NU HAR JAG FÅTT NOG AV BAROMETERN

Jag har prenumererat på Barometern sedan jag flyttade till Kalmar i mars 2002. Men nu får det vara nog!

Barometerns hantering av min senaste debattartikel om den planerade moskén i Kalmar är under all kritik. Debattredaktören Mats Andersson valde att inte publicera den i papperstidningen och därmed inte heller i pdf-tidningen. Istället publicerades den enbart på webben, dessutom en söndag morgon klockan 07:00. Alla missade den uppenbarligen, till och med jag missade den och upptäckte det inte förrän på onsdagen.

När jag sedan skrev ett ironiskt blogginlägg där jag tackade Barometern för publiceringen så valde chefredaktören Anders Enström att ta bort debattartikeln från webben. När jag frågade varför så fick jag följande svar.

Barometern ville värna en ”saklig och faktabaserad debatt i god och respektfull ton”, enligt Anders Enström.  Jag frågade då givetvis vad det var i min debattartikel som inte var sakligt och faktabaserat. På vilket sätt som jag inte höll en god ton. Men nu har det gått en dryg vecka utan att jag fått något svar från Anders Enström. Då får jag väl dra slutsatsen att han inte kunde citera något från min debattartikel som visade på dessa så kallade brister i min text.

För övrigt så har Barometern alltid med nedanstående text när debattartiklar publiceras på webben.

”Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.”

Det innebär ju att det alltid är skribentens ansvar att se till att det man skriver är sakligt och grundat på fakta om det nu inte gäller åsikter, vilka är individuella.

Problemet var nog snarare att jag tog upp ett känsligt ämne, en planerad sunnimuslimsk moské och att vänstermajoritetens samtliga kommunalråd vägrar svara på mina frågor om moskén.

Jag har ju flera gånger skrivit om det vallöfte som kommunalrådet Johan Persson (S) gett till muslimerna om de röstar på Socialdemokraterna om att de skulle få en markreservation i belöning om han fick sitta kvar vid makten. Jag tycker att det är mycket anmärkningsvärt att inte Barometern ställt frågor till Johan Persson angående detta vallöfte. Det borde ju intressera många läsare/väljare inom Kalmar kommun.

Sedan kan jag ju verkligen fråga mig varför Barometern inte granskat personerna bakom det Muslimska trossamfundet i Kalmar. Är tidningen rädd för att upptäcka oegentligheter och islamism, salafism och extremism? Vågar inte tidningen?

Det finns mycket att önska när det gäller journalistiken på Barometern men det är ju chefredaktören som har det yttersta ansvaret för det.

Hans Rosling lär ha sagt följande.

Om du vill förstå världen, strunta i media – läs statistik istället!

Det ligger väldigt mycket i dessa ord. Det är dessutom något som jag alltid grundar många texter på, statistik!

Att Barometern har ekonomiska problem råder det inget tvivel om efter de förändringar man gjort med nedlagda lokalredaktioner och begränsningar i distributionen av papperstidningen. När man sedan gav upp strukturen med lokalsidor har tidningen dessutom blivit rörig och utan riktig struktur. Lite kaos på sidorna. Det borde även irritera de lokala företag som vill annonsera, nu finns ju inte de lokala sidorna längre enligt tidigare struktur. Det ger nog i längden lägre annonsintäkter.

Jag bryr mig dock inte längre om Barometern. Jag kommer inte längre skicka några insändare eller debattartiklar till Barometern. I fortsättningen så skickar jag dem enbart till nättidningen Dagens Kalmar.

Mina debattartiklar brukar locka många läsare enligt Barometerns egen statistik.

Två debattartiklar på topp 10-listan under 2020. Inte så illa!

Jag kommer dessutom säga upp min prenumeration på Barometern efter nästan 22 års prenumeration. Jag flyttade till Kalmar i februari 2002. Jag kommer istället lägga dessa pengar på en prenumeration av Epoch Times.

Det tycker jag fler borde fundera över att göra! De lokala nyheterna kan du få genom P4 Radio Kalmar och Dagens Kalmar. Barometern tillför knappast något med sin pk-journalistik!

16 reaktioner på ”NU HAR JAG FÅTT NOG AV BAROMETERN

  1. Ludvig 2023-12-19 / 09:27

    Barometern måste väl vara Sveriges fegaste tidning. Hade den ett par år, men haft Östra Småland i cirka 57 år. När den lades ner fick det vara nog med dagstidning.

    Gilla

  2. Högt hårfäste 2023-12-18 / 12:26

    Som av en händelse (!) kom det nytt blogginlägg från JP idag. Nu vill han ha Musikhjälpen till Kalmar.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-12-18 / 14:15

      Indirekt skyller han den lägre befolkningsökningen på för lite invandring! Jösses, hur tänker människan?

      Gillad av 1 person

      • Kalle Kula 2023-12-18 / 14:20

        Han måste vara narcisstiskt störd. Han blir nog kåt av att prata befolkningsstatistik.

        Gilla

  3. Högt hårfäste 2023-12-17 / 22:49

    Vilket uppkäftigt svar du fick av Barometern. Förstår om du lackar, med tanke på att du får kämpa i motvind hela tiden.

    OT. Är det någon som INTE fattar att JP bett Robert Gustafsson publicera ett enda långt reklaminlägg om Kalmar, på sin Facebook-sida, som han sedan delat? JP har heller inte uppdaterat på flera dagar därefter, för att få inlägget extra synligt. Vunnit sommarstad flera år i rad och hela det uttjatade tugget, kommer ju direkt från JP’s käft.

    Gilla

  4. Goliat 2023-12-17 / 21:20

    Sanslöst vidrig PK-tidning! Nyhetsvärdet är ju pinsamt, för att inte tala om den årliga superviktiga ”Grankampen”. Barometern är en bolibompa-tidning.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-12-17 / 22:10

      Barometern är en bolibompa-tidning.

      Haha…. du har onekligen en poäng där!

      Gilla

  5. Lennart Stenkvist 2023-12-17 / 15:41

    Obegripligt om det finns personer som förnyar prenumerationen på tidningen Barometern. Till och med saknar man ibland tidningen Östra Småland och Janne G:s artiklar.

    Bästa sättet att slippa bli lurad och hjärntvättad är att ta del av alternativmedias nyheter och Thoralfs blogg.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-12-17 / 17:27

      Jag saknar Ulf Carlssons granskningar och avslöjande i Östran!

      Gilla

  6. Ingemar Ekman 2023-12-17 / 10:27

    Tänk om man kunde slå ihop Epoch times, Bulletin och Thoralfs blog till en enda tidning i pappersformat.

    Gillad av 1 person

  7. Nils Dacke 2023-12-17 / 09:43

    Grattis, du höll ut imponerande länge, själv slutade jag med min lokaltidning 2015 efter ca 35 års prenumation. Detta efter flera försök att få insändare publicerade som var kritiska till massinvandringen och tidningens försök till censur. Jag lovar att det är inget du kommer att sakna utan det blir en känsla av att kunna andas frisk luft igen och slippa dessa självupptagna s.k journalister till frukostbordet.

    Gillad av 2 personer

    • Thoralf A 2023-12-17 / 09:49

      Så länge jag var aktiv politiker kände jag en skyldighet att hålla koll på allt som hände lokalt. Nu har jag ju inga politiska uppdrag längre.

      Gillad av 2 personer

  8. Tomas 2023-12-17 / 09:20

    Bra!
    Det finns snart ingen som vill läsa den där Kalmartidningen tidningen, vad det nu är den heter

    Gilla

  9. Christer 2023-12-17 / 09:15

    Sådana odemokratiska skittidningar ska inte ha något presstöd.
    De får vända sig till det Socialdemokratiska propagandaministeriet och be om bidrag ur lotterifonden , eller om LO har någon fond som stöttar megafonerna på landsbygden .

    Gillad av 2 personer

    • Hans 2023-12-17 / 13:30

      Uppenbarligen skriver man en saklig
      och respektfull insändare om man förordar
      moskebygge.
      Respektfull mot islamister med
      andra ord.
      Chefredaktören avslöjar sig själv.

      Gilla

Kommentarer är stängda.