NY BEFOLKNINGSFRAMSKRIVNING FRÅN SCB SÄNKER ÖVERSIKTSPLANEN

I en interpellation till Peter Akinder tog jag upp den helt nya befolkningsframskrivningen som kom från SCB den 3 juni. I den sänks prognosen för invandring till kommunen med 80-90 procent de kommande åren och eftersom det är just invandringen som varit den stora anledningen till en ökande befolkningen de senaste decennierna med 60-70 procent så blir kommunens egen prognos i den översiktsplan som är ute på samråd helt felaktig.

Det är framförallt konsulten Håkan Brynielsson som ligger bakom kommuns befolkningsprognos enligt tjänstemän på kommunen. Det visade sig också att även Håkan Brynielssons fru Charlotte Gustafsson Brynielsson är anställd av Kalmar kommun. Hur många fler än jag börjar tänka på vänskapskorruption?

Läs hela mitt inlägg om denna interpellation eller lyssna på min interpellationsdebatt i kommunfullmäktige på följande länk.

Annons

5 reaktioner på ”NY BEFOLKNINGSFRAMSKRIVNING FRÅN SCB SÄNKER ÖVERSIKTSPLANEN

 1. Otto 2021-06-23 / 13:52

  Johan tjatar jämt om sina siffror vad gäller folkökning. Pinsamt att han inte nämner hur många av dem som är utrikes födda. Titeln ”årets superkommun” baserades enbart på siffror vad gäller det, inte varifrån de invandrade kom.

  Gilla

 2. Lotta 2021-06-22 / 23:05

  Jag blir så förbannad när jag hör politiker från 7-klövern son Löfvén, Morgan Johansson och nu senast Miljöpartiets Märta Stenevi stå och prata om att de jobbar för Sveriges bästa. Det slutade de med 1975 när de skrev under på att Sverige skulle bli mångkulturellt. Förresten är det väl för svenska folkets bästa de skall jobba.

  Gillad av 2 personer

 3. Otroligt 2021-06-22 / 22:58

  Man har tappat alla ord för denna eminenta kommun. Inom vilken förvaltning arbetar frugan i kommunen?

  Gilla

 4. Goliat 2021-06-22 / 21:34

  Är det så ont om folk i Kalmar, så man måste anställa varandra? Johan brukar ju skryta så om att intresset för att flytta in till konmunen är enormt. Är det inga högutbildade som invandrar…?

  Gilla

Kommentarer är stängda.