UPPBLÅSTA BESSERWISSRAR

Jag lyssnade igår till Kvartals intervju med före detta generaldirektören på Migrationsverket, Anders Danielsson. Intervjun visar på hur svag intervjuaren Staffan Dopping är och att han undviker att ställa de riktigt kritiska frågorna. Dopping och Kvartal vill inte utmana etablissemanget, utan föredrar att låtsas vara kritiska till det politiskt korrekta etablissemanget. Dit Andres Danielsson fortfarande tillhör.

Svaren från Anders Danielsson är givetvis politiskt korrekta och han uttalar ingen kritik mot sin före detta arbetsgivare, den rödgröna regeringen. Han säger till och med att det var han som tog initiativ till att införa gränskontroller hösten/vintern 2015. Vilket trams. Jag lyssnade till Anders Danielsson under Almedalsveckan 2016 och det framgick då inte det minsta kritik mot regeringen eller att han önskat gränskontroller, snarare tvärtom. Så här skrev jag på min blogg 11 juli 2016.

Avgå

Anders Danielsson och Dan Eliasson under Almedalsveckan 2016.  Foto Thoralf Alfsson.

”Under Almedalsveckan uttalade sig Migrationsverkets chef Anders Danielsson minst sagt klumpigt under en utfrågning då han frågade politikereliten om någon påverkats negativt av den stora invandringen. Hur många tror att någon vågade hålla upp handen?

Alice Teodorescu på GP sågade Anders Danielsson i en ledarartikel och i flera intervjuer i Almedalen. Jimmie Åkesson sågade och krävde Anders Danielsson avgång liksom Dan Eliassons avgång i sitt tal i Almedalen. Idag krävde till och med moderaten Bo Frank att Dan Eliasson avgår på grund av hans politiska ställningstagande. Läs artikel från Smålandsnytt.”

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/07/11/11338496-invandringskostnaderna-okar-med-mer-an-100-procent/

Idag läser jag att Johan Westerholm på Ledarsidorna går till hårt angrepp på Anders Danielsson och till viss del även intervjuaren Staffan Dopping. Så här skriver bland annat Johan Westerholm.

”Det finns goda grunder att ifrågasätta Danielssons påståenden i ett program som mer kom att likna ”Min sanning”. Anders Danielsson är nu den andre person som hade en nyckelroll under 2015 att helt oförblommerat påbörja en ompositionering. Tidigare i veckan genomfördes i praktiken samma operation av hans tidigare operative chef Mikael Ribbenvik i samarbete med Dagens Nyheter som efterlyser stramare och ett mer effektivt regelverk för att kunna avvisa de som saknat uppehållsrätt.”

Det politiska landskapet i Sverige håller ju på att förändras. De rödgröna med socialdemokraterna håller på att marginaliseras inom politiken. Socialdemokraterna och miljöpartiet har snart knappt ens 25 procent av väljarna bakom sig, då gäller det för dessa högt uppsatta tjänstemän att förändra sina positioner som Johan Westerholm skriver. Sedan tar den uppblåste Johan Westerholm till brösttoner när han skriver följande.

Ledarsidorna.se var i praktiken ensamt om att rapportera eskalering av händelseutvecklingen. Av Sveriges mer än 10 000 registrerade journalister var det tydligen endast Ledarsidorna.se som hade en samlad bild från de myndigheter som stod längst fram.

Vilken självbild den mannen har av sig själv. Han anser sig vara ensam om att skriva om den eskalerande händelseutvecklingen. Jisses, vilket minne den mannen har. Sedan slätar han till viss del över sitt uttalande när han skriver.

”Det var endast fri media som klarade av att rapportera konsekvensneutralt. Utan känsloraster. Och ingenting har förändrats i egentlig mening.”

https://ledarsidorna.se/2020/02/min-sanning-med-anders-danielsson-fore-detta-generaldirektor-for-migrationsverket/

Sedan likställer han Kvartal med DN debatt som upplåter sin plats till dessa generaldirektörer att göra sina egna tolkningar och omskrivningar av historien och sina egna tillkortakommanden. Den synpunkten delar jag till 100 procent.

Vi var många inom Alternativa medier och i bloggvärlden som såg det komma långt före Johan Westerholm och andra besserwissrar i media. Jag vet inte hur många blogginlägg jag har skrivit om den framtid jag befarat genom att bara studera befintlig statistik från våra myndigheter. Därför blir det extra provocerande när Johan Westerholm skriver att han i praktiken var ensam om att skriva om den eskalerande utvecklingen. Han borde be om ursäkt!

PS

Jag har köpt Johan Westerholms bok ”Islamismen i Sverige”. Jag skall läsa den under min semestervecka i solen och kommer givetvis kommentera den på bloggen. Men jag skall först avsluta min läsning av en bok skriven av Anders Jallai.

IMG_3588[1]

25 reaktioner på ”UPPBLÅSTA BESSERWISSRAR

 1. Christoffer 2020-02-16 / 06:21

  Har läst alla Anders jallais böcker
  Mycket bra allihop och tänkvärda scenarion. Bra blandning av fiktion och verklighet.

  Gilla

 2. Onkel Björn 2020-02-16 / 01:14

  Har läst flera av Anders Jallais böcker och kan bara rekommendera dem. Han blandar fakta med fiktion och tar i sina böcker upp händelser som det etablerade Sverige försöker dölja.
  .

  Gilla

 3. Thomas 2020-02-16 / 00:31

  Kan inte låta bli kommentera tillslaget mot sexköpare på Södermalm i Stockholm i veckan som fått stort uppslag i media. Bland annat lär en välkänd ekonom känd från tv vara med bland ”skurkarna ”
  OBS.
  NEJ Jag är inte sexköpare och vill inte att unga flickor ska utnyttjas men detta får ett löjets skimmer över sig. Det visar hur sjukt Sverige är.

  2 ”poliser” Elin och Linnea som var med vid tillslaget stoltserar modigt på bilder.
  De ser ut exakt som jag förväntade mig, nybakade 90-talister från Södertörn med den rätta värdegrunden, det skriker #metoo och öppna gränser och hat mot vita män om dem.

  Det sprängs och skjuts i Sverige värre än i något annat land i Europa. Det mördas, rånas, bränns bilar, upplopp, åldringar rånas och överfall, knarket flödar och poliserna bjuder på pizza och korv.
  Våldtäkterna, dom riktiga våldtäkterna alltså som utförs av importerade valboskap från icke skidåkande nationer står som spön i backen, men poliserna står helt handfallna.
  Vad är då viktigast?
  Sjukt. Låt vuxna människor ha sex med vem dom vill om det är en ekonomisk överenskommelse.
  De riktiga kriminella vågar poliserna inte störa, de kriminella pack som förstör landet och är farliga.
  Lätt då att gå på ensamma olyckliga svenskar som köper sin kärlek för pengar.
  Danskarna skrattar åt oss. Och resten av Europa oxå..

  Gillad av 1 person

  • Onkel Björn 2020-02-16 / 14:41

   Thomas; Det finns ju alltid en baksida på saker och ting. Även prostitutionen. Nu vill jag inte försvara polisens prioriteringar, men prostitutionen för med sig en mängd annan kriminalitet. Inte bara den rent ekonomiska.

   En bättre variant vore kanske att ha en variant där de prostituerade fick någon form av statligt godkännande och där läkarkontroller var obligatoriska. Men gissar att det ändå inte skulle få bort den olagliga delen. Det är ju bara att titta på taxiverksamheten i landet. Hur många svarttaxi bilar finns det inte, trots en reglerad verksamhet.

   Gilla

 4. Djungelblad 2020-02-16 / 00:30

  Alla är lika less på att se den tragiske Dan Eliasson som den tillika tragiska ointressanta familjen Wahlgren som får konstgjord andning vecka efter vecka för att hålla sig i rampljuset genom expressen ! SUCK

  Gilla

 5. Ölandsbonde 2020-02-15 / 22:47

  ”Av Sveriges mer än 10 000 registrerade journalister var det tydligen endast Ledarsidorna.se som hade en samlad bild från de myndigheter som stod längst fram.”

  Det stämmer med mitt minne, om inte pensionerade Julia Ceasar ska räknas som journalist. Du har också rätt i att enskilda bloggare, som du, och diverse sverigevänliga sidor beskrev verkligheten. T ex Inte Politiskt Korrekt och Exponerat. Men några yrkesverksamma journalister fanns väl inte där? Och du, som kom rätt mycket senare, är väl inte heller journalist?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-02-15 / 23:22

   ”Och du, som kom rätt mycket senare, är väl inte heller journalist?” Det där tycker jag att du skall förklara!

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2020-02-16 / 09:26

    Westerholm skriver om yrkesverksamma journalister (medlemmar i fackförbundet). Det är ju de som stått för den stora produktionen inom MSM under många många år och hållit tyst fram till de senare åren.

    Du är väl inte journalist?
    Du har väl bloggat i drygt 10 år.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-02-16 / 10:34

    Jag syftade på ”Och du, som kom rätt mycket senare”. Vad menade du med ”rätt mycket senare”?

    Gilla

 6. Mello 2020-02-15 / 22:14

  En lesbisk kvinna och en arab (som visserligen var bra) vidare i Mello ikväll. Alla ska inkluderas! 🙂

  PS. En kraftig detonation i Borås ikväll och en skjuten i Linköping. Det går bra för Sverige!

  Gilla

 7. Eriksson7 2020-02-15 / 19:44

  LIGHT OFF TOPIC

  En av landets mest intellektuella verkligt pålästa giganter heter Per Johansson. Någon är helt enkelt bäst inom sitt specialområde! Lyssna inte på mainstream. Per Johansson vet verkligen, och lärde sig hebreiska för att kunna läsa bibeln på rätt sätt. Han vet det mesta., och driver
  infontology

  Kunskapens träd > myter och mysterier

  En mycket speciell intressant man!

  http://www.myterochmysterier.se

  Gilla

 8. Arne 2020-02-15 / 16:59

  Slår på TV4 och hockeylördag och vad det man? Linjedomare och domare i Pride-tröjor och kaptensbindlar i regnbågsfärger.

  Nu ska även hockeyspelarna komma ut.

  Spyr!

  Gillad av 1 person

  • Tom 2020-02-16 / 13:20

   Det är tragiskt när Pride ska bli en politisk symbol även i idrotten.

   Gilla

 9. Cosmik Debris 2020-02-15 / 15:21

  Expressen” Till vardags bor Claes Malmberg i sitt nybyggda hus på 120 kvadratmeter i Båstad.”

  Varför byggde den proppmätte och arrogante kommunisten inte huset i Vivalla, Rinkeby eller Skäggetorp?

  Gillad av 1 person

 10. Maja Dacke 2020-02-15 / 15:20

  Thoralf, avundas dig lite iaf att du kan ta semester snart – som du är väl värd, ska du veta. … …

  Gilla

  • Thoralf A 2020-02-15 / 15:52

   Jag behöver inte längre fråga en arbetsgivare om lov om semester 😉

   Gilla

 11. Thomas 2020-02-15 / 15:05

  Danielsson😡 mår lika illa av honom som Eliasson. En Sverigehatande globalistposör.
  Hans uttalande om migrationshaveriet 2015 slår det mesta i vansinne. Det kom över 10 000 flyktingar i veckan och det var egentligen för få enligt Danielsson. .

  ”Hur många av er har fått det sämre? Hands upp!”
  Och när utländska kolleger till AD påpekar att Sverige är udda land i asylfrågor mästrar AD dem och säger att ”det är ni som är udda, ni alla andra”
  En godhetposör med liten hjärna.

  Gillad av 3 personer

 12. Sven d.ä. 2020-02-15 / 13:54

  Jag hörde på radion för ett tag sedan, det var några klimatalarmister från London (tror jag). Hur som helst – de var så arga så arga att inte etablisemanget tog deras varningar på allvar. Efter klimatkonferensens fiasko i Madrid och att politiker gärna drar allt i långbänk så förstår jag dem.

  Men det roliga är att alarmisterna får det höga blodtrycket och inget drastiskt händer. Jag tycker det varit lugnare på klimatfronten den senaste tiden, även om Greta försökt elda på massorna i demonstrationer.

  Gillad av 1 person

 13. PK 2020-02-15 / 13:35

  25 bilar brann upp i Umeå inatt. Det är säkert också iscensatt av Lamotte, enligt det sovande vänsterfolket, precis som de anklagar honom för hemlösa Rolf i Trelleborg.

  Arma, arma fosterland!

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-02-15 / 15:18

   Umeå behöver nog fler brända bilar innan S-huvena vaknar där …

   SD Trelleborg fixade det som S-myndigheterna försökte komma undan – hotellrum och mat, Men Rolf har en bil som de väl vill att han säljer först – han är ju svensk!

   Gillad av 2 personer

   • Högt hårfäste 2020-02-15 / 16:44

    Precis! Vänsterfolket menar att det är SD som styr i Trelleborg ihop med M och KD och nekat Rolf hjälp innan, men nu såg sin chans att vinna politiska poäng. Grejen att det är tjänstemän som tar besluten på socialförvaltningen och inte politiker.

    Blir så jävla less!

    Gillad av 1 person

 14. Stig Bergman 2020-02-15 / 13:14

  Kvartal är inget annat än en variant på MSM.

  Den är totalt meningslös i sin avsaknad av grävande och obekväm journalistik. Man har skapat en soffa för nonsenspratande och uddlösa tyckare och förklarare. Tydligen har även personer från det politiska etablissemanget börjat förstå att Kvartal är en ofarlig arena för dem och utnyttjar den för att ”förklara sig” utan att bli ifrågasatta.

  Gillad av 2 personer

 15. Hacke 2020-02-15 / 11:49

  Mycket bra att du lyfter fram detta Thoralf.
  Det är många nu inom landsförräderiets digra skara som försöker rentvå sig från skulden till det samhällskaos man själva varit i högsta grad aktiva själva till att skapa.
  Och Kvartal är inget annat än en lightversion av DN, public service och övrig mainstreammedia som nu villigt agerar mellanhand för dessa skurkars nya lögner under galgen.
  Ledarsidornas Westerholm är betydligt bättre även om han här förhäver sig.
  Nej, äras den som äras bör. Det är alternativmedia och fria bloggare som är de verkliga hjältarna när det gäller att informera folket om vad som verkligen tilldrar sig i den mörkaste av demokraturer.
  Vi glömmer och förlåter aldrig någonsin politruker och förhärdade fähundar som Anders Danielsson och Mikael Ribbenvik.

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s