FRAMTID KALMAR LOVAR SÄNKT KOMMUNALSKATT

Trots att Kalmar kommun går med stora ekonomiska överskott vägrar majoriteten, bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet att sänka den höga kommunalskatten.

Mitt nya kommunala parti Framtid Kalmar kommer driva frågan om sänkt kommunalskatt i valrörelsen.

Annons

24 reaktioner på ”FRAMTID KALMAR LOVAR SÄNKT KOMMUNALSKATT

 1. ivarandersson 2022-03-22 / 18:46

  ”Vid dagens sammanträde i finansutskottet hade vi besök av både finansministern och tjänstemän från regeringskansliet. Då visade det sig att det plötsligt går alldeles utmärkt att gå vidare med det vi moderater föreslog. Finansministern backade faktiskt helt i sin kritik, och menade exempelvis att det händer så mycket så snabbt i EU nu att det kanske inte alls är omöjligt att få EU-godkännande för tillfälligt slopad energiskatt. Alltså exakt det argument moderaterna hade. Regeringen vill nu också själva sänka energiskatten till EU:s lägstanivå – alltså exakt det vi föreslog som punkt ett.”
  http://www.ericsoniubbhult.se/
  Regeringen har förlorat sin ledarposition och backar in i framtiden. Verkligheten är elak mot de som tror på sagor.

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2022-03-22 / 18:13

  När du ser denna länk så kommer du säkert ihåg att du sett den förrut https://americasquarterly.org/article/meet-the-candidates-chile/

  Eftersom Framtid Kalmar är ett nytt parti så tror jag att det är bra om ni gör en sådant diagram och lägger in alla partierna i Kalmar. Ni är ett nytt oskrivet blad.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-22 / 18:26

   Hur många tror du begriper ett sådant diagram? Hur stor andel av väljarna är intresserade av ett sådant diagram?

   Jag skulle gissa max 3-5 procent av väljarna och då har jag varit generös i min uppskattning.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-03-22 / 18:28

    Men jag gör gärna ett sådant diagram. Jag kan skicka det till alla gruppledare och be dem markera sitt partis position i diagrammet.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2022-03-22 / 19:20

    Det kanske bara är jag som tycker det är intressant. Men om du gör det så placera ut partierna själv, så tar du initiativet och sätter agendan.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-22 / 23:46

    Jag tycker också det är intressant. Skall kanske göra två diagram, dels ett där jag placerar ut partierna och sedan ett där partiernas företrädare själva får placera sitt eget parti.

    Gilla

 3. Cosmik Debris 2022-03-22 / 17:29

  ”I organisationen Transparency Internationals index över korruptionen hamnar Somalia på 178:e plats, den platsen delar man med Syrien”

  ”MUTSKANDALEN: Svenskt näringsliv finansierar institut vars somaliska chef anklagar medelålders mutande män för att vara bärare av en omfattande svensk korruptionskultur – VÅR GRANSKNING VISAR ATT EN TREDJEDEL AV DE DÖMDA HAR UTLÄNDSK BAKGRUND”

  https://morgonposten.se/2022/03/22/mutskandalen-svenskt-naringsliv-finansierar-institut-vars-somaliska-chef-anklagar-svenska/

  Jag betraktar det som en ren förolämpning att ge uppdraget som generalsekreterare för Institutet mot mutor till en negerska från Somalia. Att negerskan dessutom paraderar i full muslimsk stridsmundering är en krigsförklaring.

  Gillad av 2 personer

 4. Bergman 2022-03-22 / 17:09

  Leif Östling (om hur skattemedel används) har nu kommit med en delrapport om ”Skattenytta, institutioner och välstånd”. Det är genom ”Kommissionen för skattenytta” som arbetet utförts. Slutsatsen är att Sverige är på väg att bli Nordens fattigaste land.
  Samnytt har gjort en sammanfattning av rapporten.

  Gillad av 4 personer

  • Gunnar Karlsson 2022-03-22 / 18:34

   Bergman,

   Varför glömde du länken ?

   //Gunnar

   Gilla

 5. Otto 2022-03-22 / 13:19

  Johan Persson tycker nog som Mona Sahlin, att det är sexigt att betala skatt. Visst var det hon som sa det?

  Gilla

  • Ölandsbonde 2022-03-22 / 15:22

   häftigt, var vad hon sa.

   Gilla

 6. Gunnar Karlsson 2022-03-22 / 12:49

  Trots Johan Persson och hans osmakliga lokala maffia är nog inte Kalmar inte så unika som många på bloggen tror, maktpartiet Sossarna härjar runt om i hela Sverige, med i stort sätt samma odemokratiska och avskyvärda metoder. Eller vad sägs om denna intervju men Markus Allard ?, vänligen se länken nedan.

  Markus beskrivning av Moderaterna tycker jag mycket träffande, de är inte ett oppositionsparti, utan en del av problemet. Det är därför Framtid Kalmar och liknade partier är så otroligt viktiga för vår demokrati, de agerar som riktiga oppositionspartier skall göra och lever inte i symbios med Sosseriet som M, C och KD gör.

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

 7. Goliat 2022-03-22 / 11:21

  Vad ska Johan göra åt inbrottsspiralen?

  ”Under måndagskvällen hade både Region Kalmar län och Socialförvaltningen inbrott i sina kontor i Kalmar. Bland annat stals datorer.”

  Gilla

  • Otto 2022-03-22 / 13:23

   Jag har aldrig hört Johan ens kommentera detta. Det är fan mer inbrott i Kalmar, än i Malmö.

   Gilla

 8. Sven d.ä. 2022-03-22 / 09:40

  Med dyrare elpriser och dyrare bensin och diesel så tror jag plånboksfrågor går hem. Maten kommer säkert gå upp också.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2022-03-22 / 09:41

   Men du kommer säkert bli beskyld för att rusta ned välfärden.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-03-22 / 10:23

    S kan ju försöka. Men jag tror att de passar sig för att ta den debatten.

    Gilla

 9. Lars 2022-03-22 / 03:41

  Att sänka skatten måste vara det största förräderi man kan åstadkomma om man är socialdemokrat så här har du garanterat en fråga till en evig konflikt med Kalmars S-maffia som bygger ut den kommunala verksamheten så fort det finns en krona över. Tidigare kunde man ju höra liknande tongångar från M men det var när M hade en konservativ ideologi och innan man blev liberala globalister. Du är på rätt väg – enda sättet att stoppa socialismen är genom att strypa deras tillgång på pengar annars fortsätter de och köper människor o röster. De fungerar som vilken annan maffiaorganisation som helst men ofta fattar de inte ens själva hur illa det är ställt, än mindre väljarna. Det senaste är den ”kommunala polisen” i form av trygghetsgruppen som frodas i stället för att den normala polisverksamheten/domstolsverksamheten krävs på resultat.

  Gillad av 6 personer

 10. Adam 2022-03-21 / 22:03

  Nu är det ord och inga visor när det gäller de ukrainska flyktingarna. De ska jobba och försörja sig själva. Annat är det med MENA som går på bidrag år efter år.

  Vilka jobb ska alla dessa få? Vi har långtidsarbetslösa svenskar som inte kommer i jobb. Jag förstår inte hur det ska gå till. Lågkvalificerade jobb utförs snart bara av icke-svenskar.

  Gillad av 3 personer

  • Ingemar Ekman 2022-03-21 / 23:30

   ”Lågkvalificerade jobb utförs snart bara av icke-svenskar.”
   ”Vi har långtidsarbetslösa svenskar som inte kommer i jobb.”
   Utan kommentar:

   Gilla

  • Andersson 2022-03-22 / 11:28

   svt.se ”Majoriteten av de som nu flyr från Ukraina är kvinnor och barn, men det finns även män som tagit sig till Sverige. SVT Nyheter har träffat en ukrainsk man som befann sig i Polen när kriget bröt ut och som ställdes inför dilemmat att åka tillbaka och försvara sitt land eller stanna och ta emot sin familj. Han valde sin familj.”

   Hur många av ensamkommande män har fått den frågan av SVT? Det kommit många sådana så kallade flyktingar till Sverige. Inte minst 2015.

   Gillad av 1 person

  • Goliat 2022-03-22 / 15:50

   Regeringen har tidigare gång på gång pratat om att s.k. arbetskraftsinvandring, ofta illegal, är ett stort problem och gör att svenskar inte får jobb inom restaurang, lokalvård etc.

   Nu ska uppåt 4000 ankommande om dagen få arbete i Sverige. Räknar man bort barnen, så kanske det är 2000/dag, 14 000 varje vecka som ska arbeta i Sverige.

   Hur ska detta ens kunna lösas? Igår sa Eva Nordmark att det är överflöd av lediga jobb på Platsbanken. Jag kollade på Kalmar och det är ytterst få lediga jobb och särskilt som icke svensktalande kan utföra. Räknar man bort tillfälliga sommarjobb, så är det väldigt få.

   Räkna med ännu mer svartjobb och lönedumpning i Sverige!

   Gilla

Kommentarer är stängda.