GRETA OCH SOROS TABU INOM SD

Nya Tider
Artikel i Nya Tider, publicerad 24 april 2019.

Sverigedemokraternas lokale diktator och politruk, Mattias Bäckström Johansson har återigen fått bort en gammal och trogen Sverigedemokrat, Dan Bengtsson.

I Östra Smålands artikel anges orsaken till att Dan Bengtsson från Oskarshamn lämnar alla sina politiska uppdrag att hans företag tar för mycket tid och att han vill fokusera på sitt företag.

http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/dan-bengtsson-sd-lamnar-politiken/

Dan Bengtsson är ledamot i kommunfullmäktige, samhällsbyggnadsnämnden och valnämnden samt ersättare i kommunfullmäktiges valberedning.

Min intuition säger mig att Dan Bengtsson har fått ett ultimatum. Antingen lämnar han alla sina förtroendeuppdrag för partiet annars kommer han bli utesluten från Sverigedemokraterna.

Det är så diktatorn och politruken Mattias B Johansson arbetar. Jag vet av egen erfarenhet.

Vad har då Dan Bengtsson gjort? Han har länkat till en artikel där organisationen One Foundation påstås ligga bakom Greta och att George Soros är en av finansiärerna bakom Open Society. Lokalmedia kallade det att Dan Bengtsson spred konspirationsteorier.

 http://www.ostrasmaland.se/oskarshamn/sd-politiker-spred-konspirationsteori-om-greta-thunberg/

Artikeln var skriven och publicerad av Nya Tider.

”Luisa-Marie Neubauer, who has figured on a large amount of images and movies together with Greta when they jointly run climate strikes all over the world, belongs to the organization ”one foundation” which has several well-known wealthy financiers, including Bono, Bill and Melissa Gates. An even more striking name is the multi-billionaire oligarch George Soros, world famous for his currency speculation and maybe even more well-known as the father of the global, radical, and left-liberal lobby and activist network “Open Society”, supporting thousands of NGO:s.”

https://www.nyatider.nu/the-global-network-behind-greta-thunberg/

De som kritiserade artikeln kallade den till och med antisemitiskt men jag kan inte se någon tillstymmelse till antisemitism i artikeln. Det är absolut inga faktafel eller andra felaktigheter i artikeln. I synnerhet om du jämför med hur kvällspressen vinklar sina artiklar.

Att Sverigedemokraterna och Mattias B Johansson startar ett uteslutningsärende på grund av att Dan Bengtsson länkat till Nya Tiders artikel är minst sagt horribelt. Innehållet i artikeln är ju inte ens någon kritik mot Greta Thunberg eller Georg Soros!

I artikeln beskrivs enbart fenomenet Greta Thunberg och vilka personer som finansierar organisationen One Foundation och att George Soros står bakom nätverket Open Society.

Det är något allvarligt fel på Mattias B Johansson och hans politrukfasoner. Mattias B Johansson håller på att tysta alla röster inom SD. Snart är det bara Mattias B Johansson som vågar yttra sig för SD i Kalmar län.

En sorglig utveckling i mitt gamla parti!

Min intuition har nu också bekräftats av en säker källa inom SD.

PS

Klicka gärna på annonserna som dyker upp på bloggen. Då stödjer du mig ekonomiskt utan att det kostar dig något annat än ett klick.

43 reaktioner på ”GRETA OCH SOROS TABU INOM SD

 1. Johan 2019-10-12 / 06:48

  Thoralf, hur tjänar du ditt uppehälle nu, efter kicken från SD? Förtidspension? Socialbidrag? Dekalförsäljning?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-10-12 / 07:46

   Det har faktiskt ingen med att göra! Jag har aldrig varit arbetslös under hela min yrkesverksamma tid. Jag har aldrig legat samhället till last. Antalet sjukdagar under mitt yrkesverksamma liv har varit väldigt minimalt. Och jag kommer heller inte ligga samhället till last fram till den dagen jag fyller 65 år. Med andra ord en mönstermedborgare som bara betalar in skatt!

   Jag har startat ett eget företag.

   Gillad av 5 personer

 2. Hacke 2019-10-11 / 23:09

  Det här hade nog inte statstelevisionen räknat med när de kontrakterade Christoffer Appelqvist för en ny omgång av satirprogrammet Svenska Nyheter.
  Missa inte kvällens avsnitt där han driver med det mest heliga som Zlatan, veganism, den nya svenska exportvaran kriminalitet och framför allt den mästerliga dissekeringen och massakern på av SVT:s dyrköpta kampanjfilm kring fake news.
  Observera. Avsnittet börjar inte förrän drygt 11 minuter in p g a ”tekniska problem” i direktsändningen(!).
  Något säger mig att detta är sista gången vi får se riktig satir i S(V)T.
  https://www.svtplay.se/video/23677886/svenska-nyheter/11-okt-2200?start=auto

  Gillad av 1 person

  • Anonym 2019-10-12 / 16:51

   Det kan nog stämma det du påtalar här. Ikväll, Idag den 2 oktober annonserade text-tv att programmet skulle sändas igen. När jag bänkade mig framför tv:n så fick jag se något som jag inte vet vad det var. Koll med text-tv igen men ingen förändring där ”Tvingad” att kolla SVT:s programinformation nyss, så fanns inte satirprogrammet där. Det kan tydligen bli signalfel även där!

   Gilla

 3. Lars Johansson 2019-10-11 / 20:06

  På Samhällnytt ser man man den enormt obehagliga V åklagare yttra sig mot alla demokratiska regler! Det finns också ett inlägg i kommentarerna sign. bb.blåbär om de nu är sanna så ger de mycket att fundera över! Att alla från Afganistan har ID kort så förlorar de dessa så är det bara att gå till deras ambassad och få nya.Vet inte Migrationsverket om detta? mycket märkligt i så fall?

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2019-10-11 / 18:58

  Thoralf hart rätt igen, Äntligen törs Svenskt Näringsliv säga att vi måste ha mera el.

  Men varför törs inte SD vara först? Varför är talespersonen för energi MBJ tyst i den offentliga debatten? Skäms han för att Thoralf är skickligare i faktaspelet? Det är möjligt att han snackar internt, men jag har aldrig i media hört honom. Som politiker så är det media som räknas. Vem är han? Finns han?

  https://samnytt.se/svenskt-naringsliv-sveriges-elbehov-okar-med-60-till-2045-stora-investeringar-kravs/

  Gillad av 1 person

  • Rune 2019-10-11 / 22:41

   Ja! Varför är en sådan mäktig person helt osynlig i offentligheten?

   Gilla

  • botwid 2019-10-11 / 18:37

   Terrorism, ingår inte det idag i de mänskliga rättigheterna enligt FN? De är ju helt skruvade.

   Gillad av 1 person

 5. botwid 2019-10-11 / 16:07

  Vi nåddes av den glädjande nyheten att Greta Thunberg inte fick priset. Genast stoppade vi in en flaska Cava i kylskåpet. Det är glädjande att kommittén inser att man inte kan ge ett fredspris till en person som förespråkar och hetsar ungar till att inte gå i skolan. Greta Thunberg är att språkrör för IPCC, inget annat. Media borde ta avstånd från all typ av skolk, men de sitter fast i klorna på globalisterna. Globalisterna vill (med hot) komma åt DINA pengar. IPCC´datamodeller hal ALLTID slagit fel – inte en siffra rätt! Mitt tips är att ifall Du följer media – utgå ifrån att media ständigt ljuger!

  Gillad av 2 personer

  • Anonym 2019-10-12 / 04:14

   Hon fick det alternativa nobelpriset och det kommer aldrig en klimatförnekare att få!

   Gilla

 6. turrim 2019-10-11 / 14:27

  Erika Bjerström satt förväntansfull men förgäves i fredsprisstudion. Nu får hon flyga till USA igen och trösta med ett gulligt reportage.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-10-11 / 16:03

   Det finns tydligen vettigt folk i Norge! Vad glad jag blev. Inte ett ljud därifrån om någon Greta.

   Nu gäller det bara att Etiopiens pristagare inte följer sina mäktiga föregångare och gör som Obama …

   Gillad av 3 personer

   • turrim 2019-10-11 / 19:39

    Du, jag hörde vår nya utrikesminister kommentera. Hon sade, att det var bra men han behöver hjälp av FN.

    Jag fattar det som diskriminering. Låt nu för sjutton presidenterna i Afrika lösa sina problem utan inblandning. Men det är klart med 37 000 anställda i FN så måste man hitta på arbeten för dem. Skicka dem i varje fall inte till Etiopien. Eller hur Ann Linde?

    Gilla

 7. Hacke 2019-10-11 / 14:08

  Som påtvingad finansiär av propagandakolossen public service och nu också deras påkostade reklamkampanj för deras eget idag alltmer ifrågasatta berättigande borde man ha rätt till förklaringar på alla de frågetecken som kampanjen lämnar efter sig. Som exempelvis denna:
  Exakt på vilket sätt har ryska troll manipulerat den danska regeringen att upprätta gränskontroller mot Sverige på grund av den ökande överströmningen av grov kriminalitet i form av dödliga gängskjutningar och sprängningar?
  Jag är sannolikt inte den ende som inte riktigt får det att gå ihop. Tänk om de ansvariga på public service ändå kunde reda ut begreppen – gärna då utan störande reklamavbrott.
  Jan ”Byxalös” Helin har ett återkommande mediemagasin på SVT Forum där han frotterar sig i småpysig konsensus med sina vänner i övrig statsunderstödd media. Och som den garant för ”oberoende och saklighet” han påstår sig vara löser han säkert upp den och många andra knutar nästa gång han dyker upp som propagandaministeriets egen folkuppfostrare och demokraturväktare.

  Nej, nu är det riktigt akut, lägg ner public service! Alternativt skapa en kanal för nödvändig samhällsinformation och lägg allt övrigt på betalkanal så får vi se om det blir något kvar överhuvud taget av monstret. Dagens variant är inget annat ett hån mot demokratin och en spottloska i ansiktet på folket/finansiärerna.

  Gillad av 6 personer

 8. Thomas 2019-10-11 / 12:19

  Lilla, lilla Greta. Det bidde inget fredspris och 9 miljoner😏 gå tillbaka till skolbänken nu och gör lite nytta, lev livet som andra 16 åriga tonårstjejer ,lyssna på Justin Bieber, hångla med nån kille och ta dig en tonårsfylla. Du har bara 10 år på dig sedan går jorden under enligt sekten Greta, så skynda nu!

  Gillad av 5 personer

 9. turrim 2019-10-11 / 10:08

  Det synes vara lugnt och tyst i länet så partimedlemmarna gillar tydligen att slippa ta egen ställning och att bli hunsade av sin ordförande. För en utomstående som tror på demokrati och yttrandefrihet blir dock inriktningen nu helt klar – aldrig mer en röst på SD så länge nuvarande ledare styr.

  Gillad av 1 person

 10. Hacke 2019-10-11 / 09:28

  OT

  Nu ligger bollen på straffpunkten igen. Det är bara att hoppas att Jimmie Åkesson utnyttjar detta gyllene tillfälle och går fram och slår in en bredsida under partiledardebatten på söndag. Detta genom att öppna för ett misstroendevotum mot hela regeringen. Ingen annan lär göra det. Jag tycker det är närmast ett krav att åtminstone väcka frågan om inte så för att tvinga övrig så kallad opposition att visa korten i skarpt och i högsta grad påkallat läge. Jag anser att följande tre områdens utveckling är skäl nog. Men det finns sannolikt fler:

  1. Arbetslösheten. Löfven utlovade(!) EU:s lägsta arbetslöshet till 2020. Resultatet är den sämsta utvecklingen av alla länder i EU under hans regeringstid och att vi nu rasat till plats 24 av 28 i EU.
  2. Brottsligheten. Utvecklingen bara eskalerar åt fel håll vilket gör att vi sticker ut inte bara i Europa utan världen när det gäller gängskjutningar och sprängningar. Ett i dagarna färskt och uppmärksammat bevis på den skenande laglösheten och släpphäntheten är att Danmark nu upprättar gränskontroller mot Sverige.
  3. Ständigt återkommande och allt tätare larmrapporter från såväl vård/omsorg, skola som polis-/rättsväsende. Som nu eskalerat till kommuner i kris över hela landet p g a en huvudlös invandringspolitik som trots påstående om motsatsen ligger på fortsatt extremt höga nivåer i mottagande och beviljade uppehållstillstånd.

  Denna samlade utveckling dessutom under brinnande högkonjunktur. Om inte detta skulle räcka för misstroendeförklaring vet jag inte vad som ska till. Tre år till med denna regering blir förödande och direkt samhällsfarlig.

  Gillad av 4 personer

 11. Robban 2019-10-11 / 09:24

  Soros finns med 110% säkerhet med i kulisserna!
  Kolla på 360.org mf som hjälper Greta!
  Soros har själv uppgett att han donerar miljontals dollar till dom! Trist för de som notoriskt hävdar motsatsen!
  Det är dessutom bara en av de organisationer som hjälper Greta(som Soros finansierar)! Gav Obama presidentposten mm
  Finns rätt mycket om ämnet hos uvell.se!

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-10-11 / 15:49

   Men han lyckades inte köpa fredspriset åt Greta …

   Gilla

 12. ROLLE 2019-10-11 / 08:38

  Danska gränskontroller mot Sverige är ett kvitto på Löfvenregimens politiska misslyckande
  ”Detta är ett historiskt misslyckande för Sveriges politiker, ett kvitto på den sämsta regering Sverige någonsin haft, Stefan Löfven-regimen, med Morgan Johansson som inkompetent höna vid sin sida. Nu väntar vi på att Norge och Finland följer efter Danmarks exempel och inför gränskontroll mot Sverige de med. ”
  http://katerinamagasin.se/danska-granskontroller-mot-sverige-ar-ett-kvitto-pa-lofvenregimens-politiska-misslyckande/

  Gillad av 4 personer

 13. Svenne 2019-10-11 / 07:05

  SD borde ge ut en lista på vilka publikationer som medlemmarna tillåts läsa. Bäst att inte förnya prenumerationen på Nya Tider. Hur är det med Kamratposten?

  Gillad av 4 personer

  • Rune 2019-10-11 / 07:42

   Patrik Ehn uteslöts för att han hade läst fel sorts böcker för några år sedan. Han var också en av de bästa och drivande i SD. Blev han ett hot mot partiledningen?

   Gillad av 1 person

 14. Maja Dacke 2019-10-10 / 22:12

  Är det sant att Östra Småland invaderats av mördarsniglar? Såna slippriga typer … äckliga om någon frågar mig. Det finns på nätet olika lämpliga sätt att bli av med dem.

  Gilla

 15. Lennart Karlsson 2019-10-10 / 20:53

  Tråkigt att SD förföll till att bli en klubb för inbördes beundran.
  SD kunde haft majoritetsplats nu när folk börjar ”nyktra till”.
  Får hoppas att AfS lär sig av misstagen.

  Gillad av 3 personer

 16. raffe 2019-10-10 / 20:47

  Kotanens är inga bra politiker. Dessa personer Sökte igenom DIn blogg på Uppdrag av MBJ.

  Gillad av 3 personer

  • Albert 2019-10-11 / 15:17

   3 år på Folktandvården Berga centrum, Kalmar.

   Gilla

  • Hannibal 2019-10-11 / 16:35

   Det ser likadant ut i hela landet tyvärr.

   Tack för att du valde Sverige!/Reinfeldt

   Gilla

 17. Thomas 2019-10-10 / 19:36

  Mattias B Johansson och Mattias Karlsson, se där 2 stycken Mattias för mycket i Sd.
  Sd har mångt och mycket förlorat sin själ, jag skulle aldrig rösta på sd 2019. Sd växer men inte av egen kraft utan för att andra partier kastar sand på varandra i sandlådan, nu verkar miljömupparna bli skogstokiga över Löfvens senaste irrande om att invandringen måste minska. Den ormen är inte helt trovärdig.

  Vinner Greta fredspriset kan vi lika gärna slå igen butiken för gott. Jag brukar tycka att norrmännen är mer förståndiga än svenskarna, men jag litar inte på norska nobelkommittén så anar det sämsta. Den fjortisen är bara en marionett för globalisterna att härska. Total utan kompetens och vetskap.

  Är övertygad om syftet,nämligen att skicka fram en ung tjej med funktionshinder som språkrör för klimatsekten därför att då blir det svårare att kritisera ett barn, då stigmatiseras de dom som invänder mot Greta och hatiska Gretatalibaner vrålar ut på sociala medier mot de som avviker från den masspsykosen som klimatsekten nu är.

  ” Hur kan du kritisera ett barn? Greta är vår framtid ju, hon är ett baarn,hon är frälsaren, hon är vår tids Jesus ” messar kulturmarxisterna inom svenska kyrkan, hybrisen är total, ingen får ifrågasätta ett barn ( bara om barnets föräldrar är Sd förståss, läs Jonna Sima)

  Det är haveri överallt i samhället när förnuftet ersatts av känslostormar.

  Varför är sossekärringar så urbota korkade förresten? Ylva borde omhändertas av en psykiatrisk klinik, så störd är hon. Narcissism är inte bra tant Ylva. Och inte verklighetsflykt heller.
  Tror att polackerna, ungrare ,tjecker, slovaker darrar av skräck när de hör skräcködlan Ylva.

  Gillad av 3 personer

  • Tony 2019-10-11 / 09:23

   Skogstokiga? Har inte M P varit det hela tiden?

   Gillad av 1 person

  • Ylis 2019-10-11 / 10:35

   Exakt Thomas, Röve’n använder dessa lögner när opinionssiffrorna viker nedåt, mycket effektivt, genast kan den totalt naiva svensken lägga sin röst på S, trots att ingenting har ändrats i verkligheten.
   Fortfarande vidöppna gränser och massinvandring, vilket han aldrig kommer vika från oavsett vad som händer med vårat land.

   Gilla

 18. Pelle 2019-10-10 / 18:54

  Thoralf, vad tycker du om kötiderna till Folktandvården? I Borås är det 2,5 år. Ingen talar om anledningen!

  Hur lång tid är det i era städer ni som läser här?

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2019-10-11 / 08:38

   2,5 år!! Jag kan komma in på dagen om det är akut. Om jag vill ha en vanlig tid så kanske 1-2 veckor. Men ett aber jag bor inte i Sverige. Kostnaderna är något lägre än i Sverige dock.

   Gillad av 2 personer

 19. botwid 2019-10-10 / 18:36

  Konspirationsteorier? Speciellt Sverige eoch Tyskland är besmittat av en sunken teori om att CO2 skulle styra klimatet. Låt oss släcka Solen några dagar får ni se vad som styr väder och klimat. Dock, inom en vecka är det minus 50 grader.

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s