JAG GRANSKAR JOHAN PERSSON DEL 1

Kalmars kommunalråd Johan Persson har aldrig haft ett riktigt jobb. Antingen har han varit avlönad av Socialdemokraterna eller så är det skattebetalarna som får betala hans lön som politiker. Det är beklämmande men samtidigt också utmärkande för en person som man kallar för en ”politisk broiler”.

Vart fjärde år är det viktigt att säkra sin lön/inkomst från skattebetalarna och då är vilka metoder som helst tillåtna inför och under valrörelsen.

Signaturen ”Understrecket” skrev redan 2015 väldigt initierat om Johan Persson i ett längre blogginlägg och det hade varit intressant att även få läsa del 2 men den kom aldrig. Jag får istället själv fylla i med mina egna kunskaper om Johan Perssons odemokratiska och självuppfyllande ego.

Så här sammanfattade Understrecket Johan Persson.

”Johan Persson presenterar sig kortfattat på sin blogg. Där framgår bl.a. att Persson har ”pluggat i Växjö och i Göteborg”. Persson nämner inte vad han pluggat. Uppenbarligen anser kommunalrådet att studieort är viktigare än vad som studerats? Ytterst märkligt.”

Johan Persson som var boende på Öland gick 3-årig Samhällsvetenskaplig linje vid Hermods gymnasieskola, efter studier vid Korrespondensgymnasieskolan i Torsås.

Nu kan jag också avslöja vad Johan Persson pluggat i Växjö och Göteborg, något som han själv aldrig uppgett i något sammanhang.

Växjö högskola

Religionsvetenskap 60 hp, ej fullföljt kursen, endast 24 hp fullföljda.

Politologi, allmän kurs 30 hp, kursen slutförd

Göteborgs universitet.

Samhällskunskap grundkurs 60 hp, ej fullföljt kursen, 52,5 hp fullföljda.

Johan Persson har alltså startat tre olika kurser men endast fullföljt en kurs!

Understrecket beskriver Johan Perssons bakgrund enligt följande.

”Johan Persson är född och uppvuxen i Borgholms kommun och blev tidigt politiskt aktiv. Han var en rekordung SSU-ordförande i Borgholm och medlem av fullmäktige och kommunstyrelsen vid 20 års ålder.

Därefter blev han pressekreterare åt dåvarande SSU-ordföranden Niklas Nordström 1995 för att snabbt avancera till samma tjänst hos Mona Sahlin under åren 1998-2000 på näringsdepartementet. På sossespråk innebär det att han först utgjorde en del av högerfalangen i ungdomsförbundet – med Stockholms län, Norrbotten, Östergötland, Kalmar som knutpunkter – och att han sedan plockades upp av de adlade familjerna i Stockholm.

År 2000 återvände Persson till Kalmar och var ombudsman för partidistriktet i Kalmar län 2000-2006. Johan Persson tillträdde som ordförande för kommunstyrelsen den 1 april 2006.”

Det är en karriär som verkligen kännetecknar en politisk broiler inom Socialdemokraterna!

Hela blogginlägget från Understrecket är minst sagt läsvärt och hans analyser av Johan Persson som person är minst sagt träffsäkra enligt min egen uppfattning. Men det mest tragiska är att sedan 2015 då blogginlägget skrevs har Johan Perssons maktställning förstärkts och oppositionen i den så kallade ”Kalmaralliansen” försvagats. Vid många tillfällen i kommunfullmäktige framstår Framtid Kalmar som den enda oppositionen.

Det skulle idag vara väldigt intressant att veta vem som står/stod bakom signaturen Understrecket?

Läs hela blogginlägget skrivet av ”Understrecket”.

PS

Jag kommer fortsätta med att granska Johan Persson ur min synvinkel, under alla mina år i Kalmar kommunfullmäktige, 2006-2022. Det finns mycket att berätta och det blir nya blogginlägg under de kommande veckorna.

Annons

9 reaktioner på ”JAG GRANSKAR JOHAN PERSSON DEL 1

 1. Adam 2022-07-19 / 18:04

  Ser fram emot fler delar i denna serie!

  Gilla

 2. Otto 2022-07-19 / 00:01

  Klart han klamrar sig fast vid makten. Vem ska annars betala hans lön, som inte har kompetens på något område?

  Gilla

 3. Goliat 2022-07-17 / 23:21

  Johan Persson är en snyltare som lever på skattebetalarnas bekostnad! Ser fram emot mer granskning!

  Kan du inte titta närmare på hans och P-O Perssons förehavanden? Vänskapskorruption så det skriker om det!

  Gilla

 4. Högt hårfäste 2022-07-17 / 17:39

  En riktig jävla inkompetent nolla! Jag vill se hans CV.

  Gillad av 2 personer

   • Högt hårfäste 2022-07-17 / 23:37

    Skulle vara kul att se Johan själv stoltsera med sitt CV.

    Det blir väl en Annette Andersson 2.0, som bad kommunen sekretessbelägga sitt CV. Hittade tydligen på att hon jobbat på Skatteverket och studerat på Linnéuniversitetet.

    Gilla

 5. Thor 2022-07-17 / 12:30

  Beklämmande läsning. En megasopa.

  Gillad av 1 person

 6. Kalle 2022-07-17 / 12:09

  Har aldrig Barometern granskat Johan Persson?

  Gillad av 2 personer

 7. ivarandersson 2022-07-17 / 09:08

  Johan har säkert också studerat vid Bommersviksakademin som drivs av sossarna. Ämnet: svartmålning av politiska motståndare.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.