POPULISTISKA SOCIALDEMOKRATER

Idag kom Q1-rapporterna för två svenska storbanker SEB och SHB, Svenska Handelsbanken. Båda bankerna gör goda resultat men aktiekurserna sjunker ändå, på grund av förväntningar om lägre vinster om räntorna sjunker under året.

Då kommer åter igen Mikael Damberg (S) med förslaget om en tillfällig bankskatt. Kan det bli mer populistiskt än så! Socialdemokraterna och Mikael Damberg skall ta pengar från bankerna och dela ut det till hushållen. Ren socialism!


Socialdemokraterna löser allt som de ser som ett problem med skattehöjningar och det har man alltid gjort, med några få undantag. Vi lite äldre minns pomperipossadebatten med Astrid lindgren.

”I artikeln riktade Astrid Lindgren ett svidande angrepp mot den socialdemokratiska regeringen och dess skattepolitik, samt i den fortsatta debatten även mot den maktfullkomlighet som många upplevde att regeringspartiet hade.”

Jag rekommenderar istället hushållen att köpa aktier i bankerna så att hushållen istället kan ta del av bankernas vinster genom utdelningen och förhoppningsvis även en värdeökning på längre sikt. En aktie kostar bara för SHB ca 100 kronor, SEB ca 150 kronor. Det har någon alla råd med.

Socialdemokraternas förslag stryper svensk ekonomi medan mitt förslag stimulerar svensk ekonomi och stärker hushållens medvetande om verkligheten och styr bort från bidragssamhället.

Tänk på ordspråket.
Många bäckar små, gör en stor å!

När SHB idag var nere på 100 kronor tyckte jag att det var köpläge!

19 reaktioner på ”POPULISTISKA SOCIALDEMOKRATER

  1. Goliat 2024-04-25 / 09:17

    Vad hände med krögaren Martin Bergvall Nilsson, ”Mycket gutt”, som åtalades för omställningsstödsbrott i samband med pandemin?

    Jag antar att Kalmar kommun inte vågar dra in gubbens serveringstillstånd och särskilt inte inför turistsäsongen. Det är väl så det fungerar i lilla Kalmar, där Johan Persson sitter på makten?

    Gilla

  2. larbejowgmailcom 2024-04-24 / 20:41

    Ylva Johansson måste vara den värsta politiker världen skådat.Spelat falskt från 1980-talet då hon som vänsterpartist stödde S för att kommunalisera skolan.Sedan blivit socialdemokrat helt plötsligt för att gynna sig själv och fått alla förmåner inom den socialdemokratiska makt sfären.Sen hur många miljoner som EU politiker har hon för att ha spelat detta fulspel?

    Gilla

  3. onkelbjrn 2024-04-24 / 19:05

    Ja, sossarna är lustiga. Man försöker hela tiden lura befolkningen och många gånger går det bra, bara därför att folk är ointresserade av politik och ekonomi. 

    Mikael Damberg vet att om man beskattar bankerna, så kommer bankerna bara öka sina avgifter för att kompensera och då slår det bara tillbaka till hushållen. Damberg vet också att det är kapitalet som bestämmer, hur han än försöker påskina att politikerna har makten. Det är ingen som startar en bank för att man vill vara en god skattebetalare.

    Gillad av 2 personer

  4. Christer 2024-04-24 / 17:50

    Apropå ingenting .

    Nu när det börjar nystas i EU politikernas ersättningar kommer vi att få höra alla möjliga lögner och bortförklaringar .

    Fritzon har visat sig vara en rejält oärlig politiker . Och Kommunisten fru Björk kommer säkert på något spännande som hon försöker lura Svenska folket med .

    Alice Bah den skenheliga miljöpartisten vet ingenting så snart det osar katt .

    Ska bli spännande att följa rapporteringen . Den kommer säkert bara gå att läsa I fria sociala medier .

    Gillad av 4 personer

  5. tompas11 2024-04-24 / 17:42

    Den som inga pengar har, får stå med rumpan bar. Med andra ord, låg pension ger inga möjligheter till eventuell aktiehandel. Denna handel åtnjutes endast av de besuttna i samhället.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2024-04-24 / 17:56

      Minst 90 procent av befolkningen har möjligheten någon gång under sin livstid. Men skiter man i det mesta och inte bryr sig så får man skylla sig själv. Alla har samma möjligheter i livet.

      Gillad av 3 personer

      • tompas11 2024-04-24 / 20:24

        Nej Thoralf alla har inte samma möjligheter i livet. Det är som att säga att alla människor är lika vilket inte stämmer eftersom alla är olika individer med sin fel och brister. Till exempel kan olika former av handikapp sätta käppar i hjulet. Det finns dessutom ingen relevant forskning som visar att 90 % av befolkningen någon gång under sin livstid har möjlighet att idka aktiehandel. Själv äger jag en del aktier så jag tillhör förmodligen de besuttna…

        Gilla

      • Thoralf A 2024-04-24 / 21:46

        I det socialdemokratiska samhälle som de flesta vuxit upp i har de flest också tagit för givit att samhället skall ta hand om alla när de blir gamla. Det stora migrationsexperimentet kommer slå sönder denna vanföreställning.

        Gillad av 1 person

  6. turrim 2024-04-24 / 17:01

    Har socialdemokraterna någonsin genom en ”tillfällig” skatt som de sedan beslutat att stoppa?

    Gilla

  7. onkelbjrn 2024-04-24 / 16:45

    Ja, sossarna är lustiga. Man försöker hela tiden lura befolkningen och många gånger går det bra, bara därför att folk är ointresserade av politik och ekonomi. 

    Mikael Damberg vet att om man beskattar bankerna, så kommer bankerna bara öka sina avgifter för att kompensera och då slår det bara tillbaka till hushållen. Damberg vet också att det är kapitalet som bestämmer, hur han än försöker påskina att politikerna har makten. Tom Hitler visste att man vinner inga val om man inte har storföretagarna på sin sida. Men vad gör man inte för att locka till sig röster. Alla här vet att sossarna är nära på världsmästare på att hitta på populistiska åtgärder då man är i opposition. Vid makten däremot händer inte så mycket, annat än att man är duktiga på att slösa med skattepengarna på projekt som inte gynnar de svenska skattebetalarna.

    Och visst som Toralfs skriver, köp aktier. De 3 storbankerna har en direktavkastning som efter dagens kurs ligger på mellan 5.66 och 6,99 %. De procenten får man inte på ett sparkonto. Men aktier och även fonder är till för långsiktigt sparande, eftersom kurserna går upp och ned. Precis som med vädret, ibland är det bra och ibland sämre.

    Gilla

  8. Nils Dacke 2024-04-24 / 16:40

    Fast jag tycker att bankerna kommer undan för lätt, minns 90-talskrisen när staten och samhället räddade många banker från konkurs delvis med pengar från pensionsfonder. En väl balanserad bankskatt som reglerar vissa övervinster inom banksektorn och direkt går in i vårdsektorn skulle jag stödja. Hur denna skulle utformas överlåter jag åt intelligentian att föreslå.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2024-04-24 / 17:23

      Det största problemet är att kunderna är så trögrörliga och inte använder nischbanker för sitt sparande t.ex. Detsamma gäller även bolån men där är det inte riktigt lika enkelt att ändra. Men det gäller att pressa bankerna. Jag använder nischbanker för det sparande jag har på räntesparande konto och har 4,3 procent i ränta hos Marginalen bank denna period.

      Gillad av 2 personer

    • ivarandersson 2024-04-24 / 18:31

      Varför ska staen via en bankskatt ta pengar från bankerna och ge nya bidrag? Bättre att pressa upp bankernas inlåningsränta eller pressa ner utlåningsräntan så att kunderna får bättre villkor på sitt sparande eller lånande.

      Gilla

      • Nils Dacke 2024-04-24 / 20:00

        Bidrag?, detta är ju isåfall skatteintäkter som alla andra skatteintäkter som används för det gemensamma. Dessa nya skatteintäkter får inte gå in i statens stora börs utan ex till 100% satsas på sjukvården.

        Gilla

      • ivarandersson 2024-04-25 / 09:07

        Nils

        Mycket stor del av skatterna används till bidrag. Varför finns inga pengar för att rusta upp vägar och järnvägar som ingår i det gemensamma?

        Gillad av 1 person

  9. Lennart Stenkvist 2024-04-24 / 15:21

    Både intressant och spännande att syssla med aktier. Det handlar om att våga, att avvakta och att slå till när rätt tillfälle dyker upp med köp och sälj. Är man på alerten kan det bli en hygglig affär. Alternativ till aktier är att syssla med fonder.

    ”Vill man vinna måste man våga. Har man tur är glädjen större än sorgen”.

    Gilla

    • Ó Hyra 2024-04-24 / 18:06

      I min hemstad, det var innan Internet sysslade jag också med aktier. Man fick gå till banken för att se kurserna i realtid. Det fanns en gubbe som sprang från bank till bank för att bevaka sina optioner och aktier. Plötsligt var han borta – död. Inga arvingar. Jag sålde alla mina investeringar för 25 år sedan och lever nu ett behagligt pensionärsliv.

      Sälj allt och skaffa dej en mera givande hobby än att sitta och räkna pengar framför skärmen.

      Gilla

      • Bergman 2024-04-24 / 21:53

        Faktum

        Vi kan leva utan frihet, politik och progression,
        utan välstånd, utan byxor, utan lag och religion,
        utan vetenskap och skönhet, utan sanning och förnuft,
        men vi kan inte leva utan vatten och luft.

        Alf Henrikson

        Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.