VILKA PARTIER SVIKER NATIONEN?

På torsdag kommer Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar besluta om detaljplanen för moskén i Norrliden. Vilka partier kommer rösta ja och vilka partier kommer rösta nej till detaljplanen?

Sunnimuslimsk Moské. Foto Thoralf Alfsson

Detaljplanen har först varit ute på samråd och det kom in många synpunkter från medborgarna och från några föreningar. Men det var bara Länsstyrelsens synpunkter gällande eventuell förekomst av mindre hackspett som Kalmar kommun gjorde en mindre utredning om, vilket kom fram till att det inte fanns några mindre hackspettar i området.

Alla andra synpunkter nonchalerades av tjänstemännen och politikerna som styr samhällsbyggnadsförvaltningen.

Efter dessa mer eller mindre obefintliga förändringar av detaljplanen så gick den ut för granskning under senvintern/våren. Det kom in ett antal yttranden även under granskningstiden men även denna gång så tog inte tjänstemännen och politikerna någon hänsyn till de synpunkter och invändningar som lämnades in.

Jag kan inte se några förändringar i underlagen för detaljplanen i det material som nu ledamöterna i Samhällsbyggnadsnämnden skall ta ställning till.

Nu är frågan om oppositionen i nämnden, det vill säga Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna kommer rösta nej till detaljplanen. Men det hjälper ändå inte eftersom majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har 6 ledamöter som kommer rösta ja mot oppositionens 5 ledamöter.

Jag är dock inte helt säker på att Moderaterna och Kristdemokraterna ens kommer rösta nej till detaljplanen. Oppositionen eller Kalmaralliansen som de kallar sig har varit väldigt svag enligt min uppfattning.

Jag hoppas att i varje fall Sverigedemokraterna röstar nej till detaljplanen!

Jag har skrivit långa yttranden till både samrådet och granskningen. Men Barometern har inte nämnt mina yttranden tidigare under samrådet eller granskningen. Men i dagens artikel i Barometern så nämns i varje fall yttrandet från Framtid Kalmar med några ord men nu kallas Framtid Kalmar för organisation istället för ett parti.

”Organisationen Framtid Kalmar, vänder sig mot moskéns minaret och placering som menar att en större moskébyggnad inte ska byggas i ett bostadsområde där den kan störa. Kommunens svar är att det i tättbebyggt område även kan finnas exempelvis restauranger och konserthus. Stör de är det en fråga som hanteras enligt Miljöbalken.”

På följande länk finns Granskningsutlåtandet för den som vill läsa det.

Alla de som har lämnar yttrande under samrådstiden eller granskningstiden och inte fått gehör för sina synpunkter har rätt att överklaga detaljplanen när den beslutats av kommunfullmäktige. Det hoppas jag att flera har för avsikt att göra.

De politiker som röstar ja till en stor moské i Kalmar anser jag sviker det svenska folket och vår nation Sverige!

11 reaktioner på ”VILKA PARTIER SVIKER NATIONEN?

  1. Christer 2024-05-22 / 18:56

    Tompass

    Ber om ursäkt , tänkte inte på det .

    Gilla

    • tompas11 2024-05-22 / 20:29

      Åh ingen fara alls, det är så mycket man måste tänka på både här och där så man blir ibland alldeles vimmelkantig.

      Gilla

  2. Lennart Stenkvist 2024-05-22 / 11:25

    Kalmar kommuns regering bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet röstar naturligtvis ja till detaljplanen för moskén i Norrliden. Självklart är det viktigt för partierna att ”tillfredsställa alla sina väljare”.

    Intressant att få ta del av Kalmar alliansens ställningstagande om de är rakryggade eller inte.

    Gilla

  3. Calle 2024-05-22 / 10:58

    Detta är en av orsakerna till att rösta SD i EU- valet .

    Gillad av 3 personer

  4. Kalle 2024-05-22 / 10:03

    ## Teorin: Gängkriminella värvas till islamistisk terror ##

    ## Det finns en koppling mellan de terrormisstänkta bröderna från Tyresö och skjutningen mot den israeliska ambassaden, kan Expressen avslöja.

    Säpos teori är att besökare i moskén på Tyresö rekryterar gängmedlemmar till islamistisk extremism, enligt uppgift.

    Flera nätverkskriminella besöker regelbundet moskén. ##

    ## Vid lunchtid den 7 mars i år slår Säkerhetspolisen och insatsstyrkan till mot flera adresser i Tyresö, bland annat moskén på Sikvägen. Det centrala gripandet är ett brödrapar med svenskklingande namn som konverterat till islam och är aktiva i moskén. Bröderna grips hemma hos sin mamma, misstänkta för förberedelse till terroristbrott och grovt vapenbrott. ##

    https://www.expressen.se/nyheter/sverige/teorin-gangkriminella-varvas-till-islamistisk-terror/

    Gilla

  5. Christer 2024-05-22 / 09:50

    Jag har märkt att det Svenska ursprunget blir allt viktigare i många sammanhang. På alla mjölkpaket står det ”producerat på SVENSKA gårdar”

    På köttpaketen står det ” Producerat i SVERIGE av SVENSKA bönder”

    Naturen skall återställas till att bli SVENSK som den var 1950. Importerade invasiva växter ska utrotas .

    SVENSKA våtmarker ska återställas så de blir som för 100 är sedan .

    Överallt betonas vikten av att bevara det Svenska. De enda som inte förstått att det är viktigt för allmänheten är Politikerna . Och i synnerhet de politiker som förespråkar stor invandring, och Moskebyggen . Allt SVENSKT ska tydligen bevaras utom vår kultur .

    Om vi börjar med att byta ut alla odugliga politiker i EU valet , så är vi en bit på väg. Då visar vi vilken väg vi föredrar . Nu när vi sett hur Sossarna försöker ljuga ihop trollfabriker och smutskastar politiska motståndare så har de diskvalificerat för fortsatt förtroende . Sverigedemokraterna verkar vara det enda alternativet för de som värnar Sverige.

    Gillad av 2 personer

    • tompas11 2024-05-22 / 17:46

      ”Om vi börjar med att byta ut alla odugliga politiker i EU valet,”

      Men då blir det ju inga kvar att rösta på…

      Gilla

  6. ivarandersson 2024-05-22 / 08:55

    Notera namnen på de som röstar ja så att de får skämmas i framtiden för sin naivitet.

    Gillad av 4 personer

  7. Eva Dillner 2024-05-22 / 08:15

    Det är helt galet att man tillåter främmande makt att bygga samlingslokaler. Hoppas politikerna i Kalmar har förstånd nog att rösta nej.

    Gillad av 2 personer

    • anders.gs 2024-05-22 / 16:39

      Samlingslokaler? Snarare terrorcentraler.

      Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.