POLITISK TAKTIK

Jag tror att den kris som just nu pågår i inrikespolitiken angående Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark kommer utvecklas till ren politisk taktik.

Sverige befinner sig i en besvärlig situation med gängkriminalitet, skjutningar, sprängningar, ekonomisk kris inom regionerna men framförallt hos väldigt många kommuner. Ett stort problem för sittande regering och en situation som sannolikt inte kan vändas på några månader, utan det kommer ta flera år även om rätt åtgärder vidtas. Den rödgröna regeringen kommer med stor sannolikhet straffas hårt i valet 2022. I synnerhet om konjunkturen viker de kommande åren, vilket mycket tyder på.

Hur tänker då det socialdemokratiska partiet?

Det har bara gått 15 månader sedan valet och det är därmed 33 månader till nästa val.

En taktik skulle kunna vara att välja att driva det till en misstroendeomröstning om Eva Nordmark och när regeringen förlorar omröstningen, så väljer regeringen att utlysa nyval.

I nyvalet vinner sedan det konservativa blocket och får ta över makten med en M+KD regering med SD som stödparti. Med andra det konservativa blocket får ca 29 månader på sig att reda ut skiten med gängkriminalitet och ekonomisk kris i kommuner och regioner. Samtidigt kommer de rödgröna partierna kritisera varenda litet beslut som det konservativa blocket tar och göra allt för att smutskasta M, KD och SD fram till valdagen 2022 för att åter kunna ta tillbaka makten 2022. En inte helt omöjlig taktik.

Skulle inte förvåna mig det minsta om Socialdemokraterna överväger den möjligheten för att slippa ta ansvar för utvecklingen fram till 2022.

PS

Klicka gärna på annonserna som dyker upp på bloggen. Då stödjer ni mig och bloggen med några extra kronor.

34 reaktioner på ”POLITISK TAKTIK

  • Benjamin 2019-12-07 / 19:59

   Vi kommer inte få veta härkomsten, precis som våldtäkten vid Stensbergs i våras.

   Gilla

 1. Evert Ronaldo 2019-12-07 / 10:28

  Tror ändå att Svetsarn vill sitta kvar så länge som möjligt vid köttgrytorna pressa ut maximalt så han kan berika sig.

  Gilla

 2. Janne 2019-12-07 / 08:49

  Det blir väl C och L som står där med svarte petter när röven sätter sig på dom för
  att undvika nyval.

  Gilla

  • turrim 2019-12-07 / 09:31

   Centern vill nu förhandla med dem man svek!! Politisk prostitution.

   Gilla

 3. Andersson i Pinan 2019-12-07 / 08:45

  ”Det har bara gått 15 månader sedan valet och det är därmed 33 månader till nästa val.”

  Thorvald. Nästa ORDINARIE val ska det vara! Jag vill inte vara en petimeter men det är viktigt att hålla sig till fakta. Det är så många andra som dribblar med sanningen.

  ”I nyvalet vinner sedan det konservativa blocket och får ta över makten med en M+KD regering med SD som stödparti.”

  Det finns många scenarier. I ett EXTRA VAL kan det mycket väl bli så som du skriver. Socialdemokraterna blir knappast regeringsdugliga om de inte tar med C och L iregeringen. Kanske inte ens då.

  Gilla

 4. Karl 2019-12-07 / 06:06

  OT

  ”Därför är det rätt att protestera mot Jomshof på universitetet

  Professor Åsa Arping, som undertecknade akademikeruppropet mot Richard Jomshofs föreläsning på JMG slår tillbaka mot kritiken: ”Vi vägrar skämmas. Vägrar tystna.”

  Sverigedemokraternas opinionssiffror slår nytt rekord i senaste Sifomätningen. Moderatledaren Ulf Kristersson faller till föga och samtalar till sist med Jimmie Åkesson. Och partisekreterare Richard Jomshof föreläser på Göteborgs universitet.

  Det är sannerligen ingen vanlig vecka.
  ..[..]..
  Så sant. Ändå skaver något. För Sverigedemokraterna är fortfarande inte ett vanligt parti, hur de än polerar sitt principprogram, och hur många som än röstar på dem. Deras grundsyn på människors essentiella eller ”nedärvda” olikhet grundad framför allt på etnicitet är allt annat än oskyldig, eftersom den i praktiska politiska förslag alltid utmynnar i en lägre viktning av den som pekas ut som annorlunda. Bara den här veckan: Asylsökande ska kunna nekas boklån på biblioteken. Bråkiga och besvärliga elever ska kunna skickas på internat.

  Är det alltså en sådan världsbild vi nu ska navigera efter?
  Är människovärde bara en åsikt bland andra, som vi ska diskutera och argumentera kring?

  Public Service har till stor del redan fallit till föga. I sin iver att vara opartiska ger de Sverigedemokraterna utrymme i nästan alla debatter, trots att det finns flera andra oppositionspartier. De skapar dessutom alltid konflikt. Det blir bra tv och radio helt enkelt. Den liberala pressen tar till brösttoner: Åsiktsfrihet framför allt, no matter what!”
  https://www.gp.se/kultur/kultur/därför-är-det-rätt-att-protestera-mot-jomshof-på-universitetet-1.21185430
  https://web.archive.org/web/20191206135918/https://www.gp.se/kultur/kultur/d%C3%A4rf%C3%B6r-%C3%A4r-det-r%C3%A4tt-att-protestera-mot-jomshof-p%C3%A5-universitetet-1.21185430

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2019-12-06 / 22:41

  Mycket snack om Arbetsförmedlingen.

  Problemet är inte där. De fokuserar på fel saker som vanligt. Problemet är att det inte finns jobb i tillräckligt hög grad. Var är dagens motsvarighet i SKF, Tetra Pack, Volvo… etc. De finns men inte i Sverige utan i utlandet där många svenskar arbetar.

  Gillad av 2 personer

  • Olle 2019-12-06 / 23:40

   De enkla jobb som finns går ju bara till personer som har någon form av arbetsmarknadsstöd, det man kan kalla ”låtsas-jobb”.

   Gillad av 2 personer

 6. Ölandsbonde 2019-12-06 / 22:18

  Det blir ingen misstroendevotering eftersom C+L och S kommer att smeta över så pass att Jonas blir nöjd. Och då finns ingen majoritet kvar för misstroendet. V tycker de är vinnare som pressat fram eftergifter och klappar sig segerrusigt på xxx.

  Stefan Stolledräng tar åter hem spelet eftersom C saknar ledare före sommaren och för att L inte har några pengar att driva valkampanj för.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2019-12-07 / 00:42

   Ja, C har ju i dagarna nedkommit med ett litet c … så hon håller sig väl stilla några veckor.

   Gilla

 7. Lars Cornell 2019-12-06 / 21:35

  ”Jag tror att … utvecklas till ren politisk taktik.”
  Barnatro Thoralf. Så har det varit sedan sensate valet.
  Nu handlar det om verkställighet.
  Nästa val år 2023 är långt bort. Det gäller att förkorta tiden för att minska skadorna.
  Den gräns borde ha passerats när även Löfven har den åsikten – hans parti blöder av den nuvarande situationen.

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2019-12-07 / 07:55

   Nästa ordinarie val tii svenska riksdagen hålls den 11 september 2022. Oavsett om det blir ett extra.val innan dess eller inte I Sverige förekommer inte nyval i samband med val till riksdagen Trots det så används begreppet nyval flitigt av politiker och media. Allt för att förvilla fienden. Och fienden det är vi.

   Gilla

   • hllviken 2019-12-07 / 12:16

    SANT!!!

    Gilla

 8. jag 2019-12-06 / 19:38

  Tror inte att det kommer bli nyval eftersom sd är så stora. En del riskerar att ramla ut så risken för nyval är liten, dessvärre. Rädda sitt skinn. Jag hyser ett mycket stort politikerförakt eftersom de ser mer om sitt eget hus än om vår nations bästa. Men vi får det vi förtjänar….rösta rätt nästa gång, men dessvärre är det för sent för vi kan inte vända utvecklingen nu. Våra barn kommer vara vana med skjutningar och mord som en del av vardagen. TACK FREDRIK

  Gillad av 2 personer

  • Lars Cornell 2019-12-06 / 21:40

   Njaaaa, kanske. Men samtidigt är den nuvarande situationen till nackdel för S eftersom den underminerar trovärdigheten. Jag anser att ett nyval skulle gynna S eftersom S då slipper från de band och bojor som januari-överenskommelsen innebar.

   Gillad av 1 person

 9. Hacke 2019-12-06 / 18:37

  S-väljare i 50 år: ”S borde svepas ut från jordens yta” (SVT Opinion live).
  En rapportör från tyska socialdemokraternas kongress: ”Socialdemokraterna befinner sig i framstupa sidoläge” (SR P1 morgon).

  Vilka osannolikt vackra och hoppingivande tongångar och det ur självaste partiorganens partiorgan, public service.
  Efter att ha plågat mig igenom dagens interpellationsdebatter där Morgan Johansson stod i centrum för att besvara merparten av dem kan jag inte uppbringa minsta tillstymmelse till medlidande om det framstupa sidoläget förvandlas i en enda lång plågsam dödsrossling för dagens s. För något mer osympatiskt, närmast omänskligt vidrigt finns bara maken till bland hans egna partikollegor. Vad är det för robotliknande monster man skapar på Bommersvik och andra s-stämplade sektanstalter? Snickar`n i gårdagens debatt visste precis vad han pratade om. Sosseriet ska inte bara ut ur riksdagen och våra samhällsfunktioner, det ska i humanismens och mänsklighetens namn just ”svepas ut från jordens yta”.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2019-12-07 / 00:38

   Du har väl sett några exorsistiska filmer? Mot slutet för varelsen brukar det välla ut äckliga saker ur munnen …

   Gilla

 10. martiusus 2019-12-06 / 18:27

  M, ett parti där man ger stående ovationer till en figur som har skadat svenskarna mer än någon annan. Den mannen, är Reinfeldt. Hur otäckt det var att se.

  M är ett parti som är utan ledning eller förstånd.
  Men dom är farliga genom sin koppling till kapitalet.
  Dom uppför sej som om dom vore ett stort parti.

  Uffe, den lille swingpjatten, en ljugande ballerina…

  Gillad av 6 personer

  • Maja Dacke 2019-12-07 / 00:34

   Usch, ja!

   Gilla

 11. Olle 2019-12-06 / 18:06

  Steffe kommer svetsa ihop regeringen även denna gång. C och L har redan sagt att de är villiga att förhandla om vissa delar.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-12-06 / 17:56

   Sorry Rolle jag missade ditt inlägg, ber om ursäkt, du var först på bollen.

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

   • Maja Dacke 2019-12-07 / 00:32

    Det finns väl fler bollar på planen?

    Gilla

 12. turrim 2019-12-06 / 17:34

  Det kan bli som du skriver. Det kan också bli andra scenarier. En sak är jag helt övertygad om:

  När man gör sina överväganden så tänker man inte på vad som är bra och nödvändigt för Sverige och svenskarna. Den enda tanken i partiledningarna är, hur de ska agera så att de tjänar mest i makt och bibehållna förmåner.

  Gillad av 5 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-12-06 / 17:51

   Turrim, din analys är mitt i prick !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 13. martiusus 2019-12-06 / 17:28

  Vi minns väl alla ”den stora oredan” i Ryssland när Gorbatjov och Jeltsin ledde landet.
  Det var mord och skjutningar varje dag. Vi såg det som ett galet land, något som var
  otänkbart här i välordnade Sverige.

  Nu är vi där, troligen värre än någonsin i forna Sovjetunionen.

  I Ryssland blev en före detta FSB-officer regeringschef, och han fick snart kontroll över landet. I Sverige fick vi galningarna Reinfeldt och Löfven, och Sverige sjönk djupare, djupare än vi trodde var möjligt. Sverige blev mottagare av en massa okända kriminella och parasiter.

  I Sverige fanns bara tantpolitiker även om dom var män. Men dom var ”snälla.”
  Jag vill se en svensk Orban eller Putin.

  Gillad av 5 personer

 14. Morgan 2019-12-06 / 17:12

  Löfven är en mästare i förhandling, självfallet kommer det inte bli något extravalet. Vem skulle tjäna på detta mer än sd? Sd ligger idag lika högt i opinionen som hösten 2015. Sedan rasade man till enbart 17,5% i valet. Mångfärgade orsakerna till detta Åkesson gjorde några märkliga uttalanden samt att S körde ett fulspel mot sd. Mycket kan hända till valet 2022 men tror S måste slänga ut Mp från regeringen. När man väl byter partiledare april 2021? Kommer ett uppsving som håller i sig till valet. Sedan får vi aldrig glömma att S i valet 2018 blev 3% större än undersökningarna i valet 2022 kan den siffran bli hela 6% främst är det muslimska röster.Vem som styr efter valet 2022 är troligen samma partier som nu. Eller alliansen i minoritet. Men M O Kd måste bekänna färg i valrörelsen om de vill styra med stöd från sd. Då är risken att M tappar väljare till C.

  Gillad av 2 personer

 15. Robban 2019-12-06 / 17:03

  Instämmer! Är exakt det jag oroar mig för!!
  För närvarande är det bättre att S får fortsätta utför stupet!

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s