SVERIGES BAGDAD BOB

Efter att jag i söndags sett på Agenda och den tragiska intervjun med Stefan Löfven så kände jag en enorm tomhet. Hur kan vi i Sverige ha en statsminister som är så fruktansvärt verklighetsfrånvänd! När jag samtidigt insåg att det är nästan tre år till nästa allmänna val i september 2022, blev jag än mer missmodig och hopplösheten kändes ofantlig.

Jag förstod att sjukdomstillståndet inom socialdemokraterna är betydligt värre än vad jag kunnat föreställa mig. Stefan Löfven är ju fullt i klass med Bagdad Bob!  Skillnaden är bara att Bagdad Bob försvann på bara några veckor men Stefan Löfven sitter säkert till september 2022 med hjälp av Centerpartiet och Liberalerna.

När dessa insikter sjönk in kände jag mig bara helt tom. Vill jag vara med och se på när dessa inkompetenta människor fortsätter att förstöra ett så fint land? Mitt land Sverige. Det land jag vuxit upp i och som jag trodde på. Jag kände mig övergiven. Jag kände att allt förtroende bara pös ut som en punktering.

Varför skiter den svenska regeringen och deras stödpartier så fullständigt i vad som händer med mitt land? Varför vägrar regeringen med stödpartier se verkligheten? Vad hjälper det att engagera sig när det ändå är oikofober som styr landet. Varför skall jag lägga timmar varje dag på en blogg när landets statsminister inte ens begriper de allra enklaste och mest självklara sambanden.

Borde jag inte lägga min energi på något annat och betydligt roligare?

Idag och imorgon är det regionfullmäktige i Kalmar. Då får jag chansen att lyssna till ännu ett gäng oikofober bestående av socialdemokrater, centerpartister och liberaler, som styr tillsammans. Ett gäng som traditionsenligt kommer kritisera SD och förneka alla synpunkter och negativa effekter av massinvandringen.

PS

Jag har bara läst eller lyssnat till en enda person som håller med Stefan Löfven och hans argument och retorik. Anders Lindberg på Aftonbladet. Men vem är förvånad.

Stefan Löfven ”damage control” under tisdagen har sannolikt fått motsatt effekt.

”Min uppfattning är att vi under för lång tid i Sverige inte har förberett oss på att den här typen av våld kan komma hit, så detta är ett delat politiskt ansvar.”

Vilka vi syftar Stefan Löfven på?

https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-sitter-statsministern-och-fabulerar-i-tv-1.20495717

https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/det-har-duger-inte-for-en-statsminister/

https://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-organiserad-brottslighet-beror-inte-pa-var-man-ar-fodd/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/LAX2yJ/mellin-lofvens-katastrofala-tv-framtradande

https://www.sydsvenskan.se/2019-11-18/det-har-statsminister-lofven-s-ar-inte-okej

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=7346643

 

50 reaktioner på ”SVERIGES BAGDAD BOB

 1. hllviken 2019-11-20 / 13:20

  ❌ i taket!

  Klarspråk från en underbar polis; Ulf Boström –

  Gillad av 1 person

 2. ltsundelin1950 2019-11-19 / 23:56

  Kristersson (M): ”Och i den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt.”

  Det var på tiden.

  Gilla

  • HS 2019-11-20 / 07:24

   Nästa steg är att M ber svenska folket om ursäkt för oikofoben Reinfeldts förstörelse av Sverige.

   Gillad av 1 person

  • hllviken 2019-11-20 / 08:12

   ”I den mån…” ”förtjänar” – låter det som en uppriktig ursäkt som kommer från hjärtat?

   Är inte (M) tvungna att backa från sin samhällsförstörande migrationspolitik nu när missnöjet jäser Sverige?

   TAKTIK för att inte helt förlora ansiktet och väljarna ser ut att vara förklaringen till lappkastet.

   Gillad av 1 person

 3. Christer 2019-11-19 / 22:08

  På universitetet i Cambridge är den svenske kriminologi-professorn Per-Olof Wikström verksam. Han har forskat om ungdomskriminalitet de senaste 12 åren. Ämnesområdet är varför vissa ungdomar blir kriminella, och andra inte. Resultatet presenterades b.la i SVT:s Uppdrag granskning 2017. Hans tes är att omgivningens värderingar avgör om en ungdom blir kriminell eller inte.
  Han säger i programmet b.la att: ”de flesta som går förbi en parkerad bil med nycklarna i, ser inte det som ett tillfälle att stjäla bilen, men vissa gör det”. Svaret han ger är att omgivningens värderingar avgör. Värderingar är något som man oftast bär med sig sen barndomen, och skall skolan kunna påverka så måste det ske tidigt enligt P-O Wikström. Skolan kan förändra, men det mesta kommer tidigare och hemifrån.
  Jag tänkte på det han sagt när jag och frugan åkte genom vår lilla stad en lördag e.m. Jag kom sakta till en korsning där 2 ungdomar skulle korsa gatan. Det var 2 st ”ensamkommande” afghaner, trådsmala och med det karaktäristiska utseendet de har. Det vimlade av dem i staden just då. Plötsligt mitt i gatan tar den ena ett steg åt sidan och rycker tag i närmaste bilens handtag. Den var låst. Men både frugan och jag blev häpna. Så öppet, så fräckt, och mitt på ljusan dag.
  Jag har tänkt mycket på denna episoden. Hur går det med integrationen när man visar sånt beteende i sitt nya ”hemland”? Nu vet de flesta att många av ”ungdomarna” var beroende av heroin redan när de kom till Sverige. Och har man dessutom ett nedärvt kriminellt uppträdande så blir man knappast en vanlig hederlig löntagare heller. Detta förstår de flesta vanliga människor. Dock inte vår statsminister Stefan Löfven.

  Gillad av 1 person

  • Berra Fors 2019-11-20 / 09:33

   Jag känner mig kränkt och helt förbisedd av Sveriges regering. Hur kan man behandla och kränka ett lands befolkning på detta sätt som regeringen gör nu. Ingen vill eller kan se problemen med den allt för kraftiga invandringen. Dom skyller ifrån sig och ljuger om precis vad som helst. Tror dom verkligen att vi svenskar är lika dumma i huvudet som dom. Är fruktansvärt trött på dessa lallar som inte gör något åt problemen.

   Gillad av 1 person

 4. Håkan Södergren 2019-11-19 / 19:19

  Efter att ha sett Löfven i Agenda briljera med sanslösa uttalande undrar man är han en fullblodsidiot??…..Detta han briljerade med spiller ju över på alla han samarbetar med….Rödhättan Liberalerna Anders Lindberg MP o V..
  Miljömupparna. Kan någon i hela Sverige ta stollen på allvar efter detta??
  Sveriges statsminister!!!! Jag är helt stum o förbannad

  Gillad av 2 personer

 5. turrim 2019-11-19 / 18:30

  Om man som intresserad bred läsare men utan insiderkunskap gör några funderingar som för mig blir tankar inför nästa val som borde komma snart: Har S någon ny ledare som törs ta befälet och leda landet mot nygamla mål? Det tror jag inte.

  Har V, C och L? Definitivt inte. Ännu värre än Löfven.

  KD, ja. Men måste då våga hålla en rak linje. Nu är det svajigt. jag vågar inte ge mandat. Lika farliga som Mp i nuvarande regering.

  M, ja. Men med ny partiledare och stab utan gamla bindningar till Reinfeldt. T ex Ericson i Ubbhult eller Sonesson i Staffanstorp.

  SD, ja. Men har blivit tveksam. Inte över politiken. Men hur partiledaren låter potentater utesluta partimedlemmar på villkor som strider mot yttrandefriheten. Tänk om några av dessa skulle bli minister. Det vore hemskt.

  Gillad av 2 personer

 6. T. P 2019-11-19 / 17:28

  Har man redan börjat betala ut en måmanadslön i utbyte mot att kriminella upphöra begå brott? (hahahah)

  Gilla

 7. HS 2019-11-19 / 17:17

  Ansvaret ligger hos sju-klöver-väljarna och deras företrädare.
  Jag kommer ALDRIG att ta på mig något ansvar för den påtvingade massinvandring och vad den gjort med Sverige.
  Pajasen som kallar sig statsminister är en fara för riket.

  Gillad av 1 person

 8. ulsansblogg 2019-11-19 / 17:00

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Inte nog med att Löfvén har problem på hemmaplan, Hans mindre genomtänkta uttalande sprider sig i hela världen. (Thank´s Good for internet) Vi som inte anammar hans politik ska inte skämmas, men man blir minst sagt bekymrad över att ha en statsminister som inte har förmågan att stå upp på de krav som ställs vad det gäller hans ämbete
  https://www.breitbart.com/europe/2019/11/19/sweden-pm-claims-no-link-between-rising-gang-crime-mass-migration/

  Gillad av 1 person

  • Rune 2019-11-19 / 22:46

   ”Thank´s Good for internet”
   Var det omöjligt att skriva det på svenska? Är svenska ett sämre språk? Eller hur tänker man?

   Gilla

 9. Nils Renstrand 2019-11-19 / 15:07

  Finns rimligen några kloka personer i S. De kommer nog att inse att med Stefan som partiledare inför nästa val kommer det att bli katastrof! Därför är mitt tips att han kommer att få avgå i god tid innan nästa val, med någon passande orsak som vacklande hälsa eller dyl. Problem ändå vem som ska ersätta, kronprinsarna Ygerman och Morgan kan inte åstadkomma ett lyft och den troligaste efterträdaren Magdalena kanske inte vill ta över det sjunkande skeppet.

  Gilla

  • Onkel Björn 2019-11-19 / 17:38

   Gissar att socialdemokraterna länge har haft problem med att få tag på en duglig partiledare. Var det inte som så att Stefan Löfvén var en nödlösning, en fackmänniska utan riksdagserfarenhet.

   Finns det överhuvudtaget någon lämplig kandidat idag, som dessutom är villig att ta posten.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2019-11-19 / 19:16

   Jag tror du har något där.

   Jag tror dessutom att Löfven är trött på det hela, och vill gärna stiga av. Problemet är att han bara varit i Riksdagen sedan 2014 och jag vet inte om det kan ge en rejäl pension (med Riksdagens mått). Vi får kanske av det skälet behålla honom några år till.

   Gillad av 1 person

 10. Sven d.ä. 2019-11-19 / 14:33

  Jag tror att stor del av problemet finns i hur partisystemet fungerar. Politikerna är mer lojala mot partiet mer än deras väljare. Det är partiet som placerar dig på valbar plats. Sedan är det bara att åka med. Väljarna röstar efter vad statsmedia trumpetar ut.

  Det finns förståss inget intresse från partiet att ändra systemet, och det är de som kan göra den förändringen. Vi har en parlamentarisk diktatur. Väljarna tror att de har inflytande, men det har de ej.

  Gillad av 1 person

   • Thomas 2019-11-19 / 15:48

    Svenskarna är för bekväma och konflikträdda. Svenskarna borde inta Rosenbad med högafflar, ruttna ägg och lite isländska vikinga-takter. Rök ut dem, dessa folkförrädare. Men det var länge sedan ekot av ” för Nordmännens raseri, bevara oss milde herre Gud ” genljöd i Svea rike.
    Nu är det handhjärtan, #vistårinteut, klimatskam, gullande med is-mördare som är rättesnöre i detta Sverige.
    Hur gick det till? Vem startade knappen till Sveriges apokalyps? ”Mäster Olof ”?
    Må så vara, och lydiga medborgare indränkta i 70-talets flumskola gjorde vägen spikrak för att Sverige skulle bli hela världens gottepåse.

    Gillad av 2 personer

  • hllviken 2019-11-19 / 17:24

   Utvecklingen:

   Gilla

   • hllviken 2019-11-19 / 17:27

    Utvecklingen:

    Gilla

  • Lollo 2019-11-19 / 18:16

   Är av precis samma uppfattning. Tyvärr är SD den främsta anhängaren av detta odemokratiska valsystem.

   Jag kommer nog inte att rösta alls i fler val om man inte ändrar valsystemet. Jag vill ha ett riktigt personval där man röstar på person i första hand och inte på parti.

   Gilla

  • hllviken 2019-11-19 / 15:57

   Leif GW Persson är Frimurare.

   Om man internetsöker finner man en del intressant.
   Han står inte på det svenska folkets sida.

   Gillad av 2 personer

  • turrim 2019-11-19 / 17:49

   Leif GW borde inse, att snart är det bara familjen som lyssnar. Vi övriga byter kanal.

   Gilla

 11. martiusus 2019-11-19 / 14:16

  “Utan invandring hade kriminaliteten varit densamma
  bortsett från att alla gangsters varit blonda och blåögda”.

  Gillad av 1 person

 12. Cosmik Debris 2019-11-19 / 13:39

  Varför tar inte bara Stefan Löfven beslutet att gå ner i källaren?

  Gillad av 1 person

 13. Thomas 2019-11-19 / 13:20

  Förstår din frustration Thoralf men vi är många, många som känner samma sak. Om vi haft val idag tror jag faktiskt att det skulle ändrat en hel del, ilskan och frustrationen är större nu än den var i september förra året. Vi har en statsminister som är helt bortblåst i huvudet.
  Han är en marionettdocka. Nu har Löfven uttalat sig i ab om kritiken efter agendahaveriet.

  ” min uppfattning är att vi i Sverige under lång tid inte förberett oss på att den här typen av våld kan komma hit, så detta är ett delat ansvar ”
  Det är så vidrigt fult fortsätta prata goja. Han gör det ännu värre när han försöker släta över felaktigheterna med värre lögner.
  Men Löfven är inte färdig, han kommer med trösten ord ; ” inom ett halvår ska tryggheten ha ökat” 🤣
  Hallå hela Sverige! Hör ni nu. Sverige kommer vara tryggt och lugnt till våren 2020.
  Egentligen inget att skratta åt, men den enfaldiga åsnan Löfven fortsätter sitt störtlopp i svindlande fart neråt bergskammens stup.

  Gillad av 2 personer

  • Jag bara undrar 2019-11-19 / 16:39

   Löfven avslöjar sig själv som lögnare då han säger: ”Min uppfattning är att vi i Sverige under lång tid inte förberett oss på att den här typen av våld kan KOMMA HIT, så detta är ett delat ansvar.” Kvällen innan menade han ju att kriminaliteten hade varir densamma bortsett att alla gangsters varit blonda och blåögda. Varifrån KOM då all kriminalitet? Dricksvattnet eller?

   Gillad av 1 person

 14. Janne 2019-11-19 / 13:18

  Är det konstigt att Svenska folket mår dåligt enligt en ny undersökning,det konsumeras antidepressiva medel som aldrig för,men det är inte så konstigt kanske med en sådan
  urbota usel och oduglig regering med stödpartier som verkar för att våld mord våldtäkter
  och bränder ska få fortgå utan åtgärder.Knäcka brottsligheten HAHA stanna hemma och
  koka knäck i stället om ni till äventyrs skulle klara av det,för något annat duger ni ju inte
  till Djävla uslingar.Skit på er samtliga inblandade det ska ni väl ändå klara av.

  Gillad av 1 person

 15. Hacke 2019-11-19 / 13:15

  Milda makter! Man vet att det har gått fullständigt överstyr när t o m kritiken i de regimtrogna medierna är lika hård som i de fria medierna och verkliga oppositionen.
  Om inte karl´n inom kort avgår frivilligt eller genom någon form av friserad sorti kan det inte handla om en människa av kött och blod. Då är han vad jag alltmer tyckt mig se, en hybrid mellan uppstylad träbock och felprogrammerad robot helt oemottaglig för yttre påverkan eller intryck.
  Om han nu är ute efter revansch för alla sina misslyckanden är det bästa han kan göra att hålla sig fullkomligt tyst och borta från debatt och arena, inte röra en fena för att inte sjunka än djupare i den kvicksand han och hans parti har som grund.
  Utan minsta skuld i detta osannolika spektakel till regering och dess chef skäms jag. Vad ska då inte de socialdemokrater som fortfarande inte är att betrakta som otillräkneliga göra? För det måste väl ändå finnas några kvar utanför den hjärntvättade självmordssekten och de nya kärnväljarna i no-go-zoonerna.

  PS. Nu har tydligen pajasen vid ett besök idag hos göteborgspolisen trasslat in sig i ett försök till tillrättaläggande efter den senaste skoningslösa sågningen. Det blev naturligtvis som vanligt, ännu ett desperat dödsryck i kvicksanden.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-11-19 / 14:04

   ”Då är han vad jag alltmer tyckt mig se, en hybrid mellan uppstylad träbock och felprogrammerad robot helt oemottaglig för yttre påverkan eller intryck.”

   Instämmer i ovanstående analys som en gammal programmerare av styrsystem.

   Gillad av 1 person

   • Hacke 2019-11-19 / 14:58

    😉

    Gilla

  • Maja Dacke 2019-11-19 / 18:26

   Han har väl redan förberett de sina på sin reträtt … Nu är också hans förmögenhet på plats ,,, så …

   Men till hans försvar: Det är de som står bakom honom som styrt honom totalt, och vilka de är vet vi ju, eller hur? Bra betalt som frontfigur blev han också utlovad och … och …

   Gilla

 16. Greta 2019-11-19 / 13:13

  Läste att Kalmar ska börja med vakter på Kvarnholmen, lilla Kalmar, jösses, snart lilla Malmö. Otroligt! Igår var det vandalisering på Gröndal, varje dag är det något nytt; inbrott, rån…

  Gillad av 1 person

 17. Nils Dacke 2019-11-19 / 13:10

  Det var en katastrofal intervju för Löfven och S i söndagens agenda, jag undrar när partiets s.k silverryggar börja röra på sig, alltså det gamla gardet uran någon formell makt i partiet men ändå ett stort inflytande? Dessa äldre som var med när partiet hade 40-45% och nu ser förfallet inom ledning och politik kommer nog inte sitta still i båten framöver.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman 2019-11-19 / 14:32

   …de som satte igång processen, de som skapade dagens situation. Menar du dem?

   Gilla

  • Fredrik Östman 2019-11-19 / 14:35

   En gammal man skänkte sin son en gammal kavaj. Efter några år märkte han att sonen aldrig bar kavajen. – Varför bär du inte kavajen du fick av mig? – Den har jag slängt. Den var utsliten. – Utsliten! Jag lyckades bära den i tjugo år utan att slita ut den, och du slarver sliter ut den på två!?

   Gillad av 1 person

 18. Cosmik Debris 2019-11-19 / 13:09

  ”GP har i en rad artiklar rapporterat om återkommande kritik mot Vetenskapsskolan – numer Safirskolan – från både myndigheter, politiker och terrorforskare.”

  ”terrorforskare”?

  Det handlar för helvete om en skola? I Sverige! Landet måste tömmas på muslimer, alla moskéer måste rivas och islam förbjudas. Först då kan vi börja känna framtidshopp.

  https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/rektor-anm%C3%A4ler-vetenskapsskolan-f%C3%B6r-orimliga-betyg-1.20524601

  Gillad av 3 personer

 19. Onkel Björn 2019-11-19 / 13:07

  Toralf, du undrar varför vår regering och dess stödpartier skiter så fullständigt i vad som händer med vårt land. Det undrar jag också. Du som faktiskt har befunnit dig i maktens korridorer borde ha mer kännedom om dessa politiker och varför de gör som de gör.
  Att invandringen är både för stor och skadlig för vårt samhälle, det insåg ju tom Ingvar Carlsson redan i slutet av 80 – talet ( det sk luciabeslutet 1989). Men varför lät man det sedan fortsätta, kan man ju undra.
  Att det handlar om att rädda pensionerna, har vi ju för länge sedan redan insett inte är huvudmotivet.

  Gilla

  • Fredrik Östman 2019-11-19 / 14:36

   Återinförde SAP Luciabeslutet 1994 tillsammans med de andra odemokratiska återställarna? Eller vill de ha det så här?

   Gilla

 20. Grålle 2019-11-19 / 12:51

  Håller med om allt du skriver och känner beträffande vår urusla regering som leds av en komplett idiot.
  Man måste dock komma ihåg att Löfven sitter som sammankallande i den styrgrupp som skall implememtera
  Agenda 2030 i Sverige och övriga Europa/världen. Styrgruppen består ju av 9 länder, Sverige, Tyskland samt 7
  U-länder som har till uppgift att skapa en ny världsordning genom att bringa kaos i sina länder. Helt enkelt att bana
  väg för överstatliga beslut genom at skrämma sina befolkningar med bla massinvandring och klimatalarmister.
  Ivriga förespråkare för denna FN:s världsordning är bla Påven och Obama samt förstås globalisterna.
  Är det möjligen så att Löfven spelar ett högt spel, eller är han för dum för det?

  Gillad av 1 person

 21. C Andersson 2019-11-19 / 12:30

  Nu är det läge en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven! Törs Ulf Kristersson eller ska vi förlita oss på Ebba Bush Thor?

  Gillad av 2 personer

 22. Svinfylking 2019-11-19 / 12:26

  Konspirationsteoretiker och foliehattar är fortfarande skällsord … men det som pågår i västvärlden och i Sverige är just en konspiration.
  Barcelona-avtalet är bara ett av flera avtal där regimen i Sverige förbinder sig att sälja ut landet, avskaffa nationen Sverige och förvandla det till en mångkulturell dysfunktionell zon i den nya diktaturstaten ”EUSSR”.

  Gillad av 1 person

 23. stigrydmark 2019-11-19 / 12:15

  Ja, det finns verkligen många anledningar till att vara pessimistisk. Ytterligare 3 år med Löfvén innebär troligen c:a 400.000 nyanlända som kommer att öka kriminaliteten till nya rekordnivåer. Problemen kommer att bli så omfattande att även en teoretisk regering med SD får en omöjlig uppgift. Att städa Sverige kräver diktatoriska åtgärder som endast kommer ifråga när landet är i kaos på gränsen till uppror och inbördeskrig.

  Gillad av 1 person

 24. hllviken 2019-11-19 / 11:59

  Det finns i alla fall ett starkt tryck nu på Regeringens passivitet!

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s