INTERPELLATION BÄTTRE ÄN SKRIFTLIG FRÅGA

Jag såg i kommentarerna att SD och Mattias Bäckström Johansson ställt en skriftlig fråga till Kultur- och demokratiminister Amanda Lind angående nedstängning av Swebbtv på Youtube. En miljöpartist som demokratiminister! Bara det är ett hån mot svenska folket.

I min bok skriver jag om hur jag uppfattade Mattias Bäckström Johansson, om hur han övervakade allt jag skrev på min blogg och på sociala medier och hur han ständigt kritiserade mig. I mitt eget huvud började jag kalla honom för ”stasimattias”. MBJ:s kontrollbehov är minst sagt stort. Före jul träffade jag en Sverigedemokrat i länet som ville köpa min bok och han berättade att man kallade MBJ för ”kommissarien” i kommunföreningen. Jag tror de flesta förstår varför.

Mattias Bäckström Johansson har under många år varit ledamot av det fruktade Medlemsutskottet inom SD. Han har medverkat till att utesluta hundratals sverigedemokrater som använt sin grundlagsfästa rätt till yttrandefrihet, ytterst få av de som uteslutits har brutit mot någon lag eller varit dömda av det svenska rättsväsendet men ändå blivit uteslutna då SD stiftat sina egna lagar. Precis som Google och Youtube gjort.

”Medlemsutskottet, som i partiet är ungefär lika fruktat som 1400-talets spanska inkvisition, leds av Magnus Olsson, oppositionsråd i Malmö.”

Ulf Carlsson, journalist Östra Småland

En skriftlig fråga har inget större värde och får ingen större uppmärksamhet. I detta fall hoppas jag att någon eller flera riksdagsledamöter ställer interpellationer till ministrar i regeringen så att det blir en debatt i riksdagens kammare. En debatt som kan spridas på sociala medier.

Det kommer få den uppmärksamhet som avstängning av Swebbtv förtjänar!

4 reaktioner på ”INTERPELLATION BÄTTRE ÄN SKRIFTLIG FRÅGA

 1. turrim 2020-12-26 / 20:33

  Du har ännu ingen Off-Topic V53. För den som ännu inte hittat till Bulletin så känner jag ett behov av att föreslå ledaren: ”Gör din plikt, kräv din rätt eller?” Alice Teodorescu Måwe i högform.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2020-12-27 / 10:50

   Inget speciellt faktiskt. Känns som om Teodorescu hade en timme över mellan Kalle Anka och Julskinkan – så varför inte skriva en ledare. Att avtalet mellan medborgaren och staten är brutet det visste vi redan. Det är inget nytt.

   Ska man skriva en artikel som utgår från Folkhälsomyndighetens strategi, då får man ta reda på hur den är skriven. Myndighetens strategi är skriven ”Den övergripande strategin för att bekämpa covid-19 i Sverige går ut på att minimera dödlighet och sjuklighet i hela befolkningen och att minimera övriga negativa konsekvenser för individen och samhället .” Det är något annat än vad Teodorescu påstår i artikeln.

   Artikeln heter ”Gör din plikt, kräv din rätt eller?”. Det kunde vara intresant att få en fundering på vad hon menar med ”….eller?” i Teodorescu rubrik. Vad ska ske istället? Vi har tillräckligt med skribenter som ställer frågor, vi behöver skribenter som har en åsikt.

   Min åsikt är att Myndigheten hellre borde skrivit ”… minimera antal smittade i samhället….. och invänta vaccinet…och öka kunskapen att behandla smittan..”.

   Gilla

Kommentarer är stängda.