KLIMATRELIGIONEN

Det är väldigt viktigt att veta så mycket som möjligt om vårt nuläge sa en enhetschef för Hållbarhet på Kalmar kommun under tisdagens kommunstyrelsemöte.

När jag just ställde frågor om nuläget i Kalmar så fick jag inga svar utan när jag ställde om samma fråga igen så fick jag följande mejl från en anställd underställd den enhetschefen.

Ansvariga på Kalmar kommun var fullständigt ointresserade av nuläget och hänvisade till SMHI och SGU. Suck…

Jag har fortsatt ställa frågor till myndighetspersoner om just nuläget men det är fullständigt omöjligt att få några svar om nuläget om svaret inte passar in på klimatalarmismen. De är fullständigt fixerade vid IPCC prognoser och klimatmodeller.

Men efter så många kontakter med myndighetspersoner och politiker har en ny skrämmande tanke allt som oftast kommit upp i mitt huvud. Ju fler jag kontaktat desto mer övertygad har jag blivit om att min slutsats sannolikt är riktig.

En fråga jag brukar ställa till dessa myndighetspersoner eller politiker är om den verkliga (upplevda) havsnivån i Kalmar sjunkit, stigit eller varit stabil under det senaste århundradet. Det finns ju faktiskt uppmätta data på detta. Ingen har varit villig att svara på frågan.

Svaret är att havsnivån har sjunkit sedan år 1900 på grund av landhöjningen!

Men ingen vill skriftligen bekräfta det eller ens svara på den frågan utan det blir en utsvävning om IPCC:s prognoser och framtida havsnivåer år 2100 istället. Inte ens tjänstepersoner på SMHI vill svara på frågan.

Enligt min uppfattning finns det bara två alternativ till denna ovilja. Antingen är man så indoktrinerad av klimatalarmismen att man vägrar se fakta eller ens försöka ta fram fakta om nuläget.

Det andra alternativet och det som jag tror är mest troligt och som skrämmer mig mest är att det handlar om att skydda sin egen position och sin egen anställning på myndigheten eller inom partiorganisationen. Den som skulle råka bekräfta något som inte överensstämmer med den nya klimatreligionen ses som en kättare och kommer förlora sin ställning, sina projekt eller till och med sin anställning. För politikern gäller att man kan åka bort från kommande valsedel och förlora sina politiska uppdrag om man trampar vid sidan om åsiktskorridoren.

Jag läst nyligen en väldigt bra kommentar i något forum. Den var skriven av en Marcus Danielsson.

Det går inte att diskutera med någon som saknar ens de mest rudimentära kunskaper om klimatvariationer. Det här är människor som inte bryr sig om fakta eller vetenskap. De bryr sig inte ens om vad de ser med sina egna ögon utan väljer sin ståndpunkt utifrån vad som felaktigt hävdas vara konsensus.

Det är konstaterat med undersökningar att endast 20% av befolkningen anser att sanning är det som är med verkligheten överensstämmande. Resten går helt på vad de hör av andra omkring sig eller det media matar dem med. Det är den tragiska verkligheten för alla som försöker föra en vuxen diskussion. Det går inte att påverka dem med fakta utan måste invänta att de väljer ett nytt åsiktspaket.

Vi kommer dit, men det går så fruktansvärt långsamt.”

Annons

24 reaktioner på ”KLIMATRELIGIONEN

 1. Andersson 2021-11-07 / 07:49

  ”Ärkebiskop Antje Jackelén deltar för närvarande i klimattoppmötet COP26 som en av fyra observatörer från Svenska kyrkan.”

  Hur flög dessa guds änglar till Glasgow?

  Gilla

 2. Robban 2021-11-05 / 05:19

  ”Tjänsteperson”?
  Är det någon form av hen(höna)?
  Eller är det en tjänsteman som menas?
  För övrigt så håller jag med! De flesta klimatalarmister följer minsta motståndets lag och är helt oinsatta i det mesta!

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-11-06 / 00:29

   Det anses inte comme il faut att använda begreppet tjänsteMAN längre. Mången män kan ha definerat sig som KVINNA och då passar det inte så bra ihopa. Liksom.

   Nu lanseras tjänstePERSON som täcker in ett större område av mänskligheten.

   Personligen tycker jag det låter dumt. Mycke bättre att använda den urgamla benämningen tjänstHJOn.
   Beskriver helt korrekt att de är till för att betjäna dem som står för deras löner.

   Gilla

   • Ölandsbladet 2021-11-06 / 00:30

    TJÄNSTEHJON SKA DET VARA

    Gilla

   • Thoralf A 2021-11-06 / 08:49

    Tjänstehjon är faktiskt riktigt bra 😉

    Gilla

   • Robban 2021-11-07 / 02:21

    Kan bara hålla med tjänstehjon är utan tvekan den mest korrekta benämningen! 🤣

    Gilla

   • Andersson 2021-11-07 / 07:55

    En administratör är också ett tjänstehjon. Åtminstone till namnet. Duglighet kommer i andra hand.

    Gilla

  • Ölandsbonde 2021-11-06 / 00:32

   Tjänstehjon ska det heta.Bra benämning på de som ska tjäna oss och betalar deras löner.

   Gilla

  • Per Molin 2021-11-15 / 12:53

   Antagligen menar de tjänstehjon

   Gilla

 3. Goliat 2021-11-05 / 00:31

  Kalmar kommuns tjänstemän är så rabiata och oförskämda i sina mailsvar och det gäller tyvärr inte bara enstaka, utan flertalet.

  Hur har det kunnat bli så?

  Gilla

 4. ivarandersson 2021-11-04 / 18:37

  Att ställa frågor till de som ingenting vet är meningslöst eftersom de inte har någon aning utan måste hänvisa till någon annan som inte heller vet. Karin Löfström är ett talande exempel som hänvisar till SMHI och SGU. Hon har ingen aning om vad hon sysslar med. Liknar Kalmars beslut om klimatnödläge som ingen vet vad det innebär och vilka åtgärder som behövs. Sunt förnuft och kunskap är en bristvara inte bara i Kalmar tyvärr.

  Gillad av 2 personer

 5. Högt hårfäste 2021-11-04 / 17:17

  Johan Persson befinner sig nu några dagar i Göteborg på partikongress. Vi må tro att han trivs som fisken i vattnet att få vara i smeten och visa upp sig som den linslus han är, mingla, dricka bubbel och äta tårta.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-11-04 / 17:27

   Johan dricker starkare saker!

   Gilla

   • Högt hårfäste 2021-11-04 / 18:43

    Är det renat som gäller för Johan? Undra om han tittar lika djupt i glaset som ryktet säger att Magda gör.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-11-04 / 18:48

    Lika barn leka bäst säger ju ett ordspråk.

    Gilla

  • peo 2021-11-04 / 17:07

   Straffbarhetsåldern och rösträttsåldern borde vara samma.

   Gilla

  • Cosmik Debris 2021-11-04 / 17:32

   @Thoralf A

   Det kan han inte.

   Gilla

  • Bergman 2021-11-04 / 17:52

   På motbokens tid, för inte såå länge sedan, fick männen, först sedan de fyllt 25, köpa en liter sprit. Om de var gifta gällde 21. Kvinnor??

   Förändring är inte alltid utveckling.

   Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-11-04 / 17:59

   Nybroviken på gångavstånd från Stureplan. Voi som sänke i brist på cement. win-win

   Gilla

 6. MT 2021-11-04 / 13:37

  Professor David Beallamy

  ” Global warming is part of natural cycle and there’s nothing we can actully do to stop these cycles. The world is now racing spending vast amount of money in tax to try to solve a problem that dosen’t exist.”

  A scientist who did science and not politics

  Gillad av 5 personer

 7. Otto 2021-11-04 / 13:35

  Det är standardsvar från kommunen att svara att frågan redan är besvarad. De gör så varje gång det blir obekvämt eller de inte vet svaret. Så jävla talanglöst.

  Gillad av 1 person

 8. turrim 2021-11-04 / 10:34

  Det vore intressant att få veta vad en ”strateg för ekologisk hållbarhet” i Kalmar sysslar med i vardagen. Finns det assistenter också? Finns en sådan i alla kommuner – är de i så fall ensamvargar eller finns det några som samordnar regionalt och centralt?

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.