ARTIKLAR I NYA TIDER

Under sommarveckorna har jag fått två artiklar publicerade i Nya Tider. Båda artiklarna har anknytning till den verklighetsfrånvända klimatalarmismen. I den ena artikeln tar jag upp det faktum att solinstrålningen ökat under de senaste 40 åren med ca 10 procent men ingen tycks göra kopplingen till ökad medeltemperatur, inte ens statliga myndigheten SMHI.

https://www.nyatider.nu/solinstralningen-mot-jorden-okar-men-ingen-forskar-pa-hur-det-paverkar-temperaturen/

Den andra artikeln är lite mer historisk och där jag berättar om hur jag hittade ett gammalt vattumärke från 1700-talet som fanns på en ö i Kalmarsund, strax utanför Kalmar stad. Vattumärken användes för att mäta havsnivåer. Vattennivåerna sjunker fortfarande i Kalmarsund på grund av landhöjningen.

https://www.nyatider.nu/vattuminskningen/

Bli prenumerant av Nya Tider. Där får du fördjupande artiklar om händelser i både Sverige och utrikes som aldrig den politiskt korrekta median tar upp. I synnerhet inte public service.

Annons

22 reaktioner på ”ARTIKLAR I NYA TIDER

 1. Cosmik Debris 2020-08-05 / 02:31

  Något att fundera på.

  ”Vad gör egentligen Amazons datalagringshallar i Sverige? Och vad innebär det för amerikanska myndigheter som lagrar data där? Detta och mycket mer i denna film från Amazons datalagringshall på Kjulaåsen strax utanför Eskilstuna!”

  Vi besöker Amazons datalagringshall
  https://tinyurl.com/y6yyvcuv

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-08-05 / 12:02

   Drar dyrbar och billig ström ………..

   Gilla

 2. Vax 2020-08-04 / 20:48

  Våra politiker går läkemedelsbolagens ärende.
  Och blir belönade socialminister ni minns som privatiserade apoteken fick ett guldkantat kontrakt precis många andra politiker. De har inte sin lojalitet hos sina väljare. Psykopater som bara ser till sitt eget bästa.

  https://almanova.eu/vitbok-om-corona-i-sverige/
  Riksdagen faktiskt låg en Revisionsrapprot från RRV: RRVs rapport nr 9-2016, där man kritiskt granskat de öppna svängdörrarnas politik, där myndigheter speciellt Läkemedelsverket står vidöppet för korruption från den industri som enbart ser de sjuka som en marknad. ( REF 57 )

  Denna industri betecknade den danske professorn och visselblåsaren Peter Götzsche som maffian.( REF 58 ) Istället för att ta del av revisionens rapport, så gjorde Riksdagens majoritet tummen ner för dess förslag att hejda korruptionen. Med denna inställning från de folkvalda är det inte konstigt att Sverige idag rubriceras som det värsta dödslandet i pandemin.

  Gilla

 3. turrim 2020-08-04 / 20:12

  Enligt nyheterna har det varit ca 50 anlagda bränder i Lund i år varav 13 i skolor. Senast i natt brann det ånyo. Polisen har startat operation Gnistan som enbart tycks fungera som tändare.

  Kommunen vill därför sätta upp kameror på återstående skolor. Då säger Datainspektionen stopp. Det ska vi utreda. Det tar två år. Det är tjänstemän utan vidsyn som styr vårt land.

  Den svenska modellen. Varför vi röstar in politiker i riksdag, region och kommun är svårt att förstå.

  Gilla

  • Rune 2020-08-04 / 22:56

   Är det ingen ansvarig som kan be denna Datainspektion att fara åt Helvete? Och sätta dem på plats!

   Gilla

  • Sven d.ä. 2020-08-04 / 23:29

   ”Varför vi röstar in politiker…” Det fungerar inte riktigt så. De politiska partierna väljer partierna och placerar dem på ‘valbara platser’ på listorna. Väljarna väljer sedan partier, och vi får vad partierna valt ut. Ett fåtal personröstar.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2020-08-04 / 23:32

    Korrektion…”De politiska partierna väljer POLITIKERNA och…

    Gilla

  • Cosmik Debris 2020-08-05 / 02:55

   Fiffiga namn räcker inte när vi har med muslimer att göra. Först måste ”Operation Dumstrut” inledas och byfånarna käppjagas ut från Rosenbad. Sedan hittar vi på något finurligt namn för repatriering av araber, muslimer och afrikaner.

   Varför ska jag övervakas för att dårar har fyllt landet med våldsamma muslimer?

   Gillad av 1 person

 4. Stentmannen 2020-08-04 / 19:14

  Muslimerna är som fiskmåsar, fräcka, högljudda, giriga och hänsynslösa.
  Det är dags att kalla en spade för en spade och sluta låssas.

  Gillad av 2 personer

 5. turrim 2020-08-04 / 17:27

  Jag ser just på en TV-repris om brittiska polisens biljakter. Jag blir glad när jag ser deras resurser, deras samverkan mellan olika polisenheter och informationen från fasta kameror och i bilarna. De ser direkt på nummerplåten om ägaren har indraget körkort och om bilen inte är skattad eller försäkrad. Så drar man igång, stoppar och lagför. Inget trams.

  Sedan läste jag i morse en insändare från en trafikpolis i Sverige. De är i princip avvecklade. Ingen kollar systematiskt upp trafikriskerna som i UK. En vanlig polis kan ta ett blåsprov men har inte utbildning för att t ex kolla alla utländska långtradare med deras körjournaler och deras rätt eller förbud att köra i landet vecka efter vecka.

  Gillad av 2 personer

  • Rune 2020-08-04 / 17:49

   Menar du att Länstrafikgrupperna hos Polisen är avvecklade? Det är kanske därför man aldrig numera ser några polisbilar på vägarna. De hade ju rätt stora resurser för 35 år sedan med både bilar och helikoptrar.

   Gilla

  • Eriksson 2020-08-04 / 18:01

   Tror polisen dragit ner betydligt med blåsprov pga corona och vill nog helst inte ha såna kontroller till denna farsot är över! Kan ju även tycka att polisen ska koncentrera sig på betydligt allvarligare brott än bilister som slarvat med skatten.Den verkligt tyngre brottsligheten med sprängningar, ungdomsrån, butiksrån och skjutningar bör prioriteras mer. Det verkar vara mycket vapen och knark som flödar in och detta måste stoppas!!

   Gilla

  • Thoralf A 2020-08-04 / 17:20

   Det har den väl redan gjort! Inte minst på bilar efter alla bilbränder.

   Gilla

 6. Sven d.ä. 2020-08-04 / 14:05

  Om vi ser Bottenhavet som en vattensamling med en viss vattennivå. Vattennivån måste antar jag bero på: landhöjning, avdunstning, tillrinning och avrinning.

  – Landhöjningen, kan avläsas på olika sätt antar jag med satelliter etc. Så den har man koll på.
  – Avdunstning, borde ha ökat, en högre temperatur ger högre avdunstning.
  – Tillrinning, borde ha minskat. Ökat jordbruk kräver mer vatten bäckar och älvar för inte ut lika mycket vatten till Bottenhavet.
  – Avrinning, via Öresund och Stora bält. Borde vara konstant.

  Ligger det något att ta hänsyn till avdunstning och tillrinning? Eller är de försumbara?

  Gilla

 7. Otto 2020-08-04 / 13:41

  https://www.bt.se/debatt/stall-sprakkrav-i-boras-stads-verksamheter-a08f899b

  ”M och KD i Borås vill införa krav på att alla anställda inom äldreomsorg, funktionshinderverksamhet och förskola kan tala och skriva begriplig svenska. Svenska språket är en förutsättning för att kunna kommunicera och skapa en relation, påpekar Annette Carlson och Niklas Arvidsson.”

  Hoppas M kan få lite mer stake i Kalmar och kräva samma och sluta alliera sig med PK-eliten. Språkkrav är en självklarhet i äldreomsorgen.

  Gillad av 1 person

 8. Evert 2020-08-04 / 12:32

  Inbrott i Tobaksbodem i Kalmar 03 i natt. Någon som sågat bort galler och lyft bort fönster. Det går verkligen utför i Kalmar.

  Gilla

 9. Peter 2020-08-04 / 09:56

  Angående dödsfall i covid-19. Svenska politiker och svensk media är väldigt duktiga att tala om vad dåligt det går för USA, Brasilien och andra ”skurkstater”.
  Jag roade mig med att kolla USA.
  Sverige har faktiskt 20 % fler dödsfall per capita samtidigt som dessutom Sverige är 30 % mer glesbefolkat. Ju mer packat med folk desto mer smittspridning.
  Varför är SVT tyst om detta.

  Gillad av 1 person

 10. Ludvig 2020-08-04 / 08:01

  Mycket intressant.

  Gilla

Kommentarer är stängda.