BIDRAGSFUSK FÖR MILJARDER

Jag håller på och läser en bok med titeln ”En socialsekreterares bekännelser”. Jag har varit medveten om att det fungerar illa inom socialförvaltningarna i många kommuner men att det var så illa med alla dessa ”batikkärringar” inom dessa förvaltningar, som blöder av våra gemensamma skattemedel, trodde inte ens jag.

I boken beskrivs 33 anonymiserade ärenden som är chockerande att läsa. Både när det gäller vår lagstiftning och naiva handläggare, enhetschefer och inte minst kommunpolitikers ansvar.

Det är intressant att Kalmar kommuns säkerhetschef, Anna Flink, har skrivit förordet i boken.

Det är i stor utsträckning personer med invandrarbakgrund som utnyttjar systemen och i synnerhet om de har minderåriga barn. Vilket är en säker försäkring för att erhålla många olika bidrag som försörjningsstöd, bostadsbidrag och givetvis även barnbidrag och flerbarnstillägg.

Hör författaren Maria Rennerstam och hur illa hon blev behandlad när hon försökte följa de lagar som gäller inom socialförsäkringssystemen.

10 reaktioner på ”BIDRAGSFUSK FÖR MILJARDER

  1. anders.gs 2023-11-19 / 21:43

    lyssna thoralf!

    Gilla

  2. anders.gs 2023-11-19 / 20:20

    Thoralf, muslimerna verkar smutskasta McDonalds överallt. Trustpilot, omdömen etc. Vad är det för fel på muslimer?

    Gilla

  3. turrim 2023-11-19 / 17:24

    Regeringarna efter Erlander har överlämnat till myndighetschefer, som förökas varje år, att styra landet genom en lagstiftning med hål och undantag som glatt utnyttjas i den infiltrerade statsapparaten. Ingen minister törs/får ingripa för då heter det ministerstyre som ses som mycket värre av den då aktuella oppositionen än att landet kapsejsar.

    Gillad av 2 personer

  4. Kalle 2023-11-19 / 15:07

    ## GALEN MIGRATION: 500 I GAZA ÄR ’SVENSKAR’ UTAN ATT TALA SPRÅKET ##

    ## Sverige har länge haft en vanvettig invandringspolitik där svenska skattebetalare förväntas försörja en allt större del av världens befolkning. När tar det stopp?

    Medierna har senaste veckorna fyllts av gråtreportage om ”svenskar” som vill lämna Gaza – ett område som utrikesdepartementet i tio år avrått från att åka till. De skriker och klagar på att Sverige inte hjälper dem. Men de talar bara arabiska.##

    ## Jag skulle tro att en bred majoritet i svenska folket håller med om att det är orimligt. Men vi har myndigheter och aktivister som bestämmer här i landet. De skiter fullkomligt i demokrati och riksdagsmajoriteter. De gör som de vill med svenska skattepengar. ##

    https://samtiden.nu/2023/11/galen-migration-500-i-gaza-ar-svenskar-utan-att-tala-spraket/

    ”De 500 i Gaza” som begär hjälp av svenska staten trots svenska UD:s avrådan att resa dit.
    Vilket ypperligt tillfälle att kolla varför de rest tillbaka och hur länge de bott i Gaza???
    Vilka bidrag och annat som de får från sverige. Medborgarskap och annat!!!
    Kolla även upp vilka socialtanter (batikhäxor) som betalar dessa bidrag utan att kolla om det är förenligt med svensk sociallag. Integritet??? Hoppa över det för någon eller några har tydligen gjort något brottsligt eller försummelse i tjänsten. Låt Polisen kolla !!!

    Kläm åt ”De 500 i Gaza” och Batikhäxorna ordentligt nu!!!
    Låt dem stå på tårna och svettas lite/massor nu!!!

    Är Regeringen Kristersson lika mesig som sossarnas regeringar???

    Gillad av 3 personer

  5. Argus 2023-11-19 / 07:33

    När det gäller utländska eller tidigare utländska medborgare som Migrationsverket släppt in i landet bör Migrationsverket stå för eventuella kostnader det medför. Jag har även föreslagit att man borde byta personal mellan Försäkringskassan och Migrationsverket då de tidigare inte tycks kunna säga ja och de senare tycks inte kunna säga nej.

    Att utländska medborgare bara kan ramla in i landet, få asyl och kräva försörjningsstöd är emot internationella regelverk då dessa ställer krav på flyktingen. Bland annat att anpassa sig och bidra efter förmåga. Några fler ekonomiska skitår och svenska folket kanske, kanske börjar ställa krav på våra dyra politiker att faktiskt göra något åt det.

    Det kommunala ansvaret för försörjningsstöd har också medfört att vissa kommuner spelat Svarte Petter med de försörjda och exempelvis betalat för flytt till annan kommun. När mycket annat ligger på staten kanske också detta borde göra det.

    Gillad av 2 personer

  6. onkelbjrn 2023-11-19 / 03:13

    Varför ska Sverige tillåta folk, som kommit hit och som inte har bidragit med något för landet, få bidrag utan krav. Några som skaffar många barn är ju muslimerna. Varför ska vi ge dem barnbidrag. Skaffar de barn så får de väl själva ta ansvar för sina barn. Jamen, de är ju svenska medborgare (de flesta), säger då en del, och då ska de väl ha rätt till samma sociala skydd som övriga svenskar.
    Och där har vi ett kardinalfel genom att så lättvinnligt ha delat ut medborgarskapen, Det borde ha varit som så att man ska ha bott i landet i 10 år och kunna visa att man sköter sig samt har förmågan att kunna försörja sig. Givetvis ska man efter 10 år också kunna behärska det svenska språket.
    Man kan ju undra hur många svenska medborgare det är idag som inte kan svenska.

    Som svensk skattebetalare vill man att ens skattepengar ska gå till idrottshallar, badhus, bättre vägar, bättre kommunikationer mm. Inte till invandrare som i en del fall fuskat sig in i landet, som utnyttjar det sociala systemet och som ligger samhället till last.
    Återigen bara att tacka våra riksdagspartier med socialdemokraterna i spetsen.

    Gillad av 2 personer

    • Alexander Nyström 2023-11-20 / 15:30

      Det är en filosofisk fråga i grund och botten. Med vilken rätt ger politikerna bort svenskars skattepengar till andra länders medborgare? Ska detta ske bör det åtminstone förankras i folkviljan först, det vill säga genom folkomröstning. Detta gäller även bistånd. Det är ett stort svart hål som ingen någonsin kommer att kunna fylla på ett meningsfullt sätt, och då blir det bara förslösade skattekronor. Och det är ju som bekant en stöld från folket, som det heter.

      Gilla

  7. Lennart Stenkvist 2023-11-18 / 22:48

    Bidragsfusk är ingen nyhet. Däremot har utbetalningar av bidragsfusk blivit extremt mycket mer pga att ansvariga chefer och övriga tjänstemän uppvisar en enorm slapphet och fullständig inkompetens att äga kunskap i socialförsäkringssystemets paragrafer.

    Det handlar om tusentals miljarder kronor som felaktigt betalas ut till bidragsfuskare som bor i Sverige, likaså till bidragsfuskare som inte bor i Sverige. Bidragsfuskare framförallt mångåriga bidragsfuskare anser att bidragsfusk tillhör det normala livets rättighet.

    Gillad av 3 personer

  8. turrim 2023-11-18 / 20:12

    Jag har inte läst boken men anar vad den beskriver. Allmänt så har vi ju en ynklig kontroll av pengar som äskas och betalas ut. Tjänstemannen ska lita på vad den sökande säger. Så kan vi ju inte ha det i det nya Sverige.

    I stället för DO och allt vad de goda heter så måste vi ha en strikt kontroll av varje skattekrona som delas ut. Det behövs ingen ny myndighet. Regeringens krav måste ställas på varje myndighet att kontrollera. Den GD som inte klarar måste direkt avskedas.

    Gillad av 3 personer

  9. Steffe A 2023-11-18 / 17:41

    Det finns en del på tuben

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.