HYBRIS

Socialdemokraten, kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson skall på nyårsafton hålla tal från Slottshotellets balkong. De rödgröna väljarna, det vill säga hans undersåtar kommer säkert flockas nedanför den högt uppburne Johan Persson och andäktigt lyssna till hur duktig han är och hur många olika topplistor som Kalmar kommun befinner sig på, de mindre smickrande placeringarna brukar Johan Persson förneka och aldrig nämna vare sig i tal eller skrift.

Media kommer säkert multiplicera antalet besökare med två enligt samma princip som man vid andra arrangemang som man inte gillar brukar dividera antalet besökare med två, i sina artiklar.

Det är Slottshotellets vd Anders Hansson Skaret som upplåter balkongen till makten i Kalmar. Anders Hansson Skaret har ju varit i blåsväder rättsligt i Kalmar men märkligt nog klarat sig undan. Något som många förundrats över, kan det bero på att kändisarna Robert Gustavsson och Vicky von der Lancken också var delägare i restaurangen.

Nu gäller det att odla sin vänskap med makthavare nummer ett i Kalmar. Det kan säkert vara förmånligt i framtiden.

I veckan fick vi ett utskick i brevlådan från Socialdemokraterna i Kalmar där man minst sagt slår sig själva för bröstet över hur duktiga de är. I hybrisbroschyren räknar man upp 58 punkter över hur bra och duktiga man varit, allt från Agenda 2030 till fejkisbana på Stortorget.

Johan Persson och Socialdemokraterna har väldigt svårt att hålla isär Socialdemokraterna och Kalmar kommun. De ser uppenbarligen Socialdemokraterna som Kalmar kommun.

Om jag tillhörde samarbetspartierna Centerpartiet och Vänsterpartiet, som ingår i majoriteten skulle jag vara ganska irriterad på hur de maktfullkomliga socialdemokratiska politikerna förhärligar sig själva. Centerpartiet och Vänsterpartiet är bara nyttiga redskap för Socialdemokraterna, så att de kan behålla makten i kommunen.

Allt det som Socialdemokraterna räknar upp i sin hybrisbroschyr betalas faktiskt av skattebetalarna och inte av det socialdemokratiska partiet i Kalmar. Men efter så många år vid makten så kan man inte hålla isär partiet från kommunen.

Jag undrar hur många av läsarna av hybrisbroschyren som får den uppfattningen. Inte ett enda uppskattande ord till kommunens medborgare eller ett Gott Nytt År.

Men våra traditioner har ju aldrig varit något som legat Socialdemokraterna nära om hjärtat, snarare tvärtom. Vi minns väl alla Mona Sahlins uttalade om midsommar.

”Jag tror att det lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

Jag ser en helt annan utveckling i Kalmar än den som Socialdemokraterna ser. Jag ser den enorma befolkningsförändringen som bara blir värre och värre för varje år. Det liknar allt mer ett befolkningsutbyte. Det är bara att ge sig ut i Kalmar så ser man förändringen, var och varannan pratar inte svenska, kläderna vittnar om att vissa grupper vill visa sin identitet och religion, brottsligheten har förändrats men den försöker Socialdemokraterna dölja genom att bara prata trygghet och satsa tiotals miljoner kronor på olika åtgärder. Men analysera vilka som ligger bakom den nya brottsligheten vill man inte medverka till, då det sannolikt skulle peka ut de egna väljargrupperna.

Men ett flertalet av dessa 58 punkter riktas just till invandringstäta områden som Norrliden, Berga, Funkabo och Oxhagen. De flesta förstår nog varför, förutom socialdemokraternas undersåtar som enbart har förstånd att applåderar Johan Persson.

För Socialdemokraterna handlar det i första hand om att plocka av skattebetalarna så mycket pengar som möjligt för att sedan placera dem i projekt som ger största möjliga återbäring i nya väljare i det kommande valet.

Det handlar aldrig om Sveriges bästa, utan alltid om Socialdemokraternas bästa!

PS.

Hybris, överdriven självuppskattning; överdriven uppfattning om den egna förmågan.

Narcissism, är en personlighetstyp som anses bero på narcissistisk personlighetsstörning som präglas av självupptagenhet, självförhärligande och överdriven tro på den egna förmågan.

Annons

20 reaktioner på ”HYBRIS

 1. Högt hårfäste 2021-12-31 / 16:21

  ”Stort Tack till Anders Hansson Skaret för frågan om att hålla Nyårstal på Slottshotellet!
  Roligt också att bli introducerad av bästa Robert Gustafsson.”

  Från JP’s Facebook. Det är knappast seriöst.

  Gilla

  • Vitsippan 2022-01-01 / 11:57

   Förstår inte riktigt. Vad är det som är oseriöst?
   Kanske är jag som är dum men jag fattar inte.

   Gilla

 2. Skogsmulle 2021-12-31 / 15:35

  Det är exakt som du skrev för några dagar sedan, Thoralf. Kalmar står inte att känna igen. Givetvis handlar det om att säkerställa makten som man vurmar för detta valboskap. Johans nyårstal kommer säkert att ”skrivas upp” av media men sanningen är att jag gissar på att två tredjedelar av Socialdemokraternas blivande röstsedlar lämnas in av människor som inte förstår Svenska…. Grattis Kalmar och ett Gott Nytt År. Må Framtid Kalmar rita om kartan i kommunen 2022. Än finns det hopp när det finns personer som orkar driva opposition i dess rätta bemärkelse.

  Gilla

 3. centurion 2021-12-31 / 15:19

  Spela in ljudet av en K-pist. Gå sen till platsen för spektaklet och spela upp smattret ihop med en megafon. Notera sen hur många av såsse-medlöparna som gör i brallan…..En kultur-yttring i tiden.

  Gilla

 4. Otto 2021-12-31 / 12:46

  Det sovande Kalmarfolket kommer givetvis flockas och hedra sin kung. Där lär väl även Akinder, Adolfson, Holmberg, Abaza, Hultman, Uhr och hans övriga gelikar samlas. Vilket spektakel!

  Rösta bort Hårfästet 2022!

  Gilla

 5. Bjursnästomte 2021-12-31 / 11:53

  Kan ingen täppa igen gapet på denna uppblåsta, kavata, självhävdande och egenkära narcissist?

  Gilla

 6. Adam 2021-12-31 / 11:20

  Jag tror inte någon kan ta miste på att denne man har tydliga narcissistiska drag. En riktigt otäck figur!

  Ikväll lär det raljeras för fulla muggar på balkongen. Årets superkommun är en given punkt, även satsning på ny vårdcentral i Norrliden och så skrytlistan såklart, med allt man uträttat. Det negativa om t.ex. brottslighet, lär givetvis inte komma på tal.

  Det är simpelt att en företagsledare upplåter sin balkong för detta ändamål. Han kunde ha talat digitalt från kommunhuset eller på allmän plats.

  Lite ironiskt att Anders Hansson Skarets f.d. kollega på Hermina, ska läsa nyårsdikt på Stortorget.

  Smuts!

  Gilla

  • stigrydmark 2021-12-31 / 11:35

   Att tala från balkonger älskades av Ceausesko och Mussolini. Gemensamma karaktärsdrag?

   Gilla

   • Otto 2021-12-31 / 12:47

    Det finns vissa likheter, helt klart!

    Gilla

 7. Christer 2021-12-31 / 11:12

  Jag tycker mig se en liten tillnyktring då och då hos sossarna.
  Den nya kulturministern tar bort mångfalds och jämställskravet för filmskapare
  Inte för hon trodde det behövdes utan för att kultureliten kunde känna oro .
  Sedan borde inte tänket vara långt borta att blanda in folks oro över den landsförstörande invandringen och integrationen och kriminaliteten .
  Och Morgan J,s gödslande med valfläsk är ett tecken på att valförlusten plötsligt står som en möjlighet .
  Men det kanske finns tillräckligt många i Sverige , som vill trycka tillbaka feminismen och jämställdheten . Och som inte uppskattar trygghet och bra pensioner . Som struntar i sjukvården och välfärden .
  Då har de ett solklart alternativ .
  Vi som värnar Sverige och är pensionärer och vill ha välfärd och trygghet har det betydligt svårare .
  Men det klarnar nog nu fram mot valet .

  Gillad av 1 person

 8. stigrydmark 2021-12-31 / 11:10

  Media brukar också gärna dividera med två. När oönskade folksamlingar och demonstrationer dyker upp och visar sitt missnöje mot överhögheten.
  Gott Nytt År!

  Gilla

 9. Anders G 2021-12-31 / 10:51

  Afs eller SD, Thoralf??

  Blir Afs för min del. Du då Thoralf?! Tycker att Kasselstrand är helt underbar partiledare. Tror dem kommer få mer än i kyrkovalet.

  Gillad av 1 person

 10. Korrupt 2021-12-31 / 10:49

  Ditt bästa inlägg på denna blogg!

  Du skriver det många inte vågar säga. Ryggdunket och vänskapskorruptionen har inga gränser i stan.

  Jag frågade Kalmar kommun om Skaret uppfyller kraven för alkoholservering utomhus på Nyårsafton, eftersom det enbart bjuds på några snittar och hummersoppa som ”mat”. Femrättersmenyn är senare och den är fullbokad.

  Jag blev mer eller mindre avsnäst av kommunens medarbetare, som inte brydde sig överhuvudtaget. De bara upprepade sig som papegojor att frågan var besvarad, vilket den inte var.

  Jag hade inte väntat mig annat. Vidrigt och ruttet rakt igenom, från toppen till botten.

  Gilla

  • Otto 2021-12-31 / 12:49

   Denna blogg är det enda stället där samningen om politiken och styret i Kalmaaa skrivs. Du må tro att JP river det lilla hår han har kvar när han läser här.

   Gilla

 11. Kalle 2021-12-31 / 10:47

  Sossarna vill framtäda som Kungar innerst inne och avskaffa Carl XVI Gustaf !!!

  Gilla

 12. Nils Dacke 2021-12-31 / 10:00

  Sahlin hade lite fel då barbariet också är ursvenskt enligt Reinfeldt. Han kanske hade rätt då vi nu ser barbariet dagligen med skjutningar, sprängningar, rån som utförs runt om i landet av ”svenskar”, i Spanien jagar de ”svenskar” för grova brott, i Danmark är ”svenskar” inblandade i många skjutningar. Det finns ju många ”svenskar” både män och kvinnor som varit i Mena som IS-terrorister.

  Gilla

  • Nils Dacke 2021-12-31 / 17:46

   Dessutom har ju ”svenskarna” nu återtagit en gammal tradition som varit försvunnen från landet i 800-900 år, blodshämnd och klanstrider.

   Gilla

 13. Champagne Supernova 2021-12-31 / 01:12

  Ska nog ta mig till Slottshotellet för att höra det där talet. Blir nyfiken på hur många och vilka som kommer för att lyssna.
  Gott nytt år!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-31 / 08:29

   Ser fram emot en rapport, litar inte på media.

   Gilla

Kommentarer är stängda.