RYTER IFRÅN

Hur ryter då det Muslimska trossamfundet i Kalmar ifrån enligt Barometern?

”Muslimska samfund runt om i Sverige är mångfaldiga och representerar olika kulturella bakgrunder. Det som förenar oss är oftast moskén där vi kan söka andlig vila och där vi kan finna frid och där vi tillsammans kan dela sorgen och glädjen och glädjen i våra liv. Att stigmatisera, generalisera och svartmåla i syfte att senare beslagta dessa mötesplatser och jämna dessa med marken är djupt beklagligt.”, skriver samfundet i en kommentar.

Det känns nästan som Barometern tvingat fram en kommentar. Muslimska trossamfundet har ingen webbsida eller Facebooksida som är officiell, där man läsa något. De försöker vara så anonyma som möjligt. Men Barometern springer villigt deras ärenden.

Fortsätt läsa

NYA FÖRVÅNANDE UPPGIFTER

När man granskar kommunikationen mellan Kalmar kommun och Muslimska trossamfundet så upptäcker jag både det ena och det andra. Det första som förvånar mig är det stora antalet personer som det Muslimska trossamfundet anlitat, det känns som en charad. Allt från arkitekter, projektchefer, projektledare, byggnadsingenjörer, landskapsarkitekter, kommunikationsansvarig, projektutvecklare, kontrollansvarig och dessutom byggkonsultföretag. Det är ju ändå bara en detaljplan som kommunens tjänstemän jobbar med.

Skall alla dessa anlitade betalas enligt svensk standard så försvinner säkert Muslimska Trossamfundets kassa ganska kvickt men de kanske betalas av någon helt annan? Ingen av alla dessa engagerade personer har dock något svenskt namn, utan de tillhör den parallella och segregerade samhällsstruktur som nu byggs upp i snabb takt i Sverige.

Se detta mejl.

Fortsätt läsa

KOMMUNALRÅDET JOHAN PERSSON PÅ PALESTINADEMONSTRATION

Kalmars kommunalråd Johan Persson och några partikamrater var enligt uppgift närvarande vid lördagens (25 november) Palestinademonstration på Larmtorget i Kalmar. Han ville väl fiska lite muslimska röster. Men enligt en av talarna, kommunisten Johan Karlsson så lämnade Socialdemokraterna demonstrationen när man spelade den antisemitiska sången ”leve Palestina och krossa sionismen”.

Johan Karlsson tyckte lite spefullt att Johan Persson kunde kommit upp på scenen och förklarat varför Kalmar kommun hissade den israeliska flaggan efter terrordådet den 7 oktober.

När skall Johan Persson äntligen förstå vilka som Socialdemokraterna lierat sig med?

Det räcker knappast med att säga ”vi såg det inte komma” för att förklara hur Socialdemokraterna agerat under decennier i Sverige.

I sitt tal på Landsdagarna sa Jimmie Åkesson följande.

”Vi behöver ett omedelbart totalstopp för etablerandet av nya moskéer i Sverige.”

Det borde Johan Persson fundera över innan han gräver ned sig ännu mer i det islamistiska och antisemitiska träsket.

Socialdemokraterna borde sätta detaljplanen för en stor moské i paus och inte förlänga markreservationen när den går ut.

HUR KUNDE MINARET BLI ETT LITET TORN

”Vi har valt bort böneutrop men arkitekten har valt att ha kvar en arkitektonisk detalj som påminner om en minaret dock återigen utan böneutrop och utan någon form av möjlighet till böneutrop.”

Muslimska trossamfundet i Kalmar, replik i Barometern 16 november.

Hur många tror att Muslimska Trossamfundet kommer stå fast vid denna hållning om man får bygglov för denna ”arkitektoniska detalj som påminner om en minaret”? Jag är övertygad om att det kommer inte dröja många månader innan det inkommer en ansökan om böneutrop.

Jag har nu granskat en stor del av Muslimska Trossamfundets kommunikation med Kalmar kommun och det detaljplanearbete som pågått under 2023.

Fortsätt läsa

HORRIBELT AV SOSSEKÄRINGEN

Läser en replik från socialdemokraten och läkaren Margaretha Lööf-Johanson i Barometern.

”Krigslogiken gör att ett hårt angrepp från den ena parten som i fallet med Hamas den 7 oktober leder till ännu hårdare repressalier från den andra parten, Israel.

De krigslagar som finns rymmer bland annat Proportionalitetsprincipen och den följs inte av Israel som hitintills dödat drygt 12 3000 civila varav nästan hälften barn och Hamas cirka 1 200 soldater.”

Så Hamas dödade 1 200 soldater i sitt terrordåd den 7 oktober enligt Margaretha Lööf-Johansson.

Den kvinnan måste vara senil eller dum i huvudet. Eller är alla socialdemokrater lika indoktrinerade?

”SHARIAÄKTENSKAP” I SVERIGE

Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så tycker jag det är märkligt att ingen i släkten Jamal El-Haj har skrivit om detta bröllop på Facebook eller Instagram. Inte heller bruden och hennes vänner. Men nu har jag hittat att brudens far lagt ut ett klipp från bröllopet den 9 juli. Se denna länk.

Enligt Samnytts artikel så har det inte ens lämnats in en anmälan om hindersprövning innan bröllopet, något som är ett lagkrav för att ett äktenskap skall vara lagligt i Sverige. Därmed är äktenskapet mellan Tamer El-Haj och Ruba Juma ogiltigt enligt svensk lag och registreras inte av Skatteverket i folkbokföringen.

Så här skriver Skatteverket i ett svar.

Fortsätt läsa

”VI MÅR BRA”

Sofie Löwenmark uppmärksammar kampanjen ”Vi mår bra” i en krönika i Expressen, som ägnar sig åt att samla in pengar till moskéer i Sverige. Jag har också uppmärksammat denna kampanj i flera inlägg då de samlat in pengar till moské i Kalmar.

”Judar och israeler kallas för blodtörstiga, giriga, till och med för nazister, och något Israel ska inte finnas ”from the river to the sea”. Rapporter från diskussioner i öppna och slutna grupper på nätet avslöjar en oförsonlighet som verkar ha tagit många i vårt land på sängen.

Det storskaliga mosképrojekt som pågår i Sverige har däremot inte väckt någon uppståndelse alls. Här kännetecknas mediernas och politikernas förhållningssätt i stället av stor tystnad – trots att projektet, både på kort och på lång sikt, kan få stor betydelse för Sveriges utveckling.” 

Har du inte skrivit på namninsamlingen för att få till en folkomröstning i Kalmar mot moskén så är det dags nu. Skriv ut blanketten och skicka in eller lämna i Framtid Kalmars postlåda.

MYCKET MÄRKLIGT

Nu har det då kommit upp att Tamer El-Haj skulle gift sig med en Ruba Juma den 8 juli 2023. Så hon skall alltså vara den omtalade sonhustrun. Ett giftermål som inte registrerats hos Skatteverket.

Precis som jag skrev i fredags så är det ganska vanligt att muslimer inte registrerar vigsel hos skattemyndigheten. Det kan finnas flera anledningar till detta men det kommer jag återkomma till i ett annat blogginlägg efter att jag fått några svar från Skatteverket.

Min erfarenhet är dock att när dessa människor har bröllop så är det stora fester med mycket folk och storslaget och kostsamma bröllop. Mycket foto och videoklipp.

Fortsätt läsa

BIDRAGSFUSK FÖR MILJARDER

Jag håller på och läser en bok med titeln ”En socialsekreterares bekännelser”. Jag har varit medveten om att det fungerar illa inom socialförvaltningarna i många kommuner men att det var så illa med alla dessa ”batikkärringar” inom dessa förvaltningar, som blöder av våra gemensamma skattemedel, trodde inte ens jag.

I boken beskrivs 33 anonymiserade ärenden som är chockerande att läsa. Både när det gäller vår lagstiftning och naiva handläggare, enhetschefer och inte minst kommunpolitikers ansvar.

Fortsätt läsa

JAG HAR INTE LOGGAT UT MEN…

Nu har jag förmånen att få kunna njuta av lite sol, värme och inte minst badkarsvarmt hav. Men det innebär också att jag ligger 6 timmar före Sverige och det får till följd att godkännande av kommentarer och uppdateringar blir lite förskjutna. Vi får även se hur det blir med nya inlägg på bloggen men jag har flera nya inlägg på gång och jag följer ju givetvis vad som händer i Sverige och inte minst när det gäller Kalmar och detaljplanen för en moské.
Mobilen är också off så jag kan bara nås på Messenger eller via blogg.

VEM ÄR SÅ DUM ATT MAN TROR PÅ DETTA LÖFTE?

Varför tänker jag på Taqiyya när jag läser Muslimska samfundets replik i Barometern angående böneutrop i en minaret vid den planerade moskén i Kalmar.

”Generellt sett är taqiyya handlingen att begå en syndfull handling (som att låtsas otro) för ett fromt mål.”

Med andra ord t.ex. ljuga i en replik i Barometern för ett ”fromt” mål. Läs repliken nedan.

Fortsätt läsa

JOHAN PERSSONS TYSTNAD

Kommunalrådet Johan Persson (S) har varit väldigt tyst om både befolkningsökningen och bostadsbyggandet under 2023. Men det är ju så att Johan Persson skriver ju bara om det som är positivt, allt som är negativt förtränger han eller låter han någon annan företräda kommunen när det gäller negativa nyheter/händelser.

Johan Persson har inte publicerat något på sin blogg sedan 31 maj 2023.

”För mig har bloggandet givit mycket energi, inte sällan har jag försökt ha fokus på framtidstro och optimism.”

Johan Persson 24 januari 2023

Fortsätt läsa