EN URSÄKT VORE BEFOGAD!

I dagarna är det fem år sedan jag blev utesluten från SD. Det tog mig ganska hårt och att sedan de politiska motståndarna använde detta emot mig gjorde det inte lättare. Men idag har jag bearbetat det och lämnat det bakom mig.

Under det senaste åren med koranbränningar och alla de negativa uttalanden om islam som Richard Jomshof gjort, så har jag dock börjat fundera på orsakerna till min uteslutning som angavs i brevet som jag fick från partistyrelsen några veckor efter att de beslutat om min uteslutningen den 26 november 2018.

När sedan Jimmie Åkesson höll sitt ”moskétal” vid landsdagarna för ca en månad sedan började jag fundera ännu mer på innebörden i Åkessons tal i jämförelserna med vad som angavs i brevet från partistyrelsen med orsakerna till min uteslutning.

Jag har under ett antal veckor funderat på att åter igen publicera brevet på bloggen men jag vet inte hur det skulle tas emot.

Alla skall veta att jag står helt bakom, till hundra procent bakom det Jimmie Åkesson sa i sitt tal och det som Richard Jomshof uttryckt om islam och koranbränningar.

Jag anser att islamiseringen av Sverige genom byggandet av moskéer och alla bidrag (våra skattemedel) som öses över en uppsjö av muslimska föreningar och inte minst studieförbundet Ibn Rushd, är en katastrof för Sveriges utveckling. Jag är stark motståndare till en stor moské i Kalmar.

Partistyrelsens brev är så illa formulerat och uttryckt så att jag anser att man från SD:s partiledning borde be mig om ursäkt idag!

Läs själv och analysera.

34 reaktioner på ”EN URSÄKT VORE BEFOGAD!

  1. anders.gs 2023-12-28 / 12:44

    Thoralf, så här får du ihop namnunderskrifterna. Gå runt i stan, köpcentrum etc med ett stort plakat. ”Folkinitiativ – stoppa moskébygge- skriv på” Det kan locka rubriker i media , facebook. Ha på dig kamera också ifall muslimer går på dig.

    Gilla

  2. messkalle 2023-12-27 / 19:09

    Alla inlägg beskriver Thoralf som en positiv politisk person. Han är en hederskyffel. Jag började läsa Thoralfs blogg före uteslutning och läser den bland dagens bästa. Thoralf står för ärlighet, sanning och det fria ordet.

    Gillad av 4 personer

  3. anders.gs 2023-12-27 / 16:54

    Gilla

  4. Huvaligen 2023-12-27 / 10:30

    @Andersson. Björn Söder har inte fått silkessnöret. Han är på alla sätt fullt verksam som SD-politiker från Eslöv till Polen och i m fl andra länder och uppdrag.

    Gilla

    • Andersson 2023-12-28 / 08:18

      Få silkessnöret = få en uppmaning att begära avsked; uppmanas eller tvingas att avgå från förtroendepost.

      Att vara riksdagsledamot är ett förtroendeuppdrag som Björn Söder nu tvingas lämna. Han har med andra ord fått silkessnöret.

      Gilla

      • Thoralf A 2023-12-28 / 09:28

        Vad jag vet så är Björn Söder fortfarande riksdagsledamot och det kommer han vara till 2026. Jag tror knappast att SD kommer peta Björn från riksdagsvalsedeln 2026, det skulle bli ett ramaskri bland medlemmarna.
        Däremot så har valberedningen och Landsdagarna petat Björn Söder från partistyrelsen!

        Gilla

  5. Ludvig 2023-12-27 / 07:44

    Bär man sig åt som SD gjort mot Thoralf, då räcker det knappt med en ursäkt.

    Gillad av 2 personer

    • Larry N. F. Eastman 2023-12-27 / 02:57

      Inte alls. Varken James Hansen eller Michael Mann är klimatforskare. De har precis lika fel båda två som de alltid har haft.

      Gilla

  6. Bosse S 2023-12-26 / 23:11

    Kanske var du ett för stort hot mot Bäckström-Johanssons karriär.

    Gilla

  7. Kantarellodling 2023-12-26 / 20:09

    SD:s strategi efter att de kom in i riksdagen var att bara ligga ett snäpp över övriga partier i invandringsfrågan. De visste att om de gick för långt i retoriken så skulle det straffa sig.

    Nu när såväl M som S klivit två steg närmare SD, tar SD ytterligare ett kliv. Man inväntar partierna och svenska folket (som är ängsligt).

    Du Thoralf var för frispråkig och betraktades som en lös kanon av SD-ledningen. Idag hade du inte blivit utesluten. Minns även att självaste Kent Ekeroth fick gå – han motionerade friskt i frågor som ansågs vara rasistiska och hemska, men där dessa frågor idag återuppväcks av inte minst socialdemokraterna.

    Se på Galilei Galileo som hotades brännas på bål om han inte tog tillbaka påståendena om att Jorden snurrade runt Solen och inte tvärtom. Han tog tillbaka det och fick husarrest på livstid. Idag vet alla att Jorden snurrar runt Solen.

    Du var retoriskt före din tid; men smidig som ett kassaskåp. En lös kanon helt enkelt.

    Gillad av 1 person

    • Huvaligen 2023-12-27 / 08:45

      Fast Kent Ekeroth är ju inte utesluten. Genom olika krumbukter tog han s k time out och i dag, genom ytterligare krumbukter, är han oppositionsråd i Dalarna – bland annat.

      Gilla

  8. irene 2023-12-26 / 18:10

    Thoralf, varför skriver du inget om salafisterna bakom islam.nu?

    Gilla

  9. turrim 2023-12-26 / 17:54

    Jag är ju inte ”forskare” men tror att jag börjar förstå hur politik fungerar på hög nivå.

    Sossarna är rädda för och hatar SD. Hånar alla förslag och personer. Röstar nej till allt. När man sedan märker hur vinden blåser hos vanliga röstare så stjäl man och byter namn på tidigare SD-förslag. Fortfarande med trollklanen på Sveavägen med uppdrag att hata och bortvända bakgrunden till det stulna lagförslagen från SD.

    Löfven sa alltid stolt att Sverige ska ta täten när det gällde EU-propåer som alltid drabbade svenska medborgare först, mest och dyrt. Att SD tog täten för att rädda Sverige på hemmaplan skulle bekämpas.

    Tydligen är det motsvarande arbetsmetod internt inom SD. Om någon utanför höga rådet var förutseende och talade klartext om islamism och moskéer så måste det få ett stopp. Särskilt på lokal nivå. Det högsta kommunalrådet blir arg och lokalpressen med feg chefredaktör hamnar i dilemma trots presstöd. Det är synd om medlemmarna som hånas.

    Det högsta kommunalrådet tar därför kontakt med någon egoistisk SD-medlem med siktet mot toppen. Vi kan komma överens om mycket under bordet om du fixar uppåt.

    Sossarna utesluter aldrig någon. Tvärtom slår man vakt om vederbörandes integritet och fixar annat jobb – gärna med utlandstraktamente.

    I SD utesluter man på direkten sina skickligaste och mest förutseende siare om framtiden för Sverige med obegripliga argument. Deras idéer får inte diskuteras.

    När partiledningen sedan på allvar inser att landet är på väg åt helvete så stjäl man de kloka och hårda synpunkterna från de uteslutna. Men inte en tanke på att honorera dessa som var förutseende och kloka. Eller att ifrågasätta dem som var drivande i suspensionen.

    Detta är ett hån mot oss som trott att vi har röstat på ett förnuftigt parti.

    Gillad av 2 personer

    • Huvaligen 2023-12-26 / 20:52

      Jo, S kanske inte använder uteslutning från partiet för att knuffa undan ledande politiker ut i kylan. Fast Carina Hägg och Ann-Sofie Hermansson är väl exempel på vad som ändå händer med dem som på olika sätt och från olika utgångspunkter kritiserar Socialdemokratiska partiet för dess vurm för islam.

      Gilla

      • Thoralf A 2023-12-26 / 22:55

        Exakt, men de blev väl aldrig uteslutna.-

        Gilla

      • Huvaligen 2023-12-27 / 09:41

        Egentligen menade jag att de inte blev uteslutna fast mer eller mindre brutalt bortsopade från allt inflytande i S. Ingen av dem har fortsättningsvis lämnat sitt medlemskap på eget bevåg och de märks i debatten som sanna socialdemokrater.

        Hermanson exempelvis, denna kunniga och välutbildade politiker, har utbildat sig till att köra sopbilar i Göteborg och är en mycket uppskattad kollega på sin nya arbetsplats. I ord och handling ger hon på så sätt ”fingret” åt det som borde vara det Arbetarparti som inte ville veta av henne när hon tycke själv i en viss fråga.

        Gilla

  10. Sanna mina ord 2023-12-26 / 16:56

    Du blev utesluten Thoralf för att du var något före din tid.

    Gillad av 1 person

  11. Andersson 2023-12-26 / 13:04

    Vid vilket möte togs detta beslut? Vilka var med mötet? Finns det något protokoll? Vem har undertecknat skrivelsen?

    Gillad av 2 personer

  12. Ludvig Hoffman 2023-12-26 / 12:26

    Ursäkt räcker inte. Här måste SD be Thoralf om förlåtelse.

    Gilla

  13. Lennart Stenkvist 2023-12-26 / 12:09

    Åhå, ja, ja! Jag var tidigare med på måndagsmötena som SD Kalmar hade. Mitt sista möte var när, Mattias Bäckström Johansson (SD) var närvarande. Ett otäckt möte som var ägnat åt att prata, om, Thoralf Alfsson, inte tillsammans med.

    SD Kalmar var denna tid uppdelad i två grupper. Ena gruppen bestod av skitstövlar som själva, med sin inkompetens, ville klättra upp på den politiska karriärstegen genom att få bort den kompetenta, Thoralf Alfsson. Den andra hederligare gruppen som stötte, Thoralf, ville skitstövlarna inte lyssna på.

    Obegripligt lyckades skitstövlarna lura in, Mattias Bäckström Johansson, på sin sida.
    En annan lättlurad politiker i ärendet var, Mattias Karlsson (SD).

    Sammanfattning:
    – Kalmar SD,s skitstövlar var grundorsaken till att SD,s partistyrelse uteslöt, Thoralf Alfsson från SD-partiet.

    NOT. Denna skrivelse är min åsikt.

    Gillad av 4 personer

    • Huvaligen 2023-12-26 / 12:33

      Tack! Där gav du en närbild till händelseutvecklingen så att man kan försöka begripa vad som egentligen var orsaken till uteslutningen, Jag har nog anat och kanske förstått, men en berättelse från en som var närvarande är värdefull.

      Gilla

  14. Nils Dacke 2023-12-26 / 10:11

    Svenskan i brevet är ju bedrövlig, måste vara någon SFI-utbildad praktikant som skrivit detta?. Du bör utöver en kraftfull ursäkt även få en möjlighet att återkomma som medlem, passiv eller aktiv om du så önskar och vill. Jag tror att själva uteslutningen av dig inte hade med dina åsikter att göra, utan bara var en ursäkt för att plocka bort en person som sågs som ett hot mot ryggkliandet inom vissa kretsar.

    Gillad av 2 personer

    • Thoralf A 2023-12-26 / 10:42

      Om jag mot all förmodan skulle bli erbjuden att lomma tillbaka som medlem så skulle jag i så fall endast vara passiv medlem.

      Gillad av 1 person

      • Andersson 2023-12-26 / 20:31

        ‘lomma tillbaka’ Den var bra;-) Ne, det ska du låta bli. Det finns inga tecknen på tillfrisknande. Senast var det Björn Söder som fick silkessnöret. Så du hålla dig för god för att återvända.

        Partiet skulle till att börja med förklara sitt märkliga agerande när det gäller moskébygget i Kalmar. Inklusive minaret.

        Är det något parti jag inte kommer att rösta på är det sverigedemokraternas.

        Gilla

  15. Huvaligen 2023-12-26 / 09:48

    Jag har också observerat Jomshovs/Åkessons klara ställningstagande mot islamismen och inte kunnat undgå att ställa det i relation till uteslutningen. (Som förutom att den är uppenbart fel i sak också rent ut sagt är barnsligt formulerad.) Den är ovärdig och felaktig och SDs partiledning måste formulera en klar ursäkt. (Som självklart skall framföras av den nuvarande partisekreteraren.)

    Gillad av 2 personer

  16. ivarandersson 2023-12-26 / 09:23

    Du hade givetvis rätt Thoralf med det du sa. Jag tycker att SD borde be dig om ursäkt och erkänna att du var före din tid. Men politiker erkänner aldrig att de gjort fel. Då tappar de ansiktet. Du ska veta att vi är många som står på din sida och som inte vill se någon moské I Kalmar.

    Gillad av 7 personer

  17. tompas11 2023-12-26 / 09:04

    Ja med tanke på innehållet i brevet du Thoralf fick från SD så måste vi nu kräva att både Äkesson och Jomshof omedelbart utesluts ur partiet.

    Motivering till att dessa personer utesluts: Åkesson och Jomshof agerande tyder på ett avvikande beteende och bryter mot Sverigedemokraternas nolltolerans mot rasism. Vidare bildar dessa personers agerande ett mönster som är svårt att bortse från och som knappast inger förtroende. Representanter för Sverigedemokraterna skall i alla sammanhang uppträda på ett sätt som inte skadar partiet. Vi kan således konstatera att både Åkesson och Jomshof uppträtt och uttalat sig på ett sätt som inte är till gagn för Sverigedemokraterna, varför de nu utesluts ur partiet med omedelbar verkan.

    Gillad av 4 personer

    • Huvaligen 2023-12-26 / 09:47

      🙂

      Gilla

    • Larry N. F. Eastman 2023-12-27 / 02:49

      Denna logik tillämpades i Moskvarättegångarna, vilket visar oss att brevets författare är att betrakta som jämställd med kommunismen och Stalinismen. Partiet har alltid rätt.

      Gilla

  18. Larry N. F. Eastman 2023-12-26 / 06:55

    Du har förstås rätt på båda punkterna. Sverigedemokraterna står numera för en liknande inställning till islam och islamisering som du, och det stod antagligen för detta också i ett tidigare skede. Brevet är också otroligt illa skrivet, antagligen av en person med mycket låg intelligens och usel skolbildning. Så den delen av Sverigedemokraterna har, kan man tänka sig, förblivit konstant, medan inställningen till islam har gått igenom flera faser. Det var en tid, då taktiken var att smickra sig in i etablissemanget, antagligen huvudsakligen för personlig vinning för partiets inre krets. Denna inre krets kan karaktäriseras som korkad och korrupt. AfS förefaller att vara ett betydligt friskare alternativ.

    Gillad av 1 person

  19. Peter 2023-12-26 / 01:10

    Du hade givetvis rätt Thoralf med det du sa. Tyvärr var det för tidigt att tala om islamiseringen. Jag tycker att SD borde be dig om ursäkt och erkänna att du var före din tid. Du ska veta att vi är många som står på din sida och som inte vill se någon moske I Kalmar. Denna islamisering måste stoppas till varje pris. Tack för ditt arbete Thoralf 👍

    Gillad av 3 personer

    • Andersson 2023-12-26 / 12:56

      När blev inte för tidigt att tala om islamiseringen? Var det innan eller efter det blev för sent?

      Gilla

Kommentarer är stängda.