PLÅNBOKEN ÄR VIKTIGARE ÄN PLANETEN

Miljöpartiet får bara 3,2 procent i den senaste opinionsundersökningen som presenterades idag. Jag tror många som jublar varje gång som MP hamnar långt under riksdagsspärren. Jag gör det med glädje.

Men när Sveriges Radios politiska kommentatorer analyserar det låga väljarstödet så blir jag lite förvånad varje gång. Jag saknar alltid en faktor. Och det gäller flera olika politiska kommentatorer från SVT eller politiskt korrekt media. Det är uppenbarligen en väldigt känslig fråga för dessa politiska kommentatorer men för vanligt folk är det en plånboksfråga.

Drivmedelspriser och elpriser anser jag vara en mycket viktig orsak till att Miljöpartiets låga opinionssiffror men den analysen är uppenbarligen helt fel enligt dessa politiska kommentatorer, i varje fall så tar de aldrig upp den i sina intervjuer i media.

Vanligt folk är inte dumma, de begriper att orsaken till de höga drivmedelspriserna och elpriserna är alla statliga pålagor som utsläppsrätter, koldioxidskatt, energiskatt, reduktionsplikt och sedan moms på skatterna.

Vanligt folk vet förstås detta och de vet också vilket parti som driver dessa frågor och vilket parti som vill höja dessa skatter för att ”rädda planeten”.

Hur många vill betala 5 kronor extra per liter för bensinen eller diesel för att rädda planeten när man får mindre pengar till mat, kläder, fritid och nöjen? Eller en krona extra per kWh elenergi för att det skall vara förnybar el?

Men detta vet uppenbarligen de politiska kommentatorer inte något om eller så anser de att det är en helt ovidkommande faktor när det gäller priserna och vad det svenska folket anser. Svenska folket är väl medvetna om vem som det är i riksdagen som bär huvudansvaret för detta priskaos som vi drabbats av i höst och vinter. Det är Miljöpartiet och sedan har Socialdemokraterna verkställt det för att kunna sitta kvar vid makten.

Plånboken är viktigare än att ”rädda planeten” för vanligt folk! Därför åker Miljöpartiet ur riksdagen den 11 september!

Annons

14 reaktioner på ”PLÅNBOKEN ÄR VIKTIGARE ÄN PLANETEN

 1. Kalle 2022-02-07 / 13:58

  ## Omfattande studie av covidvaccin stoppas – av Läkemedelsverket##

  ## Även Etikprövningsnämnden invänder mot studien och menar att den riskerar att ”störa målet” att snabbt vaccinera befolkningen och även ”minska tilltron” till myndigheterna.##

  ##Det är Sveriges största kliniska akademiska forskningsorganisation, Uppsala Clinical Research Center, som önskar genomföra en stor studie gällande de covid-19-vaccin som används i Sverige från Pfizer, Moderna och Astra Zeneca. Studiens syfte är att jämföra och få fram skillnader i effektivitet och säkerhet hos de olika vaccinen, samt eventuella biverkningar och risker. Flera regioner står med i ansökan av studien och huvudansvarig är institutionen för medicinska vetenskaper från Uppsala universitet. Studien skulle omfatta hela 1,7 miljoner svenskar.##

  https://nyadagbladet.se/inrikes/omfattande-studie-av-covidvaccin-stoppas-av-lakemedelsverket/

  Hur ”sjuka” är svenska myndighheter och Läkemedelsverket???
  Stoppa omfattande studie av covidvaccin. Jag tycker det är idiotiskt!!!

  Överallt inom den svenska staten mörkas nästan allting och censureras för att hålla allmänheten ovetande.

  Vad döljer myndigheterna och varför mörka i ett demokratiskt samhälle som skall styras av fakta och debatter i ett demokratiskt syfte???

  Sverige verkar inte vara en demokrati längre med alla dessa mörkningar och censurer samt inte tala med valda ledamöter i riksdagen i en demokratisk anda!!!

  Häng upp skylten, ”Sverige är mycket trasigt”!!!

  Gilla

 2. Otto 2022-02-07 / 13:48

  Glöm inte partiledardebatten ikväll på TV4 klockan 20.00. Det blir intressant.

  Gilla

 3. Varjager 2022-02-07 / 10:04

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Vi betalar för att de ska känna sig goda där i innerstaden Stockholm.

  Gilla

 4. Jimmy 2022-02-07 / 09:52

  Det kan tyvärr vara lite farligt att Miljöpartiet åker ur riksdagen, dessa är numera vana vid att vara proffspolitiker och klarar inte av vanliga jobb så om dom åker ur så kommer dom att söka sig in i andra partier och förstöra dessa.
  Nu kanske det inte gör så mycket att övriga riksdagspartier förstörs men tyvärr ser jag ingen ljusning för landet med dessa extremister inom politiken

  Gilla

 5. Ölandsbonde 2022-02-07 / 09:25

  Det är inte bara vanligt folk som röstar 2022. Det tillkommer över 400.000 som röstar för första gången. Hälften är flickor som sedan dagistiden skrämts upp om miljöhot och på senare tid klmatfaran. För dem är hotet mot klimatet och planetens nära undergång viktigaste frågan. Majoriteten i Kalmars fullmäktige anser t ex att Kalmar befinner sig i ett klimatnödläge. Så det finns även gott om vuxna stillar.

  Under sommaren kommer SVT med flera att braka på med så mycket ”klimatinformation” de bara hinner. Minsta regnskur, eller brist på sådan, kommer att hänföras till den pågående ‘klimatförändringen”.

  Förra året hade tio kallare månader än 2020. Rubrik ”Har aldrig varit varmare”.

  Jag tror MP får 6%. Tyvärr. Och det är inte bara p g a katastrofen med el och drivmedel. Det sitter grönkhmerer på mängder av tunga stolar inom förvaltningar, domstolar, myndigheter etc. Därifrån kan de förhala, avslå och ställa till allsköns djävulskap. Särskilt för människor som envisas med att försöka bo kvar på landet. Där vill man att ”naturen” ska råda och ser människan som en invasiv parasit som bara förstör.

  Gillad av 1 person

 6. Ludvig 2022-02-07 / 07:21

  En önskan vore att Miljöpartiet och även Centern åkte ur riksdagen.

  Gillad av 2 personer

  • peo 2022-02-07 / 07:50

   Varför inte L och KD?

   Gilla

   • Lotta 2022-02-07 / 11:41

    Därför att inget parti har skadat Sverige mer än Miljöpartiet.

    Gillad av 1 person

 7. stigrydmark 2022-02-06 / 23:17

  Det som alltid gäller för PK/MP-journalister är att den följdfråga vi tittare/läsare väntar på, aldrig kommer

  Gillad av 2 personer

 8. missurkiss 2022-02-06 / 23:00

  Varför kan jag inte copy paste med dessa texter du lägger ut ? Jag kopierar länk å det går helvete Mv

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-02-06 / 23:18

   Använder du CTRL+C och Ctrl+V?

   Gilla

 9. onkelbjrn 2022-02-06 / 20:53

  Ja, vi får hoppas att vi blir av med dem. Skulle vara bra att bli av med centern med, men det är väl att hoppas lite för mycket. Och sen vill vi också bli av med alla Reinfeldts moderater som sitter kvar.
  När det gäller klimatet kanske man bör fundera på barnbegränsningar. Ju fler människor dessto mer utsläpp. Men det har vi väl aldrig hört MP predikra om.

  Gillad av 4 personer

 10. Kalle 2022-02-06 / 20:23

  ## Invandrarparti: ”Snart tar vi över hela Skåne”##

  ##
  ”Imamen Salahudin Barakat närvarar när Partiet Nyans presenterar sina kandidater i Malmö. Ska han kandidera? Eller hjälpa till att mobilisera röster för partiet? Eller är han bara nyfiken?”, skriver terrorforskaren Magnus Ranstorp.

  Mikail Yüksel och hans parti uppmärksammades efter Lars Vilks död i höstas, då man krävde att Vilks konstverk Nimis skulle brännas ned. Denna eftersom verket ”kommit att symbolisera normalisering och acceptans av islamofobi och rasism i samhället”.
  ##

  https://www.friatider.se/invandrarparti-snart-tar-vi-over-hela-skane

  Gillad av 1 person

 11. Gunnar Karlsson 2022-02-06 / 19:34

  Ja, Herre min Gud, dessa miljömuppar är helt makalöst korkade och värst är nog trollet Bolund !!

  //Gunnar

  Gilla

Kommentarer är stängda.