NYA FÖRVÅNANDE UPPGIFTER

När man granskar kommunikationen mellan Kalmar kommun och Muslimska trossamfundet så upptäcker jag både det ena och det andra. Det första som förvånar mig är det stora antalet personer som det Muslimska trossamfundet anlitat, det känns som en charad. Allt från arkitekter, projektchefer, projektledare, byggnadsingenjörer, landskapsarkitekter, kommunikationsansvarig, projektutvecklare, kontrollansvarig och dessutom byggkonsultföretag. Det är ju ändå bara en detaljplan som kommunens tjänstemän jobbar med.

Skall alla dessa anlitade betalas enligt svensk standard så försvinner säkert Muslimska Trossamfundets kassa ganska kvickt men de kanske betalas av någon helt annan? Ingen av alla dessa engagerade personer har dock något svenskt namn, utan de tillhör den parallella och segregerade samhällsstruktur som nu byggs upp i snabb takt i Sverige.

Se detta mejl.

Den tänkte moskén på 750 kvadratmeter kan alltså i framtiden byggas ut till 1 750 kvadratmeter.

När jag kollade vilka som stod bakom mejladressen info@tealbygg.se blev jag dock väldigt överraskad. Företaget heter TEAL Byggkonsult AB och drivs av Tamer El-Haj.

Det vill säga det är den socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Hajs son, Tamer El-Haj men även den andra sonen Samer El-Haj sitter i bolagets styrelse. Dessutom är företaget registrerat på Jamal El-Hajs bostadsadress i Malmö.

Jamal El-Hajs kopplingar till Hamas har den senaste tiden diskuterats flitigt i media. Jag gissar att Jamals söner också delar sin fars uppfattningar och därmed också vänskap med Hamasledare.

Varför har Muslimska trossamfundet i Kalmar just anlitat Tamer El-Hajs företag, TEAL Byggkonsult till mosképrojektet i Kalmar?

Nyligen skrev Sofie Löwenmark en artikel om det nätverk, Vi Mår Bra, som samlat in pengar till flera mosképrojekt. Rubriken på hennes artikel var ”Tystnaden om de nya moskéerna är farlig”. Nätverket samlade på kort tid in mer än 10 miljoner kronor till byggandet av en moské i Kalmar. Löwenmark skrev bland annat följande.

“För de män som engagerar sig i projektet och insamlingarna är till stor del salafister. De är alltså kända för att tillhöra en ultrakonservativ inriktning av islam och uppträder inte sällan som predikanter i salafistiska moskéer och online. I filmklipp från insamlingsmöten runtom i landet ekar ropen Allahu Akbar när unga killar och män fyller lokalerna och gläds över framgångarna.”

Om man lägger samman detta med en eventuell koppling till terrororganisationen Hamas, via Jamal El-Hajs uppenbara vänskap med Hamasledare och deras företag i mosképrojektet i Kalmar. Då blir i varje fall jag ännu mer orolig över vad som pågår i kulisserna i Kalmar.

Är Socialdemokraterna och majoriteten (S, V och C) medvetna om detta? Sannolikt inte! Vad tycker oppositionen i Kalmar kommunfullmäktige?

Om det som Sofie Löwenmark skriver i sin artikel stämmer är det riktigt illa. Då kan vi snart få en salafistisk moské i Kalmar inom något år. Tack var kommunalrådet Johan Perssons (S) vallöfte om en markreservation under valrörelsen 2022 till det muslimska parallella samhället i Kalmar.

PS

Hur många tror att Barometern, P4 Radio Kalmar eller Dagens Kalmar kommer skriva om dessa kopplingar till muslimsk extremism?

Skriv på vår namninsamling!

https://framtidkalmar.files.wordpress.com/2023/09/blankett-a4-namninsamling-2.pdf

19 reaktioner på ”NYA FÖRVÅNANDE UPPGIFTER

  1. Staffan Sundqvist 2023-11-28 / 18:02

    Sir Winston Churchill var en mycket klok man. Bl.a sa han: ”Islam in a man is as dangerous as rabies in a dog!”

    Gillad av 1 person

  2. Kalle 2023-11-28 / 13:58

    ## MÅNGA MOSKÉER HAR STÄNGTS I EUROPA PÅ GRUND AV EXTREMISM – VARFÖR INTE I SVERIGE? ##

    ## Sverige är ”fredsskadat”. Vi har haft fred så länge att många inte tar grovt våld och dödande på allvar. Men när islamister firar massmord på svenska gator måste vi vakna! ##

    ## President Emmanuel Macron, som många liberaler gillar, har stiftat lag som förbjuder islamistisk separatism och i enlighet med den lagen stängt flera moskéer och stoppat muslimska föreningar som sprider radikal islamistisk propaganda. ##

    ## Åkesson sa i sitt tal: ”Islamister som firar blodiga terrordåd på svenska gator … Det är så makabert att det är svårt att ta in.” ##

    ## Denna utveckling blundar etablissemangen för. Istället blir de arga på budbäraren. [Jimmie Åkesson, SD ]

    https://samtiden.nu/2023/11/manga-moskeer-har-stangts-i-europa-pa-grund-av-extremism-varfor-inte-i-sverige/

    Gillad av 1 person

  3. ericr45 2023-11-28 / 11:00

    ”Islam är politik – förklädd till religion”Det jag jag ansett/hävdat/framfört/sagt/skrivit sen länge….F ö något fler borde göra för så ÄR det…

    Gilla

  4. Lennart Stenkvist 2023-11-27 / 20:57

    Intressant socialdemokratisk koppling mellan kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Johan Persson och partikamraten i riksdagen, Jamal El-Haj.

    Gilla

  5. anders.gs 2023-11-27 / 20:14

    Thoralf, hur tror du det går för Geert Wilders? Han är europas hopp mot islamiseringen..

    Gilla

  6. Ó Hyra 2023-11-27 / 17:31

    Jag gillar ekorrar, dom är små trevliga figurer.

    Jag avskyr människor. Dom borde aldrig ha befolkat och förpestat planeten Jorden.

    Gilla

  7. Ó Hyra 2023-11-27 / 16:59

    Åkesson spär på polariseringen påstår balettdansören Kristersson. Jag som trodde det berodde på att just nämnde Kristersson, som satt tyst och höll med om allt, samtidigt som landssvikaren Reinfeldt öppnade kranen och släppte in 100 000-tals svagbegåvade, aggressiva parasiter i landet kunde vara en orsak. Tänk så dum man kan vara.

    Här släpper man alltså in främmande kulturer till Sverige som tillåts att expandera och förväntar sej att svenskarna som aldrig tillfrågats, än mindre fått rösta om frågan ska älska det nya ”spännande Sverige”.

    Gillad av 5 personer

  8. Ó Hyra 2023-11-27 / 16:37

    I Sverige river vi inga gudstjänstlokaler, säger Kristensson. Korkad lögnare, massor av kristna kyrkor har rivits pga. för små församlingar och dålig ekonomi efter kyrkans skiljande från staten. Dåligt pålästa och obildade narrar har vi som ledare i det här pajaslandet.

    Gillad av 2 personer

  9. Ó Hyra 2023-11-27 / 16:26

    Ett muslimfritt Sverige måste vara målet, då denna religion/politik krockar med i stort sett alla svenska värderingar. Dumma Maggan låter sig luras med religionsfrihet. Varför åker hon inte till ett muslimskt land? Där kan hon studera ”religionsfrihet.”

    Gillad av 3 personer

  10. anders.gs 2023-11-27 / 15:43

    Fram med ett tält på Stortorget och samla ihop röster. Hade jag bott i Kalmar så hade jag hjälpt dig. Bra reklam för Framtid Kalmar.

    Gilla

  11. Lillemor E 2023-11-27 / 13:18

    Är Ulf Kristersson islamofob?
    Statsministern Ulf Kristersson är livrädd för muslimer.
    Han kräver att man ”sansar sig”, dvs håller käft, när det gäller debatten om islam, med motiveringen att det är ”farliga tider” vi lever i, alltså det är tiden som är farlig, enligt Uffe, han vågar ens inte säga vad/ vilka de är som gör tiden farlig.
    Tuffe Uffe verkar inte vara så tuff som han vill påskina!

    Gillad av 2 personer

  12. turrim 2023-11-27 / 12:56

    Här visar Thoralf att innästlingen från Mellersta Östern genom Kalmar till Svevaägen 68 har lyckats.

    Gillad av 1 person

  13. Kalle 2023-11-27 / 12:24

    Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver:

    ## Så har Jimmie Åkesson rätt om socialdemokraternas ansvar ##

    ## Socialdemokraterna har alla goda skäl i världen att förskjuta fokus och fortsätta fara med osanningar eller en förnekelse av partiets egna ansvar. Lögner som med viss lätthet kan avslöjas samtidigt som Jimmie Åkesson i allra högsta grad givit en korrekt beskrivning av sakläget kring islamismens utbredning i hans linjetal vid partidagarna i Västerås.##

    ## Osanningar som idag bör anses ha passet gränsen till lögn med uppsåt att vilseleda.
    Islamism, den våldsbejakande, är etablerad i Sverige och det hade aldrig kunnat ske om inte socialdemokratiska partimedlemmar på olika nivåer varit behjälpliga. Antingen passivt eller något som bör kunna kategoriseras som aktivt. ##

    https://ledarsidorna.se/sa-har-jimmie-akesson-ratt-om-socialdemokraternas-ansvar/

    Gillad av 5 personer

  14. Högt hårfäste 2023-11-27 / 12:21

    @Thoralf:
    Vem bekostar arbetet med ny detaljplan? Läser på andra kommuners hemsidor om moskébyggen, att det är den som begär att den ska ändras som betalar?!?

    Gilla

    • Thoralf A 2023-11-27 / 13:09

      I detta fall är jag övertygad om att kostnaderna för detaljplanen får kommunens skattebetalare stå för.

      Gilla

  15. Kalle 2023-11-27 / 11:29

    ## HITTAT PÅ NÄTET: ”Islam är politik – förklädd till religion” ##

    ## ”Inga fler städer i Sverige bör tillåta moskébyggen. Islam är politik – förklädd till religion för att manipulera okunniga. Därför naivt att prata ‘gudstjänstlokaler’. Moskéer är lokaler där politisk propaganda och hat mot väst sprids.” skriver Katerina Janouch på X. ##

    ##Författaren Ramona Fransson anar framgångar för SD efter Åkessons utspel:

    ”Varför skulle svenskar älska islam? Denna religion har inte gett dem något” ##

    https://detgodasamhallet.com/2023/11/27/hittat-pa-natet-islam-ar-politik-forkladd-till-religion/#more-81416

    Islam är i konflikt med ”nästan” alla religioner i hela världen!!! Hur kommer det sig???

    Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.