CIVIL OLYDNAD

Rubrik 20200710

När man känner att det nästan är befriande när man läser ovanstående rubrik i kvällspressen, då är det riktigt illa.

https://www.expressen.se/debatt/den-svenska-coronastrategin-tecken-pa-totalitar-utveckling/

Sommaren håller på att utveckla sig till en blöt historia. Den globala uppvärmningen lyser med sin frånvaro. Så humöret blir inte precis bättre. Dessutom har jag ingen lust att resa till värmen heller. Det enda positiva att jag igår fick tillbaka pengarna som jag betalat för min inställda resa till Mallorca. Ett tack till Ving. Jag var inte helt säker på att få tillbaka de pengarna. Jag kommer beställa en ny resa för dessa pengar av Ving när tiden är mogen för det.

Igår skrev jag följande.

”Jag vägrar betala mer skatt, jag vägrar betala en högra avgift till EU och jag vägrar betala public service skatten till det förljugna SVT och SR!”

Hur många kommer ihåg med ”skatteavdrag för massinvandringen” som jag drev 2016. Skatteverket fick en hel del problem då väldigt många människor gjorde avdraget i sin deklaration. En del fick faktiskt igenom avdraget.

Inför nästa års deklaration skulle man faktiskt kunna göra flera avdrag i deklarationen.

 • Avdrag för public service skatten.
 • Avdrag för Sveriges höga EU-avgift
 • Avdrag för migration och integration

Det kanske är dags för en ny kampanj. Det skulle väl kunna kallas för civil olydnad.

Läs mitt gamla blogginlägg som var starten på en kampanj som jag sedan drev på våren 2016.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/10/19/11201059-skatteuppror-avdrag-i-deklarationen-for-massinvandringen/

Under kampanjen lärde jag mig en hel del men även hur Skatteverket hanterade dessa deklarationer. Den här gången skulle det bli betydligt besvärligare för Skatteverket.

”När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dem!”

Det påstås att det skall vara Astrid Lindgren som sagt det.

Annons

31 reaktioner på ”CIVIL OLYDNAD

 1. stefan a. 2020-07-12 / 10:57

  Märkligt att indrivningsmyndigheter som skatteverket och kronofogden fungerar med utmärkt effektivitet, medan sas. utbetalningsmyndigheter som pensionsmyndigheten har kollapsat, märks vad sossesverige prioriterar……

  Gilla

 2. Andersson i Pinan 2020-07-12 / 10:33

  Läst i Aftonbladet:

  ”Detta efter att polisen försökt stanna bilen eftersom de som satt i fordonet misstänkts vara inblandade i ett brott.”

  Var polismannen som satt vid spakarna misstänkt för något brott?

  Jag misstänker att undervisning i svensk språklära och grammatik inte ingår i journalistutbildningen på högskolan.

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-07-12 / 17:09

   Redan på 1980-talet fanns det redaktionschefer som tyckte det var OK att ta in vilka unga som helst på redaktionerna. De behövde inte kunna skriva bra svenska, bara de hade näsa för skop, nyheter av något slagkraftigt slag. Då fanns det redigerare och korrekturläsare som fixade svenskan – inte numera.

   Gilla

 3. Corona 2020-07-11 / 17:14

  Läser i Barometern:

  ”När sjukvården återgår till normalläge väntar en tuff verklighet. Under första halvåret har 1 370 operationer skjutits upp, 6 372 färre nybesök har registrerats och 20 545 återbesök har skjutits fram.”

  Kommer sluta med katastrof med stort K.

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-07-11 / 21:34

   Avser det sjukvården i Kalmar län?

   Gilla

   • Corona 2020-07-12 / 11:57

    Ja, så är det skrivet. Har jag fel, Thoralf?

    Gilla

   • Rambo 2020-07-12 / 13:35

    Det gäller för Kalmar län.

    Gilla

  • Maja Dacke 2020-07-12 / 17:05

   Och, Corona, du minns inte hur det brukar gå med överlevnad och tillfrisknande under läkarstrejker? Får nu se …

   Gilla

 4. Hacke 2020-07-11 / 09:16

  Med en eftersläpning på 10-15 år kan vi nu läsa enstaka artiklar i gammelmedia vad som varit vardagsmat och sanningar på de fria medierna från start.
  Nu kommer t o m benämningar som totalitär om den svenska pk-fascismen (länken Expressen). Ett tidigare fullkomlig omöjligt inlägg inte minst i den tidning som villigt positionerat sig i frontlinjen av den svenska stasimodellen för att med alla medel tysta, förfölja och brännmärka oliktänkande. Vem glömmer väl det osannolika hemfridsbrottet och påföljande rättsliga häxprocesserna mot pensionären Jim Olsson.
  Det går inte fort i det famlande uppvaknandet i den svenska demokraturen men vissa livstecken ser vi trots allt då och då. Till och med i marginalerna av folkets särklassiga fiende – gammelmedia.
  Varmt tack till omvärlden och alternativmedia som möjliggjort detta.

  Igår var det f ö en tragikomisk upplevelse på området på statsradions Studio Ett där ”journalisterna” gick till anfall mot de traditionellt svurna bundsförvanterna på New York Times som haft fräckheten att, precis som alternativmedia länge gjort, pekat på Sverige som varnande exempel i alltfler sammanhang. För säkerhets skull och objektiviteten enligt totalitär public servicemodell hade man bjudit in två ”experter” som turades om att spy galla – inget annat som besvärande fakta eller dylikt – över sina tidigare bundsförvanter.
  Lite underhållande faktiskt om det inte varit för allvaret i public services obligatoriska övergrepp mot uppdraget.

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2020-07-11 / 14:26

   Även om SVT nu är skattefinansierad så tycker jag det ser ljusare ut på mediafronten. Att SVT nu får sina pengar via skatten istället för avgifter så borde det betyda att färre och färre betalade avgiften – så nu är de tvungna att ta pengarna via skatten.

   Omfattningen av den fria medierna växer, det är så många fler nu som förekommer på nätet. I valet 2014 så kommer jag egentligen bara ihåg Avpixlat. Men nu till nästa val känns det betydligt bättre.

   Gilla

   • Hacke 2020-07-11 / 17:46

    Ja, i takt med den tilltagande fräckheten hos SVT/SR i och med att intäkterna säkrats via tvångsskatten tilltar också kritiken utanför bunkern. Till och med bland konkurrenterna bland de statsunderstödda medierna som inte får lika frikostig tilldelning från regimen via mediestödet. Hur ofta har vi inte på senare tid sett representanter för propagandakolossen inta försvarsställning i debatterna som följt i spåren av deras ständiga övertramp.

    Och numera tvingas dessutom regimmedia anpassa sig i allt högre grad till de fria mediernas tilltagande utbud av avslöjanden och granskningar. Det blir så viralt i de olika forumen att det inte går att negligera längre med minsta trovärdighet i behåll. Allt oftare ser vi alternativmedias avslöjanden och scoop komma som ett brev på posten (ja gamla Posten då förstås) om än motvilligt och med rejäl eftersläpning. Därmed blir gammelmedia också irrelevanta dubbelt upp i nyhetsflödet.

    Nog finns det anledning att se ljust på utvecklingen. Det är väl inte för inte som makten och media i form av Helan och den verklige Halvan, Thomas Mattsson respektive Morgan Johansson, sprattlar i armkrok för att på högsta nivå försöka tysta all form av kritik mot deras gemensamma makthegemoni.

    Gillad av 1 person

 5. Andersson i Pinan 2020-07-11 / 00:08

  Länstyrelsen i Skåne gör uppenbarligen en ”samlad nationell lägesbild efterlevnadsuppdraget” även kallat ”styrningsforum ett halvår.

  Klicka för att komma åt Vecka%2028%20Samlad%20nationell%20l%C3%A4gesbild%20efterlevandsuppdraget.pdf

  Jag menar att insamlingen ska ske på nationell nivå av en ansvarig myndighet. Det skall redovisas länsvis utan sammanfattningar eller tillrättalägganden. Myndighetens sammanfattning och slutledning ska redovisas.

  Ansvarig myndighet skulle kunna vara MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap)

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-07-11 / 00:33

   ”Myndighetens sammanfattning och slutledning ska redovisas för sig.”

   Skulle det vara.

   Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-07-11 / 05:09

   Det är de enskilda länsstyrelserna som rapporterar och länsstyrelsen i Skåne som sammanställer. SVT borde ställa frågan vem som har delegerat och varför detta har skett,

   SVT bör också fråga var två länsstyrelser inte har behövt svara. Det ger ett bortfall på närmre tio procent. Eftersom det inte framgår vilka län det gäller är det omöjligt att räkna bortfallet utifrån befolkningsunderlag. I Stockholms län tillsammans med Västra Götalands län bor 40 % av Sveriges befolkning. På Gotland och i Blekinge bor 2 % av landets invånare.

   Bortfallet i befolkningsunderlaget redovisas inte sammanställningen. Och SVT ifrågasätter inte.

   ******************************
   Jag har skrivit detta på SVT:s tjatt. De brukar inte publicera det jag skriver.

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2020-07-12 / 16:47

    Tack, Andersson!

    Gilla

  • Maja Dacke 2020-07-12 / 16:58

   Kommentar till: ”Flera län rapporterar att personer i åldern 70+ vistas i allt för stor omfattning vid platser där människor samlas.”

   När jag gör inköp väljer jag så sent som möjligt – också jag 70+-are måste ha hem mat. Konstigt nog verkar det som om de ystra minus 14 också gillar mina tider. Och de svämmar över i stora gäng, virvlar runt och skränar som måsar med ungar gör just nu. Sprider de virus genom sina munnar så hamnar dessa lång väg.

   Tack och lov har jag en sprejflaska kolloidalt silvervatten med mig … och dricker det dagligen hemma plus en del annat som hållit mig frisk hittills. Man vet ju att unga virus är farligare än gamla …

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-07-10 / 23:24

  Nu vill tydligen en kvinnlig präst riva Nidarosdomen i Trondheim. Helt sanslöst! Tidigare har hon dekorerat bibeln med sitt eget mensblod och skrivit böner till allah. Det är fanimej bortom sinnessjukdom.
  https://www.document.no/2020/07/09/prest-i-den-norske-kirke-mener-det-er-naturlig-a-vurdere-a-rive-nidarosdomen-av-hensyn-til-minoriteter/

  Om inte alla galna kvinnor stoppas omedelbart blir det krig. Det har slutat att vara ”charmigt” med kvinnor som har starka åsikter. Det här är sjuka människor som ska vårdas på psykiatrisk institution. Inte förstöra, splittra och förgifta fungerande samhällen.

  Martin Eriksson förklarar här på en minut och trettiofyra sekunder varför kvinnor inte ska ha rösträtt. LYSSNA, njut och håll med. Kvinnor ska inte ha rösträtt förrän de åtminstone fyllt 50 år, och dessutom skaffat barn – om vi överhuvudtaget ska överleva. Glöm inte att ha två tankar i huvudet på samma gång när ni lyssnar.

  LYSSNA!!

  Radio bubb.la: Unga kvinnor som fylls av narcissism
  https://voca.ro/8WRLbVswBNi

  Gillad av 3 personer

  • Håkan Spångberg 2020-07-11 / 11:59

   Världen har blivit galen. Och de med störst galenskap sitter i maktpositioner.

   Gillad av 2 personer

 7. Kenny55 2020-07-10 / 21:53

  Du verkar ha superkoll på så många saker märker jag. Hur vet du citat ”En del fick faktiskt igenom avdraget” För massinvandringen? Jag vill inte heller betala för public service?
  Dessutom ska bensinen kosta max 7kr/lit till dess vätgasen är fullt utbyggd! MP psykfallen och rabiata vänstern tar rätt mycket energi just nu!

  Den glesbygde svensken måste trivas i livet också!!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-07-10 / 23:42

   Jag vet det eftersom en hel del personer skrev till och berättade att de fick igenom avdraget. De tackade mig.

   Det berodde givetvis på att Skatteverket inte hinner kolla alla deklarationer.

   Gillad av 4 personer

   • dennisslotteborn 2020-07-11 / 09:38

    Jag såg det i mitt flöde då jag tipsade folk om detta, dock va det människor som hade skrivit udda udda siffror och inte 13500 som Thoralf tipsade om då det va en maxgräns. Så där har du ett tips Thoralf. Jag har inte slutat att göra detta avdrag hahaha, och nästa gång så blir det mer jag ska dra av.

    Gillad av 1 person

 8. Lars Cornell 2020-07-10 / 21:35

  Ny corona-statistik finns här

  Gillad av 1 person

  • Andersson i Pinan 2020-07-10 / 23:46

   Det är inte bara överdödligheten som kan hänföras till corona. Hur många av de övriga som dog i corona lär vi aldrig få veta. Mörkertalet är stort.

   Gillad av 1 person

   • pllay 2020-07-11 / 15:15

    Ja, väldigt många naturliga riskfaktorer har minimerats under våren, trots detta är dödstalen fortfarande högre än normalt. Antalet död i Covid-19 är inte bara överdödligheten utan till detta skall läggas alla dem som INTE dött i trafik, arbetsplatsolyckor, influensa, hjärtrelaterade sjukdomar, drunkning och utövande av annan fritidssyssla. Bidragande till dödligheten har förutom Covid-19 varit, depression och död pga. brist på motion.
    Det är alltför enkelt att bara peka på överdödligheten som mätare av effektiviteten i Tegnells totalitära ideologi.
    Framförallt kommer svensk dödlighet över tid bli identisk med övriga länders, ju längre tid vi tar med i statistiken över dödlighet desto mer försvinner Covid-19 tiden, mäter vi över 10 år kommer 2020 och 2021 inte bli mer än ett litet väggupp i statistiken, något som Tegnell kommer skylla på lockdown.
    Vi kan se FHMs försök nu att hela tiden förlänga tiden för beräkning av överdödligheten, från början bortsåg man från möjligheten att man valt fel strategi, därefter påstod man att då 2020 läggs till handlingarna kommer Sveriges strategi visa sig vara den bästa, nu förlänger man tiden innan Sverige seglar upp som vinnare av Covid-19 tävlingen till någon gång i framtiden.

    Gillad av 1 person

 9. Sven d.ä. 2020-07-10 / 21:14

  ”När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dem!”

  Jo det är så sant. Makthavarna har rätt, vi har slutat lyssna på dem. Därför sker det ett befolkningsutbyte.

  Gillad av 1 person

 10. Ricky 2020-07-10 / 20:58

  Det är intressant när ni på ostkusten och i Kalmar/Öland i synnerhet pratar om blöt historia. Jag bor i Borås och här är det inte ovanligt att det regnar tre veckor i streck oavbrutet och då pratar vi inga små mängder. 40 mm kan lätt komma ett dygn. Det är nästan aldrig översvämningar på östra sidan.

  Ett tydligt tecken på detta är att gräsmattorna här är knallgröna, vattnet sinar inte och kamremmen på bilen får extra livslängd.

  Humöret har man lärt sig hålla uppe tack vare trevligt folk. Folket är inte så sovande, vilket är positivt.

  För övrigt känns det som sommaren är slut nu.

  Gillad av 2 personer

  • Corona 2020-07-10 / 22:41

   Det har varit förvånansvärt fint i väst i vår, bättre än i öst tror jag. Det har varit ovanligt många lågtryck från Polen och Baltikum i år tycker jag, men generellt drar det ju oftast in från väst.

   Gillad av 1 person

  • Otto 2020-07-11 / 13:19

   Idag kan vi inte gnälla på vädergudarna i väst i alla fall. ☀️

   Men håller med om att sommaren känns över.

   Gillad av 1 person

 11. Ò Hyra 2020-07-10 / 20:54

  Helle Klein. Denna rugghöna överföll mej idag när jag oskyldiskt körde bil.
  Attacken skedde via SR P1. Helle som brukar beskrivas som: hon är feminist,
  lesbisk, och präst i Svenska Kyrkan, Hur kan dessa extremister gång på gång
  få uppträda i SR och SVT?

  Gillad av 7 personer

  • Maja Dacke 2020-07-12 / 16:34

   Rugghönor har alltid företräde – det finns ju så många av dem att de skulle trängas och kivas annars …

   Hon som låg bakom halvmordet på Julian Assange är av värre sort – hennes klor ska man akta sig för. Hon står i förbindelse med den lede från fjärde dimensionen och är så lycklig så.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.