SVERIGE TOPPAR DEPRESSION

OECD har gjort en undersökning om hur depression har utvecklats under pandemin.

Andelen deprimerade i Sverige har ökat från nästan 11 procent (2013) till 30 procent (2020), visar en ny OECD-mätning, Sverige hamnar på andra plats i listan av fall av depression och symptom på depression i OECD-länder. Det är bara Korea som har fler fall av depression.

Tittar man specifikt på Sverige uppskattas andelen fall av depression, ångest och sömnsvårigheter under 2020 till 30 procent, 24,2 procent män och 38 procent kvinnor. Att siffrorna blivit så höga i Sverige under pandemin har bland annat att göra med en historia av mental ohälsa, konstaterar forskarna som tittat på Sverige.

De som drar slutsatserna att det enbart handlar om pandemin gör det nog väldigt enkelt för sig. Eller till och med försöker förklara det dåliga hälsotillståndet i Sverige med pandemin för att slippa andra besvärliga frågeställningar.

Jag tror personligen att den massinvandring som pågått till Sverige under flera decennier med alla problem som följd i det mångkulturella samhället med oro för den egna säkerheten och tryggheten, var man än rör sig i samhället. Det mångkulturella samhället med islam och islamism är inte trygghetsskapande, utan snarare raka motsatsen. Rån och inbrott har snart drabbat de flesta i samhället.

För att inte tala om gängkriminaliteten och alla dödsskjutningar.

Sedan får vi inte glömma det som gör att många unga har ångest idag. Det beror vare sig på pandemin, brottsligheten eller mångkulturen. Nej, hos unga är klimatalarmismen den största orsaken till att unga har ångest och tror att världen kommer gå under inom 10 år, enligt varningar från klimatexperter som Johan Rockström.

Där har SVT och SR med klimatexperten Erika Bjerström och inte minst den statliga myndigheten SMHI ett stort ansvar för att pumpa ut sin klimatalarmism. Sedan får vi givetvis inte glömma den svenska regeringen och Miljöpartiet och stödpartiet Centerpartiet som lever på att skrämma Sveriges befolkning med klimatalarmism, för sin egen överlevnad inom politiken.

Jag tror att klimatalarmismen är betydligt större i Sverige än i de flesta andra länder i Europa. I vissa länder förekommer säkert ingen klimatalarmism.

Inte underligt att många svenskar mår dåligt när det bombarderas med undergångsbudskap och alarmism dagligen i media. Den ena värre än den andra!

Se gärna denna video och visa den för era barn.

Annons

18 reaktioner på ”SVERIGE TOPPAR DEPRESSION

 1. Martin 2021-06-11 / 13:38

  Jag hade inte överlevt om vi hade haft en lockdown av en liknande modell som i Storbritannien eller Tyskland.

  Gilla

 2. Bonntölp 2021-06-04 / 11:29

  Ber Thoralf om ursäkt det stod att mitt inlägg var under granskning och sen försvann det så då trodde jag att jag blev refuserad men vad tror du Thoralf om sambandet mellan lyckopiller och val av politiskt parti? dessa piller är ju en drog som gör människor mindre rädda och dom som tar dom här medicinerna kanske inte ser den ökande risken med massinvandringen

  Gilla

 3. Bonntölp 2021-06-02 / 19:32

  Till Thoralf. Skulle vara intressant att veta varför du inte godkände mitt inlägg?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-03 / 06:19

   Vilket inlägg? Jag sitter inte vid datorn dygnet runt utan det kan dröja ett antal timmar innan jag läser och godkänner kommentarer

   Gilla

 4. Bonntölp 2021-06-02 / 19:08

  Dom som är deprimerade får ofta lyckopiller utskrivet och det vore intressant att veta hur det påverkar deras val av politiskt parti? Djurförsök har visat att dom blir mindre rädda och blir lättare ett byte för andra djur

  Gilla

 5. stefan a. 2021-06-02 / 18:13

  Att C skulle ha ökat i opinionensmätningarna gör mej verkligen deprimerad….

  Gillad av 1 person

   • stefan a. 2021-06-03 / 07:11

    Storstadsbrudar utan djupare politiska kunskaper….

    Gilla

   • Bergman år 2021 2021-06-03 / 07:12

    I storstadsregioner?

    Gilla

 6. Martin 2021-06-02 / 17:41

  Det är deppigt ta del av allt i nyhetsmedier numera…ena dagen är det dödskjutningar i parti och minut och nästa dag, som idag, rusar centern uppåt i scb:s väljarstöd. Hur är det möjligt? Är folk galna? Jo…Jag är inte född igår.. vet nog vilka som röstar på pedofil och islamist partiet. Men lika trött blir jag ändå, Lööfs narcissistiska godhetsposerande blir ännu värre. Är det så många sexuellt avvikande ”svenskar ” i detta land? Pedofiler, bögar, flator,transor ,transvestiter och unga med utåtagerande könsdysfori. Det går bra nu. Vad jag längtar till ett annat land och klimat. Wien eller Prag hade inte varit fel. Få lite frisk sund luft.

  Gillad av 1 person

 7. Bergman år 2021 2021-06-02 / 16:25

  Jag är så gammal så jag utan att rodna kan strunta i att låtsas begripa bättre. Så jag anser att Svea ska försöka att plåstra igen alla de ”fågelnäbbar” som bara gnäller för att bli utfordrade av mamma Svea. Förbjud dessutom sponsring av alla nutida offerkoftor och avskeda alla som lever på att tillverka dem.

  Som alltid, när evolutionen vaskar fram överlevarna, så sker det obevekligt genom att överlevarna till syvende och sist, på ett eller annat sätt, lyckas lyfta sig själva i håret men evolutionen tappar greppet om dem som har peruk.

  Gillad av 1 person

 8. Kalle 2021-06-02 / 14:14

  ## Det är bara Korea som har fler fall av depression.## visar OECD mätningen som Thoralf referar till..

  Sydkorea hotas hela tiden av Nordkorea. Det kan inte vara att bli hotad jämt och ständigt.

  I sverige så har samhället fallit ihop mycket på grund av den invasiva arten, muslimer. Inte bra för den svenska kristna folksjälen.

  Att vara utsatt för hot på ett eller annat sätt kan inte vara bra för den psykiska hälsan i längden vilket OECD rapporten visar utan att ta ställning varför!!!

  Gillad av 1 person

 9. folksam2010 2021-06-02 / 12:04

  Vi tycks ligga i topp i vissa mätningar som skjutningar sprängningar och annat elände Vi tycks vara bäst på att vara sämst

  Gilla

 10. Cosmik Debris 2021-06-02 / 11:59

  Erika Bjerstöm är SVT:s egen lilla Krösa-Maja.

  Gillad av 2 personer

 11. Håkan Spångberg 2021-06-02 / 10:53

  Med rådande styre kan man bara bli deprimerad.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.