FLAGGVIFTNING VIKTIGT

Av någon anledning så har Barometern idag publicerat en artikel om den nya rektorn vid den invandrartäta Kalmarsundsskolan. Vars högstadium nu förflyttats till den nya Tallhagsskolan.

Rektor Marita Fransson berättar att Kalmarsundsskolan är en skola från förskoleklass till årskurs sex med 600 elever och 100 anställda. Skolan har speciella utmaningar då 80-85 procent av skolans elever har ett annat modersmål än svenska.

Marita Fransson ser dock många fördelar med att skolan är mångkulturell. Så här svarade hon Barometerns journalist.

”När vi firade FN-dagen hade vi 50 olika flaggor plus FN-flaggan i vår flaggparad. En flagga/representerat land. Det är helt fantastiskt, vi har nästan hela världen på Kalmarsundsskolan. Man blir varm i hjärtat.”

Jag tar mig för pannan! Vilken fantastisk fördel. Undrar om Marita Fransson är lika pigg på att vifta med svenska flaggan?

Annons

15 reaktioner på ”FLAGGVIFTNING VIKTIGT

 1. Bergman 2021-11-10 / 08:14

  Och vad säger Polen? Idag! Och vad säger vi? Idag! Varför inte säga att Polens sak faktiskt är vår. Idag! Och i framtiden! Ty allt hör ihop i Kalmar liksom som i Polen och i EU och med alla dess skolor. Idag! Och i framtiden!

  Sluta experimentera med oss. Våld ska undvikas och vara det sista som kommer till användning men det är inte alltid fel utan t o m något nödvändigt för vår framtid.

  Gilla

 2. Goliat 2021-11-09 / 23:12

  50 olika nationaliteter i lilla Kalmar? Hur i herrans namn går det ihop? Så tragiskt…

  Gillad av 3 personer

 3. Robban 2021-11-09 / 23:08

  Det är sådant här som, förr eller senare, kommer konkret leda till en full Balkanisering med allt vad det innebär! Se vad som hände på Balkan som ex på vad som kommer att ske med tiden.
  Detta är motsatsen till integration och ett framtida fullt fungerande samhälle!
  Vill vi verkligen ha det så?
  Jag vill personligen inte det!

  Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2021-11-09 / 20:45

  Verkanseld är också viktigt.

  Norsk polis körde över och sedan sköt ihjäl muslimen som var på gång att ställa till med massmord i Oslo. Bra agerat av norsk polis som för allt världen inte ville ha ett nytt Kongsberg.

  Det är bara att gratulera Norge. Skjut först och fråga aldrig.

  Gillad av 2 personer

 5. onkelbjrn 2021-11-09 / 20:03

  När jag gick i skolan, årskurs 1 – 6, hade vi 1 lärare per klass, 26 – 27 elever. Men det är klart invandrar elever behöver säker mer stöd. Pga alla oroliga elever numera så behövs ett flertal elevassistenter dessutom i varje skola. Det fanns inte på 60 – 70- talet.
  Men det verkar som att småttingarna idag har fler bokstavskombinationer än förr samt att det finns en större brist på respekt bland dem idag.

  80-85% elever med annat modersmål på en skola? Säger ju sig självt, hur ska dessa på ett bra sätt kunna integreras i det svenska samhället.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-11-09 / 20:19

   ”Vilka utmaningar ser du just nu?
   – Jag upplever att det som ställer till det framför allt är den sociala samvaron mellan eleverna. De sociala koderna är inte lätta att knäcka, säger Marita Fransson.”

   Ifrån samma artikel och jag tolkar det som att det handlar om de kulturella och religiösa skillnaderna som nu kallas de sociala koderna istället.

   Gillad av 2 personer

   • onkelbjrn 2021-11-09 / 22:12

    Att skolan har problem, är ju inget nytt och man har från politiskt håll låtit problemen fortgå utan att göra så speciellt mycket åt det.
    Men, som jag skrev, verkar problemen i skolan förvärras av elevernas mentala tillstånd.
    Jag har en bekant som arbetar just som elevassistent i en årskurs 1-6 skola och det man får höra tror man ibland inte är sant. Och nu pratar vi om en skola med omvänd procentsats, säker 80% svenska elever.
    Så de som ska försöka få någon ordning på skolan, de har en utmaning framför sig.

    Gilla

 6. Ò Hyra 2021-11-09 / 19:06

  Otäck är stigen, otäck är världen. Orcher trycker på mot våra gränser, det skymmer.
  Det västra riket bågnar, men det östra håller ännu stånd, väntar på hjälp från bepansrade trupper.

  Otäck är tiden vi lever i otäcka är horderna vid våra gränser.

  Jackie DeShannon var inte otäck. Hon var ren glädje.

  Gillad av 1 person

 7. Högt hårfäste 2021-11-09 / 18:55

  Hissar de bögflaggan också?

  Gillad av 1 person

 8. Thor 2021-11-09 / 18:15

  Jag är inte förvånad. Många av de kvinnliga rektorerna är närmast stt jämföra med socialtjänsttanter. Vilka jag har ett tydligt minne av ifrån den s.k. migrantkrisen, 2015 var det väl.

  Scenen, Malmö centralstation: en uppjagad reporter från statstelevisionen intervjuar en socialtjänsttant. I fonden unga män från mellanöstern i drivor. Socialtjänsttanten är närmast manisk, så upphetsad att hon nästan kissar på sig. ”Ja, det har varit mycket jobb men nu har vi lyckats hitta hotellrum åt nästan alla.”

  Gillad av 2 personer

 9. Ò Hyra 2021-11-09 / 17:51

  Det här multikulti vansinnet som Sverige är utsatt för, utan att befolkningen tillfrågats, och som får landet att framstå som ett skräckexempel för hela Europa är ett experiment som ingen nykter, normalbegåvad person vill leva i.

  Ännu en flaggviftande tokkärring. Var kommer dom ifrån?
  ”Det värmer om hjärtat” sa han som blev skjuten…

  Gillad av 2 personer

 10. turrim 2021-11-09 / 17:46

  Det finns många duktiga kvinnor på alla nivåer i samhället. Det har jag upplevt under ett långt yrkesliv. Därför kan jag inte förstå varför det nästan alltid är en kvinnlig rektor när det hänt något udda som förklaras av henne på ett för mig obegripligt och ofta löjligt sätt utan bas i verkligheten. Det finns inga problem utan bara utmaningar.

  Varför så tyst om duktiga och vidsynta kvinnliga rektorer för de måste finnas? Finns det för övrigt några manliga rektorer? Det var nog länge sedan jag hörde en sådan i media.

  Jag är kanske miljöskadad. Jag minns min egen rektor i realskolan och gymnasiet. Obligatorisk morgonbön. Rektorn på podiet kollade elevernas ordning i bänkarna. På rasterna var lärare utbeordrade för koll. Alla avsteg från god ordning innebar inkallelse för enskilt samtal med rektorn.

  Överdrift eller inte? Vi mådde i alla fall väl och hade kul utan mobbning. Vad jag förstår mycket bättre än dagens elever.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-11-09 / 22:19

   Rektor Mattias Liedholm han finns. Det vet jag för jag har sett honom.

   Google: Mattias Liedholm; Mattias Liedholm Karlskrona; Mattias Liedholm Pride; Mattias Liedholm Flashback

   Gilla

 11. Andersson 2021-11-09 / 17:24

  Lena Hallengren (S): ”Åldern för ändring av juridiskt kön kan sänkas”

  Jag anser att det juridiska könet kan plockas bort. Då finns det inget att tjafsa om.

  Gillad av 1 person

 12. ivarandersson 2021-11-09 / 16:53

  600 elever och 100 anställda tyder på att eleverna behöver mycket extra stöd. En anställd på var sjätte elev säger mycket om eleverna och deras bakgrund.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.