SAGER UTESLUTEN

Läser att Jonathan Sager som förväntat blev utesluten från Sverigedemokraterna igår. Att partistyrelsen skulle gå emot medlemsutskottets rekommendation har väl knappast hänt någon gång tidigare.

Det har varit stort hemlighetsmakeri om orsakerna till anmälan från distriktsstyrelsen till medlemsutskottet. Det brukar ofta läcka uppgifter men så inte i detta fall. Det enda jag vet är att det funnits 9 anklagelsepunkter.

Men nu har i varje fall någon läckt uppgifter. Dagens Kalmar skriver idag om en ljudupptagning där Anton Liljegren Johansson skall ha anklagat Jonathan Sager för att många anmälningar om hot varit uppdiktade. Läs artikel.

Nu bryr jag inte speciellt om vad som pågår och händer inom SD idag, förutom en sak.

Jonathan Sager påstod i media i september 2023 att man fått in 5 100 namnunderskrifter i namninsamlingen för att få till en folkomröstning om mosképrojektet i Kalmar. Detta trots att man inte bedrev någon kampanj fysiskt eller på sociala medier.

Jag kommer ihåg dessa artiklar väldigt väl, då jag redan då hade mina tvivel.

Jag tror inte ett dugg på att man hade 5 100 namnunderskrifter. Det har heller aldrig lagts fram några bevis för detta. Inte ens internt inom SD Kalmar har dessa 5 100 namnunderskrifter visats upp vad jag vet.

Det här lurade mig att starta en ny namninsamling för att nå dessa 5 600 namnunderskrifter som krävdes. Med lite kampanj både fysiskt med utdelning av informationsblad där man också kunde skriva under namninsamlingen men också blanketter på nätet för underskrift som man själv kunde skriva ut och skicka in. Så ansåg jag att det inte skulle vara något problem att nå 5 600 namnunderskrifter, om SD Kalmar fått ihop 5 100 utan att anstränga sig det minsta.

Det visade sig dock väldigt snart att intresset inte var så stort och rädslan för att ta ställning mot en moské var väldigt stor.

Idag tror jag att det helt enkelt inte var sanna uppgifter i media, utan ett sätt att rädda ansiktet, då man kanske bara hade ett par hundra namnunderskrifter.

Jag undrar också om detta var en av de 9 anklagelsepunkterna.

8 reaktioner på ”SAGER UTESLUTEN

  1. turrim 2024-04-23 / 20:34

    Det är sorgligt hur Sverigedemokraternas ledning kört en kraftfull framgång i Kalmar och länet i botten genom att utesluta Thoralf.

    Häpnad finner man också som vanligt i SVT. I Text-TV kan vi läsa att Karin Mattsson kandiderar till Internationella skidförbundets styrelse (FIS). Hon säger att om hon blir vald så ska hon driva frågor om klimat. Jag trodde att hon skulle driva frågor som gynnade svenska och nordiska skidåkare. Men så måste man säga som svensk för att inte stoppas i karriären.

    För att inte tala om det långa inslaget i Rapport som talade för att miljöförstöring av vindkraftparker kan botas med pengar så att kommunalråden får större handlingsfrihet. Inte ett ord om de som drabbas.

    Gilla

    • Thoralf A 2024-04-23 / 22:33

      Vindkraftsbolagen är ju dessutom helt fria att betala ut pengar till närboende eller till kommunerna. Men de vill att staten skall subventionera detta genom att fastighetsskatten istället skall gå till dessa. Det är hyckleri från vindkraftsbolagen. Minst lika mycket hyckleri från SVT-journalisterna som inte påpekar detta.

      Det sägs i reportaget att svensk industri skriker efter elenergi ändå har Sverige ett överskott på ca 30 TWh eller 30 000 000 000 kWh som exporteras. Någon ljuger som faan!

      Gillad av 1 person

  2. anders.gs 2024-04-23 / 19:10

    Håller med Sager! Det var samma knäppskallar som ville ha bort dig.

    ”Sager attackerar SD – Kirchberg slår tillbaka: ”Fullt av fel” I ett långt inlägg på Facebook skriver Jonathan Sager om sin uteslutning från Sverigedemokraterna. Han berättar att han bland annat ska ha kallat SD:s distriktsordförande Martin Kirchberg för ”ryggradslös” och ”svikare” efter att han inte fått stöd efter de dödshot som riktats mot honom.”

    Gilla

  3. anders.gs 2024-04-23 / 12:56

    ”Överens om att avsäga sig politiska uppdrag Enligt Martin Kirchberg (SD), som varit i kontakt med Jonathan Sager, ska de tillsammans ha kommit överens om att Sager ska avsäga sig sina politiska uppdrag i kommunen om han utesluts ur partiet.”

    Var det samma med dig Thoralf, försökte de få bort dig?

    Gilla

    • Thoralf A 2024-04-23 / 13:13

      Nej, egentligen inte. Det var väldigt tyst från ansvariga inom SD. När jag gick på det första regionfullmäktige så var det inget problem.

      Gilla

  4. Lennart Stenkvist 2024-04-23 / 10:10

    I sanningens namn förekommer det mycket skitprat bakom kulisserna inom riksdag, region och kommunnivå. Om väggarna kunde tala fingo en intresserad författare gått om uppslag till att fylla flera smaskiga böcker.

    Gilla

  5. anders.gs 2024-04-23 / 08:35

    Sager går inte att nå. Var håller han hus? Di svarade iaf media när du blev utesluten.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.