på mig än på partiets lokala ombudsman när det gäller vissa frågor och partistadgarna.

I kallelsen till nästa veckas regionfullmäktige fanns det två avsägelser från SD, från ordinarie ledamöter och till och med från Mattias Bäckström Johanssons egen valkrets till regionen. Britt-Marie Sundqvist mer eller mindre tvingas bort från regionfullmäktige. Varför Conny Johansson avsäger sig sin plats vet jag inte i detalj och därför avstår jag ifrån att kommentera den. Britt-Marie Sundqvist är dock en gammal hederlig trotjänare som suttit i regionen sedan 2014. Ett fult övergrepp av partiet mot Britt-Marie Sundqvist, som har skinn på näsan och vågar säga ifrån till enfaldiga och otrevliga socialdemokrater från talarstolen i regionfullmäktige. Men det passade uppenbarligen inte SD!

Jag har dessutom hört att det är flera SD-avhopp på gång i närtid i flera kommunfullmäktigeförsamlingar. I en SD-kommunförening är det en upprörd stämning efter att ansvariga SD-politiker avstått från att agera i en mycket känslig fråga för SD. Jag gissar att det kommer eskalera när nya och anmärkningsvärda uppgifter blir kända inom kort.

Att sätta in okvalificerade personer på viktiga positioner fungerar aldrig om enda meriten är rövslickeri.

21 reaktioner på ”SJÄLVMÅL

 1. Per 2019-09-25 / 17:36

  Hur kan en f.d riksdagspolitiker som anser sig stå över andra, på fullaste allvar sitta i sin bitterhet och sänka andra. Betänk när Alfsson hänger ut sin nära och forna partikamrat som sexualbrottsling! Trots att lagens långa arm överhuvudtaget inte hunnit se närmare på fallet. Att det sedan finns kvinnor som hänger sig åt att få samma partikamrat & bundsförvant till Alfsson stämplad som förövare. Det borgar heller inte för någon trovärdig, eller saklighet då dessa kvinnor besitter en stor portion av självömkande. De sitter i stadens offentligarum, och bespottar karlarna inom SD som sina trofér, och nämnda karlar är väl att ses som buksvågrar till damerna. Vad för utlandsresor gör Alfsson själv, och i vilket syfte. Pengar är det ju inte ont om, då åren i riksdagen fyllde på kassa-kistan. Förstår att det är tuft att ha passerat utgångdatumet, men väx upp. Starta det nya parti som det så friskt talas om. Visa att du är bättre, än att sitta på en blogg och slakta bundsförvanter som stått dig nära i SD. Inte minst sluta gå på personangrepp. Det anstår inte en f.d riksdagsman. Som ändå under åren planterat in SD lokalt i Kalmar som ett trovärdigt parti.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-25 / 20:47

   Anser du att ett pressmeddelande från SD är att hänga ut någon? Du kanske skall fundera lite över din egna kommentar.

   Gilla

 2. Stig Bergman 2019-09-21 / 20:58

  Ja språket, och hur man använder det, har naturligtvis en oerhörd betydelse. Det kan göra att man tappar förtroendet för någon, för en myndighet, ett företag, eller exempelvis en sammanslutning som formulerar sig omdömeslöst och brist på hyfs.

  Något av det uslaste jag läst, och som gör mig upprörd varje gång jag kommer att tänka på det, var motiveringen till varför Thoralf uteslöts ur SD. Märk väl att jag skriver motiveringen. Den var så pinsamt formulerad och så barnsligt uttryckt och intetsägande så jag kan inte för mitt liv förstå att någon ansvarig står bakom den.

  Jag tappade min aktning för de personer i SDs ledning som formellt måste stå bakom skrivelsen och inte heller försökte rätta till debaclet i efterhand. (Jämför gärna hur grannlaga ett sådant förfarande med följande motivering tillgår i näringslivet!)

  Gillad av 1 person

 3. Tony Ingman 2019-09-21 / 18:30

  Märkligt att han inte hade Pride flaggan vid sin vänstra sida??
  Hans försök till att spela statsman är mest pinsamt, och hans jidder
  på klimatområdet om att världens främsta forskare kommit fram till detta resultat låter
  inte speciellt övertygande, Vet han inte om att Världens mest framstående
  forskare på detta område är Svensk och heter Lennart Bengtsson, och han
  hade garanterat inte hållt med Stefan Löfven, och det förstår man för när
  man hör vilka experter Stefan brukar lyssna till, som Fusk professorn Henrik Arnstad
  till exempel.

  Gillad av 1 person

 4. turrim 2019-09-21 / 17:10

  Intressant att Centern inte har hoppat av ”gängsamtalen”. Man mörkar som vanligt.

  Gilla

 5. Skämt åsido! 2019-09-21 / 15:49

  Lyssna på Greta
  och gör tvärtom!

  Gilla

  • Quiz of the day 2019-09-21 / 18:10

   Vad hette pedofeten som sade:
   Lyssna på din hustru
   och gör tvärtom
   ?

   Gilla

 6. Ölandsbonde 2019-09-21 / 13:21

  Landsfadern talar till sitt folk, exklusive SD:are.

  Att mannen är dum som en mupp är kanske inte sant. Se hur han demonstrativt visar sin förmåga att läsa ord från en skärm. Det ni. Det var en utmaning han klarade med godkänt! Övriga utmaningar har väl blivit oacceptabla.

  Det är mycket man förvånas över i dessa utmanande dagar. En undran är varför inte pansargeneralen kommer in i matchen och förklarar att de som förnekar att vi har ett klimat (klimarförnekarna) går neonazismens ärenden. Att de vill värma upp jorden så bara de vita nordiska folken kan överleva och alla ”untermenchen” bränns bort. Det har han missat. Är han sjuk (fysiskt) nu?

  Gillad av 1 person

  • Sven 2019-09-21 / 20:59

   Jag tror man letar efter Svartepettrar när det nu är på god väg att gå åt skogen.
   ‘Klimatet’ är ett område att skylla på, speciellt om hotet kommer utifrån.
   ‘Omvärlsekonomin’ ett annat.
   ‘Ryssen’ ytterligare ett.

   Gilla

 7. 61hunter 2019-09-20 / 22:50

  de lyckades banta ca 40- 50 kg var,på något år.. kanske även minskade med några hjärnceller..
  träffade dem på många fikamöten.. trodde aldrig de skulle lyckas kravla sig upp så pass.. man förstår att det är illa med sd kalmar.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-09-20 / 23:16

   Magoperation och borttagning av stora delar av magsäcken.

   Gilla

   • Håkan 2019-09-21 / 17:24

    Thoralf, det blev aldrig något lagspel mellan dig och MBJ. Var klämde skon? Avundsjuka? Rövslickeri?

    Gilla

   • Thoralf A 2019-09-21 / 20:11

    Jag vet inte vad som tog åt MBJ. Han går sannolikt i Mattias Karlssons ledband och gör allt för att behaga överheten. Han kommer dock ångra sig! Sannolikt för var dag som går.

    Gilla

 8. Anonym 2019-09-20 / 22:17

  Trist öde för ett parti vars ambitioner en gång var bra.
  Men även här finns det ett styrande etablissemang uppenbarligen.
  Antagligen är vi människor som art inte bättre än så här…

  Gillad av 1 person

 9. E 2019-09-20 / 21:36

  Vilken misär…vet ju vilka de är. Pinsamt! Men glad att ang. mig privat att ”My firat impression last” ……..

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s