MÖTE UTAN TILLSTÅND

Jag har försökt att att få fram lite fakta och uppgifter om det muslimska bönemötet som hölls på Bergaviks idrottsplats i tisdags morgon. Vilket fick många boenden i stadsdelarna Berga och Bergavik att reagera kraftigt på den höga ljudnivån. Men som vanligt så tar inte Barometern eller Dagens Kalmar upp och kollar fakta när det gäller islam/islamisering, det får jag göra.

Jag tror att det var den Islamiska kulturföreningen Salem som arrangerade bönemötet. Föreningen driver även den sunnimuslimska källarmoskén på Storgatan. Enligt min mening är det ingen kulturförening utan en förening som bara ägnar sig åt spridda religionen islam och islams bedrövliga värderingar och värdegrund.

Det visar sig nämligen att det inte fanns något polistillstånd för mötet när jag ställer frågan till Polismyndigheten. Enligt ordningslagen så kräver alltid religiösa möten som hålls tillstånd för allmän sammankomst och dessutom råder det just nu speciella regler på grund av pandemin.

På min fråga till Polismyndigheten fick jag följande svar.

Vem som helst kan alltså göra en anmälan om brott mot ordningslagen.

IFK Berga som har sin verksamhet vid idrottsplatsen säger sig inte ha någon som helst med den muslimska religiösa sammankomsten att göra, utan de hänvisar till Kalmar kommun som ansvarar för idrottsplatsen och uthyrningen av densamma.

Det är alltså Kultur- och fritidsnämnden som sköter idrottsplatsen och hyr ut den till intresserade. Då uppkommer en ny frågeställning när jag läser regelverket för uthyrning av kommunens lokaler och anläggningar. I Kultur- och fritidsförvaltningens allmänna uthyrningsprinciper finns följande formulering.

”Vid fördelning av tider skall särskilt jämställdhets- och tillgänglighetsperspektivet beaktas.”

Det är en intressant skrivning som blir ännu mer intressant när man vet hur utbredd könssegregeringen är inom islam och vid religiösa sammankomster inom islam. Foto i ovanstående Facebookinlägg från bönemötet bekräftar att så var fallet även vid Bergaviks idrottsplats. Män placerades främst medan kvinnor och barn fick finna sig att placeras ca 50 meter bakom alla män.

Jag har ställt frågor både till Kultur- och fritidsnämndens ordförande, socialdemokraten Marianne Dahlberg men hon har inte svarat på mitt mejl. Jag har även ringt Kultur- och Fritidsförvaltningens chef Henrik Nilsson som sa sig vara ovetande om bönemötet men lovade återkomma i ett mejl, när han kollat upp uthyrningen och kommunens policy. Men han har heller inte återkommit.

Får jag inga svar från de ansvariga så får jag lyfta frågan vid nästa kommunfullmäktigemöte och ställa frågan om könssegregering är ok trots att särskilt jämställdhetsperspektivet skall beaktas vid uthyrning av kommunen. Då kan inte ansvariga politiker smitta undan.

Annons

37 reaktioner på ”MÖTE UTAN TILLSTÅND

 1. Champagne Supernova 2021-07-27 / 17:01

  Angående Dagens Kalmar som du nämner.
  Tror du den kommer klara sig?

  Gilla

 2. J B Doe 2021-07-26 / 18:30

  O T

  I dagens Barometern meddelar Jan Lindsten storsint att han, om än motvilligt, accepterar att de som motsätter sig drastiska utsläppsminskningar har rätt att ha denna uppfattning.

  Det är väldigt avslöjande vad gäller redaktör Lindstens demokratisyn att att han egentligen tycker att oliktänkande helst inte skulle få ha en annan åsikt än han själv.

  Gilla

  • Lotta 2021-07-26 / 21:13

   Ja större klimathysteriker får man leta efter. I någon av hans drapor hänvisar han till vad Greta Thunberg minsann sagt. Varför får han helt oemotsagd vecka efter vecka vräka ur sig sina stollerier?

   Gilla

 3. turrim 2021-07-26 / 18:16

  Jag anser att Katerinas senaste drapa platsar även under din rubrik om utan tillstånd:

  ”Hetsen mot etniska svenskar ökar – orkestrerat av etablissemangets media”.

  Jag tycker också att Katerinas blogg platsar i din högermarginal med länkar.

  Gillad av 2 personer

 4. Ò Hyra 2021-07-26 / 17:11

  Vill vi ha en kappvändare. En smilfink som sa ja och amen till Reinfelds förstörelse av Sverige.
  Och som senare kom ut som en, fortfarande smilfink, kopia av SD-filosofi?

  Senast sågs förrädaren, med ett lika fånigt leende hissa bögflaggan från sitt hus i Strängnäs.

  Den gubben borde buras in.

  Föreställ er Åkesson hissa bögflaggan. Finns inte.

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2021-07-26 / 17:08

  Dan Korn om varför muslimsk invandring är en utomordentligt dålig idé

  ”Kultur som handlar om våldsutövning är däremot en annan femma. Då vill många förneka att det skulle finnas kulturella skillnader. Men de kulturella skillnaderna när det gäller våldsutövning går faktiskt att mäta, inte bara genom opinionsundersökningar och mordstatistik; det går faktiskt att mäta skillnader mellan olika befolkningsgrupper i hur de reagerar rent kemiskt, genom utsöndring av hormonerna kortisol och testosteron, exempelvis om de blir förolämpade.

  Men om en stor grupp människor utvandrar till ett annat land och där håller ihop och bosätter sig tillsammans, kan de i stället komma att påverka människorna i det nya landet. Dessa människor kommer kanske inte att anamma de nya invandrarnas religion och seder, men när det gäller våldsutövning är det en annan sak. När fredliga människor möter människor med större våldskapital påverkas de fredliga människorna att bli våldsammare, om de inte vill utplånas.”

  Korn: Nej, vi har inte gjort det förr
  https://bulletin.nu/korn-nej-vi-har-inte-gjort-det-forr

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2021-07-26 / 15:18

  Det är en demografisk fråga om vi får böneutrop eller inte. Vill man inte ha ett muslimskt terrorvälde (moskéer, bönutrop, halal m.m.) ska man heller inte acceptera invandring från muslimska länder.

  Så enkelt är det.

  Gillad av 1 person

 7. Ludvig 2021-07-26 / 14:52

  Det var mycket intressant. Polisen fjäskar väl också för muslimerna, annars skulle dom väl ha gjort något åt detta.

  Gillad av 1 person

 8. Kalle 2021-07-26 / 12:18

  Bergman skrev på denna blogg 2021-07-25 klockan 22:24

  ## Det behövs ingen extern formell polisanmälan för att initiera en brottsutredning.

  I och för sig är såväl polis som åklagare alltid skyldiga att själva starta en brottsutredning i de fall de på ett eller annat sätt fått kännedom om en händelse som kan vara brottslig.##

  Har polisen eller åklagren börjat en brottsutredning???

  Är det någon som vet eller är den nedlag???

  Är polis och åklagare politiserade???

  Gillad av 1 person

 9. Ò Hyra 2021-07-26 / 10:55

  Är det någon som förstår vitsen med att blanda folk från vitt skilda kulturer med motsatta värderingar och normer? Får vi ett bättre samhällsklimat av detta?

  Gillad av 3 personer

  • Thor 2021-07-26 / 15:14

   Det får vi inte men vänsterblocket får fler röster och fler välbetalda tjänster hos FN, EU och en hel skrälldus liknande organisationer. I fallet FN är den alldeles för höga lönen dessutom skattefri.

   Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2021-07-26 / 16:58

   Vitsen är att man vill ha kaos, etniska konflikter och inbördeskrig. S, Mp, C och VPK hatar Sverige och vill svenskarna mycket illa. Det finns ingen annan rimlig förklaring.

   Gilla

 10. Cosmik Debris 2021-07-26 / 01:30

  Hittat på Internet:

  ”Jag frågade en gång en muslimsk vän för mer än 15 år sedan hur muslimerna i Sverige skulle ställa sig om det blev en konflikt i Sverige mellan det muslimska samfundet och den svenska nationen. Hur många skulle med våld skydda islam? Han gillade inte frågan, men vi var vänner och skrattade samtidigt.

  Till slut svarade han under stor vånda att om det blev en konflikt mot svenskar och mot den svenska staten så skulle hälften av Sveriges muslimer vara mer lojala med de muslimska ledarna. Jag trodde siffran skulle bli lägre, men vet att min ”aningslösa snällhet” ofta är för aningslös och snäll”

  Kristen predikant knivhuggen av muslim vid Speakers Corner i London
  https://bulletin.nu/kristen-predikant-knivhuggen-vid-speakers-corner-i-london

  Gillad av 1 person

 11. Champagne Supernova 2021-07-26 / 01:27

  Kan inte göra någon förvånad. Sedan länge pågår torghande på Stortorget med svarta pengar och utan kvitton. Hade myndigheterna varit lika ointresserade om det vore svenskar som sålde frukt och grönsaker utan kvitton och redovisning?
  Parallella samhällen och parallella ekonomier.
  Hade lokalmedia varit ointressserade om NMR hållt olagligt riksmöte på Bergavik med några hundra medlemmar?

  Gillad av 4 personer

  • Thor 2021-07-26 / 15:47

   Lika illa i trafiken. Svenskar döms till böter, babbar viftas iväg enligt polisman i Göteborg. Ingen likhet inför lagen. EU och Löfven härjar med Ungern och Polen om ”rättsstatens principer” när de vill få bukt med gamla kommunistdomare. Megahyckleri.

   Gilla

 12. Cosmik Debris 2021-07-26 / 01:02

  Jag betraktar muslimska böneutrop som en ren krigsförklaring mot mig som svensk.

  Om det skulle bli aktuellt med böneutrop i min närhet så är jag beredd att uppmana till och ta till precis vilka metoder som helst. Det finns ingen som helst gräns för mig när gränsen är nådd.

  Gillad av 2 personer

 13. Bergman 2021-07-25 / 22:24

  Det behövs ingen extern formell polisanmälan för att initiera en brottsutredning.

  I och för sig är såväl polis som åklagare alltid skyldiga att själva starta en brottsutredning i de fall de på ett eller annat sätt fått kännedom om en händelse som kan vara brottslig. I det här fallet fick ju polisen reda på att en tillståndskrävande verksamhet sannolikt pågått utan tillstånd i samma ögonblick som en förfrågan via telefon gjordes om den aktuella verksamheten hade tillstånd!

  Polisen kan alltså själva upprätta en polisanmälan men anser i det här fallet inte behöva inleda en brottsutredning i avsaknad av en formell polisanmälan från någon utomstående. Formalitet, lathet eller rent utav bara en besserwisserattityd? Tja, man ska väl inte överdriva och framställa saker som värre än de är, men vill man det, så kan den här underlåtenheten väl ses som ett brott i sig, ett tjänstefel, från myndighetens sida? Det är t o m poliskonstapel Bergström i Grönköping väl medveten om. Men det är ju förstås där.

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2021-07-26 / 15:50

   Du hårdrar lite yvigt. En förfrågan om ngt kan knappast leda till en förunderöskning om att ett brott har begåtts. Polisen gör rätt som först vill ha in en anmälan så de har ngt att gå på.
   Menar du att om jag ringer polisen och frågar om MP3 har tillstånd att bedriva ett religiöst möte vid 4H att de då skulle starta en förundersökning om brott?

   Har de inte själva varit där och sett ngt så är det så klart helt rätt att avvakta en anmälan innan man agerar.
   Hur skulle det annars vara?

   Gillad av 1 person

   • Bergman 2021-07-28 / 06:19

    Ja, jag var yvig – det medger jag. Men principen är korrekt i grunden, men jag borde haft en bättre förklaring. Bland annat!

    Gilla

 14. Nils Dacke 2021-07-25 / 20:18

  Islam är en politisk våldsideologi på samma nivå som nazism och kommunism, deras mål är världsherravälde som skall uppnås med våld, förtryck och terror.

  Gillad av 4 personer

 15. Kallle 2021-07-25 / 17:36

  ## Bawar Ismail: [ GP ] Varför utvisar Sverige inte extrema imamer? ##
  ##Kvällsposten kunde redan för ett halvår sen rapportera att imamen för al-Sahaba-moskén i Malmö spred hat mot judar. Trots avslöjandet fortsätter alltså imamen med rasistiska och våldsbejakande predikningar. Han utreds nu för hets mot folkgrupp.
  Den rasistiska Malmöimamen aktualiserar åter frågan om hur Sverige hanterar imamer som sprider religiös extremism. Vi verkar nämligen vara det enda landet i Europa som är oförmögna att utvisa radikala imamer, särskilt om de klassas som hot mot rikets säkerhet.##

  https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-utvisar-sverige-inte-extrema-imamer-1.51586575

  Finns ingen vilja att utvisa extrema imaner i sverige till skillnad mot andra europeiska länder. De har mycket mera råg i ryggen och tänker på sin egen befolkning.

  Än en gång har regeringen visat sin ovilja mot svenskheten, att beskydda svenskar från invasiva människor..

  Gillad av 2 personer

 16. Lars 2021-07-25 / 16:54

  Tillkomsten av Dagens Kalmar var ju bra – en snabbfotad o gratis PK tidning fullt i klass med Barran – skulle Blank kunna ta in en komplett familjesida oxå så skulle tidningen bli än mer konkurrenskraftig. Men när det kommer till att lyfta fram religiösa angrepp ifrån Islam som har en förödande o långsiktig inverkan på vårt samhälle kommer vi aldrig bli upplysta av Dagens Kalmar. Då har vi gud ske lov Thoralf som outtröttligt jobbar för att informera oss.

  Gillad av 1 person

 17. Skogsmulle 2021-07-25 / 16:08

  Jag kan inte förstå Kalmar kommuns totala nonchalans i detta ärende. Kan man, utan någon som helst dialog med kommunen, bara invadera kommunal egendom (dvs skattebetalarna i kommunen) så kommer samhället inom kort krackelera totalt. Mitt och ditt har tappat innebörd fullständigt. Varför kan inte kommunen berätta vem som lämnat tillståndet? Om ingen känner till detta så borde det självklart rendera i en polisanmälan?

  Gillad av 3 personer

 18. Kalle 2021-07-25 / 15:23

  Jag tolkar det som att muslimerna har trängt in bland tjänstemän i Kalmar kommun förvaltningar.

  Tror även att det är en försöksballong för att se hur denna sammankomst bemöttes. Nu är det nog endast en tidsfråga att minaretutrop kommer att tillåtas. Det är nog muslimernas önskan (och ryggradslösa kommunala tjänstemäns önskan!!!)

  Denna hänelse kanske även intresserar kvällsdrakarna i stockholm. Detta tystas ju ned av barometern och kommer nog inte till kvällstidningarna i stockholm.

  Gillad av 1 person

 19. Mats 2021-07-25 / 15:14

  Bra Thoralf,granska dessa muselmaner och deras vidriga kvinnosyn ty de fega ”journalisterna” lär ju inte göra det.Gräv och dra upp skiten i dagsljus så folk börjar fatta vad de blundar för

  Gillad av 2 personer

 20. Fredrik Östman 2021-07-25 / 13:56

  Men de skulle ju få tillstånd om de hade ansökt om det, och detta räknas — när det passar! — i svensk rätt precis lika som ett faktiskt givet tillstånd.

  Det är bara symbolvärdet av en anmälan som räknas. Polisen och politiken vill ha det så här.

  Gilla

 21. Otto 2021-07-25 / 13:32

  Kalmar kommuns verksamhet borde synas i sömmarna. I andra kommuner får man oftast ett ärendenummer med återkoppling och ärendet avslutas inte förrän det är åtgärdat.

  De borde skämmas!

  Gilla

 22. Hoppalong 2021-07-25 / 11:32

  Glöm inte bort att för bara några månader så släpade polisen 70-åriga damer längst asfalten för ett påstått brott mot olagliga samlingar.

  Gillad av 3 personer

 23. Högt hårfäste 2021-07-25 / 10:51

  Det var väntat att det saknades tillstånd, att Barometern mörkar och lika väntat att Kalmar kommun skulle lämna dina frågor obesvarade. Det skulle aldrig få gå till så här i andra kommuner.

  Gillad av 1 person

 24. stigrydmark 2021-07-25 / 10:16

  Uthyrningsreglerna kommer säkert att ändras.Det kommer att bli mycket slingrande. Bra arbete.

  Gilla

 25. Bergman 2021-07-25 / 09:54

  Man ska kanske inte måla fan på väggen alltid, men det finns anledning att notera att alla extrema eller kraftigt avvikande manifestationer skall behandlas lika och följas upp av myndigheter och av övriga allmänhetens företrädare. En god vän till mig visade på ett uttalande som Jens Stoltenberg gjorde 2013:
  ”Ett viktigt budskap från mig är att en nynazist idag har mer gemensamt med en extrem islamistisk fundamentalist än någon av oss som är innanför den politiska demokratin. För de respekterar inte demokratins regler! De sätter sig över dessa och menar att de kan bruka våld för att nå sina politiska mål. Därmed skönjs ondskan från två håll och blir bundsförvanter i sitt förakt för demokratin.”

  Alltså var är ansvariga politiker och myndigheter i det här och andra liknande fall? Finns det kanske sympatisörer i myndigheternas och politikernas träskmarker från något av de här hållen så bör träsket ju torrläggas. Drain the swamp, som någon påpekat!

  Gilla

 26. Fredrik Östman 2021-07-25 / 09:30

  Ha-ha! Don Quichote tar åter igen sats mot väderkvarnarna! Det är bra att du kämpar på, Alf! Jag avundas din oförtröttlighet.

  Nästan allting som politik och myndigheter har gjort de senaste femtio åren har varit olagligt. Det beror på att socialdemkratisk ideologi och svensk rättspraktik (rättspositivism) INTE erkänner den konservativa principen om styre under gällande lag, det som på engelska heter rule of law.

  Gilla

 27. ivarandersson 2021-07-25 / 09:10

  Bra att du granskar företeelser som Barometern eller Dagens Kalmar inte vågar granska utan stoppar huvudet i sandlådan.

  Gillad av 2 personer

 28. Hacke 2021-07-25 / 08:46

  Det är beklämmande ynkligt att se hur så kallat ansvariga inklusive regimmedia vrider sig som maskar på krok så fort det handlar om deras nya frälses ohämmade framfart i vårt samhälle.
  Undrar vad de är mest rädda för, deras egna kelgrisar eller att bli kallade ”rasister”.
  Beundransvärt arbete Thoralf. Ge inte förrädarna en lugn stund i hängmattorna.

  Gillad av 3 personer

 29. Håkan Spångberg 2021-07-25 / 08:12

  Ansvariga för arrangemanget ska rimligen lagföras. Absurdistan.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.