JOHAN PERSSONS SJÄLVGODHET OCH SAMARBETE MED KOMMUNISTERNA

Under gårdagens kommunfullmäktige och budgetfullmäktige var det många som var uppe i talarstolen. Det var några personer som utmärkte sig mest enligt min uppfattning. Ju mer jag lyssnade på vänsterpartisten Richard Deichmann så förstod jag att det stod en riktig gammeldags kommunist i talarstolen som hatar kapitalet, privat ägande och vinstdrivande företag. Ju längre jag lyssnade på honom så insåg jag att detta är en person som Socialdemokraterna och Centerpartiet samarbetar med i majoriteten. Grattis Johan Persson (S) till samarbetet med kommunisterna!

Från artikel i Timbro mars 2021

Det var precis detta som var det underliggande budskapet i Richard Deichmanns anföranden i talarstolen under budgetfullmäktige. Här darrade hatet i luften mot högerpartierna i fullmäktige.

På Johan Perssons Facebooksida har det idag också brutit ut en häftig ordväxling om Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna har den värsta historien. Hur ens den diskussionen kan uppstå är helt obegripligt för min del. Att ändra partinamn från Vänsterpartiet kommunisterna (VPK) till Vänsterpartiet ändrar inte deras historia och kommunismens brott mot mänskligheten. Sverigedemokraterna bildades först 1988 och har ingen historia som överhuvudtaget kan jämföras med Vänsterpartiet kommunisterna men det förstår uppenbarligen inte Johan Persson, Linus Hellman och Magnus Uhr som deltar i diskussionen på Johan Perssons Facebooksida, alla socialdemokratiska ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige som försvarar sitt samarbete med de fina kommunisterna i Kalmar.

Självgodheten lyste dock från Johan Persson i gårdagens debatt, precis som den också gjorde i majoritetens budget. Jag frågade mig när jag läste budgeten om det var en budget eller om det var en årsredovisning. I årsredovisningen brukar man redogöra för vad man gjort och åstadkommit under det föregående året.

I budgeten hade man infört en ruta på var och varannan sida med rubriken ”Majoriteten vill lyfta fram att”, sedan kom en rad saker som man ville slå sig för bröstet för. Jag gissar att det minst var 20 sådana rutor i budgeten.

Det är ett utslag av socialdemokratisk narcissistisk självgodhet i storformat!

Vi som följer politiken är dock inte det minsta förvånade. Johan Perssons behov av bekräftelse är minst sagt pinsam. Han jagar placeringar i diverse rankningslistor och varje gång som Kalmar kommer relativt högt så bloggar om detta och skriver inlägg på Facebook. Självgodheten är enorm.

Men ibland kommer det ju även placeringar som inte är så fina men då är det oftast beroende på att det är Svenskt näringsliv som gjort undersökningen eller någon annan opålitlig organisation enligt Johan Persson och de mäter alltid fel parametrar enligt Johan Persson. Då blir det inga blogginlägg och Facebookinlägg.

Den här jakten på höga placeringar i rankinglistor har fått så stort fokus i Johan Perssons huvudet att jag upplever det som att han och majoriteten anställer administratörer vars verkliga syfte är att se till att Kalmar uppnår bättre placeringar på olika rankningslistor. istället för att utveckla verksamheten. Satsningar inom kärnverksamheterna får stå tillbaka för jakten på prestigen att få sola sig i glansen efter en topplacering och lite rubriker i lokalmedia eller i Dagens Samhälle.

Det är kanske därför som antalet administratörer ökat från ca 500 till 700 administratörer inom Kalmar kommun på 6-7 år. Är det Johan Perssons ego som skall tillfredsställas?

Annons

9 reaktioner på ”JOHAN PERSSONS SJÄLVGODHET OCH SAMARBETE MED KOMMUNISTERNA

 1. ivarandersson 2021-12-01 / 08:31

  De röda sossarna tar gärna stöd av kommunisterna i V. Utan kommunisterna i V hade Magdalena Andersson inte blivit statsminister. Gråsossarna som lämnat S återfinns numera i SD

  Gilla

 2. Fågel Fenix 2021-12-01 / 00:09

  Destination Kalmar och kommunen kommer väl snart börja göra PR för årets sommarstad 2022, en tävling som bygger på inbördes beundran och ryggdunk, med en sluten ej redovisad röstning.

  När en kommun som Visby tycks skita fullständigt i detta och aldrig ens hamnar på topp 10 (säger inte lite), så stångar Kalmar och dess företrädare sig blodiga i jakten på en utmärkelse.

  Denna tävling används sedan av kommunen i kampanjer för att locka till sig turister, nya invånare och Stordalens hotell.

  Utmärkelser är det som gör Johan blöt i byxorna direkt.

  Gilla

 3. Adam 2021-11-30 / 20:49

  Fy fan, vad pinsamt han beter sig på Facebook med sina allierade sosse-kamrater. Han har bekräftelsebehov som ett litet barn.

  Gillad av 1 person

  • Linus 2021-11-30 / 23:23

   Har han börjat släppa fram fler kritiska röster nu på Facebook?

   Gilla

   • Thoralf A 2021-12-01 / 07:50

    Han blockerar snart moderatkvinnan!

    Gilla

   • Goliat 2021-12-01 / 23:27

    Det ser ut som Johan städat på sin Facebook nu. 🙂

    Gilla

 4. Högt hårfäste 2021-11-30 / 20:27

  Narcissisten slutar aldrig förvåna.

  När man hamnar dåligt i någon mätning, då skyller man mycket riktigt på att den är för högerinriktad/kommersiell eller utförd av fel organisation. Ofta nämner man inte den alls, eller ”glömmer” diarieföra och hittar den plötsligt inte när den begärs ut.

  Hur ofta stoltserar Johan med ”årets superkommun”, utnämnt av gamla sosse-SKL?

  Gillad av 1 person

 5. Goliat 2021-11-30 / 19:35

  Det är intressant att Kalmar kommun skriver på hemsidan att över 90% av invånarna rekommenderar Kalmar till andra personer. Hur vet man detta? Det är mycket fokus på att vinna utnämningar, omröstningar, få folk att flytta till kommunen m.m. Man är helt besatt av detta.

  Nu börjar väl grankampen snart i Barometern. Det ska tävlas t.o.m. om finaste julgran.

  Man tar sig för pannan!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.