HELA HAVET STORMAR

Hela havet stormar i väntan på beskedet från Vänsterpartiet om de kommer släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Det kommer mängder av märkliga uttalanden och den ena teorin mer fantastisk än den andra. På Facebook är det inte sämre. Jag har dock svårt att förstå riksdagsledamöter från SD som vill att Jonas Sjöstedt ska släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Det är att kasta bort ytterligare 3,5 år utan att kunna påverka den negativa utvecklingen i vårt land, Sverige.

Om Vänsterpartiet röstar nej till Stefan Löfven är ett extra val helt oundvikligt om SD och V bestämmer att det är det bästa som kan hända i den situation som uppstått. Vilka partier skulle stödja Ulf Kristersson i en fjärde omröstning? Skulle C och L vända på klacken ännu en gång? Även om de gör det så räcker inte det, inte ens om de får med sig MP. Det saknas ändå 16 röster.

Jag har otroligt svårt att tro att SD eller S eller V skulle stödja Ulf Kristersson i en fjärde omröstning.

Säger Vänsterpartiet Nej idag får vi ett extra val den 7 april.

5 reaktioner på ”HELA HAVET STORMAR

 1. Folke 2019-01-14 / 12:07

  SD är ju Uffes dörrmatta och kommer trycka ja för pygmén, precis som med budgeten.

  Gilla

 2. Hacke 2019-01-14 / 11:48

  Nu är det enbart spel för galleriet som återstår. Sjöstedt låtsas upprörd över något som inte ens existerar (det att han ska stängas ute helt från inflytande och vanligt politiskt arbete).
  I sak kräver han i princip ingenting av substans. Det som som återstår blir någon form av kosmetisk muntlig överenskommelse som alla med gravallvarlig min och påtalande om hårda nattliga förhandlingar till slut äntligen kommit överens.
  Fy f-n vilken usel teaterföreställning. Som alltid när 7-partiet håller hov och folket i en spänning som i knappt existerar. Som tur är finns det bara en, möjligen två, vinnare i detta spektakel.
  Hoppas bara det inte dröjer tre och ett halvt år innan vi får svart på vitt på det.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-01-14 / 11:53

   Jag tror inte att Jonas Sjöstedt i detta fall spelar med i någon politiskt spel. Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet är heligt förbannade på socialdemokraterna och Stefan Löfven.

   Gillad av 1 person

 3. Laglydig 2019-01-14 / 08:24

  Sedan jag i mitt inlägg igår stack ut hakan och hävdade att V kommer rösta NEJ till Löfven har oddsen för extra val ändrats drastiskt.
  Extra val: 2,00 (6,00)
  Inget extra val: 1,30 (1,18).

  Jag förutspår att de kommer ändras drastiskt ännu en gång runt luchtid idag… 😉

  Gilla

 4. Gunnar Karlsson 2019-01-14 / 08:18

  Vi får snart Vänsterpartiets slutgiltiga besked, så det känns lite meningslöst att bränna en massa tid på att spekulera, även om det är en både rolig och intellektuellt stimulerade sysselsättning. Enligt Johan Westerholm har uppgifter om hur Vänsterpartiets Skånedistrikt kommer att rösta redan läckt ut, vi kan ju hoppas på att det är ett omen….

  https://ledarsidorna.se/2019/01/vansterpartiet-i-malmo-rostar-nej-till-stefan-lofven-sverige-gar-mot-ett-extraval/

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s