BOKFUNDERING

När jag jobbar med min bok så går jag igenom en hel del av gamla tidningsartiklar, anteckningar och blogginlägg och även mina dagboksanteckningar som är av lite mer privat karaktär. Väldigt intressant och lite av terapi för själen. Det är otroligt många detaljer som kommer upp och tillbaka i mitt minne. Det är väldigt intressant att läsa hur både lokala politiker och rikspolitiker uttalat sig i olika frågor.

Nu måste jag begränsa mig kraftigt för att boken inte skall bli på femhundra sidor eller mer.

Jag har drivit några frågor lite mer än andra på min blogg. Invandringspolitiken, islamiseringen, energipolitiken och klimatpolitiken. När jag nu upptäcker att jag av utrymmesskäl inte kan få med allt som hade varit intressant att skriva om så har jag börjat fundera på om jag även skall skriva en bok som inte fokuserar på mig själv och sverigedemokraterna i samma utsträckning. Utan som tar upp det som jag kallar de sjukdomssymptom som drivit den politiska korrektheten i Sverige. Tvärtompolitiken!

Eftersom jag har så mycket material sedan ca 2005 så funderar jag på att skriva en bok om naiva svenska politiker och deras uttalanden om invandringen och den pågående islamiseringen. En bok som skall påminna sina läsare om vilka politiker som vi har låtit styra vårt land under flera decennier. De som har ansvaret för att situationen i Sverige ser ut som den gör idag.

Det kunde varit helt annorlunda med ett annat ansvarstagande för vårt land och vår kultur och religion!

PS

Jag trivs med att skriva på ett bokprojekt och har inrättat nya dagsrutiner som jag trivs väldigt bra med.

25 reaktioner på ”BOKFUNDERING

 1. marianne 2019-11-14 / 18:10

  Jag hoppas din nästa bok ska handla om det största problemet i Sverige och det är bokstavligt talat Islam och dessa muslimer!

  Gillad av 1 person

 2. Hacke 2019-11-13 / 17:05

  OT
  Påannonsering i statsradions Studio Ett.
  Snabbtåg eller inte? Vi ställer två forskare mot varandra som har diametralt skilda uppfattningar.”

  Föreställ er en liknande påannonsering när det gäller klimatet eller invandringen.
  Nej, det går naturligtvis inte.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2019-11-13 / 20:09

   Första nyhet i Rapport och TV4 Nyheter: Donald Trump och riksrätt som alla med insikt vet aldrig blir av – röstas ner i Kongressen. Jag är så trött på detta tjat.

   Gilla

 3. Ludvig 2019-11-13 / 16:07

  Ser verkligen fram emot även den boken.

  Gillad av 1 person

 4. Sven d.ä. 2019-11-13 / 15:48

  Var uppmärksam på rättigheter för t ex foton – det finns många som inte vill se boken komma ut skulle jag tro.

  Gör gärna en E-book också.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-11-13 / 16:34

   De foto som jag inte har egen upphovsrätt till kommer jag kontakta den som jag tror har upphovsrätten för att få ett skriftligt tillstånd att publicera i min bok.

   Du har helt säkert rätt att vissa personer utan tvekan kommer ta sin chans att hävda att jag bryter mot upphovsrätten om det finns en minsta möjlighet att komma åt mig.

   Gillad av 3 personer

 5. Aforisten 2019-11-13 / 15:38

  Att begränsa sig är det svåraste och det är därför som jag aldrig skriver en bok!

  Gillad av 2 personer

 6. Thomas 2019-11-13 / 13:11

  Det är väldigt kul att skriva. Har själv funderat på diverse bokprojekt. Jag jobbade förr inom fotobranschen men det är numera dödfött om man inte heter Mattias Klum ex ,då finns alla plattformar eftersom han är pk.
  Jag gillar biografier och Thoralf har nog en hel del Intressant att förtälja. Skriva kan du ju. Och fota.
  Apropå politiker biografier har jag försökt läsa om Olof Palme, men det går trögt.
  Om mordet däremot har jag plöjt en del.
  Kan inte låta bli bara nämna att jag är av den uppfattningen att mordet var ett beställningsjobb på närmre håll än vad vi kan ana..
  Christer Pettersson? Glöm det. Lisbeth visste och Holmér visste.
  Stefan Löfven är äldre än Palme blev nu. SL är inte lika arrogant intelligent men tröttheten börjar ta ut din rätt, Löfven borde avgå självmant. Han är inte uppgiften värdig längre. Och har aldrig varit det.

  Däremot var boken om Håkan Juholt av ärkesossen Daniel Suhonen bitvis spännande, det erkännandet får DS. Göran Persson.Carl Bildt. Alf Svensson är andra politiker jag läst om.

  Men överlag känner jag mig lite kluven till att läsa böcker av författare/ journalister jag ogillar som skriver om kända personer jag själv uppskattar.
  Exempelvis Jens Liljestrand om Vilhelm Moberg. Jag vet ju redan innan hur Moberg kommer framställas av en Maoist som JL.

  Knausgård är mer min stil.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2019-11-13 / 15:51

   Stefan Löfven blev Riksdagsman 2014, jag tror det är för kort tid att ge honom en livslång pension. Så vi får nog stå ut med honom ett par år till. Med hjälp avd L och C.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-11-13 / 16:35

    Från 2014 gäller nya regler i riksdagen. Men han har säkert pension från både Metall och partiet.

    Gilla

  • Thor 2019-11-13 / 20:08

   Jag fick Mobergboken i present, givaren visste att jag gillar Moberg. Jag kan bekräfta att Liljestrand-pk slår igenom ibland.

   Gilla

 7. Sven d.ä. 2019-11-13 / 12:58

  Intressant du nämner ”vår kultur och religion”, det betyder ”vår religion”. Några kanske anser att vi ska tillbaks till Oden och Tor – det har jag stor förståelse för. Det är ju vårt ursprung.

  Den svenska kyrkan är protestantisk sedan 1523. Men jag har på senare år blivit besviken ett antal gånger på hur de agerar. Kyrkan ska vara en motpol till allt annat men nu är det en högborg för PK. Det är inget man kan lita på. Dessutom så borde den svenska kyrkan vara en motpol till islam, men så är det inte.

  I många länder som t ex Polen så har kyrkan varit en drivande faktor ut ur kommunism. Även så i det förra Sovjet. Många länder i Östra Europa har en vettig kyrka. Men flertalet är katolska. Jag tror att vi ska tillbaks till katolicismen, och skippa den protestantiska svenska kyrkan. Nu kan man hitta fel hos Påven också.

  Jag är inte troende, och har gått ur svenska kyrkan sedan 30 år. Men ska man nödvändigtvis vara kristen och troende så verkar den katolska kyrkan bättre.

  Gillad av 1 person

 8. Stig Bergman 2019-11-13 / 12:34

  Thoralf skriver om sin kommande bok: ”En bok som skall påminna sina läsare om vilka politiker som vi har låtit styra vårt land under flera decennier. De som har ansvaret för att situationen i Sverige ser ut som den gör idag.”

  I min enkla åsikt ett klokt beslut.

  Aron Flam har i sin bok ”Det här är en svensk tiger” troligen gått ännu längre tillbaka för att hitta den ursprungliga orsaken till dagens förvirrade Sverige. Det är tiden med de mångåriga kompisarna Bruno Kreisky, Olof Palme, Willy Brandt och med Socialistinternationalen varifrån man, bland annat, vaskade fram Arafat som Gubben i lådan.

  Med hjälp av Aron Flam kan man se en klar linje från den tiden och fram till dagens epok med Margot Wallström, som bara för något år sedan lyckades få Sverige att som enda land i världen erkänna Palestina som nation, fast ”landet” saknar gränser. Det är ett svenskt hittepåland med rötterna i myllan från Socialistinternationalens gränslöshet och med Socialdemokraterna som kompassnål här i landet.

  Gillad av 3 personer

 9. Hacke 2019-11-13 / 11:40

  Den planerade boken tror jag skulle bli enormt välkommen av många.
  Med den krasch vi oundvikligen går mot kan det rentav bli en klassiker, något av bibel för de som en gång skall försöka summera hur i helvete det var möjligt med den snabba resan mot botten i ett s k upplyst land och tidigare välfungerande välfärdsstat.
  Det finns oerhört många som är skyldiga till den och det lär inte bli svårt att fylla en bok om idiotin bland uttalanden och beslut. Snarare en fråga om hårdsållning för att få plats med dumheterna.

  Efter den är det förhoppningsvis dags för uppföljaren ”Vändpunkt Finspång” 😉

  Gillad av 4 personer

 10. Gunnar Karlsson 2019-11-13 / 11:34

  Thoralf, en bok om naiva och korkade politiker i 7-klövern som du fyller med deras bisarra och förvirrade tankegångar och uttalanden, blir lätt fler hundra sidor med många gapskratt per sida, det måste bara bli en hit.

  //Gunnar

  Gillad av 5 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s