NY ARTIKEL I BAROMETERN

Barometern fortsätter att skriva om SD Calmar och min uteslutning från Sverigedemokraterna. Idag har man en stort uppslagen artikel på bästa nyhetsplats. Jag måste helt enkelt kommentera lite i artikeln. Det tråkiga är att journalisterna har undvikit att skriva om uteslutningsbrevet från partistyrelsen. Där min kritik av islamiseringen i Sverige anges som orsaken till uteslutningen. Facebook kommentaren som Barometern alltid tar upp har aldrig nämnts i något brev angående uteslutningen. Jag kan nästan tro att journalisterna försöker skydda SD från detta mycket häpnadsväckande brev.

Tidningen har intervjuat Micael Foghagen och Petra Gustavsson som jag tycker svarar ganska bra på frågorna. Precis som Micael Foghagen menar borde det max blivit en varning från medlemsutskottet men det var Mattias B Johansson inte intresserad av utan han ville få bort mig. Han fick stöd och hjälp från i första hand Mika Kotanen och Linda Emma Kotanen på det lokala planet enligt de uppgifter jag fått från personer i partiet.

Barometerns journalister har även intervjuat Linda Emma Kotanen. Jag citerar delar av artikeln.

”Linda Emma Kotanen och hennes man Mika Kotanen var de två i Sverigedemokraternas kommungrupp i Kalmar som inte skrev under det öppna brevet.

– Jag valde att inte skriva under det öppna brevet eftersom det rörde en inre angelägenhet som inte ska kommuniceras externt. Jag följde partiets kommunikationsplan, säger hon.

Men stödde du Thoralf?

– Jag väljer att inte kommentera det.”

Jag tror alla förstår att paret Kotanen var Mattias B Johanssons förtrogna i SD Calmar. Det är bara att läsa mellan raderna i intervjun så förstår nog alla att de inte stödde mig, utan jobbade för att få bort mig. Dessa båda personer hade jag lyft fram till framskjutna platser på valsedeln. För mig är det obegripligt att man har den moralen och falskheten. Intervjun fortsätter dock med Linda Emma Kotanen.

”Att övriga sverigedemokrater i Kalmar valde att skriva under det öppna brevet – innebär det att det finns en spricka inom SD Kalmar?

– Nej, jag anser inte det. Det finns inga sådana problem nu.

Hon och hennes man har även pekats ut på Thoralf Alfssons blogg som de som samlade ihop ”anklagelser” mot honom för Mattias Bäckström Johanssons räkning.

– Det var Mattias Bäckström Johansson, Martin Kirchberg och Bo Karlsson i distriktsstyrelsen som stod bakom det. Det Thoralf skriver i sin blogg stämmer inte. Jag dementerar det. Vi var inte inblandade i någon insamling.

Linda Emma Kotanen väljer ofta att inte svara på frågorna genom att hänvisa till partiets kommunikationsplan.”

Det finns inga sådana problem, svarar Linda Emma Kotanen. Tillåt mig att skratta. När kommunfullmäktige veckan före jul beslutade om alla platser i nämnder och styrelser så fick inte paret Kotanen någon plats överhuvudtaget.

Dessutom har jag hört att det ryktas om att Mika Kotanen har sagt till Sverigedemokrater i länet att de som har stött Thoralf Alfsson och som skrev under vädjandebrevet skall uteslutas en efter en under den innevarande mandatperioden. Det kan bara ha kommit från Mattias B Johansson. Han har ju som bekant den makten.

Den 3 februari har SD Calmar sitt årsmöte. Då skall en ny styrelse för SD Calmar väljas. Om Linda Emma Kotanens svar att ”det finns inga sådana problem” skulle stämma så kommer det vara ett enigt årsmöte som väljer en ny styrelse. Jag tror inte på det.

SD Calmars valberedning som jag själv var med att ta fram för ett år sedan består av 3 personer. Ingen av dessa har hört av sig till mig sedan valet, inte efter jag blivit avstängd eller efter uteslutningen. Så jag vet var dessa personer står men det lär jag säkert få återkomma till.

Det skall bli väldigt intressant att få ta del av valberedningens förslag på ny styrelse i kommunföreningen i Kalmar. Valberedningens förslag skall delges kommunföreningens medlemmar senast 14 dagar före årsmötet. Det vill säga på söndag. Kommer paret Kotanen och de som böjt sig för Mattias B Johansson ta över makten i styrelsen för SD Calmar den 3 februari?

Det är medlemmarna som avgör detta på årsmötet. Medlemmarna kan lägga ett annat förslag på styrelse om man inte gillar valberedningens förslag. Då blir det omröstning!

PS

Som grädde på moset ryktas det att Mika Kotanen skall anställas som ombudsman för Sverigedemokraterna i Kalmar län. Grattis, säger jag bara.

 

Annons

28 reaktioner på ”NY ARTIKEL I BAROMETERN

 1. valentin 2019-01-19 / 21:17

  Thoralf borde ha många vänner om världen är rättvis, han har i alla fall ryggraden kvar, men sanningen är obehaglig för många

  Gilla

 2. Lucifer 2019-01-19 / 20:03

  Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt denna oseriösa tidning. De gör ju ingen hemlighet heller av vilken sida de står på. Ska inte en tidning vara objektiv?

  Gilla

 3. Anonym 2019-01-19 / 19:17

  Tänk vad man som SD-väljare har blivit lurad! Ja man ryser och tänker att det ändå är värst för er i Kalmar län- Men svenska politiker bryr sig inte om det där som kallas heder.

  Framlidne SD-riksdagsmannen, militären, forskaren och författaren Stellan Bojerud var en helt igenom hederlig man och så här skriver han på sin blogg:

  ” Regeringen Bildt beslöt att modernisera svenska försvaret. Från DDR köptes flera hundra pansarbandvagnar. Dessa moderniserades till den standard svenska trafik- och arbetsmiljölagar kräver. Svenska folket betalade.

  Moderniseringen av pansarbandvagn 501 (BMP) utfördes i Tjeckien. Svenska folket betalade.

  Vagnarna blev kvar i Tjeckien då (S) skrotade svenska försvaret 2000. De såldes billigt som överskott till Tjeckien, som nu med vinst säljer vidare till Irak.

  Det gick bättre med pansarbandvagn 401 (MTLB) för de såldes till Finland.

  Förlorare är de svenska skattebetalarna.”

  Det är för att passa in bland det pack som bränner våra pengar som SD kröker rygg och lurar sina väljare.

  Gillad av 2 personer

  • Tony Ingman 2019-01-19 / 20:27

   Svenska folket är alltid förlorarna,, sen kan man undra över var alla beredskapslager tog vägen och framförallt hur många var där som fyllde sina fickor med pengar från dessa lager, en stor del gick säkert till sossepartiets verksamhet, för enligt Sossar är Sosseriet det samma som Sverige!
   En sak vi kan vara säkra på är att vi har haft dårar som styrt landet dom sista 30-40 året, dom var mycket förståndigare på 50-60 talet, dom förstod att utan lager hade vi inte klarat oss vid en avspärrning, men det är dagens politiker oförmögna till.

   Gillad av 2 personer

 4. Besökare 2019-01-19 / 12:54

  Läste att Kifab ska kasta ut restaurangen på Varvsholmen och alla anställda sparkas.

  Blir tyvärr inte mycket kvar av företagande i Kalmar.

  Gilla

  • Lucifer 2019-01-19 / 21:52

   Den ”passade inte in” i Johan Perssons nya Kalmar. Man känner inte igen sig längre hur Kalmar utvecklas. Vad försöker man åstadkomma? En storstadsmetropol? Dags för Persson att lämna sin plats efter 13 års maktmissbruk.

   Gilla

 5. Petter 2019-01-19 / 11:47

  Såg detta igår och reagerade. När ska Barometern tröttna på denna rapportering? Ger de sig aldrig? En riktigt vidrig tidning med en utstakad agenda! Hittar de ett spår, ger de sig aldrig, som en jävla jakthund.

  Gilla

 6. MartinA 2019-01-19 / 10:36

  Måste bara lägga till den inopportuna reflektionen att demokratin verkligen tycks sätta de sämsta, omoraliska och förrädiska människorna vid makten. Jag kan tänka mig att demokrati skulle kunna fungera på lokalplanet. Alltså där folk har växt upp med varandra. Och träffar varandra regelbundet. Men redan vid en kommuns storlek tycks hela tiden de värsta mäniskorna ta sig till makten. Det är naturligtvis ännu värre på riksplanet.

  Gillad av 4 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-01-19 / 16:17

   Jag har sedan mycket länge haft starka aversioner gentemot Mattias Karlsson (MK), han saknar både ryggrad och visioner, en självgod och lismande typ av värsta sorten, vad gör han i ledningen för ett av Sveriges största Riksdagspartier?

   Vad har han bidragit med, förmodligen ingenting annat än intern splittring! Hur många nya röster har han bidragit med, med största sannolikhet ett negativt tal!

   SD kommer aldrig att kunna bli någon folkrörelse om partiet skall toppstyras av en liten trojka som ser som en av sina uppgifter att diktera vad medlemmarna skall tycka och tänka.

   De två artiklarna, som länkarna nedan leder till, är minst sagt avslöjande, MK är ett riktigt blysänke för SD!

   http://www.friatider.se/karlssons-plan-sd-ska-bli-ett-antirasistiskt-mittenparti

   http://www.friatider.se/karlsson-sd-g-r-det-m-jligt-f-r-partier-att-sparka-misshagliga-ledam-ter

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

  • Geten 2019-01-19 / 18:28

   ”Jag kan tänka mig att demokrati skulle kunna fungera på lokalplanet.” säger du.Vad menar du skulle vara alternativet på riksplanet ?

   Gilla

   • MartinA 2019-01-19 / 19:52

    Min åsikt är att i princip det enda vi behöver från riksplanet är militärt försvar. Det är ju den enda fördelen med en så stor konstruktion?
    Och hur ledningen för det utses är mindre intressant. Manlig rösträtt kanske skulle fungera? Alltså, kvinnans enda kontakt med fiendekrigare har i årmiljoner endast skett på det egna hemmets tröskel. De har inte instinkter för att försvara gränsen.
    Men hellre begränsa mandatet till de som har någonting att försvara, såsom en viss mängd egendom, alltså, i demokratins natur ligger ju i att rösta sig till andras resurser. Vilket leder till kollaps förr eller senare.
    Personligen tycker jag om monarki. En kung kan inte korrumperas eftersom han bara har ett land. Dagens politiker stjäl ju och låter sig korrumperas så mycket de kan de åren de sitter i regeringsställning. Och blir rika för livet. Det fungerar helt enkelt inte. Motsatsen vore monarki där monarken känner ägandeskap över landet och vill lämna det bättre till sina barn.

    Men för att sätta det i perspektiv, 1910 var skattetrycket till staten ~8%. Därför att statens uppgifter var så begränsade. Naturligtvis betalade folk mycket högre skatt än så. Men till socknen och lokala myndigheter. Som de själva hade makt över. Särskilt socknen var otroligt värdefull eftersom alla i en socken träffade varandra varje vecka på kyrkbacken. Det är en nivå av makt och samarbete och delande av resurser som vi människor kan förstå. Eftersom vi har agerat på det planet och i den skalan sedan urminnes tider. Och det har också varit den mest relevanta skalan ända fram till första världskriget, den skala där vi delade mest resurser och samarbetade mest. Vi är helt enkelt gjorda för den storleken.

    Alltså, att vara mot kvinnlig rösträtt till centralmakten. Eller åtminstone till sådana myndigheter som sköter gränsskydd och militär. Är nog kontroversiellt. Men när vi beaktar att en rätt liten del av skatterna har gått till centralmakten så blir det hela rimligare. På många sätt har vi haft kvinnlig rösträtt sedan hedenhös dagar, åtminstone i vissa delar i Sverige. Att den kvinnliga rösträtten infördes efter andra världskriget är i rätt stor del propaganda. Eftersom den nivån tidigare var oviktig. Jag har läst om socknar som haft kvinnlig rösträtt på 1600-talet (eller stött på, jag har inte specialstuderat det).

    Hursomhelst, det system vi har nu fungerar uppenbarligen inte. Ett system som låter en lång följd regeringar importera miljoner utlänningar till lilla sverige. Hela tiden mot folkviljan. Ja ett sånt system har straffat ut sig.

    Gillad av 1 person

 7. MartinA 2019-01-19 / 10:18

  Ville bara påminna om att SDs officiella hållning till uteslutningen av Thoralf fortfarande är detta:

  ”Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna.”

  Att nån från partistyrelsen har suttit och postat på facebook (klockan två på morgonen?) och spekulerat kan inte någon ta på allvar. Det är bara att fortsätta att hamra in den här formuleringen på SD.

  Gillad av 2 personer

  • alvar1131 2019-01-19 / 13:34

   @Martina 10:18 Det är rent otroligt. Det är svårt att känna respekt för SD-ledningen i fortsättningen.

   Man formulerar tydligen inte heller om sig, trots att alla, även M Karlsson exempelvis, säger att formuleringen är fel. Men vad består den riktiga orsaken i då? Inte ens Thoralf tycks få reda på den. Min reaktion finner knappt tröst ens hos Ferlin:

   ”Jag stannade – högst förlägen,
   – allt hade ju mist sin glans!
   Men nu har jag gått på vägen,
   som kommer från Ingenstans

   och ringlar till Ingenstädes,
   i många de långa år
   förutan kulörta lyktor.
   Det är ganska svårt – men det går.”

   Gillad av 2 personer

   • MartinA 2019-01-19 / 18:53

    Tills SD skickat ett nytt brev så är det brev vi läst SDs officiella hållning.
    Svammel på Facebook från någon som överhuvudtaget inte är formellt inblandad i ärendet är irrelevant.

    Gillad av 1 person

   • turrim 2019-01-19 / 19:49

    Tack Alvar. Jag blir alltid rörd när jag läser Nils Ferlin och Dan Andersson.

    Jag hoppas att du inte tycker illa om att jag även skriver ner den första versen. Jag tycker den visar på SD:s uppgång och fall. Om vi inte stoppar det fallet genom att rösta bort egoister som vill ta över en folkrörelse. Jämför hur SSU kidnappades i Malmö.

    Med många kulörta lyktor
    jag gick mig i världen ut.
    De slocknade – ljudlöst och oförmärkt
    och så tog det vackra slut.

    Gillad av 1 person

   • MartinA 2019-01-20 / 07:33

    @Turrim
    Är någonting så fasansfullt toppstyrt en folkrörelse? Och vilka skulle ”ta tillbaka” SD? Det gäng opportunister, liberaler och lismare som partiledningen fyllt positionerna i partiet med? Partiledningen och dess bunkergäng är troligen de sista nationalisterna i partiet. Varje kupp mot dem kommer resultera i att partiet som har noll lojalitet till Svenska folket.

    Gilla

   • MartinA 2019-01-23 / 00:22

    Hellre skulle jag vilja se politiker som studerade hur det kom sig att vi byggde vackra hus för hundra år sedan. Alltså, allt som gjordes då var mer omsorgsfullt och behagligare. Jämför brunnslock? Sedlar? Stukaturer? Möjligen att kläder och personliga atteraljer är finare idag.
    Varför är det så? Att politiker sätter sig ner och plitar ihop en lista. Som sen kommer att kompromissas bort, förhandlas bort, korrumperas bort, eller försvinna mellan politiskt beslut och färdigt hus. Jag tror inte på det. Oavsett hur god viljan är.

    Gilla

 8. turrim 2019-01-19 / 09:12

  Det blir sorgligt när det som man trodde var bra och moget visar sig vara ruttet inuti.

  Gillad av 2 personer

  • MartinA 2019-01-20 / 13:41

   Jag kände en stor beundran och mycket stort förtroende för SD inför valet 2010.
   Men det blev snabbt tydligt att jag misstagit mig. Uteslutning av Patrik Ehn var ett tydligt tecken. Mjäkigheten om Stasilistorna var ett annat. Den sista spiken i kistan för mig var Åkessons nolltolerans mejl.

   Gilla

 9. Ludvig 2019-01-19 / 08:41

  Mycket dåligt agerande av partikamrater.

  Gillad av 1 person

 10. hasp 2019-01-19 / 07:41

  SD, partiet för psykopater och narcissister.
  Svensk politik och dess företrädare, utan undantag, väcker avsky.

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-01-19 / 10:17

   och jag som trodde det var Centerpartiet….

   //Gunnar

   Gillad av 2 personer

 11. Kalle 2019-01-19 / 06:05

  Kotanen verkar sjuka i sitt sätt att utmanövrera dig. Det är häpnadsväckande att det pågår så mycket falskspel inom SD. Inget för Sverige eller partiet utan bara pajaskonster. Det verkar dock som om Mattias B Johansson håller i marionettpinnarna. Var glad att du blev utesluten men gå alltid ut med vad dessa människor gjort.

  Gillad av 2 personer

 12. Björn 2019-01-19 / 00:07

  Ja, otack är världens lön.

  För alla dem som är det minsta intresserade av politik, så är det ganska spännande tider just nu.
  Den stora frågan är hur länge det kommer att hålla innan januariöverenskommelsen spricker. Vi vet hur det gick med DÖ.

  Det som frapperar mig är att ett litet , kan inte annat än säga, skitparti som MP med inte ens 300.000 väljare bakom ryggen har så mycket makt i jämförelse med SD som fick mer än 1,1 miljoner väljare på sin sida. Och dessa mobbar man ut. Snacka om demokrati.
  Nu är det ju bara att vänta på flera miljöpålagor och skatter.

  Och i Kalmar ska det också bli intressant och se hur demokratin fungerar och framför allt, hur många riktiga vänner bland lokalpolitikerna som Toralf har.

  Gillad av 6 personer

  • C Andersson 2019-01-19 / 14:41

   Menar du jöken som kackar i eget bo.

   Gilla

Kommentarer är stängda.