BLIR MUSLIMERNA LURADE?

Har fått några intressanta kommentarer på ett tidigare inlägg om detaljplanen för en ny moské i Kalmar. Om det som Marco skriver verkligen stämmer så kan det bli en lång följetång. Här kommer hans text.

Men personligen tror jag inte att det kommer byggas klart någon Moské i Kalmar. Den första geotekniska undersökningen visade att det var 4 meter till fasta jordlager. Jag jobbar i branschen och vet vad det innebär. Förutom att det just nu är extremt dyrt så finns det stora utmaningar så dålig mark när man behöver grundlägga 4 meter ner till fasta jordlager. Det betyder att man ska gräva ner till 4 meter och sen påla minst lika mycket. Om det ens går att lösa rent tekniskt så kommer detta döda budgeten!

Sedan fortsätter Marco.

Men det som är ännu mer anmärkningsvärt är att den nya utökade undersökningen visade 6 meter till fasta jordlager. Det är ju en katastrof. När Peter akinder har överlåtit dom marken så kommer de stå där med byxorna nere som frågetecken och undra vad de ska göra av med en helt värdelöst tomt. Det går inte att bygga på sumpmark. Det är så mycket som ställer till det! Finns ingen entreprenör som vill ta på sig det ansvaret.

Det ska bli oerhört intressant att se hur den här soppan och cirkusen utvecklas till ett fjasko, främst för sossarna och muslimerna i staden. Förmodligen så har de stora problem med svenskan och har inte läst något som den där undersökningen kom fram till. Men det är klart, byggtekniska detaljer är kanske inte deras starkaste sida..

Jag tyckte kommentaren var intressant men ställde en fråga. Om det stämmer det du säger om svårigheterna så undrar jag varför kommunen eller länsstyrelsen inte stoppar detaljplanen?

Fick då följande kommentar från Marco.

Det är inte konstigt alls, länsstyrelsen och kommunen ser det som en byggteknisk fråga och lägger ansvaret på köparen. I teorin så är inget omöjligt, men i praktiken så är det annorlunda. Kommun och länsstyrelse gör oftast en geoteknisk undersökning och presenterar den till köparen i samband med att avtalet skrivs på. Det är köparens ansvar att läsa igenom och ta ställning. I det här fallet så kommer Kalmar kommunen, som de brukar göra när grunden är värdelös, att friskriva sig från riskerna. Sen är det upp till köparen att ta ställning ifall han vill köpa eller inte. Och här gäller det att förstå vad det är man läser och skriver på. Det går inte att komma i efterhand och gnälla. (Vilket med stor sannolikhet kommer att hända)

Det händer väldigt ofta att man som köpare åker dit på en nitlott när man inte har läst det finstilta. Eller inte är insatt i detaljerna. Och då känner man sig lurad Och det är där smekmånaden tar slut och vänner blir ovänner..”

Är det någon av er som läser detta inlägg som har kunskap i detta ämne så får ni gärna skriva en kommentar eller skicka ett mejl till thoralf.alfsson@telia.com

23 reaktioner på ”BLIR MUSLIMERNA LURADE?

  1. X 2024-02-20 / 11:57

    Väldigt lovande, men för tidigt att jubla.

    Gilla

  2. Kalle 2024-02-19 / 18:15

    Tänk vad mycket nytt man får lära sig om islam här!!!

    Det snackas mycket i media om att Tullen upptäcker pengar som smugglas ut UR sverige.

    Kanske smugglas det IN pengar till olika muslimska byggen också!!!

    Funderat lite

    Gilla

  3. Ó Hyra 2024-02-19 / 17:25

    ”Blir muslimerna lurade?”
    En muslim blir aldrig lurad: han blir utsatt för ”rasism, diskriminering, kränkning osv.”

    Gillad av 1 person

  4. Ó Hyra 2024-02-19 / 17:14

    Det går utmärkt att påla i Kalmar, men det blir så klart dyrt. Hela Hansa området vilar på pålar och vid IKEA var pålningsmaskinen igång mins ett halvår.

    Gilla

  5. Xhsjskusvekdjdv 2024-02-19 / 17:03

    hahhahahah vilka jävla idioter hela bunten!

    men Vafan vad du är trög och efterbliven som serverar detta på ett silverfat till musslorna! Ska du inte hjälpa dom att hitta en bättre tomt med????? Hur trög får man vara????

    Gilla

      • Hjejdkdkdjdjdj 2024-02-19 / 17:57

        ska du ta och sluta eller???

        Vafan insisterar du med att påpeka att jag är Ted??? Har jag inte förklarat för sig att jag inte är Ted?? Vad är ditt jäkla problem? Har du stora koncentrationssvårigheter eller vad????

        Gilla

      • Thoralf A 2024-02-19 / 19:18

        Men du tar åt dig Ted 😉

        Det finns bara en som använder dessa alias, mejladresser men framförallt som har det språket.

        Gilla

      • anders.gs 2024-02-19 / 18:02

        Varför är du och Ted ovänner?

        Gilla

      • Thoralf A 2024-02-19 / 19:21

        Jag är inte ovän med Ted. Det är han som gång på gång skriver ovänliga kommentarer till mina inlägg. Oftast när jag skrivit om SD och framförallt SD Kalmar. SD Kalmar hade visst ett stökigt årsmöte igår under söndagen.

        Skall bli intressant att se vad media skriver om detta.

        Gilla

    • Ó Hyra 2024-02-19 / 17:33

      Träbocken tror sej ha mjölkat!

      Gilla

  6. Karl 2024-02-19 / 14:29

    Johan P och hans sosse kompisar får väl köpa ett gäng med spadar och förbereda grunden för pålning o.s.v.

    Gilla

  7. Lennart Stenkvist 2024-02-19 / 14:10

    Om Kalmar kommuns, Humle och Dumle, försöker lura muslimerna lär antal röster minska under valåret 2026. Olyckligt för, ”Vi, som bestämmer i kommunen”. Däremot kan det bli en glädjetår för, ”Dem, som inte bestämmer”.

    Gillad av 1 person

  8. Vakttornet 2024-02-19 / 14:10

    Därför skanderar muslimer Khaybar Khaybar i sina anti-israeliska demonstrationer?

    Terrorattacken den 7 oktober 2023 var inte den första terrorattacken mot judar i historien. Den första muslimska terrorattacken mot judar ägde rum redan på Muhammeds tid år 628 i Khaybar nära staden Medina som ett led i Muhammeds stora mål att utplåna alla andra trosformer och betvinga alla människor till underkastelse (islam på arabiska).

    Det muslimska hatet mot främst judar men även alla andra icke-muslimska folk har lång historia.

    Gillad av 2 personer

  9. Calle 2024-02-19 / 13:18

    Man kan bara hoppas……..

    Gilla

  10. Nils Dacke 2024-02-19 / 09:33

    Jag tror inte det blir några problem då högre makter är inblandade, inshallah betyder om gud vill och det räcker att ropa detta uttryck några gånger varje dag så löser sig alla kommande svårigheter, även byggtekniska frågetecken. Sossarna och samlade vänstern kommer istället att ropa att det är rasism att försöka stoppa ett så viktigt bygge med en massa snack om jordlager och andra fjantigheter.

    Gillad av 1 person

    • Huvaligen 2024-02-19 / 13:12

      Fast Titanic, då världens absolut säkraste fartyg, gick ju trots det på ett isberg. Men det var ju förstås inget jordlager, men ingen såg heller isberget komma.

      Gilla

  11. ivarandersson 2024-02-19 / 08:52

    Johan P kommer att skaffa sig mäktiga fiender om tomten är värdelös.

    Gilla

  12. Christer 2024-02-19 / 08:47

    Det låter som en helt vanlig sosse ordning .

    JP lovar och när klagomålen kommer pratar han lite med nickedockorna i kommunstyrelsen och vips är det Kalmarbornas problem som sosseriet betalar med skattepengar.

    Det kostar att köpa röster , det känner alla till vid det här laget .

    Gillad av 1 person

  13. nilscobra 2024-02-19 / 07:13

    Kommunen går väl in och betalar om det fattas pengar eller erbjuder ny mark som kompensation. Alt annat vore väl Islamofobiskt.

    Gillad av 2 personer

  14. Staffan Sundqvist 2024-02-19 / 01:22

    Stämmer detta så kommer jag att garva mig harmynt och festa med bar överkropp i en hel vecka när poletten ramlar ner hos de förhoppningsfulla moskébyggarna! Och hur ska Johan P slingra sig ur den saxen?

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.