VISSELBLÅSARE DÖMS

I november 2023 skrev jag ett blogginlägg om boken ”En socialsekreterares bekännelser” som var skriven av Maria Rennerstam.

Boken handlar om hur personer utnyttjar systemen för att erhålla bidrag och hur kravlös och slapp kontrollen är inom kommunerna och att många handläggare inte följer socialtjänstlagen, utan betalar ut bidrag för att slippa bli kritiserade och kallade rasister av dessa bidragstagare. Läs blogginlägget från november och lyssna till Maria Rennerstam.

Foto Privat

Efter att jag skrivit mitt blogginlägg i november så visade det sig att hon hade blivit anklagad för att ha brutit mot sekretessen och att det uppstått en konflikt på hennes arbetsplats inom Skurups kommun som sedan också ledde fram till hennes visselblåsning. Hon hade blivit fråntagen sina arbetsuppgifter och sedan utköpt av Skurups kommun.

I det som jag har jag läst så framgår det inte någonstans att Maria Rennerstam skall ha begått något fel i sina bedömningar som handläggare. Utan Skurups kommun har gått helt på klienternas klagomål, från 3 utav 60 klinter som Maria Rennerstam var handläggare för och som hon ställt krav och begärt in t.ex kontoutdrag och liknande från klienterna, helt enligt regelboken. Men Skurups kommun lyssnade mer på på dessa 3 klienterna än på Maria Rennerstam.

Det slutar med att det blir en konflikt på arbetsplatsen och Maria blir utköpt av Skurups kommun men utlovas ett avslutningssamtal som aldrig uppfylls av tjänstekvinnorna. När Maria Rennerstam försöker få tillstånd detta avslutningsmöte så svarar inte tjänstekvinnorna, utan Skurups kommun såg dessutom till att det beslutades om ett kontaktförbud gällande bland annat Maria Rennerstams chef på Skurups kommun. Något som hon bröt emot genom många mejl, SMS och telefonsamtal till sin före detta chef och kollega, då hon ville få till ett utlovat avslutningssamtal från chefen. Jag förstår att hennes frustration var stor när alla vägrade svara på mejl, SMS och telefon. En oprofessionell behandlingen från tjänstekvinnorna på Skurups kommun.

Foto Privat


Då gjorde Skurup kommun en polisanmälan av Maria Rennerstam som åtalades för att brutit dels mot sekretess och beslutet om kontaktförbud. Åklagare yrkade på 8 månaders fängelse och ett skadestånd på hela 65 000 kronor. Något som jag skrev om i ett nytt blogginlägg i februari 2024.

När jag utsatts för olaga hot och dödshot som politiker har praxis varit 5 000 kronor i skadestånd enligt det svenska rättsväsendet. Det är uppenbarligen annorlunda när det gäller tjänstekvinnor på Skurups kommun.

Tidningen Fokus uppmärksammade rättsfallet i en stor artikel i samband med rättegången.

Nu har rättegången varit vid Ystad tingsrätt och Maria Rennerstam har dömts till skyddstillsyn och ett skadestånd på 30 000 kronor respektive 20 000 till två tjänstekvinnor för att ha brutit kontaktförbudet mot hennes före detta chef och en kollega på Skurups kommun.

Maria Rennerstam är nu arbetslös och har A-kasseersättning och sannolikt obefintliga möjligheter att få ett liknande jobb. Hon är säkert brännmärkt av kommunsverige. Det jag reagerar på i domen är följande skrivning.

”Med hänsyn till Maria Rennerstam ekonomiska förhållanden ska hon betala tillbaka 30 procent av kostnaden för försvararen och målsägandebiträdet till staten. Tingsrätten har därvid beaktat att den a-kasseersättning Maria Rennerstam uppgett sig ha enligt hennes egen uppgift inom kort kommer att sättas ned något.”

Det innebär att hon även skall betala 51 658 kronor till staten av rättegångskostnaderna. Jag har läst många domar mot kriminella invandrare och det är ytterst sällan de behöver stå för några rättegångskostnader.

Åklagaren har dessutom överklagat domen och vill att skyddstillsynen ändras till 8 månaders fängelse av hovrätten.

Så här kan man straffas av det svenska samhället om man visselblåser om missförhållanden inom socialtjänsten inom en kommun. Något föredöme kan knappast Skurups kommun anses vara. Det politiskt korrekta samhället har återigen visat hur det svenska samhället fungerar.

Igår skrev även tidningen Nya Tider om hur Maria Rennerstam behandlats av bland annat Skurups kommun och rättssystemet. Läs artikel.

Om du känner att du vill stödja Maria Rennerstam så tar hon väldigt gärna emot ett litet ekonomiskt stöd för att klara sin ekonomi och inte hamna hos kronofogden. En god gärning på valborgsmässoafton eller 1 maj.

Swisha ditt stöd till 076-3050169

21 reaktioner på ”VISSELBLÅSARE DÖMS

  1. messkalle 2024-05-03 / 07:56

    Ja, man upprörs över hur Skurup kommuns ledning agerar för att skada Maria som gör rätt. Det är en skyldighet att ställa frågor om den bidragssökandes ekonomiska fakta, då varje felaktigt utbetalt belopp är en stöld från Skurup skattebetalande kommunmedborgare. Det politiska felet gör högre än tjänstekvinnorna, socialnämnden har ansvar och i denna fråga har kommunledning tveklöst varit informerad och beslutat om vad som skall gälla. Var det inte i Skurup kommun skolan hade en tvist om slöjan? Sverige, nu Skåne visar att rättsrötan sprider sig. Att åklagaren överklagat domen ser jag som en möjlighet för att Maria skall få rätt dom. Tingsrättens ledamöters politiska hemvist och domen skall publiceras. Det är min förhoppning att de stora opolitiska medier och bloggar inte släpper Mariafallet  - - – Jag instämmer med de ”goda” kommentarerna och förstår några utanför Thoralfs lysande medborgarplikt utanför sitt Kalmar. Mitt förslag är en dag veckan ha en öppen rubrik på sin blogg där god ton alltid skall gälla men ämnet kan variera. Tack för ordet.

    Gilla

  2. iah 2024-05-01 / 14:22

    maria rennstam är ju bara en i raden av rättsskandaler. låt oss inte glömma hedin som också behandlats rättsvidrigt. det finns gott om sådana i det här samhället. kan det kanske bero på vår sociokommunistiska uppfostran.

    Gillad av 3 personer

  3. anders.gs 2024-05-01 / 13:50

    Thoralf, vad minns du av Paul Lederhausen?

    Paul Lederhausen, mannen som tog McDonald’s till Sverige, har avlidit i en ålder av 87 år, skriver Dagens Industri.

    Det skriver hans son Mats Lederhausen i ett inlägg på Linkedin: ”Tidigare i dag förlorade jag min far, vän, stöttepelare och eviga inspirationskälla”.

    Paul Lederhausen grundade McDonald’s i Sverige 1971. Han var vd för hamburgerkedjan i Sverige till 1993 då hans son tog över. Han grundade även fonden som finansierar Ronald McDonald Hus i Sverige. De fungerar som ett hem för familjer med barn som under en längre tid behöver vara på sjukhus.

    Detta efter att hans dotter Erica Lederhausen gick bort i cystisk fibros bara 16 år gammal. 2009 sålde Paul Lederhausen den sista delen av sitt innehav i den svenska delen av McDonald’s, skriver Di

    Gilla

    • Thoralf A 2024-05-01 / 14:09

      Jag är rent ut sagt förbannad på alla dina off topics kommentarer! Jag godkänner kanske bara en kommentar av 20 från dig. Jag skiter dessutom i Halmstad BK.

      Du kommer bli blockerad om du inte slutar. Jag kommer inte godkänna dina kommentarer om AfS. Jag har förlorat mitt förtroende för deras företrädare och deras putinsympatier och Israelkritik, som kan tolkas som Hamassympatier. Jag stödjer inte terrorism oavsett om det är Putin eller Hamas!

      Jag står bakom Ukraina och Israel! För demokrati, mot diktatur och terrorism!

      Fattar du inte så blir du blockerad!

      Gillad av 4 personer

  4. Kalle 2024-05-01 / 12:44

    ## Rikspolischefen: ”Vi har varit naiva”.##

    ## Rikspolischef Petra Lundh kommenterar nu uppgifterna om poliskvinnor som har sex med gängkriminella och läcker uppgifter till dem.##

    https://www.friatider.se/rikspolischefen-vi-har-varit-naiva

    Verkar som om nästan alla i statlig tjänst verkar vara naiva och av arten ja-sägande floskel-pappegojor ju högre de klättrar på karriärstegen.

    KVINNOR KAN… GÅ SÄNGVÄGEN!!!

    Gillad av 2 personer

    • ivarandersson 2024-05-01 / 18:35

      ”poliskvinnor som har sex med gängkriminella ”

      Någon kallade poliskvinnorna för sängkriminella. Utmärkt beskrivning.

      Gillad av 3 personer

    • Bergman 2024-05-01 / 21:02

      Ja, jag tycker att rättssystemets byråkrater i stort består av värdelösa latryggar, ynkryggar (och t o m syltryggar). Ta t ex rikspolischefen som för någon tid sedan raljerade om att när hon går hem för dagen efter ordinarie kontorstid så kopplar hon helt av och känner sig minsann fri och ledig och bl a ägnar sig åt sig själv och familj och vänner.

      Men om hon inte är öppen för att arbeta efter kl 17:00 och även på helger och i ur ock skur, kommer hon aldrig att ”se det komma”. Innan hon somnar på kvällarna kan hon därutöver för sin utbildning i yrket varje kväll lyssna på någon av f d polisen Peter Springares många intervjuer. Rikspolischefen är utan värde för oss om hon fortsätter att prioritera sin bekvämlighet före våra akuta säkerhetsbehov och skall genast låta någon annan ta över.

      Gillad av 1 person

  5. Lennart Stenkvist 2024-05-01 / 11:35

    För skattebetalarna i Skurups kommun tycks Maria Rennerstam vara en hjälte som ville göra rätt och inte slösa bort skattebetalarnas pengar på felaktiga grunder.

    Skurups kommuns ansvariga tjänstehjon borde skämmas. Förvånansvärt att kommunens skattebetalare inte reagerar mer högljutt. En demonstration för att stötta Maria Rennerstam hade inte varit fel.

    Skurup kommun är säkert inte ensam. De flesta av landets kommuner har säkert liknande tjänstehjon som saknar kompetens och/eller är för fega för att göra rätt.

    Gillad av 3 personer

  6. Larry N. F. Eastman 2024-05-01 / 07:38

    Klassisk lawfare. Man sätter upp ett godtyckligt kontaktförbud för precis den kontakt offret är beroende av och dömer sedan för det brott man därmed provocerar fram. Detta var förstås själva avsikten med kontaktförbudet.

    Gillad av 2 personer

  7. tompas11 2024-04-30 / 20:46

    Ja fy fan! Hela rättssystemet i detta land är fullständigt åt helvete och inte fan blir det bättre med att dårarna i Riksdagen styr. Tvi!

    Gillad av 6 personer

  8. Ó Hyra 2024-04-30 / 20:24

    Ystad tingsrätt? Vilka personer står bakom domen? Så klart man förlorar tron på ett fungerande rättssamhälle. Fast det försvann ju för längesedan.

    Men nu är det Valborg och snart ska jag njuta av DDR:s nationalsång och tänka tillbaka på en diktatur som var ett underbart länd att leva i.

    Gilla

    • Ingemar Ekman 2024-04-30 / 23:08

      @ Ó Hyra

      När du skriver ironiskt bör du alltid ge ge en liten hint om att det är ironi, annars kan ju folk tro att du är intelligensbefriad på riktigt.

      Gilla

      • Ó Hyra 2024-05-01 / 08:18

        Jag är lapp och jag har mina renar.

        Gilla

      • Thoralf A 2024-05-01 / 09:58

        Du blir bara mer och mer oseriös i dina kommentarer. Så jag föreslår att du skärper dig.

        Gilla

    • Thoralf A 2024-05-01 / 07:38

      Det stora problemet är nog inte Ystad tingsrätt, utan hur tjänstekvinnor på Skurups kommun hanterat det! De borde dömas för tjänstefel! Det är de säkert också medvetna om men de agerar som maffian för att skydda sig själva!

      Gillad av 3 personer

  9. onkelbjrn 2024-04-30 / 20:10

    Verkar som att det i Sverige är mer lönsamt att vara en kriminell gängmedlem än en socialsekreterare.

    Gilla

  10. Lars i Huddinge 2024-04-30 / 19:39

    Självklart ska hon få en slant för detta rättsövergrepp.

    Så här blir det när den lilla människan försöker göra rätt mot orättvisor och bedrägerier. Usch!!

    Gillad av 2 personer

  11. Anders 2024-04-30 / 19:07

    Alla som fnyser åt Putins och Orbans styresskick måste väl må extra illa nu .

    I SVERIGE PÅGÅR PRECIS LIKADAN RÄTTSBEHANDLING AV VISSELBLÅSARE .

    Förmodligen fungerar det i vänsterSVERIGE .

    Äckligt .

    Gillad av 3 personer

  12. ivarandersson 2024-04-30 / 18:56

    Brottslingar bahandlas med silkesvantar annars kan någon råka illa ut. Åtalet mot kontaktförbud är rätt men i övrigt verkar det som om Skurups kommun har något att dölja. Kanske mutor eller hot?

    Jämför hur illa Karl Hedin har behandlats. Fick 8000 kr i skadestånd (minnesbild) för att ha varit häktad.

    Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.